- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SirRasor #34435 üzenetére
Azért, mert Mo-n kb csak a Fiio kapható bizonyos árkategóriában még nem lesz ajánlott. Attól lesz az, hogy hallották/tuk többen és jónak ítéltetett. Nem érdekel senkit, hogy az XY árukereső/amazon random felhasználói mit mondanak róla ott a pont
(#34436) s4tch . Rendszeresen vannak találkozók, el lehet jönni, elhozni az M6-ot és ha ott többen rámondják az áment ajánlott lesz. Amik ott vannak is így kerültek be.
A lényeg, ami nem akar átjönni: NE ajánlj úgy, hogy csak 1 eszközt hallottál.
-
válasz
SirRasor #34429 üzenetére
Te nem érted... Ami az ajánlóban benne van, azt hallották/tuk többen és ár/értékben jó. Nem (fizetett) tesztet olvastunk róla, vagy (fizetett) review-t, hanem a hangját hallották/tuk többen azok közül, akiknek van összehasonlítási alapjuk. Ezzel szemben vagy te, aki 1 lejátszót hallottál és arra mondod, hogy ajánlott. Szerinted melyik a korrekt, a kérdezőre nézve jó eséllyel nem erdőbe vezető megközelítés? Ezért szoktunk szólni, hogy úgy ajánlgass, hogy el tudod helyezni a lejátszót a piacon, fanboyságból ne.
De, pont írtam, hogy Sefter hallotta az M6-ot és szerinte semmi. Az addigi tapasztalat az, hogy a Fiio az alsó kategóriában nem alkot jó hangot, a felsőben meg van konkurencia bőven...
-
válasz
SirRasor #34425 üzenetére
A lényeg az, hogy ebben az árkategóriában nem hallottál mást. Tesztek tök jók, csak a hangot nem mutatják és úgy ajánlani valamit, hogy CSAK azt hallottad igencsak veszélyes. És ha pl a Shanling 1.7356x jobb? És ő megveszi az M6-ot (mert azt az ajánlást kapta, hogy nincs jobb ennyiért) és meghallgat vmi mást ami kenterbe veri majd jön reklamálni, hogy "itt azt mondták nincs jobb"... Ezért van az ajánló, ahol olyan eszközök szerepelnek, amit többen/sokan hallottunk, összehasonlítási alappal és ott kijött, hogy ár/érték arányban JÓ. Az M6 a fanboyokon kívül egyelőre nem győzött meg senkit, pl: [link]
-
válasz
stemplar07 #34398 üzenetére
Átettem ON-ba, teljesen jó ötlet, jó alternatíva.
-
válasz
stemplar07 #34343 üzenetére
Már megint a számok bűvölete
-
válasz
stemplar07 #34310 üzenetére
Miért gondolod, hogy ott másképp megy ez? Konkrétan bér-posztolók is vannak fórumokon, akiket xy gyártó fizet
-
válasz
stemplar07 #34308 üzenetére
Haha, milyen égés??? Megírják a Logouton az XY fórumban, hogy egy szar? Elég sok AVonlányos teszt miatt égnének már, ha igazad lenne
-
válasz
stemplar07 #34306 üzenetére
Elméletben, ugye
Ezek csak számok még mindig... Hallani kell.
-
válasz
stemplar07 #34271 üzenetére
Ezt azért lefordítva magyarra azt jelenti szerintem, hogy ölég szar... Ha nem dicsér az avonlány valamit akkor ott csodát ne várj...
-
Pont ezért érdemes meghallgatni pár eszközt és nem az egyetlent megvenni. Én eddig Fiio-ban csak a X7/X7II hangjával voltam megelégedve, de tény, hogy az M szériát nem hallottam. Csodajó marketing az van...
A DAC chip önmagában nem garancia semmire. Példaként ugyanazzal volt szerelve a Fiio X3, iBasso DX50 és a AK100: nekem az X3 egy visítós szar volt, a DX50 olyan semmilyen, az AK100 meg a mai napig egy jó hangú DAP...
-
-
Ezek elméleti és marketing adatok... Amiben nagyon jó a Fiio, gyakorlatban ezek NEM fejhallgatóhoz vannak.
A helyedben elmennék meghallgatni az M11-et az iJoe-ba és az AK-KANN-t a Kácsába, utóbbiban tényleg van teljesítmény, nem csak marketing így lenne összehasonlítási alapod. Vagy azt csinálsz amit akarsz, persze
-
-
válasz
SirRasor #34128 üzenetére
Én meg azt mondom, hogy a KZ ZS... pro elvileg vmi több BA (tudom, KZ és azt is hogy elvileg), amiből egy jobb lejátszó kihozhat többet. Plusz a Fiio az eddigi tapasztalataim alapján is eléggé egyformára hangolja a lejátszóit és a hang helyett sok esetben a külcsínre megy.
Jó eséllyel pl egy Shanling hangban jobb lenne a kérdezőnek, miután a Fiio hangzása sem jött be neki.(#34129) sheratan extrém példa volt, ellenben az a része igaz, hogy nem tudod miből mi hoz ki valamit és ki kell próbálni...
-
válasz
SirRasor #34070 üzenetére
Mármint hallottál Shanling-ot, vagy csak teszteket olvastál? Mert itt a fórumban az a tapasztalat, hogy a Mo-n nem kaphatók alatt teljesít jóval hangban azonos árkategóriában.
Az M széria, hogy milyen, azt nem tudom, de az X összes tagját hallottam és talán az X7, ami hang alapján jó (de az se annyira, mint amennyibe kerül). Az X5III meg csakis balanced kimeneten. -
válasz
UNauthorized #34068 üzenetére
Én nem maradnék a Fiio-nál, egy próbát tennék más márkáknál is, pl aprón vagy egy Shanling M2s és egy AK100 is. De ezek próbája előtt elmehetsz a iJoe-ba és megnézheted milyenek azok a Fiio-k és tudsz azokhoz viszonyítani. A szinergia sem mind1, azt nem fogjuk tudni megmondani, hogy neked melyik hang fog tetszeni.
(#34065) SirRasor az új szériát nem hallottam, de az eddigi tapasztalat az, hogy ugyanannyiért a Shanling nagyságrendekkel jobb hangot ad, mint a Fiio.
-
válasz
UNauthorized #34060 üzenetére
Mik a kritériumok? Shanling-okat szoktuk ajánlani pl
-
-
válasz
Adrián0419 #33856 üzenetére
Ez is a szokásos marketing bullshit
Hidd el: DAP és FEJhallgató ritkán jóbarátok.
-
válasz
Adrián0419 #33849 üzenetére
Próbálom akkor példával érzékeltetni: van egy nem annyira forrás-igényes fejhallgatóm (40 ohm, 102 dB/mW, kb papíron mint a tiéd). Elvben jól kéne szólnia bármiről, de ez mégsincs így, kell alá a forrás. De egy asztali DAC-ról már simán gyönyörűen szól nem kell mellé plusz erősítő. DAP-ról meg azokról, amik tudnak adni alá teljesítményt is....
-
válasz
Adrián0419 #33844 üzenetére
Ott kezdődik a probléma, hogy fejhallgató... Azokkal igencsak korlátozva szoktak a DAP-ok megbirkózni, egy-két kivételtől eltekintve (és azok se az említett árkategóriában vannak: AK Kann, AK3XX+Amp, SP1000, Fiio X7 + amp modul). Szóval ez kompromisszumos lesz.
-
válasz
stemplar07 #33531 üzenetére
De az van neki
Tulkué volt a pakk, tőle vette a 320-at és az amp-ot. Sőt ha emlékem nem csal Tulku még hekkelte is az amp-ot (is), vmit újrakábelezett benne.
-
válasz
stemplar07 #33529 üzenetére
Van erősítője
-
válasz
PR0JECTNR56 #33448 üzenetére
Hallgasd meg először a P1-et, mielőtt megveszed. Bucsher-nek az van pl
-
válasz
PR0JECTNR56 #33438 üzenetére
Hááát AK vonalon innen fölfele viszonylag kiegyenlített lejátszók vannak, én meghallgatnám egy AK300-assal a fülest, hogy mit ad neked. Azt ebay-ról lehet lőni 150 környékén, amennyit nagyon megér.
Régebben az iBasso volt melegebb hang (DX50-DX90), de hogy a DX150 milyen az jó kérdés, nem hallotta senki még innen.Jah és fericske titkos favoritjaként ott a QP1R, lassan jönnie kell haza, hátha össze tudtok/tudunk hozni egy meghallgatást (ha egy találkozóval összekötve AK300 és W60 is lenne ott sanszosan)
-
válasz
Zoli-bácsi #33379 üzenetére
Nem te vagy az első (és valszeg az utolsó se), aki extrém üzemidőt vár el egy hordozható lejátszótól. Ez, az általános tendenciát nézve nem elvárható, kb mint az okostelefonoknál, jó, ha 1-1,5 napot kibírnak, a piac a hangminőségre megy nem az üzemidőre. Egy közép-felsőkategóriás DAP 6-8 órás üzemidővel rendelkezik pl, ehhez képest a 20 óra már extrém hosszú idő. Persze 1-1 kivétel van, vagy okos megoldások, pl annó a iBasso DX50-90-hez másik hátlap és nagyobb akksi bele.
-
válasz
Shyciii #33353 üzenetére
Miért pont ezt?
Ennyiért kipróbált lejátszót is kaphatsz, de persze amennyiben megveszed és elhozod egy találkozóra maximálisan támogatom, hogy legyél az úttörő
szerk:
(#33359) stemplar07 a számok bűvöletében élsz, nem csak az van ám... A hangot nem lehet számokkal leírni, az AK100 jó illesztéssel egy baromi jó hangú lejátszó kimeneti impedancia ide vagy oda. -
válasz
Shyciii #33241 üzenetére
Nincs különbség ebben Mo és külföld között, a legnagyobb fórumon (Headfi) is bértollnokok hada dolgozik azon, hogy egy márka reputációja jó legyen. Ugyanezek a tesztoldalak, csak ott a hirdetés/megjelenés miatt nem kaphat rossz kritikát az adott eszköz. Sajnos ez van.
Hallgasd meg a fejhallgatót asztali forrásról (nyilván itt is egy jó minőségű, ár/értékű eszközről beszélek, ami megfelelő teljesítménnyel rendelkezik) és egy DAP-ról. Ha megközelítőleg azt a részletességet, teret, stb adja a DAP, akkor megfelelő az adott hangkeltőhöz.
Tudtommal nincs se az iBassonak se a Cowonnak Mo-i forgalmazója. Meg kell venni, vagy keresni olyat, aki rendelkezik az adott eszközzel. Erre vannak a fül/fejhallgatós találkozók időnként...
-
válasz
Shyciii #33233 üzenetére
Az, hogy hangosan szól vmi nem jelenti azt, hogy jól is, kihozza belőle azt, amit tud az adott hangkeltő. Nem a hangerő az egyetlen, ami meghatározza a hangzást. Jópár éve probálkoztam találni olyan DAP-ot, ami JÓL meghajtja az AD-t (nem egy teljesítmény-igényes fejes), a HDP-R10 volt az egyetlen, amin megközelítőleg jól szólt, ami egy szörny. Hangos volt az AK100 I-ről is...
A hifi-oldalak miből élnek szerinted? A reklámból. Ki reklámoz hifi oldalon? A gyártók. Ha lehúzzák a gyártó terméket nem reklámoz többet ott. Így csak a saját fülednek szabad hinni. A Fiio termékeit mindenhol ajnározzák, itt többen hallották/tuk és nem vagyunk elájulva a hangminőségtől. Akkor inkább a fülemnek kell hinnem, vagy a teszteknek?
Igen, megvalósítható, hogy jól szóljon valami fejessel is, de valahol kompromisszumot kell kötni: vagy az áron, vagy a méreten, vagy az UI-n. Végigfutották többen ezt a játszmát hidd el, és nem hifitesztek alapján, hanem próbákkal: nincs olcsón jó. Menj el próbáld meg egy KANN-al a Kácsában és utána mondj véleményt arról, hogy mi hajtotta ki és mi nem.
-
válasz
Shyciii #33220 üzenetére
Senki se viccel, ez teljesen komoly. Az Audio Opus is ezen bukott el valszeg. Azt kéne elfogadni, hogy a DAP-ok füleshez vannak tervezve (néhány kivételtől eltekintve pl KANN, AK3XX+AMP, X7 megfelelő erősítőmodullal stb). Az, hogy az X3II megszólaltatta még nem azt jelenti, hogy megfelelően meg is hajtja, próbáld ki egy KANN-al a Kácsában. Jah és az X5III csak balanced kimeneten szól jól, ahhoz olyan kábel is kell.
-
válasz
Shyciii #33163 üzenetére
Ezek a paraméterek alapján lévő összehasonlítások nagyon félrevihetnek. Pont úgy, mint a fizetett tesztek, ott minden úúúúúúdejóóóóóó. A Shanlingokat hallottuk többen és hangban verik az azonos árkategóriájú Fiio-kat. Az X5 III-at unbalanced kimenetem meg az alatta lévők is...
-
válasz
Exodius #33144 üzenetére
Létezik. Ott vannak a Shanling lejátszók pl, azok 100 alatt vannak és verik a telefonok hangminőségét. De ez még messze nem a jelenlegi hordozható hangminőség csúcsa (vagy csúcsközele), az tényleg jóval 100e fölött kezdődik.
De nézzük a fényképezőket, ott is hol kezdődik az a szint, ami már a hobbi kategória, de jó képminőséget is produkál? Az se 100e újonnan sztem.
És ha már a telefonokat hozod a példaként, ott hol kezdődik a csúcs? Újonnan 200e környékén és az is elmegy 500e-ig és ennyiért még jól se szól -
válasz
stemplar07 #33060 üzenetére
Hangban kis lépésekért sok pénzt kell kiadni, SP1000 sem szól 4x annyira jól, mint a KANN (amit ugyan nem hallottam, de sanszosan az AK300+Amp összeépítése, azt meg tudom milyen), de érezhetően jobb. Én se új áron szoktam az AK-t ajánlgatni, annyiért keveseknek éri meg. Az X7 amikor kijött hallottam, jó volt, de nem 250e hang. Amennyiért sabrinho megvette megérte.
-
válasz
stemplar07 #33049 üzenetére
Érted végre, hogy miért ajánljuk azt, amit és a többség miért mondja hogy az AK az AK? Nem azért mert bármit utálunk, hanem mert hallottunk sok mindent. És ugyanez van az olcsó(bb) kategóriában, csak ott a kínaiak eszik meg a Fiio-t ugyanannyiért vagy olcsóbban
-
válasz
stemplar07 #33044 üzenetére
Megpróbálom elmagyarázni. Ez a Melyik MP3 lejátszót vegyem? topik. Aki ide betér MP3-DAP-stb lejátszót keres (vagy arról szóló témát). Az, hogy jelezted, hogy itt meg ott nagyon olcsó a 400Gb-os még nem probléma (bár ez sem a mindennapi felhasználó igénye és az eredetiségről sem győződött meg senki), de nem azt szeretné oldalakon keresztül off-ban olvasni, hogy az SD-kártyák hol olcsók és hol nem, hol éri meg hol nem. Ezért kértem, még mielőtt elharapódzik az off-áradat hogy a témával a helyére menjetek át. Köszönöm
-
válasz
stemplar07 #33042 üzenetére
Ne itt beszéljétek meg, hogy hol van jó ára az SD-kártyáknak kérlek, van topikja [link]
-
Két külön kimeneten próbáltad. Nem tudod, hogy azt hallod, hogy balanced vagy azt, hogy a két kiépítésnek más a hangja (akár mesterségesen). Én szkeptikus vagyok: sok ebben a hifikavics, ráadásul ez nehezen is tesztelhető, max úgy, hogy két átalakító, két fajta kábel, két ember és aki hallgat az nem látja mi történik: ugyanarra a kimenetre balanced és unbalanced kábel téve hol átalakítóval hol anélkül...
-
válasz
RobeeK #32993 üzenetére
Szerintem ez a balanced téma túl van hypolva, alapból nincs akkora jelentősége, mint amekkorára felnagyítják (mármint annak, hogy balancednek kell lennie. Bizonyos eszközök nem szólnak egyformán a két kimeneten, ezért van jelentősége.). Az X5 III csak a balanced kimeneten szól jól, unbalanceden szar, így oda kell átalakító.
-
válasz
Exodius #32978 üzenetére
Az én tapasztalatom szerint nincs gond a külföldi rendeléssel, oda kell figyelni honnan, de ott az Ebay buyer protection-je pl.
Tulku ajánlása megfontolandó, a füles-dap szinergia nagyon fontos, és az a kettős nagyon egyben van. Ha jó a szinergia, egy szarabb dap-pal és egy szarabb fülessel is lehet boldog az ember...
A Plenue 2 tényleg jó cucc, de az kereten kívül van használtan is. A Plenue 1 tetszett, amikor először hallottam, az UI-ja nagyon jó, de a mai kínálat mellett már messze nem a legjobb vétel hangban.(#32979) korpicschess saját példám az volt, hogy olcsóbb füles mellé vettem drága DAP-ot és léptem utána feljebb fülesben. Az tény, hogy egy E80 mellé nem egy SP1000 dukál, de mindig van feljebb (vagy lejjebb
)
(#32980) fericske fent van a bakancslistán, hogy meg kell hallgatnom
(#32983) bucsher Akinek az X3 is tetszett annak nem túl releváns a véleménye
Lényeg a lényeg: kaptál sok-sok ajánlatot, különböző ízlésekkel, különböző eszközökkel. Válogathatsz bőven
-
-
válasz
sabrinho #32953 üzenetére
Telóról nem mutat mindent valszeg a 750 se, de az egy mélykiemelt füles sovány közép és magastartománnyal. Ha marad (vagy maradsz RHA vonalon) akkor beleférhet egy enyhén magasba húzó DAP, pl használtan egy Fiio X5 I-II. Vagy az ajánlott X5 III, de ahhoz átalakító kell a balanced kimenetre, mert az unbalanced-je szar. Az X1, X3-at felejtsd el, rémesek.
-
Azért a te utad elég egyedi, aljától a tetejéig, majd újra és újra mert az utazást (is) élvezed
Sheratan arra utalt, hogy sokan vannak úgy, hogy akarnak egy jó fülest/dap-ot/fejest, vesznek vmi vacakot olcsón, mert "ennél többet nem ér nekem" és rájönnek, hogy szar. És kb ugyanannyiért elkezdenek próbálkozni, mert "többet nem költök"-ben fut, de amikor a 3.-4. cuccot veszik a többszörösét bukták, mintha a második lépcsőnél feljebb lépnek és lőn a boldogság.
-
válasz
stemplar07 #32915 üzenetére
Több gondom van a hozzászólásoddal:
- úgy ajánlasz, hogy 0 személyes tapasztalatod van az M9-el (és sanszosan a fülest sem ismered, amihez én messze elkerülném úgy általában a hallott Fiio-kat)
- nincs M9 jelenleg az iJoe kínálatában a honlapjuk szerint, vagyis esélye sincs meghallgatni
- kereten felül van
- külföldi és használt is szóba jöhet a kollégának, ami azt jelenti, hogy lényegesen jobb hangok kaphat, mint amit Mo-i új vásárlással elérhetÚgyhogy kérlek a jövőben úgy ajánlj, hogy figyelembe veszed a kérdező igényeit. Köszönöm
-
válasz
Gabe81 #32911 üzenetére
Az a füles elvisel egy melegebb forrást, így én abba az irányba nézelődnék.
- Aprón van egy AK100 használtan, de mindenképp meghallgatással ajánlott (viszonylag kiegyenlített a hangja, nekem tetszett róla a Tenore, de nem vagyunk egyformák).
- Külföldről pl Shanling, Xduoo, Cayin N5ii...
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Videós, mozgóképes topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- ÚJ Gamer PC-k - készletről - azonnal - számlával - 2 év garanciával - www.olcsogamerpc.hu
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest