- Mindenki Z Fold7-et akar
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pibácsi #67603 üzenetére
Bármely képszerkesztő, videó konverter, vagy szerkesztő amit használsz most azon, 99%-ban van neki elérhető alternatívája, frissebb, ingyenesebb. Ha az előbbiek közül az egyiken megtanulod a munkafolyamatokat, akkor egy másikban eligazodni nem bonyolultabb, csak és kizárólag "csak ismeretlenebb".
Hosszú távon nem jó, ha baj van, és kizáród azt -mint lehetőséget- ami legnagyobb eséllyel a kiváltó oka a problémádnak.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
viperabácsi #67592 üzenetére
Az nem a firefox része, hanem a facebook betöltött eleme, így rá megoldás a ublock origin. Ha én youtube-on a következő videó gombot le tudtam venni, akkor 1-2 katt után neked is meglehet!
#67593 pibácsi Miért egyértelműen kizárt általad, hogy lehetséges hogy az XP a hibás?
Mihez kell az XP neked?Legalább olyan firefox van fent azon, ami azon való futtatásra van tervezve? Mi a "másik" oldal? Hagy nejelezzem, hogy mennyire keveset jelent ez így magában....
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Jack Oneill #67590 üzenetére
Nem jó mert extra adatokat juttatsz vissza magadról, jó mert extra adatokat juttatsz vissza annak aki a programodat csinálja.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Jack Oneill #67581 üzenetére
Én azt az érezhető tehetetlensége, csúszása miatt elsőnek lövöm ki...
-
ledgeri
nagyúr
Mióta kijött 113, azóta valamilyen süti-összeakadásom van több profilon és exe-n keresztül:
Jelenlegi setup: A profil rá van vezetve A exe-re, B profil B-re.Eddig az volt, hogy a kettő vígan ment egymástól függetlenül.
Most -még szűrendő, de- ha indítom bármelyiket, akkor mintha el felejtené a sütijeit, de ki-be lépve (vagy esetleg oldalt frissítve) rendesen betölti azt.
Lehet, hogy addon, lehet, hogy más. Még összetevő, hogy a korábban "jelezzen, hogy elérhető a frissítés, majd én rakom fel" sem jelez már, csak megkapom az újat...Dolgozom rajta... csak mivel innen, erről nem panaszkodott itt senki, gondolom az én setupommal van gond!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
KAMI911 #67539 üzenetére
Az cool, hogy át tudnak állítani embereket ESR-re... Én pl örülnék, ha lenne kapcsoló, hogy mikor kijön a kövi nagyverziós ESR, akkor be lehessen állítani, hogy akkor én ESR-re, vagy ESR-ről váltanék... Aztán mikor úgy is verzióegyezés van, akkor átdob... és nem nekem kell figyelni, követni, aggódni, hogy túlcsúszok...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Dhampir #67502 üzenetére
hmm...
Miért volt lényeges a " Annak ellenére, hogy a Firefox kezdőlap és új ablakok beállítása más, egy új lap megnyitásakor rendre beírja."-ban a kezdőlap kitétel? Ott annál ott van, és akarod, hogy ott legyen?
Egyéb ilyesmiket okozni tufó kiegészítők gondolom nincsenek... Hogyan van beállítva az új lap, milyen felületet nyitó módra? -
ledgeri
nagyúr
válasz
fradi81 #67417 üzenetére
Szerintem van ilyesmi, csak ahhoz be kell lépni, ami meg korábbi beállítás alapján egyből szív, és így kever mindent... Bár most belegondolva, már nem emékszem, hogy ha weboldalon nyitjuk meg a ff-sync-et akkor az be is lépteti-e a böngészőt. Az az opció kimaradt.. De ha elérted a célod, akkor ez megoldódott! Csak legyen backup!
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Krystal_s #67385 üzenetére
A processzor terhelés és a processzor hőmérséklet kék külön dolog, emellett utóbbi generációnként mást jelenthet, így magában irreleváns infó..., és amíg nincs a proci mellett ott a GPU adata is, addig csak a fele van közölve a történéseknek (valahol kell dekódolni a videót.... a chrome a GPU-n teszi, ami a témaindítón is látható)
A másik, hogy a gyorsítótárban nem csak az aktuális számodra egyszer érdekes tartalom van benne (így az konkrétan feleslegesen), hanem az összes ikon, gomb és egy csomó kód. Persze jó lenne, ha lehetne cimkézni az elemeket, és címkézés alapján gyorsítótárazni pl a fenti PH-lapcsalád-logót, és pl az arcképek, de ez a weboldalakon is múlna... (a "ne kovesenek" téma ettől külön kezelendő).
-
ledgeri
nagyúr
Így is úgy is mentsd ki a profilod ami eddig működött. Ha az külön helyen van biztonságban csinálhatsz bármit, próbálkozhatsz bármivel.
Passzolom, hogy mi okozhatja a problémát a két verzió közt. De így is úgy is azért külön jelszókezelők ajánlottabbak, mint a böngészősök....#67375 jbl VS a GPU amin látszik, hogy az egyik engine az egyik elemen a másik pedig a másikon decode-ol....
#67376 csako amíg a nem említett Béta az ott áll a szám előtt addig ez az infó nem sokat ér!
-
ledgeri
nagyúr
Ha használod a firefoxot, akkor van egy profilod is benne (gépeden, nem online).
Egy telepítés mellett lehet több is (egyik erre használva, másikat arra...).
(több telepítésed is lehet, sőt ha a kettőt együtt használnád akkor kell is)
Ha frissítesz, akkor azzal lehet, hogy jön egy olyan változás, ami befojásolja a profilodat, ha visszatérnél korábbi verzióra (ami nem tud a későbbi verzió változásairól), akkor abban lehet konfliktusod... Azt megkerülni csak fájlmásolgatással lehet megkerülni egyik profilból a másikba (az újból a régibe.). -
ledgeri
nagyúr
Ha biztos külön csoport ez, akkor én adnék neki egy külön profil/telepítés párost. Én is valamelyest tab-halmozósan nézek youtube-ot, és kapott is egy ilyen párost. Ha youtube-kell, akkor a saját ütemében nézősen, a youtube "tab-pakkom" indítom, és babrálom.
Kb ez az alap ötlete annak is, hogy az alapértelmezett-böngészős link megnyitás is külön profilt/.exe-t kapott, mert így megint elkerülöm /-tem, hogy ha bármi, ami olyan program,hogy indítana böngészőt, akkor ne a mindennap használt, alapértelmezett, teletabozott böngészővel töltse be magát, meg mindenét, hanem egy erre beállított alapértelmezettként privát módos böngésző:
-Ha véletlen katt, vagy olyan gomb amiről nem tudom, hogy böngészőt nyitna? -böngésző gyorsabban nyílik, ha zavarna már kiXelem.... vagy ha be is tölt nem sütizi be magát az alap folyamomba
-Ha direkt katt: nincs alap keveredés, meoldom abban az ablakban, de ha kell máshova másolom a linket. -
ledgeri
nagyúr
válasz
MutantZombie #67308 üzenetére
Rendben: legközelebbre is ajánlom a fenti sort ha ilyesmivel baj van, mert sokminden kiderül:
Másik böngésző is csinálja, szóval nem a FF a baj (lehetne még hálózatos valami, de az más téma). Ha nem csinálná akkor már a ff gyanúsabb lenne, de így már nemAmit viszont ajánlok, mert nekem is fent a ublock de olyan módon, hogy mindent tilt ami harmadig feles, hogy:
-ublock ikonra katt, majd fogakerekessel nyisd meg (ha nem látszana, more-more amíg nem látszik)
-első fülön (settings, vagy beállítások), a lista alja felé haladva kell lennie egy pipálható "i am an advanced user" / "tapasztalt felhasználó vagyok" -nak. pipáld ki.
- vissza az weboldalra, újból katt a ublock ikonjára, űjból more-more, amíg meg nem látod a bal oldalon az elem-listát!
legfelül a +all- ra kattints, hogy -all legyen, majd egyesével pirosítsd be a jobboldali oszlopban azt ami tippre nem kell, majd frissítsd az oldalt és nézd meg mi változott az oldalon.Az én módom alapból mindent tilt, így nekem nem jött fel a cookie cucc (nem mód függő, weboldalanként változik), szóval tiltható lesz általad... végig kell zongorázgatni! ha megvan, és minden egyéb funkció működik az oldalon akkor újból ublock elő és lakatra katt, hogy elmentsd!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
MutantZombie #67305 üzenetére
Értem: akkor rutinkörök:
Más böngésző csinálja-e?
A sütikezelésed firefoxon belül milyen beállítású (minden amit akiad a sütire, ha magyar, érdekelne).
Milyen addonjaid vannak fent még ha akad?
Tudod-e hogy hogyan lehet új profilt létrehozni a meglévő MELLÉ? (ha nem, ne próbálkozz, csak adj választ -ha nem megérthető a firefox leírása) -
ledgeri
nagyúr
válasz
MutantZombie #67302 üzenetére
A sütik böngésző szintű kezelése, és az oldalak süti alapú információ felhasználásának engedélyezése az két külün álló téma!
Ha olyan olsalon jársz ahol még nem voltál, akkor lehet szinte bárhogy beállítva a böngésződ, az ablak elő fog akarni jönni, mert nem észleli hogy voltál az oldalon. Emiatt kérdez rá, hogy mihez férhet hozzá, amit sütibe ment. Sok oldal egy idő után azért zargat azzal, hogy ugyancsak engedd már.... -
ledgeri
nagyúr
válasz
Puma K #67281 üzenetére
A parancsikonból is van kettő, külön exe-re mutató (hacsak nem a kikeresett .exe-t indítod...? És ugye mind kettő telepítés másik profilmappára is van irányítva?
#67283 Malibutomi about:about-ban nézegess, amiből az about:cache direktben mutatja a telítettséget, de pl az about:performance is segíthet.
-
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
válasz
-FreaK- #67275 üzenetére
Új profil a másik mellé, addonok boltból friss felrakásával, beállításával, funkció ellenőrzéssel, majd fontos fájlok migrálása egyesével, ha az belefér, és a friss profil rendesen működik. Ha nem működik a fris profil, akkor a firefox ftp-ről egy nagy telepítőt (nem webistaller) máshova felrakva ugyan úgy egy új profil a másik kettő mellé, és ugyanúgy migrálás.
Ha az első új profillal megy, valami bekakkantott az első profilban. Ha a második új profillal+friss telepítéssel megy, akkor a telepítés lehet bajos. Ha így sem megy akkor nagy kérdőjel (vagy valami olyan hely a baj, amit mindegyik elér).
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Alien4 #67228 üzenetére
Ha érintetlen a régi vinyó, akkor meg van minden ami azon volt!
https://support.mozilla.org/en-US/kb/recovering-important-data-from-an-old-profile
https://support.mozilla.org/en-US/kb/back-and-restore-information-firefox-profiles
Ha nemkülön létrehozott profilok, akkor kb ott vannak, ahol az alapértelmezett. Bármit is csinálsz, a régiről (profil) 3. helyre csinálj egy mentést amihez nem érsz, és végig jó leszel! -
ledgeri
nagyúr
válasz
BigManus #67221 üzenetére
Miként?
Mert a fenti esetben az lehetett volna egy megoldás amit ajánlottam volna, hogy mozilla FTP-ről leszedsz egy teljes telepítőt, felrakod valahova, csinálsz neki egy profilt, csinálsz egy parancsikont, amit elraksz egy mappába asztalon, beállítod a korábbit alapértelmezettnek, és a fene sem fogja sejteni, hogy nem egy hanem 2 firefox van fent.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Kiskokó #67215 üzenetére
Amíg áll ez a nem beírás, addig fent a tab nem "gurgulászik"? (mert ha alul tölt, de felül nm jelzi akkor az picit baj...)
#67216 BigManus Kivel,kikkel? Neki(k) külön windows profil nem járja (felhasználói mappába mentett profillal)? Külön FF-profil nem kielégítő? Külön ff telepítés, és ff profil megléte nem kielégítő (rejtett parancsikonnal)? Vagy csak alap beállításként törölt sütik és előzmények?
Azért kérdezem, hogy kik ellen védekezünk, mert lehet, hogy egy két kiegészítő arra okés, hogy az IT analfabétát elijeszd, de aki kikeresné a profilmappádat, az ellen nem fog védeni. Viszont ha már 1 laptop 2 felhasználó akkor bár OP, de 1 windows pro(?) telepítéssel, bitlockerrel lehet úgy használni azt, hogy a másiknak semmi hozzáférése nem lesz a te oldaladhoz. Ez a spektrum, több infó kéne azoktól akiktől "bújsz", és akkor lehet optimlizálni. Pl. mennyire időszakos, vagy állandó? Csak a böngésző a baj, vagy más is szeparálandó lenne... Mennyire hozzáértő a másik oldal? Mennyire kíváncsi? -
ledgeri
nagyúr
válasz
Kiskokó #67209 üzenetére
Ha minden tisztának tűnik, és a Sütik és cache törlése után pl ublock origin azokon az oldalakon nem írja betöltendőnek azt ami tölt, akkor én rápróbálnék még egy friss profilra (parancsikon jobbklikk tulajdonságok > cél záró
"
-ja után [-p
(szóköz kötőjel pé)].
Ha ublock írja, megpróbálhatod blokkoltatni vele. Ha az oldal törik miatta, akkor kellett, ha nem, akkor nem.
Ha a ublock nem írná, akkor safing portmaster progit fel, és IP alapú nyomozás, hogy mifene is lehet az. (alapból DNS-t fölülír, ha ez zavar, tudj róla, hogy kikapcsolható!) -
ledgeri
nagyúr
Nem tudom mennyire éri meg a főticketet (amit nem tudom hol is kéne megcsinálni), de:
Jelszókezelős-bonyolultjelszavas firefox sync használók figyelmébe ajánlom,
hogy jelenleg nem egyezik meg a beviteli mezőkbe írható karakterek hossza a sync/FF-account körüli oldalakon. Ha belépénénk, vagy emailcímes "elfelejtettjelszavas" helyreállítást igénylunk, hosszabb jelszó fér oda, mint a belépés utáni jelszóváltoztató felületen! Szituáció:Volt egy régebbi hosszú, bonyolult jelszavam, most megváltoztattam :
Belépek A jelszóval, elfogadja.
Váltanám B jelszóra, azt írja password incorrect.
Jelszóhelyreállítok emaillel, az az oldal elfogadja B jelszót.
Belépek B jelszóval, elfogadja.
Váltanám C jelszóra, azt irja incorrect.A-val, és B-vel is be tudtam lépni, de A-ról B-re nem tudtam váltani!
Oké 80 karakteres, tényleg mindent tartalmazó jelszavak, DE:
Egyik felület nem fogadja el, másik igen.
Ahol el lehetne róla váltani az nem fogadja el, és az emailes reset SYNC-adat törlésével jár (csak a szerókon).
Nem tudom, hogy mi a limit, lehet, hogy "TE" már felette vagy, így SOS jelszócserénél lehet, hogy megy a sync a levesbe.Nem, nem szűrtem rá, hogy mi a limit, és hogy melyik mező tényleg ami nem fogadja el a dolgokat, mert nincs sync-em így nem izgat. De nem látok más okot arra, hogy ha egy adott jelszóval be tudok lépni, akkor az más felületen miért nem elfogadható, mint rossz szerver oldali beállítás.
-
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
válasz
balazs1956 #67158 üzenetére
Én ezt olvasva nem kezelném felhő-tárhelyként, de sokan itt írták, hogy simán lejátszották, hogy böngésző sync, gép reinstall, vagy gép csere, böngésző belép, vissza sync, anélkül, hogy lett volna másik böngésző, vagy adatvesztés (bár lehet, hogy nem a teljes igasságot olvastam.
Az mondjuk az egészet megint árnyalja, hogy lehet, hogy van egy munka géped meg egy otthoni, munkában syncelsz, de zárod is, rohansz, mert 10 nap nyaralás, majd 10 nap után nyitod az otthonit, akkor -talán- valahonnan le kell szednie a dolgot ha szigorúan vesszük... és a 10 nap lehet, hogy csak 10 perc... Szerintem nem peer-to-peer...Én személyesen nem használtam már egy jó ideje! Ha nagyon megnéznéd, ugyanazokra a gépekre feltehetsz külön-külön firefox telepítéseket, külön profilokkal, amiket külön tesztprofilba be-sync-el-hetsz, és letesztelheted, hogy miként viselkedik a rendszer!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Panthera #67148 üzenetére
Attól nagyon függ milyen módban vagy.
Vagy az van, hogy valami -ahhoz, hogy valami működjon az egész- éppen tiltva van, pl a blookolod mindenhol a google cuccait, akkor valahol majd engedélyezni kell a google.com-ot vagy recapcha.com-ot, mert az hívja be a gstatic.com-ot, ami tölit be a recapcha modult (ugye nem vagy robot, hol a zebra).
Esetleg ha az oldal úgy van beállítva, hogy keressen altárnatívát akkor újrakezdi az egész töltést és a hcapcha-t próbálja betölteni (a melyik állat áll a lábán-féle). Ez okozhat lassab betöltést.
VAGY
Csak a tiszta szövegfájl töltődik be, mert egy CDN-ből húzná be a képeket, videókat, javascripteket, ami meg lényegében gyorsabb,bár mai nettel, cache-ekkel, és hard móddal élve évek óta, nem érzem, mert sosem kapom meg a "full load-ot".Mint annak aki végre kezdi kapizsgálni az egészet azt tudom mondani: próbálkozni, próbálgatni kell, és meglátod! 1-1 refresh-nyire vagy attól hogy megnézt, hogy ha X Y dolgot tilltod, akkor az hogyan változtatja az egész élményt. A kérdésedre a válasz csak pár kattintásnyira!
u.i. pl egy youtube videó nem betöltése szerintem nem nagyobb terhelés, mint a betöltése...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Panthera #67144 üzenetére
Első fülön haladó felhasználó vagyok, majd, ami a képeden bal oldalon látszódik lista mellettük (jobb oldalon kattinhatóan) piros ha tiltanád, szűrke ha engednéd és lakakt, menteni (értsd ott lesz kattintható, és nem kell a filterekhez menni)
De ha már itt jársz, akkor inkább a majd megjelenő 3rd party/harmadik felesek pirosítása alulról felfelé (egyre nagyobb hatással). Bal hasábban globálisan, jobb hasábban lokálisan (adott oldalon)
(Ha már meg van a wiki, akkor meg Modes. Én a hardot használom, ami pont a fordítottja, de még van médium is.Pl:
kilóg a teteje, de logikáját értsd: sötétvörös globálisan blokkol mindent ami harmadik feles mindenhol,emiatt az adott oldal (vele egy magasságban, jobb oldalon) is örökölten blokkolt, emiatt a jobb sávban minden ami (url szerinti) harmadik feles, örököltten blokkolt.Ha adott oldalakon vannak blokkolandóak, akkor egyszerűbb alulról felfelé építkezni... De ha a net felépítése zavar (mindenki követni akar, és te akarod átengedni amit át akarsz) akkor hard mode baby! (Minden oldal törnifog, de megtanulod egy héten belül, hogy hogyan is épül fel a net, és klk azok akiket már rutinból átengedhetsz, vagy akár szűrkítheted is őket a bal sávban!)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #67093 üzenetére
Ha chrome.on be vagy lépve google accountal akkor nem vagy előréb... alapból chrome-mal sem, ha google kerülésről van szó.... De pl nekem van egy külön FF profilom PC-n csak youtube-ra, és google fiókok kezelésére. Ha bárhol máshol jön egy YT link akkor is ebben nyitom meg. Ebben van sponsorblock meg ublock, stb. A többiben meg tiltott bármilyen google cucc (ublock hard mode csak, semmi extra). Van egy hozzáférésem egy másik google fiókhoz (közös játékokról feltölteni videókat) az már megint egy másik profil, hogy ne kelljen oda vissza lépegetni... Stb stb. Így van kb 6 profilom. Sütik nem keverednek vagy ütik egymást, kersztbe követés is nehezebb, stb stb.. (meg van egy brave, hogy ha chromium kell valamihez.)
Mindezt csak azért írtam, le, hogy szeparációra van lehetőséged! Vannak előnyei és hátrányai!
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Kiskokó #67050 üzenetére
Mindenek előtt: legyen külön mentés a profilmappáról.
Második: miért nem lehetséges elindítani a korábbi firefoxot, korábbi windows-án?
Mikori verziós a korábbi, mikori az aktuális ff?Elméletileg ha nem volt semi katasztrofális módosítás (értsd malware, vagy valami), akkor tényleg csak annyi, hogy megvan a régi profilmappa, az újon (ami legyen frissebb, vagy biztosan azonos, mint a régi) csinálsz egy új profilt majd még a firefox teljes indítása előtt belemásolod az üres profil mappába a régi tartalmát, vagy ha már elindult, és megtöltötte azt az új profilmappa tartalmát törlöd, majd másold bele a régi tartalmát (újfent: másoláskor nemenjen a FF).
Nekem legutóbb pl -bár az csak süti alapú- simán túlélt egy win újratelepítést egy google bejelentkezés. Ha neked is működik ez így akkor jegyezd meg, hogy a fizikai, offline pénztárcák nem véletlenül léteznek, ha nem, mert a rendszer tiltott akkor az legalább jól volt megcsinálva....
Ha tényleg csak a kulcs kell és korábban ment offline, akkor lehet, hogy én még netre sem engedném a gépet az első alkalommal...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Krystal_s #67019 üzenetére
Gyors ötlet bár már most látom, hogy nem fog bejönni: ha korábbi verziót raksz fel valamiből (portable-t) akkor lehet, hogy abban nincs benne hogy juj X,Y win mikor jár le, de ez kb 1-2 sor kód, és nézethetnek időszervereket... Lehet, hogy már a win10 lejárata is bele van kódolva a mostaniakba...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Krystal_s #67012 üzenetére
Vagy utánanézel mi mit miért kér, és mit lehet hazudtatni, vagy tor-browser ami pont arra van, hogy elrejtse a kiléted. Breowserleaks.com, meg hasonló oldalak, amik mutatják, hogy mit detektálnak, segíthetnek az "ezt hogyan rejthetem" labirintusban elveszni
#67011 svgyula A privát mód csak a "saját gépen nem igazán lesz nyoma" mód.
#67013 Apaxp A VPN meg arra van, hogy a gépedtől a vpn végéig ne látszódjon a forgalom, de a VPN és a végső weboldal tudja, hogy milyen böngészőből érkezett a kérés, de pl az internetszolgáltatód nem lát bele ebbe... talán...
A tor ezekkel szemben meg egy szabványosított ujlenyomattal rendelkező böngésző, amiben pont emiatt nem ajánlott módosítani semmit sem, így bele lehet olvadni a tömegbe + van neki a belső oldalak protolollja.
-
ledgeri
nagyúr
Privacy benefit, / compatibility issue: Mozilla changes Firefox's user agent because of Internet Explorer 11
Magyarul röviden: mert egy része az explorer useragent-jének tartalmaz rv:11 részt, pár oldal a firefoxot a firefox rv:110 és rv:119 között félreértelmezhet.
Friss user agent eloszlás, osszehasonlításképpÉrdekes probléma...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
#82860288 #66984 üzenetére
Ez szerintem inkább hasonló a belsőégésű motorok EURO besorolásához picit:
A google azt mondja, hogy csak a v3-mal lehet behajtani a kiegészítőknek crome-földjére, míg a FF azt mondja, jöhet a v2 és v3 is firefoxiába...
Az megint más kérdés, hogy mennyire sokan fognak úgy írni kieget, hogy bennehagyják a "régebbi" verziót... -
ledgeri
nagyúr
válasz
svgyula #66981 üzenetére
Én megnéznék egy kört így A verzió (B verzió):
-Mindenhol profilon sync
-Minden profilról backup
-Minden profil kiléptetése. ...és Mindenhol új FF-profil 0-ról
-fő gépen 0-ról vágyottra felépíteni egy profilt
-Új emalcímes (aliasos) sync-reg a napi használatos gépen
-Többi beléptetése azzal a fiókkal később (24 óra minimum), és sync.
[Az 109 amúgy is nemsokára itt]... ha rászánnál ezekre 2-3 hónapot -
ledgeri
nagyúr
válasz
zoli03 #66947 üzenetére
Mindenek előtt backup mindkét helyen.
Ha belefér, a másodlagos gépre átmásolnám az elődleges gép profilját, megnézni az hogy megy.
Ha van opció másik profilra, újratelepítésre a másodrendű gépen, akkor azt megpróbálnám.
Ha van opció egy új emailcímes új regre, akkor én azt az elsőrendű gépen kezdve megpróbálnám (Ezúton is kérdem, hogy melyiken léptél be először?)
Ha egyik sem sikeres a fentiek szerint akkor fordítva még egy kör.
Ha fordítva sem megy akkor meg ticket a mozzilának, bár talán egy fórumpost hasznosabb, részletes leírással, miket is próbáltál, és mi nem működött, miként. -
ledgeri
nagyúr
#66936 junior11 Én is kb így vagyok
#66934 eax1650 & #66937 farkas-j Ezekre én negatívat mondok Nálam minden rendben és ahogy kell. Az meg hogy nálam hard mode-on megy a ublock origin csak abba az irányba tolja el a problémát, hogy vagy weboldal betöltendő cucca, vagy valamilyen weboldalas betöltendőre adott -beállításból eredő- válasz a probléma nálatok, és nem a core megjeleníthetőség, funcionalitás.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
BullZeye #66914 üzenetére
Nem ez a legegyszerűbb!
#66912 Abrion A tied a legegyszerűbb! Max annyira kell figyelni, hogy az aktuális verziódnál biztosan fiatalabb legyen amit felteszel az új gépre, vagy mielőtt a profilt belerakod frissítsd. A teljes mappádat mentsd, de majd csak a tartalmát állítsd vissza (a mappaneves kód rész máshol is számít, az új telepítésednél, vagy opció még, hogy telepítés után indítás előtt illeszted be a profilodat.
De így is úgy is a profilmentés ajánlott, még ha sync-elsz is, mert az fixen az ami működik, működött. A jelszavazósdira meg én mennék egy biztonsági kört és ha lehet kiexportálnám, mert ha az vész, minden vész, míg ha pl előzmények akkor csak bosszankodás van. -
ledgeri
nagyúr
válasz
etele1.0 #66894 üzenetére
Ha telibe mindent törölsz, akkor persze, ha meg meghagyod a profilod, akkor meg szinte minden jelentős beállítás is marad vele..
Elég lenne egy új profilt csinálni, és próbálni a meglévőd mellé, vagy csak kivágni az aktuális profilodat (itt most profilmappád teljes tartalmát, mappád maradjon) valahova kimenteni nem futó FF mellett, majd indítani egy firefoxot, rápróbálni arra ami nem ment (ha kell hozzá nem megjegyzett jelszó akkor az legyen az egész előtt felírva), és ha úgy van hang, akkor a profilodban van valami. Ha úgy sincs hang, akkor meg lehet, hogy a telepítéssel van valami. (Profil vissza illesztés újfent nem futó FF mellett csak tartalom törléssel, majd visszaillesztéssel történhet.)Biztos, hogy mindent ami a FF-ig van a hangszórótól átnéztél már, és kizártad?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Voice24 #66878 üzenetére
Csak az volt a gépben akkor vagy volt más drive is, ha volt más akkor ugye nem a korábbi OS-es is? Amin ugye nem volt még fenthagyva a korábbi driver mindenestül, stb? És ugye nem egy másik, gépben hagyott OS-es drive-on lévő OS alá telepített firefoxot próbál indítani? Azért kérdezem csak mert a soraid ezt nem zárják ki, és valamennyire lehetséges is erőltetni...
VGA driver cheréhez, meg legutóbbi DDU ajánlott!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
egykori #66822 üzenetére
Igen igen! Szóval van a fenti oldalon a sütik és webhely adatok, ott a pipálható "sütik törlése kilépéskor", és annak a kivételei.
Ha neked akkor ez tényleg kell, akkor töröld az összes sütidet, nyisd meg a google. com-ot, lépj be, majd a másik kettőt, ha kell, lépj be, nézd meg a fenti leírt felett lévő gombbal elérhető adatok kezelését (akár új lapon, mert úgy egyszerübb), majd másolgasd át a kivételekhez és ments. DE
Ezután feltétlenül nézd meg, hogy ha megint törölsz sütiket, majd belépsz, akkor is kéri-e a többszöri belépést, mert ha igen, akkor ez inkább harmadikfeles-sütis probléma.
Ekkor meg annak kéne utánanézni, hogy miként lehet az egyik google oldalon lévő sütizést, csak a többi google oldalnak engedélyezni, hogy egyéb tényleg harmadik felesek ne férjenek hozzá.
Vagy egyáltalán kell neked, hogy pl translatorba biztos be légy lépve, nem elég csak az alap süti elfogadás? --- bár most belegondolva, így legalább tényleg az accountodhoz kötődik, így legalább folyamatosan van egy gombod, hogy ha töröltetnéd.
Én a fenti dilemmázás miatt is csináltam egy új profilt amiben csak a google dolgaim vannak, így az egyéb oldalas követősdit google által ki tudom szűrni, vagy nagyban nagyban korlátozni.... mert ugye minden banki felületnek kell használnia az a Gstatic.com-os recapcha-t, a gstatic.com-ost, amit ugyanúgy a google belépési oldal is használ -
ledgeri
nagyúr
válasz
egykori #66816 üzenetére
Az a harmadikfeles sütik, és az a cookie separation cucc dolga lesz. Én így használtam a PH-t, amíg a ph nem váltott.
Hogy van beállítva a sütik törlése nálad, ha van, Vagy mennyire szigorú a about:preferences#privacy beállításod? (még nem módítsd, csak érdekel) -
ledgeri
nagyúr
"A Firefox mostantól a nevedben eltávolítja ezeket az idegesítő süti elfogadó sávokat. Ha van ilyen lehetőség, akkor mindig az „Összes elutasítása” lehetőséget választja a böngésző. Ha nincs lehetőség az „Összes elutasítása” lehetőség kiválasztására, akkor azt tesszi a böngésző, amit egyébként te is tennél, és az „Összes elfogadása” opciót nyomjuk meg."
... én köszi, ezt így nem kérném, mert vagy megyek a beállításokba (oldalas), és végig kattintgatom, hogy nem nem nem, vagy pedig fogom a ublock origint, és szépen lezappantom vele a blokkoló felületeket, vagy elfogadom a működéshez szükségest, de nem a trackert... szóval köszi FF, majd én magamnak megoldom, nem kell sosem az Összes elfogadására kattintani "helyettem"...Oké végig olvasva látom, hogy van mód utóbbit elkerülni, de akkor meg az idézett rész egyértelműséget sugárzó felütése a hibás, ha más az egyopció bevezetésérúl van szó.
-
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
A kukizás alapján tudja a weboldal hogy te vagy te, de annak egy része csak ami kell, a többi követő, ez ellen lehet tenni, amit meg úniós szabályozás miatt kell megjeleníttetni, hogy tudatos döntés legyen az engedélyezés. Más dolog, hogy úgy van az egész kezeltetve a felhasználóval, hogy ha csak katt-katt-katt-ol, akkor ő igent mond a követősdire.
alap kérdező és #66792 csako: meg kell tanulni a ublock origin használatát, mert nem csak 1 kapcsolóból áll! Egy betöltendő oldal összes elemét lehet blokkolni, és engedélyeztetni, annak ellenére, hogy egy futó, betöltött filterlistában az blokkolva van-e vagy sem. Ugyanilyen elem egy sütielfogadós ablak is, sőt: mondom példának a twittert. Az is olyan, hogy alapból ha valaki nincs belépve, nem tud lejjebb görgetni. Na az interakciós felület, és háttere is levehető, a képszürkítés is levehető, a kattintás akadályozás is levehető ublock originnel, és ez csak egy funkció volt többször használva.
Ha van egy filter által blokkolt, használathoz kötelezően elfogadós (nem külön oldalas elven működő, pl yahoo) cookie bizbasz, akkor ublockban le lehet vadászni, hogy mi akarja azt betölteni, és csak azon az oldalon csak azt lehet engedélyezni, és az oldalra is belépünk, a filterlistát sem kell kilőni, a ublock is fut, és máshol is megmaradt a teljes védelem.#66795 degec Kétélű a törlés kikapcsolás: minden alkalommal be kell lőni a cuccokat, vagy ahol jártál az potenciálisan követ. Pl én egy adatkezelési tájékoztatóban láttam egy google sütit, amire a lejárathoz 25 év volt írva....
-
ledgeri
nagyúr
A drive.google.com, csak egy a sok közül. Kelhet még (ublock origin kép egy nem belépett g-drive mappa nézése közben betöltött elemkről)
És ez csak tipp...
Mind sütizik? Nem.
Kell neked mind a letöltéshez? Passz...
Egyáltalán 1-1ben ugyanazek kellenek neked is? Pasz.Ezért van nekem is 1-2 más, vagy másképp beállított böngészőm. A fejfájás elkerülését, a havi 1-2 másik böngésző indítása megéri.
(off, mert nem hithű FF felhasználó-s hsz....
)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #66767 üzenetére
Hát van aki a Blacklist hozzáállást szereti, van aki a Whitelist-et. A FAQ szólhatna arról is, hogy mi van, ha valamit fel kéne oldani.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
classic B #66763 üzenetére
azért lite, mert nem tud teljes értékű lenni...
#66765 mufflika A google dolgok nem "nem biztonságosak", csak az adatvédelemmel nem törődnek. A kettő nem összekeverendő!
Ha erre nézek, és azon gondolkodom, hogy vivaldi vagy brave, háát.. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #66758 üzenetére
& #66756 mufflika Na akkor van haladás!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Jack Oneill #66751 üzenetére
Csak a firefox, waterfox, librewolf ami gecko alapú nagyobb név, az összes többi már chromium
-
ledgeri
nagyúr
válasz
svgyula #66745 üzenetére
Első rész az az kb egy mélyebb profiltörléssel egyenlő, és abból objektíven nem következik a második fél, nem egyetemes probléma.
#66749 mufflika tudja már azt, hogy az előzményekben ha url alapján van sorba állítva a nézet, akkor ne napokon belül állítsa azokat sorba, hanem az összes legyen sorban, vagy azok a fényévek még mindíg másik irányban értendőek?
-
ledgeri
nagyúr
Linuxokon -amennyire én láttam- általában ESR-ek vannak alapból, mert talán így a repókat nem kell annyira bolygatni. Amennyire értem a kettő fő különbségét, a feature update-ek amik közt van a nagy differencia, security-st kap mind a kettő. Ha nem zavar az akár havonta nagyobb UI váltás akkor ajánlható a normál, ha herótod van a "lottótól", vagy évente elég az új megjelenés (és pl az addon-kompatibilitás újra átnézése, miegymás) akkor ESR.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
xrvman #66690 üzenetére
Ha belefér, és az USB-s portable-es nem jó, akkor meg Veracrypt konténer, és portable firefox... vagy ugyanígy adott pendrive-os, konténeres megoldás, de csak profilra gondolva. (Ha megesik hogy egyszerre, vagy gyorsan egymás után [belefér hogy áll az egyik] kéne 2 profilnyi adatot is használni, akkor legjobb tudomásom szerint csak 2 külön exe megléte mellett megy az, így +1 pont a portable mellett!)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest