Keresés

Aktív témák

• marcee

addikt

válasz DcsabaS #34 üzenetére

már le is ment az első, természetesen csak próba kodolás: király!
    be lehet állítani egy csúszkán, hogy a lassú vagy a gyors részekre gyúrsz.

• marcee

addikt

válasz DcsabaS #30 üzenetére

Nekem is lenne néhány kérdésem:

Én GordianKnot+DivX5+VirtualDub-ot használok a saját minőségi céljaim elérésére, nem nagyon szoktam az alapbeállításokkal játszani, a minőségjavító funkciókat bekapcsolom, a megfelelő felbontást ki tudom választani...stb, de ez nem mindig jön össze (pl Az Élet Szép. Egész jól néz ki DVD-n, de a 2CD-s Divx mégis homályos lett 640x352-ben).

Ill. a fő problémám az hogy nagyon megtetszettek a Xvid filmek, a ripper csapatok munkáiból szinte nem találkozni ''kikockásodás''-sal, holott az ugyanő általuk nyomott divx3-as filmek elég sok kívánnivalót, hagynak maguk után, de a szinek a legkirályabbak.

Kipróbáltam egy filmemen (Sikoly, 106min) a 2-pass, 640x272-es felbontást Xvid+VirtualDub alapbeállításokon és azt kellett tapasztalnom, hogy semmivel sem lett jobb mint a DivX5-ös próbálkozásom (azt tudom hogy ez a hossz és felbontás valahol a minőségi kódolás alsó határa, de így legalább nem nagyítóval kell keresni a különbséget). (576x240-ben már nagyon szép lett, de gondolom a divx5 is az lett volna)

Szóval az lenne a kérdés, hogy ha az xvid sem alapból jó, akkor mi az amit egy profi máshogy állít be, ill. tudsz-e valami xvid-re kihegyezett encoder-t?

Ill. az említett profi rippek, ha kifogynak a sávszélességből, akkor homályosak és nem pixelesek lesznek: ezt hogyan lehet elérni (t.i. jobban ''tetszik'')

Aktív témák