Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Shyciii

    veterán

    válasz kemcso #33239 üzenetére

    kemcso, gianni85

    Én nem Hifi piac, AV Online, Sztereó Magazin és társairól beszélek. Én olyan oldalakról, ahol hangmérnökök, zeneszerzők (is) leírják tapasztalataikat. Nem egy kategória a fent említett oldalakkal.

    A másik kemcso. Mi az hogy kihozza azt amit tud a fejhallgató? ez egy tipikusan megfoghatatlan meghatározás. Erősítő+fejhallgató, erősítő+hangfal párosnál azt kell nézni, hogy mikor éred el a zenei részletesség határát. Annak a 85-90%-át biztosítő erősítők már bőségesen elegendőek a mindennapi zenehallgatáshoz. Az átlag embernek meg a 60%-át. Az pedig hogy, hogy mennyire muzikális, mennyire központba hozza a zenét, vagy ellenkezőleg abszolút neutrális, vagy meleg hangzás, ezek már nem a fejes meghajtásáról szólnak, hanem a komplett lánc tulajdonságáról, amit te tudsz variálni, de attól hogy valamelyik eszköz ezekközül nem így tudja, hanem úgy, az nem azt jelenti, hogy nem tudja rendesen meghajtani.

    sheratan

    Ne haragudj, de az szerintem nem segítség, hogy "itt már vannak akik 10 éve itt vannak és értenek hozzá", meg hogy "a hangerő nem egyenlő a hangminőséggel".

    De pl segítség lenne, hogy tud-e bárki nem kommunikált boltot, akik valamilyen szinten képviselik az iBasso-t vagy pedig a Cowon-t (mert én pl nem találtam), hogy van-e rá lehetőség kipróbálni ezek közül a megfelelő árkategóriájút. Mert ezeknélkül max vakon rendelhetnék, azt pedig nem tenném. Vagy esetleg más ami ebbe a kategóriába esik, és ne adj isten mindkét csatorna külön DAC-ot kapott már, és van magyarországi képviseletük, boltok kipróbálni.

Új hozzászólás Aktív témák