-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
válasz (Kolombusz) #3880 üzenetére
sztem a sony a8xx sorozat 8 gigás, fekete példánya megfelel az elvárásaidnak. vagy az egyel kisebb a61x.
szerk: de ha a dizájnja bejön, és kezelhetőnek tartod, a samu p2 is, leszámítva a minőségi hozzáadott fülest.[ Szerkesztve ]
-
delirobi1
csendes tag
válasz Macilaci457 #3896 üzenetére
köszi szépen a leválasztós dolog bejött.
lényegtelen hogy közben elb***tam az accountom. Azaz megakartam változtani a gmainles címemről a freemailes-re a címem csak a com ott maradt a végén és nem tom miért de új jelszót generált nekem. úgy néz ki ahhoz hogy 1 jó dolog történhessen velem vmi rossznak is törtnénnie kell cserébe. Amúgy nem lehet vmi megoldást erre? xD -
Macilaci457
őstag
válasz delirobi #3894 üzenetére
akkor próbáld meg másik USB portban is (csak a babona miatt)
És mi van, ha azért adták a fali töltőt, mert az adatkapcsolat közbeni nem-töltés alapbeállítás?
Még egy, ha eltávolítod a lejátszót szoftveresen, tehát alul a tálcán böksz, és leválasztod, de nem húzod ki a kábelt, akkor sem tölt tövább?
[ Szerkesztve ]
-
ruscus
tag
jelentem, végre lecsaptam a vaterát! (mármint a t30-at a vaterán ) azt hittem már sose jutok el idáig,h vmit megvegyek! (de gondolom ti is! ) még soha életemben nem kockáztattam ennyit (garanciára gondolok), és még csak pár nap múlva kerül majd a tulajdonomba (remélem!!!),de most úgy érzem jól választottam... (tehát kéretik nem ecsetelni,mi mindenben lett volna jobb egy másik! azt,h ennél az ocsmány pirosnál szebb színűt is vehettem volna,azt teljességgel aláírom én is!!!! )
Ahhoz képest,h 1 évvel ezelőtt még roadstart akartam venni... (jóvanna,csak a photohall kínálatából válogattam akkor még és az ár már akkor is döntő szempont volt... nameg sokáig azt se tudtam,h ekkora hangminőségbeli különbségek léteznek az egyes márkák közt,mert buta módon azt hittem,h egy file-t csak 1-féleképpen lehet megszólaltatni.... fülesek közti különbségekkel kb. ugyanez volt a helyzet.... de hál'Istennek mostmár sokminden "megvilágosodott" számomra is,és már tudom(legalábbis sejtem...), miért nem úgy szól vmi,ahogyan én azt szeretném....!) - mindezt csak azért írtam le,mert úgy éreztem,h az én példám tanulságos lehet mások számára is.... (bár azok talán kevesebb eséllyel tévednek erre a fórumra.... - de végülis én is -még ha nehezen is- vhogy rátaláltam erre a topicra...)
Mégegyszer nagyon köszönöm mindegyikőtök segítségét a választásomban!
Januárban majd beszámolok a konkrét tapasztalataimról is....[ Szerkesztve ]
-
delirobi
tag
válasz Macilaci457 #3893 üzenetére
nem nincs ilyen
-
Macilaci457
őstag
Azért az igaz, hogy valahol el kell kezdeni... nem születtünk mi sem megtelt 200Gb-os winyókkal a hónunk alatt.
Ha jól emlékszem az első saját CD-lemezemet miután megkaptam, még mindig inkább kazettát vásároltam, mert olcsóbb volt. Azok meg már a múlté nálam, de voltak idők, amikor kb évente 2 kazettával nőtt a gyüjtemény. (szülinap, meg karácsony! )
Különben egy CD még most is drága, az átlagfizetésekhez viszonyítva. De ez nem ebbe a fórumba tartozik.
[ Szerkesztve ]
-
delirobi
tag
Sziasztok!
Ma hozták meg az Alcor Nun MP3 (vagy MP4 tök mind1) lejáttszómat és hát minőségileg tökéletesen megvagyok vele elégedve minden téren, hangminőség, képminőség. Mondjuk a használati útmutató kicsit hiácsos szóval már a szervizzel egyeztettünk futárt aki visszaviszi jevítni mire rájöttem hogy hogy kell bekapcsolni (nem vagyok láma, csak tényleg nem egyértelmű hogy a csúszokapcsolót miután az on állásba állítottam még olyan 3-5 másodpercig benyomva kell tartani, aztán most rájöttem hogy on állásba kapcsolva ugyanígy a play gombbal is belehet kapcsolni, na mind1)
Szval volna egy kérdésem hozzátok, tapasztalt zenegépesekhez
Kaptam hozzá egy adaptert amibe beletudom dugni az USB kábelt és szépen töltődik, de ha a számítógéphez csatlakoztatom akkor először kb. 1 másodpercre megjelenik a töltés jel, de utána egy más kép jelenik meg ami azt mutatja hogy a géphz van csatlakozatva. És olyan érzésem van hogy nem töltődik a gépnél, mert hiába áll ott egy órát a csík még mindig ugyanott áll. Szval hogy nem volt még MP3-am vagy MP4-em és kérdés hogy több ideig kellene a gépen haggyjam (mennyi idő alatt töltődik fel egy átlagos MP3/MP4?) vagy tényleg nem tölt és vmit trükközni kellene vele? -
ruscus
tag
tényleg elnézést kérek,cseppet sem akartam az előző hsz-emben ingerült lenni,egyszerűen csak már nagyon elfáradtam.... és tudom,h te csak a saját szemszögödből írtad le,miért nem annyira jó szted a t30...
akinek csupán 2 GB-os zenei gyűjteménye van, az olyan nagyon nem szerethet zenét hallgatni, magyarán vagy nem is érdeklik a hordozható lejátszók,vagy tök mindegy neki, hogy milyet vesz.
Hát én ezzel egyáltalán nem értek egyet,márcsak magamból kiindulva sem...! (de azért azt elismerem,h valóban van némi összefüggés a dologban... ) ez kicsit olyan előítéletesnek hangzik számomra... sztem ha vkinek csak nagyon kevés zenéje van,még akkor is szerethetné azt minél jobb minőségben meghallgatni. és egy mp3lejátszó(felvevő) meg különösen fontos lehet annak,akinek pl. a kazettától a cd-ig mindenféle típusú hanghordozón vannak a zenéi....Vagy az összes zenéd elfér 2 GB-on? csodálkoznék...
Hát pedig,ahogy számoltam,sajnos éppen durván csak 20 olyan cd-m van jelenleg,amit hallgatni is szoktam... meg néhány kazettákon lévő szám...(ez így össz.kb. 1gb-t foglalna...) De reménykedem benne,h apránként azért vehetek majd újabbakat,mivel már kilóméteres a "kívánságlistám",amely zenék nélkül nem tudok élni....! Ráadásul ezek közt rengeteg olyan van,ami csak 1-1 számra korlátozódik,nem egy teljes albumra (na meg rengeteg olyan is van,amiről csak azt tudom,h nagyon tetszik,de még nem tudtam kideríteni,ki az előadója...)
És mivel nincsen "kiterjedt" ismeretségi "hálózatom" és a legtöbb internetes letöltő oldalban se nagyon bízom(ill.regisztrálni se nagyon szeretnék sehova sem), így marad a zenék megvásárlása.... (amire asszem várhatok életem végéig.... ) -
norbi1992
tag
válasz Macilaci457 #3888 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek !! Ha nincs viszonyítási alapod , akkor nem tod milyen a másik !
És valószínüleg mindenkinek tetszik a saját választott terméke -
norbi1992
tag
Úgyse tetszett a kijelzője neked , ami nekem nagyon fontos szempont volt , hogy kicsi legyen!! (ez nagyon kicsi)
-
Kobe
veterán
na, megrendeltem a samut, jövő hét elején meghozzák. hogy döntésem helyes volt e majd kiderül, remélem igen
-
Kobe
veterán
w300i m van, ahhoz sajna a kártya többe kerül a 2 gigás, minthogy megérné megvenni, és kicsit macerás a kábelezése is kezd kontakthibás lenni sajna....de sztem amradok a samu k3 nál, sztem az én minőségi szintemnek megfelel, pár teszt dícséri ég gyári fülessel is ami előbb utóbb cserélve lesz
-
Peat;)
veterán
Sony-ericsonnál ha nem zavart a háttérzaj akkor sony nwz-a815-et 30-ért kapsz 2 gigásat, 2"-es kijelzővel, agybadugószerű 6-7k-t érő fülessel együtt, gyors kezeléssel (elég erős proci lehet benne, video lejátszási képességből kiindulva) remekül összerakva.
A telefonos hpm70-es agybadugóshoz képest a basszus kevesebb a hozzá adott fülesnél(hpm70-el kipróbálva ott jön alapból is rendesen), cserébe több hangot hallasz(máshogy nemtudom megfogalmazni), a basszust meg hangszínbeállítás+clear bass-al ellensúlyoztam, most nekem jobban bejön így, mintha tisztábban szólna és előkerül 1-2 hang amivel anno nemtalálkoztam telefonon(w800-as walkman), a basszust meg előhoztam ugyanolyan szintre. Így én tapasztaltam előrelépést de nem nagyot (arra talán csak iaudionál van esély szerintem). A hozzá adott füles is tűélesen hozza a basszust a beállítások után egyébként, a külső zajokat viszont nem annyira zárja ki, pedig tök ugyanaz a gumipárna van rajta, de csak azt kell a fülbe nyomni, míg hpm70-esnél maga a fülhallgató is nyomult befele a fülbe. (a815-ös fülesnél a gumi után következő műanyag rész sokkal szélesebb, így annyira nem nyomható be, viszont kényelmesebb, nem is érzem hogy benne van a fülemben) De a régi telefonos füles is használható akár hozzá(szerintem rosszabb, de több a basszus benne akinek az a fontos), mivel hosszabbító is van a csomagban, de akkor meg fölös pénzkidobás lenne megvenni ezt a playert, vagy el kell adni a hozzá adott fülest (mdr ex082). De alapzaj ugyanúgy megvan mint telefonnál! Ha zavar akkor ezt érdeklődd meg a samsungnál is, mert ahogy láttam pl. meizunál is előfordul, iadionál nekem meg csak d2 felelt volna meg(szerintem is jó a nagy kijelző, telefonon megszokja az ember), de ára miatt maradt a sony.egyébként ha ne ment volna szét telefonom akkor nem érte volna meg váltani, csak vmi nagyon minőségire ami egy iaudio+egy jó fajta fülhallgató ami nem 2x ezer ft-os kiadás
[ Szerkesztve ]
-
(Kolombusz)
veterán
válasz Macilaci457 #3881 üzenetére
Okés, engem nem zavarna, de egy cégen keresztül van lehetőségem ezt beszerezni, akiknek az ügynökei nyilván nem fognak külföldről rendelgetni.
-
Macilaci457
őstag
válasz (Kolombusz) #3877 üzenetére
Itthon is minden beszerezhető, csak külföldről jön a posta....
Javaslom, nézz meg egy pár internetes bolt kínálatát, hogy mi tetszik. De az alapján, amit eddig írtál, én egy Iriver Clix 2 4Gb-s modellt ajánlanék.
www.Infopatika.hu -oldalon meg is találod.
Jó drága, nem jön veled szembe az utcán, és még a kijelzője is szép.[ Szerkesztve ]
-
(Kolombusz)
veterán
Ez a Samsung YP-T10 korrekt lejátszónak tűnik.
De a D2-es Cowon sem rossz.[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz (Kolombusz) #3877 üzenetére
akkor iAudio 7. de van új Zune. Nem tudom, mitől lenne jobb, mint egy Apple...
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
(Kolombusz)
veterán
Ha itthon valamelyik nagyobb áruházban beszerezhető, nem csak kéz alól, akkor az sem rossz.
Van már belőle új generáció? Az első egy kicsit esetlenül néz ki és nagyon vastag.
Bár igazából én egy kevésbé nagy tudású és kapacitású, de exkluzívabb modellre gondoltam.[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
-
(Kolombusz)
veterán
Üdv!
Úgy néz ki, lesz egy lehetőség, hogy valami elektronikai kütyüt szerezzek egy cégen keresztül, ezért egy MP3-lejátszóra gondoltam.
Valami villantós kellene, de semmiféleképpen nem Apple.
Fontos lenne a minőségi összeszerelés, az igényes anyagok, legalább 4 gigabájt tárhely, viszonylag hosszú üzemidő (ha lehet, akkor beépített akkumulátorral). Csak zenelejátszásra kellene, de egy igényes, albumartot is megjelenítő kijelző jó lenne. Nem alapfeltétel, de jó lenne.És nem ártana, ha alapból is egy jó fülest adnának hozzá, mert bár van egy Sennheiser HD 515-m, azzal nem járkálok szívesen az utcán, túl nagy és túl hosszú a kábele.
-
Macilaci457
őstag
jó, cska ez abban a pillanatban veszti hitelét hogy kimondod "nekem is iylen van
Ebben is van valami, de itt a fórumon már ismernek annyira, hogy ettől ne féljenek. De ez a te dolgod. Javaslom inkább nézz be az Iaudiós topicba, és keress rá a Clipre. Érdekes dolgokat fogsz találni, és nem csak az én nevem mellett.
-
Antonio
senior tag
én is csak azért mentem hogy megmézzem élőben is amiket neten néztem,
de végül is ott vettem meg ugyanis Neten hiába olcsóbb + postaköltség és már több is lett volna mint MM-ben.
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Kobe
veterán
válasz Macilaci457 #3869 üzenetére
jó, cska ez abban a pillanatban veszti hitelét hogy kimondod "nekem is iylen van, én is ezt hallgatom" stb stb...
kérdeztem a sandisk sansa lejátszóról, arra választ nem nagyon kaptamantonio: nem veszek semmit MM-ben (hülye azért nem vagyok ) de ott a kínálatot amúgy is horribilisen szarnak tartom, amikor utoljára nézegettem, az arány - 8-10 darab ismeretlen mp4 játékosra jut 1-2 darab régebbi márkásabb mp3, szal a felhozatal nem az igazi...nomeg mostanában mindent netről lövök, ott kicsit bővebb a kínálat
[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
hát, stílus:
mikor bementem MM-ba nézegetni MP3 lejátszókat karácsony előtt rengeteg ismert/kevésbé ismert lejátszó volt melyek külalakra -valjuk be- sokkal designosabbak "szebbek" (ez szubjektív) voltak mint végül is a sony amit vettem, de a belbecs és külső összhangja 20-e Ft-os kategóriában még ritkán passzol sajnos bár én nem vagyok nagy játékos e téren csak mikor nézegettem neten teszteket/típúsokat aztán MM-be szembesültem egy rakás teljessen ismeretlen mp3-lejátszóval melyek (a fejemet teszem rá) csupán a külsejükkel adják el magukat (ok Samsung azért már komoly márka). Tudják a marketingesek hogy ebben a szegmensben (pláne olcsóbbak) a külső nagyon is számít, hiszen a legnagyobb felvásárlók a 10-20 évesek/kamaszok akik inkább divatból veszik mint céleszköznek, pláne lányok ...
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Macilaci457
őstag
válasz Macilaci457 #3868 üzenetére
Megjegyzem, amíg nem jön ki valami jobb nála, addig azt fogom hajtogatni, hogy a Sansa Clip a legjobb ár-érték arányú lejátszó a hangminőség terén, mert az is.
[ Szerkesztve ]
-
Macilaci457
őstag
Az ár érték arányt neked kell meghatároznod, mivel neked más az érték, mint nekem.
Nekem a jó ár-érték aránynak egyáltalán nem felelne meg!
Inkább egy Sandisk Sansa Clip, amiről mostanában úgy szólnak, hogy az egyik legjobb hangminőségű lejátszó (mellesleg én is ezt hallgatom).
Mindent tud amit kell (bekapcsol, lejátszik, kikapcsol), 2Gb-os változat 12.200.- Forintba kerül, 2 év garanciát adnak rá, és ha 20.000.- Forintot akarsz elkölteni, ebbe éppen belefér egy igen minőségi fülhallgató, pl. egy Sennheiser cx-300 (kb 8000. Ft), és akkor mondanám azt, hogy jól döntöttél a 20.000 forintodról, és a legjobb ár-érték arányt kaptad...
De ez megdől abban a pillanatban, amikor szubjektíven azt mondod, hogy nem tetszik a Sansa Clip.
-
Kobe
veterán
válasz Macilaci457 #3866 üzenetére
az ár/érték arány érdekel, ivel 50-60 ezres cowonra, ami állítólag az etalon, nem fussa, így szeretném 20 ezer körül megúszni egy ilyen fajta kütyüvel
[ Szerkesztve ]
-
Macilaci457
őstag
ez érdekel h k3nál renben van e a hangzás
Mit jelent az, hogy rendben van-e?
A K3-ról szólva, ugyaon olyan jó szerintem mint bármelyik Samsung lejátszó. Más típusokkal összahasonlítva viszont a hangminőség és a kezelhetőség terén is elmarad egy kicsit, a kérdés az, hogy más típusokkal is össze akarod-e hasonlítani, vagy csak élvezni szeretnéd a K3-at?
Ha K3 tulajdonos vagy, nem mondhatod el magagról, hogy a legjobb hangú lejátszód van, de gondolom akkor nem is az a cél.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
-
rumos14
nagyúr
ha dizájnos lejátszót keresel, az egyik, ha nem A legfontosabb tényező az, hogy neked tetszen. ha neked tetszik a samu K3, akkor vedd meg azt. én személy szerint csak a hangminőségét tudnám pozitívumként felhozni, ezt is csak az általam korábban használt 3 márkatárs lejátszónál szerzett tapasztalatok alapján. K3-at én személy szerint nagy ívben kerülném a kezelés, az ujjlenyomatgyűjtés és a pixeles kijelző miatt.
-
Kobe
veterán
esetleg sandisk vagy creatve amiknek vannak jó darabjai max 25 ig ?
-
Kobe
veterán
válasz Antonio #3859 üzenetére
igazából sztem abban a korban élünk már régóta hogy a pénzünkért stílust is kapunk....az ilyen pici kijelzős, pendrive vonalon edződött valamik soha nem tetszettek, nem is fognak, a megfizethető de stílusosabb kinézetűek között meg több a noname és ismeretlen márka mint égen a csillag;
samsung, philips, cowon, meizu, ezek amiekt találtam, philips nem győzött meg minőségileg, elgalábbis rosszat hallottam róla, iaudio kurvadrága legalábbis nem fogok 50-60at áldozni rá, hiába mondják hogy jobb minőség, meizuba kicsit sok lenne ha még belefeccölnék fülesbe (25K + 6-7 K vagy több) és annyim sincs, ellenben 25tel megusznám mindenne együtt k3 esetén
ehhez társul még az a szubjektuk, hogy sok samsung holmim van - monitor, lcd tv, telefon, pár apróság, és mind nagyon minőségi darabok és soha nem volt velük a legcsekélyebb gond sem[ Szerkesztve ]
-
Macilaci457
őstag
Egyetértek Antonioval, a teszt képein ki vannak nagyírva a betűk, és ott akár meg lehet számolni, hogy hány képpont széles egy 'n' betű, éppen annyi, mint a Sansa Clip-emen. Csak szélesebb a kijelző, így hosszabban írja ki a szövegeket, a berűk nem nőnek.
Amin tényleg nagy betűket láttam eddig, az Iriver Clix, meg a Microsoft Zune.
A többi betűtípus kérdése, talán az lenne a legjobb, ha megteheted, hogy benéznél egy boltba, és megnéznél többet bekapcsolva. -
Macilaci457
őstag
válasz Antonio #3857 üzenetére
De igen, volt szó a K3-ról, meg is néztünk egy tesztet, amiben egyáltalán nem nyűgözte le a tesztelőt első benyomásra egy Sennh. Cx-300 -as fülessel, és végül arra jutott, hogy több a forma mint a funkció....
Ez volt az, meg lehet nézni: [link]
De ahogy az lenni szokott, akinkek ilyen van, az el van ájulva tőle, akinek nincs, az elolvassa a tesztet.
-
Antonio
senior tag
... hát pedig nagy méretbeni különbség nincsen a megjelenített betüméretben sztem, hiába van nagyobbacska kijelzőn (de ezt csak gondolom nem biztos hogy így is van)! Kijelző szélessége kb ugyananyi talán sony még szélesebb is viszont csak 3 karakter hosszú. Bár azon minden lényeges info leolvasható. Persze a nagyobb oled kijelző szebb designosabb látványosabb. (?)
-
Kobe
veterán
válasz Antonio #3857 üzenetére
azért írtam h designosabb darab kell mert a hagyományos, pendrivehoz hasonló méretű lejátszók kijelzőjét nem látom, és általában a designosabbak vannak felszerelve ilyen kijelzővel ami nekem már megfelel - gondolok itt pl a k3asra.
perpillanat 2 helyet találtam ahol be lehet szerezni a k3ast, egyiken rendelésre, másik a pixmania, ahol sajna drágábban jönne ki, de rendeltem már másik helyről is (e-*igital) ésott korrektek voltak, ha azt írják januárra meghozzák, akkor általában az úgy is van....úgyis pont addigra kéne, vizsgaidőszak utáni buszos ingázásra
fülhallgató vételét tervezem mivel nagyon emgszoktam a sony-ericson telókhz járó agybadugós darabot és a hagyományos nagyobbacska már kényelmetlen nekem -
Antonio
senior tag
hmmm ... érdekes karácsony előtt is voltak ezek a termékek? pl samsung k3? mert én is anno tesomnak kerestem de nem emlékszem ilyenre. nem rossz.
Nálam végül is sony NWD-B103F lett. Azért döntötem mellette mert elmondások szerint ennek van a legjobb hangzása, (sony füles) ebben az árkategóriában és az számít a látványos kijelzők csak az energiát szívják+ úgy se azt nézegetjük. Sajnos itt a gépek a fülesek minőségén véreznek el ebben az árkategóriában(?). Aki tud úgy is vesz hozzá normális fülest, de sokan már nem fognak/akarnak/tudnak erre költeni.
De amúgy mikor belehalgattam otthon nem estem hasra a hangtól, jó miután EQ-ba feltoltam a mélyhangokat meg állítgattam egész jó lett.
Nem lenne rossz ötlet a PH-tól egy ilyen nagyobb (több tucat egy árkategóriában levő a piacon megtalálható ismertebb MP3lejátszó) átfogó csak a hangzásra kihegyezett teszt.
Saját fülessel + 1 referencia fülessel.a kettő közül amit mondtál inkább samungra szavaznék,
philpstől gyufát semamúgy én anno ezeken gondolkodtam 20e Ft ig
Meizu E3 1G
Sony NWD-B103F - 1 GB
Sandisk sansa c150 vagy c 250
Mobiblu US2 1 G
Mpio FY800 2G
Mpio MG100 4G
Mpio MG200 2G[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
úgy értettem, hogy akinek csupán 2 GB-os zenei gyűjteménye van,
az olyan nagyon nem szerethet zenét hallgatni,
magyarán vagy nem is érdeklik a hordozható lejátszók,
vagy tök mindegy neki, hogy milyet vesz. És ez nem te vagy.
Vagy az összes zenéd elfér 2 GB-on? csodálkoznék...[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Kobe
veterán
sziasztok
szeretnék mp3 játékosba fektetni, 20 ezer ft körül - plusz-mínusz 10% szórással
ami nagyon tetszik a samsung k3, kinézetre döös, hangot nem tudom, a másik kiszemelt egy philips sa 3125 lenne, de szívesen várok tippeket hasonló kinézetű designos kütyükről :-) nekem fontos a megjelenése - lehetőleg vékony, mindenképpen fekete, és ergonomikus darab kellene
kösz a tippeket -
ruscus
tag
válasz Macilaci457 #3852 üzenetére
köszönöm a magyarázatokat! mtp vs. msc már nagyjából világos, ogg-t még kicsit "emésztem"... (grabbelést értettem, főleg a winamp meg a plugin volt nagyon homályos, mit jelentenek pontosan...) majd ha meglesz a lejátszóm, komolyabban is elkezdek ezzel foglalkozni...
Ezt jól sejted,már nagyon a "fejfájós" stádiumhoz érkeztem! már egyetlenegy cikket sem vagyok hajlandó pluszban elolvasni...! egyetlen normális ember sem tököl ezen ennyit....
clip-nek a külseje tényleg nem tetszik,de nem azért nem azt választottam,hanem mert akkus... (mellesleg line-in felvétel sincs rajta...) de lehet,h így is jobb választás lenne,mint a t30... mindegy,már csak a fohászkodás marad,h kibírja legalább 1-2 évig,és ne kelljen megbánnom a döntésemet[ Szerkesztve ]
-
ruscus
tag
"egyrészt akinek 2 GB-on elfér az összes zenéje, az nem ilyen műgonddal keres lejátszót" ebből nemigazán értem mit akartál kihozni... (ha tehetném nyílván nagyobb tárhelyet választanék - bár 4gb-nél több sztem már nem kéne... - de csak ezt tudom megfizetni...) ezért is írtam min. 2 gb-t (egyenlőre sajnos még elég szerény a kollekcióm.... meghát nem teljes albumokat raknék fel,csak a tényleg kedvenceimet az egyes albumokról... így sokat csökkenne a méret)
nem kell PC-n zenét hallgatni ahhoz,hogy az ember a gépen tárolja a gyűjteményt. Vagy CD-ken. Vagy DVD-ken, Igen ám,de mint már ezt is írtam nem egyszer, a vinyóm brutálisan kicsi!, nincs cd-íróm sem!!! (bár már dolgozom rajta,h legyen... )
Pc-ről meg annyit,h egyenlőre még akadozva,de műk,de ki tudja mikor "dobja fel a talpát" ez a szerencsétlen "tákolmány"... és akkor nem csak ohne internet és ohne számítógép, de még ohne zene is lenne!!! (--> garantált idegösszeomlás! ) -
Macilaci457
őstag
azt hiszem lecsapom ezt a t30-at a vaterán,aztán "utánam a vízözön"....
Valamit lassan muszáj lesz, én is ennyit kutatok minden után, és ha jól sejtem, fejfájós stádiumban vagy már.
Különben, ahogy mondani szoktam, úgy se tudod meg, hogy a másik jobb lett volna-e vagy sem, úgyhogy az egyiket meg kell venned.Igaz, nem azért, hogy elbátortalanítsalak, mert neked ha jól tudom nem tetszett a Clip, de én 12000.- Ft-ért 2Gb -osat vettem, 2 év garanciával, igaz, belső akksis, és lehet, hogy 2 év múlva ki kell dobni, de ....
[ Szerkesztve ]
-
ruscus
tag
a T30-at ugyanúgy koreaiak gyártották, mint az U2-t
ne haragudj a pontatlanságom(tudatlanságom) miatt, én csak annyit láttam,h google rögtön az iriveramerica.com-ot dobja ki, és én erről buta módon arra következtettem,h a márka is amerikai de ez,h valójában koreaiak gyártják,már szimpatikusabb számomra... köszönöm,h kijavítottál,és nem maradtam ilyen tévhitben!köszönöm a jellemzést!, elhiszem,h U2 mindenben jobb,de ezek a kényelmi szempontok számomra nem annyira lényegesek... amihez én mindenképp ragaszkodom: hangminőség,megbízhatóság,elemes működés,min.1gb(ha nincs ogg,akkor 2gb),ja és az ára ja és (mint rávezettetek) még az msc mód is nagyon kéne...
ezen kívül minden egyéb kompromisszumképes... (illetve hát ezeket az elvárásaimat próbálom már több mint 1 hónapja összehozni minél előnyösebb arányban - mindig más-más elemet kiejtve közülük...)és hogy mi szól a t30 mellett?! (azt hiszem ezeket már ezerszer leírtam,de elmondom mégegyszer...)
1. ára! nagyon nem mindegy,h 13k vagy 20k v. mégtöbb!!! (mp4 miatt nem fizetek többet! - clix2)
2.elemes!!! (minden győzködés ellenére még mindig görcsösen ragaszkodom ehhez!... )
3. line-in felvétel,ami t10-nél nincsen! (hiába bír 50 órát,nekem az nem annyira fontos...)
4. 1gb (mivel van ogg,így olyan mintha 2gb lenne... - ez csak nemrég jutott el az agyamig )
5. gombos megoldás (bár már erről is hajlandó lennék lemondani,ha lenne értelme...)A keretről mégegyszer (és remélem utoljára...) annyit,h nem 20k,hanem inkább 15k! (20k csak és kizárólag elemes,min. 1gb-s iaudiokra vonatkozna!!!!!) tudom,volt egy t60-as hirtelen fellángolásom is egyszer,de az inkább álom volt, mint ésszerű választás....
és ha néhány év múlva talán lecserélem ezt a lejátszómat,akkor ugyanúgy választhatok majd még -akár akkus- iaudiot is (talán több pénzért)! (persze nem biztos,h lesz még akkor csak dap-os típus belőle...) jelenleg viszont minél olcsóbban szeretném megúszni a dolgot....!Ne haragudj,ha túlzottan "felbőszültnek" tűnt volna a hsz-em,de már annyira belefáradtam ebbe a több mint egy hónapja tartó keresgélésbe,amiből mindig ugyanarra lyukadok ki: hogy ennél azért lehetne még jobbat....! azt hiszem lecsapom ezt a t30-at a vaterán,aztán "utánam a vízözön".... lehet,h nagyon meg fogom még ezt bánni,de nemigen tudok már jobbat...
-
Peat;)
veterán
"cx300-al viszont kemény dolog"
az általam vásárolt sonyhoz a gyártó kb 6000 ft értékű agybadugós fülest (mdr-ex082) csomagol, már ezzel is kijön, nem lett volna walkman telefonom előtte valószínű a falat kaparnám(ott is megvan a fehér zajocska), lejátszás közben számomra nem érzékelhető (kivéve 1-2 számot tök csöndes környezetben), de amikor megállítom a zenét egy csöndes szobában..egy kínai 5 ezer forintos mp4 player érzést kelt
-
HellGreg
őstag
Hi, most kaptam egy 2GB-os Philips SA 5125/02 mp4 lejátszót. A képe nagyon szép, nem volt vele semmi gond eddig, a szoftver is jól muzsikál, leszámítva persze hogy a gyári fülest igen gyorsan le fogom cserélni valami nagyobbra. Egy baj van vele, ha valamit törölni akarsz, azt nem mindig engedi. pl. egy általam feltöltött videót akartam törölni, ki is írta, hogy törölve, de ott maradt a cucc, 20-adjára is. pc-ről nem lehet törölni, mert védett. cxsak a formázás segített. ha esetleg valakinek van ilyenje és tudja mi a baj, kérem írjon! amúgy faxa kis gép.
-
bwoay
nagyúr
jaj, sorry, aszittem állítod, pedig ott a kérdőjel
nem mellékelik a lejátszóhoz, de valami mendemonda van arról, hogy gyári a sw.
A SonicStage-et is sok legenda övezi, ezeket Rumos bőszen oszlatja,
de ugye szélmalomharc. Az már régen volt, amikor mindent ATRAC-ba konvertált.
Én ki sem próbáltam, mert a voidmp3-at azonnal megtaláltam a neten
(persze tudtam, hogy mit kell keresni).én az MTP-t alapból nem szeretem, a T20-as iRivernél is menekültem tőle,
de tudtommal másnál is hasonló sikert aratott.A háttérzaj szerintem nagyon frusztráló, fel sem merült bennem,
hogy számolni kellene vele, így szörnyen meglepett.
A gyári füldugóval viszont nem hinném, hogy sokaknak feltűnne,
vagy zavarónak találnák, cx300-al viszont kemény dolog.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Peat;)
veterán
Félreértettél a voidmp3-at kérdeztem, mert én nem is ismertem ezt a programot. Én úgy tudtam hogy a sonicstage-et muszáj volt használni ami atracba nyomja át a zenéket, most kiderült hogy nem atracba, de magát a programot kötelező volt használni annak aki nem ismerte a voidmp3-at. Neked semmi előrelépést nem jelentett ez a változás elismerem, mivel egy korábbi modell kapcsán kiismerted a sony "sajátosságát" és kijátszottad egy külön programmal külön (időbeli) ráfordítással (ez jött le). Nekem igen megérte, mivel rádugtam a gépre és már másoltam is. Ezt az elődjével egyszerűen nem tudtam volna megtenni. Az én szememben ez előrelépés volt egy olyan cégtől mint a sony. (maradjunk annyiban hogy nem vok márkafan, azt veszem ami szerintem megéri, ha az nem szimpatikus márka akkor is, nos a nagyobb márkanevek általában unszimpik ) Kicsit elbeszéltünk egymás mellett szerintem, saját szemszögünkből nézve a dolgokat, legalábbis én biztos, mostmár béke és nyugalom. Bocs a sok offért.
A háttérzaj mellett (ami bár használatban nem zavar, de attól még ott van és ciki egy sonytól szerintem) egyébként még1 feketepont a sonynak: firmware a kézikönyvben úgy van írva hogy frissíthető, ma megnéztem mégis mik vannak mert 1.00-ás van a playeren, hát én nem találtam semmi firmwaret és bár hibával nem találkoztam akkor sem kéne beleírkálni hogy van ha nincs...
-
adnoctum18
senior tag
A h10 szerintem szebben szól mint az u10 (ami ugyebár a clix "testvérének" tekinthető).
Viszont akksiról Rockbox firmware-el ment kb 6-7órát,a gyári fwt majd most letesztelem,de kétlem,ogy 8-9óránál többet bírna.
Ezzel szemben azh u10 simán vitt kb 15-18órát,de lehet,hogy többet is.
Egész héten nem kellett töltenem,addig a pár percig volt csak gépen amíg pár számot rámásoltam.A rádiója viszont nem túl jó,szerintem az iriver ifp 180nak simán jobb a vétele,pedig az nem mai darab.
A h10-em "pure" verzió szal ohne rádió.
A clix mellett szól tehát a hosszabb üzemidő a dizájnosabb kinézet,a szebb kijelző,és a "kijelzőkattintgatós" kezelés,ami van akinek bejön van akinek nem,de nekem bejött.
2gigás clixért nem sok az a 20k viszont az 5gigás h10ért 16k pláne nem---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
bwoay
nagyúr
voidmp3 mikor volt gyárilag mellékelt program, ezt áruld már el nekem, kérlek!
itt az MTP platformfüggetlen volta, tessék:
[link]a régi Sony megoldás, amiről te beszélsz (az ATRAC-os),
az inkább ősrégi. Utána jött az mp3 támogatás,
de még SonicStage era, amikor is meg lehetett oldani voidmp3-mal a dolgot,
végülis az is egy workaround, ami ha nem is jobb,
mint ez az MTP, hát rosszabnak sem nevezném,
bármilyen nyitott vagyok, nem igazán látom az előrelépést.
Ráklikkelek a viodmp3-ra, ami a playerről fut,
megnyílik egy saját intéző, egyik oldalon a gépen,
másikon a lejátszó tartalma, ennél mennyiben jobb
az MTP-s eljárás?Arról egy szót sem szóltam, hogy meghajtóként látszik,
mert könyörgöm, az már egy jópár éve adott.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Macilaci457
őstag
Ezt hogy érted,h lehet msc módban másolni?! (vafy ez csupán annyit jelent,h könyvtárakat dobsz rá a lejátszóra,amit az utána számokként kezel?)
Ez a Sansa Clip esetén azért lehet, mert a lejátszó beállításainál lehet választani, hogy MSC (mass storage class = flash meghajtó, mint pendrive) vagy MTP (mittudomén, amit a Microsoft fejlesztett ki) üzemmódban csatlakozzon a számítógéphez. Ha pendrive-ként csatlakoztatom, akkor amikor lehúzom a kábelt róla, akkor kiírja, hogy adatbázist frissít, és kikeresi a tag infókat a felmásolt fájlokból, amik alapján aztán a zenék között lehet válogatni.
Ogg:
grabbelés = leszedés a CD-ről.
Először is válassz egy programot, amivel szeretnéd ezt csinálni. Utána valószinűleg találsz hozzá ogg plugint is, amivel ogg-be szedi le a cd-ről a zenéket.A Winamp egy felkapott zenelejátszó, ami tud zenét játszani, cd-t grabbelni, konvertálni. Ehhez is láttam már ogg plugint, mert alapból csak lejátszani tudja, konvertálni ogg-ba nem.
-
Peat;)
veterán
3x körülményesebb mint az ez előtti atracos vagy milyen sony szivatások? Hát nemtom, nálam egy ikonra 2 katt, 1 a tálcára, megnyílik a két program. Ez eddig olyan 4 másodeprc. Utána annyi a különbség hogy nem a totalban látom a walkmant az egyik oldalon, hanem egy más színű wines ablakban. Igen ez aztán a hátramenetel. Neked lehet nekem és sokan másoknak nemhinném. Én emiatt vettem sony-t, mert mindig is tetszett a kiszemelt sorozat, csak a programja tántorított el, de kiadták ebben az új formában is az általam preferált lejátszót. Szóval egy ember már bedőlt.
Azt nem tudom h platformfüggetlen mit jelent, nem hinném h linux alá ne lenne sajátgép és TC szerű program, de nem ismerem. Az hogy miért nem usb driverként működnek az újabb sonyk meg jó kérdés, gyakorlatilag 2 klikk és úgy működik win alatt, ennyit én még le tudtam nyelni, akinek nem szimpi ott van a többi márka. Számomra szimpatikusabb mint a régi, saját szabványt hallgasd te ***** vásárló vagy keress hozzá programot és old meg magad módszer.
Ja és a 3831-ben a wmp-es részét fejtetted ki a dolgoknak. Arról szót sem szóltál hogy sajátgépen belül elérhető mint meghajtó. A voidmp3 egyébként gyárilag hozzáadott program volt minden playerhez a mostani új szériáig, hogy ahhoz viszonyítod a jelenlegi gyári szolgáltatástartalmat?
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
nade ez nincs ellentmondásban azzal, amit írtam.
egyrészt akinek 2 GB-on elfér az összes zenéje,
az nem ilyen műgonddal keres lejátszót,
vagyis ennél azért csak nagyobb a kollekciód, gondolom
másrészt nem kell PC-n zenét hallgatni ahhoz,
hogy az ember a gépen tárolja a gyűjteményt. Vagy CD-ken. Vagy DVD-ken,
tök mindegy. Ahhoz, hogy azok a lejátszóra kerüljenek,
rá kell kötni a számítógépre, akkor meg már tölt is,
tehát ugyanott vagyunk, ahol kezdtem
Egy a lényeg: én 100x inkább rákötöm PC-re hetente
(ez egyébként akkor is megvan, ha zenét nem másolok,
csak pendriveként használom, és non-muzikális anyagot cipelek rajta),
minthogy elemet/akkut cserélgessek, odafigyeljek, hogy mindig legyen nálam
egy fullra töltött akksi, stb. Ez már a walkmanes időkben megvolt,
egyáltalán nem hiányzik.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
és ennek a szarakodásnak mi is az előnye a voidmp3-as megoldáshoz képest?
hogy nem elég a TC-t megnyitni, hanem 3x körülményesebb az egész?
mert MTP-vel csak a sajátgépben jelenik meg,
azt nem tudod megcsinálni, hogy egyedül a TC-t használod másoláshoz,
plusz ez nem is platformfüggetlen, windowshoz van kötve.
tökre előrébb vagyunk vele, valóban.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
ruscus
tag
válasz rumos14 #3800 üzenetére
a vaterás illető a szakboltok elfekvő, számukra eladhatatlan készleteit veszi meg nagytételben, és adja el a vaterán köszi az infot, ez nagyon megnyugtató számomra,ilyesmiben reménykedtem én is! (bár azt nemértem,hogy nem tudják a boltok eladni ezeket ilyen olcsón ennyire nem akarna senki régi modellt megvenni? )
azt direkt írtam,h nem haragszom érte,ha nem emlékszel minden egyes apró megjegyzésemre! (elvégre nem emlékezhettek minden nap-mint-nap ide betévedő újonc összes megjegyzésére,akik olyan kéréssel fordulnak hozzátok,h ugyan ajánljatok már nekik 10-ért vmi nagyon szuper hangú hiper tuti lejátszót! - tudom, h az én első hsz-em is igen hasonló volt ehhez.... )
-
bwoay
nagyúr
a T30-at ugyanúgy koreaiak gyártották, mint az U2-t
(az iRiver a Reigncom,
az iAudio meg ugye a Cowon koreai cég tulajdonában levő márkanév)
Az U2 gyakorlatilag minden tekintetben jobb, mint ezek a későbbi szériás iRiverek.
T30-am mondjuk nem volt, de T20-am igen, az a nyomába sem ér az U2-nek.
Az iaudioknál egyszerűen átgondoltabb, inutitív a menü layout,
logikusabb, átláthatóbb a grafikus felület,
egyszerűbb a kezelés, stb, stb. Nem tudom, nálad mi szól a t30 mellett,
ha még a két lejátszó üzemideje között sincs akkora különbség.
A tartósság? Nem hinném, hogy bármi gond lenne az U2 akkujával
az elkövetkezendő 5 évben, de azt sem hiszem, hogy nem fogod lecserélni a lejátszód
mondjuk 3 éven belül.A mondandóm lényege, hogy 20e. Ft-os keretből biztosan nem a T30-at választanám,
még akkor sem, ha rá lennék utalva az iRiverekre.
Ennyiért 2 GB-os Clixet kapsz a sráctól, H10-et, T10-et vehetsz,
szerintem ezek közül bármelyik jobb választás lenne.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
ruscus
tag
az árát leszámítva annyira nem jó választás a T30 szerintem.
Mire gondolsz pontosan, miben sokkal gyengébb a t30 az u2-nél? ugye nem a megbízhatóságban?! egyébként szerintem sem túl racionális döntés olyan terméket megvenni,amit a hülye amerikaiak gyártottak , én is kezdettől fogva iaudio-t szeretnék!
de nekem azért nagy különbség van 20 és 25ezer ft közt! Kb. 15 a max keret nálam, a 20ezer már nagyon határeset,amit csakis nagyon indokolt esetben költenék el! (egyébként úgy alakultak a dolgok,h mostmár végre "kézzel foghatóan" is meglett rá az összeg! úgyh minél hamarabb venni akarok vmit,amíg nem kell vmi fontosabb dologra befektetnem azt!)én tényleg mindent megpróbáltam,h 20-ért találjak elemes,1 gb-s iaudiot, de nem jött össze! csak az 5 és a g3 ilyen tudtommal...(mármoint ami nem mp4) g3 is megfelelne már, de az 25ezer,ami nekem már túl sok (tudom,h nagyon megérné,de nekem már néhányezer különbség is sokat számít,főleg 20k felett!)
azt h az akkus korszerűbb és jobb, ezt a te szakértelmedet ismerve ésszel elhiszem neked (és az is biztos,h vannak már korszerűbb akkuk,amíg sokkal tovább is bírják),csak ezt még érzelmileg nem tudom elfogadni (ez sokkal több isdőbe telik....!)
(bár azért a g3 ugyanúgy min.40 órát bírná! és a t30 is min. 10-12 órát fog sztem menni...
szóval sztem minden attól függ milyen üzemidők esetén hasonlítjuk össze az akkus és elemes gépeket)[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz rumos14 #3830 üzenetére
Ahogy írták egy részről van a wmp-es módszer. A másik majdnem olyan mint a pl. G, sajátgépben megjelenik egy walkman ikon, arra klikk és egy sima meghajtóként jelenik meg és azt másolsz rá amit szeretnél, én pl megnyitom saját gépben és total commanderből húzom át a cuccokat. Nem értek egyet 3831-el, szerintem ez előrlépés volt sony részéről. Illetve ha pl videot másolsz rá és nem az a fomrátum amit támogat (tehát csak videos sonyknál) kidobja hogy csak adathordozóként tudod használni ezzel a fájlal a playert. Azt le kell okézni. Ez valóban kellemetlenség.
-
ruscus
tag
válasz Macilaci457 #3798 üzenetére
Elvégre ruscus azt mondta, hogy azért akar 2gb-s lejátszót, hogy minden zenéje egy helyen lehessen, és nem is hallgat zenét a számítógépen
hogy te mi mindenre emlékszel! nagyon kedves dolognak tartom, h erre felhívtad bwoay figyelmét!Bár ahogy látom néha napján be van kapcsolva az a pc is ez tetszett!
-
ruscus
tag
válasz Macilaci457 #3794 üzenetére
Ez úgy lehetséges, hogy a fájlokat MSC módban másolom fel
Ezt hogy érted,h lehet msc módban másolni?! (vafy ez csupán annyit jelent,h könyvtárakat dobsz rá a lejátszóra,amit az utána számokként kezel?) minek a rövidítése az mtp meg msc?
Tudod, már említettem,h nemigazán értek az ilyen dolgokhoz,akármennyire is alap lehet az,amiről beszélsz! (a legtöbb dologra próbálok logikusan rájönni,dehát nem vagyok egy Einstein... )
de gondolom a t30 nem ilyen lesz... (ugye nem?!) (eddig még nem volt időm és energiám felkutatni a róla írt külföldi cikkeket,felhasználói véleményeket...)OGG tömörítés: alapvetően ingyenes. Létezik parancssoros megoldás, illetve már Winamp-hoz is plugin amivel OGG-be grabbeli - kódolja át a CD-ket. Nyilván más cd-grabbelő programhoz is lézetik ilyen.
Na,ebből aztán végképp nem értettem semmit! -
bwoay
nagyúr
válasz rumos14 #3830 üzenetére
ha MTP-s, akkor szerintem nemigen.
és ez esetben megint egy olyan előrelépésnek lehetünk tanúi,
ami igazából két lépés hátra.
A Sonic Stage-es s205-öm ugyanis UMSD,
csak ugye a zenemásolás nem megy ilyen módon.
Ezért kell a voidmp3, annak elindításához meg ugye előfeltétel,
hogy megjelenjen, mint külső drive, ezáltal rá lehessen bökni
a lejátszón levő voidmp3.exe-re.
A sony féle drag&droppal viszont mehet a WMP-zés,
media library, meg sznkronizálás, hát ez még rosszabb, mint korábban.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Antonio
senior tag
válasz Macilaci457 #3825 üzenetére
Hát összesz@rom magam, bedugtam egy másik USB portba és ott ott oké
ááááá, minden szart, illesztőprogramot stb néztem, de ilyenre nem gondoltam volna
köszierről az az urbán legenda (gondolom nem igaz)
jut eszembe amikor is az amerikaiak hosszú kísérletezés+pénz befektetésével kifejlesztik a súlytalanságban/"0" garvitációban is használható tollat
az oroszok meg ceruzát használtakSamsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Macilaci457
őstag
válasz Antonio #3824 üzenetére
Erre azt mondanám, hogy memóriahiba, vagy a memória-kezelő hibája, magyarul cserés a player. De mielőtt visszavinnéd, próbáld ki egy másik számítógépen is, mert ha szervízbe viszed, akkor ott is ez lesz a legelső gondolatuk.
Próbáltad másik USB portban is?
Formázni próbáltad? (playeren, vagy pc-n?)[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
válasz norbi1992 #3823 üzenetére
felraktam WMP-11-et de semi változás. ki is írja hogy walkman észlelve de nem aktiválódik, mikor a szinkronizálási menüben átmásolom a számokat ... és eleve WMP elég anti felhasználóbarát de ez aztán iszonyat ...
... na majd holnap megpróbélkozok egy xpfrisítéssel
amúgy az mit jelent hogy I/O eszközhiba miatt nem lehettet a kérést végrehajtani
ezt akkor írja ha ráklikkelek intézőben a cserélhető lemez-re (mp3lejátszó) vagy bemásolnék valmit ...Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
norbi1992
tag
válasz Macilaci457 #3822 üzenetére
Mindenképpen próbáld meg , nekem WMP 11 van fenn
-
Antonio
senior tag
válasz Macilaci457 #3809 üzenetére
szóval kell keresnem valmi MTP driwert xp-nek? pedig SP2-van fent
ezek a használati utasítások szart sem érnek, most tegyük fel nem lenne netem és nem tudnák rákérdezni, akkor mi lenne?Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
vili13
őstag
válasz Macilaci457 #3809 üzenetére
Kell hozzá még egy WMP10/11 is, és akkor elvileg menni fog.
-
Macilaci457
őstag
válasz Antonio #3808 üzenetére
Na, a vicc kedvéért átkapcsoltam MTP-re a Clip-et, és megnéztem mi történik.
Rádugom, csatlakozik, és semmi. Sehol, se intézőben, semmi....
Eszközkezelőben egy sárga felkiáltójel, hogy USB eszköz nem indítható el.
Gynítom nincs meg hozzá az MTP driver.... mert ugye az kell a windowsnak, de elvileg benne is kéne lennie, mert fent van minden frissítés SP2-től amúgy is benne van. -
Antonio
senior tag
válasz Macilaci457 #3806 üzenetére
milyen driver? van egy mp3 leátszóm + füles meg egy doboz + rakés papír semmi softver vagy ilyesmi ... rádugom USB-re MP3-at kírja hogy USB connect mármint MP3 oled kijelzője oszt szevasz ... PC-be meg kis idő múlva megjelenik hogy cserélhető lemez és ennyi, használati utasítás szerint símán tudnom kéne rárakni a zenéket ...
de ha ráklikkelek kész vége fagyás van ... ha szerencsém van kiír valami ilyesmit hogy I/O probléma
xp szerint az eszköz rendesen működik ...
huh de mérges vagyok ... tesómnak veszem ajándékba oszt nem tudja használni
pont azért vettem mert leírás szerint egyszerűen megfog átrak a zene és kész, de lehet kifogtam egy hibás darabot ... ?[ Szerkesztve ]
-
Macilaci457
őstag
válasz Macilaci457 #3806 üzenetére
Megjelenik Total-commanderben meghajtóként? Nem hinném, hogy MSC-t tudna, kéne neki az MTP-s driver...
-
Antonio
senior tag
válasz Antonio #3803 üzenetére
tudtommal -ha jól olvasom a lejátszóhoz adott használati utasítást-, csak símán belekéne raknom a zenéket mintha egy pendrivra (semmiféle MTP-ről nem tesz említést), úgy ahhogy előtte is gondoltamm, de nem megy ...
Hibás a lejátszó!? , eleve ha ráklikkelek intézőben vagy Total commanderben,csak fagyás van
-
Macilaci457
őstag
válasz Antonio #3803 üzenetére
Több módja van, de ha nem akarsz vele szórakozni, akkor www.mediamonkey.com -ról töltsd le a progit, azt hallottam nagyon jó.
Ja, és tud magyarul is. (nem része az alap telepítőnek)
[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
Sziasztok,
Tesómnak vettem karácsonyra Sony NWD-B103F - 1 GB -os mp3 lejátszót
most kéne felraknom rá zenét de megált a tudomány ...
most utánna olvasgattam fórumon és MPT-ről szól a fáma de hogy mi az és hogyan? azt már nem tudom nem írja senki (ill edig nem találtam rá), ez a "megfog áthúz" ezt hogy kell értelmeznem ?valaki egy linket tudna dobni (közbe keresgélek én is) vagy nagyon egyszerűen elmondani hogy is van ez?
a gépem látja mint egy köklső meghajtót, de belenézni rápakolni zenét azt nem tudok (lefagy minden)
köszi
-
Macilaci457
őstag
válasz rumos14 #3801 üzenetére
Jó, jó, elismerem, az egyik legalább 10 éves Alvin és a Mókusok albumot minden egyes számot külön előadóként jegyzett be, így a szokásos Music -> Artist procedúra végén először az album egyes számai vannak, és aztán a többi előadó.
De ha mindent normálisan kezel, egész könnyen megtalálom amit keresek így..., szóval a tag-elés jó ötlet, az más kérdés, hogy még lenne hová fejlődni. Pl. hibaszűrés... -
rumos14
nagyúr
válasz Macilaci457 #3794 üzenetére
alapvetően én is igyexem kitölteni a tag-eket, de azért töredelmesen bevallom, hogy a kb. 10 éve megkezdett mp3 gyűjteményemben vannak hibák, a kedvencem pl. az hogy az okos mtp lejátszók a kisbetű-nagybetű eltéréseket is külön eladóként értelmezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest