Új hozzászólás Aktív témák

• Tulku

veterán

válasz kemcso #27128 üzenetére

Távol áll tőlem a szalmabálázás...és az is hogy hajlongjak a tömegek által szajkózott jelmondatok előtt...sohasem volt kenyerem...

Amit linkeltél megerősít...a pragmatista szemlélet oksági folytonossága az ami kizárólag a matériára helyezi a hangsúlyt és arra, hogy én nem hallom a különbséget, és a másik sem...

Ezzel ellentétes az én hallom a különbséget és a másik is...

És jön a teszt...ahol - úgy írjátok - mindenki elbukik...igen talán ez a cél...bebizonyítani hogy nincs különbség, mindegy milyen az adott anyag felbontása (nem a felvétel minőségéről beszélünk) gyakorlatilag hallható különbséget nem produkál...

Ezért kérdeztem burkoltan - hogy még csak ne is súroljam a gúny, irónia határát sem - hol a határ a hallható és nem hallható különbség között? Egy dsd egy ilyen folytonosság mentén ugyan azt produkálná mint egy 192-es MP3? Mert nincs hallható különbség... (?)

De...

te is megemlíted a milliós rendszereket...egyébként ott hallottad? Vagy csak mások által hallott dolgokra támaszkodsz? Mert akkor épp úgy elfogadod a széles - többek által beetetett - emberlények véleményét.

És ha hallottad is - annyira ismerlek pragmatistának hogy nem a levegőbe beszélsz, tehát megalapozott a milliós rendszerekbe vetett hit a minőségi különbség terén - akkor bizonyára van ennek az ügynek leképezése mobil irányba is...ellenkező esetben nem ajánlgatnánk egyes típusokat mások helyett...

És persze én is kijelentem itt:

Egy fiio X3 II-n az égvilágon semmi jelentősége egy dsd vs flac összehason lításnak, mert jó eséllyel semmi különbséget nem hallunk...
    De - talán - egy HM 802 balanced kártyás kimenetén egy balanced több százezres fülessel már mást mutatna...de ez is csak feltételezés részemről...mint az is hogy egy HM802 mennyivel szebben szól mint egy AK 100 II...mert mi az inerciarendszer amihez viszonyítunk?

Az egész zenehallgatás, egy szubjektív elme élmény...rengeteg függő változóval és viszonylag kevés állandóval...és ez nem a saját szalmám dobálása...ezt akár megerősíti egy pragmatista mérnök is...

Új hozzászólás Aktív témák