Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
SwissAirplan
üzenetére
Tudom ez a része egy kicsit ágyuval verébre..
Tényleg az. Egy normálisan méretezett és megfelelő áramlású rendszerben alig 1-2 fok szokott lenni a különbség. Nekem még a 2700k-t húzva sem volt komolyabb különbség pedig anno az "passzívan" ment egy 480-as radiátorral.
-
válasz
SwissAirplan
üzenetére
Az az adott i5-i7-en is múlik.
Lehet kapni 35W hőleadással és 100+W hőleadással is.
A 35W-ot meg simán lehűti egy passzív borda is.
Amúgy a 4 gépnek külön vízköre lenne vagy egyben? Azért kérdem, mert ha 4 cpu blokk és még gpu is lesz a körben, akkor azért nem árt majd a pumpára is odafigyelni.
-
imibogyo
veterán
válasz
SwissAirplan
üzenetére
50x25x35 (HxSZxM) méretű az egész. Szerintem ez 4 gépnek, 4 tápegységnek, 4 merevlemeznek és 8 SSD-nek elég baráti...
De egyébként ezért mondtam, hogy kellenének a pontos méretei mindennek és akkor utána lehet még alakítani a terven. Zárójelben a végleges formát is csak akkor érdemes kialakítani, mert addig megint csak tippre menne az egész, erre a részére azért nem is fektettem nagyobb hangsúlyt.
Komolyabb tervekbe csakis a valós méretek megléte után érdemes belevágni, mert gyorsan repülnek bele a szabad órák és abból eléggé híján vagyok...
-
imibogyo
veterán
válasz
SwissAirplan
üzenetére
Nem követtem a tervedet, mert szerintem nagyon helypazarló. Természetesen ha kéred összedobok egy olyan elv mentém felépülő házat is, de én inkább valami ilyesmit készítenék...
Hangsúlyozom, hogy ez még csak egy V0.1, sok minden nincs még kidolgozva, főleg mivel nem tudom a konkrét cuccaidat. Jó lenne, ha pontosítanál, mennyi merevlemez, mennyi SSD, mennyi tápegység (és azok milyenek, SFX, ATX, paneltáp, pico), milyen hűtések lennének a procikon, vagy a gyáriakat használnád-e tovább? Ha a gyári gépeket akarod felhasználni, akkor jól jönnének konkrét típusok, hátha fenn vannak kész modellben már, és akkor nem kellene a méretezéssel vacakolni. Stb...
-
imibogyo
veterán
válasz
SwissAirplan
üzenetére
Nem tűntem el, de még ma is dolgozom.
Amint lesz időm összedobok valamit... -
cinemazealot
addikt
válasz
SwissAirplan
üzenetére
Szerintem ez nagyon sok helyet foglalna, és mivel minden szabadon van, hangos is volna. Nem gondolkoztál még "kémény" design-ban?
Tehát hogy van egy jó nagy átmérőjű "csöved", amibe oldalról vagy felülről/alulról lehetne bedugni az alaplapokat és egyéb alkatrészeket (élükkel függőlegesen), a cső legalján egy nagy átmérőjű, de lassú (ezáltal halk) ventilátor fúj felfelé (megfelelő résekkel a cső alja és a padlózat/asztallap között), legalul a legkisebb hőtermelő, aztán a nagyobb, legfelül a legnagyobb, így nem fűtik egymást halálra. A cső belső falán lehet hangtompító szövet burkolat is, így a hangja is mérsékelhető. Kívül meg lehet rá festeni tégla mintázatot, így tényleg olyan lesz, mint egy gyárkémény. Sőt, felül még a meleg is áramlik majd kifelé.

-
SwissAirplan
aktív tag
válasz
SwissAirplan
üzenetére
Ennyire rossz lett a modell hogy kihalt a topik?
Valaki tuda segíteni?.. ebbe az új " csudálságos" Sketchup-ba merre találom a 3DWarehouse-t? -
imibogyo
veterán
válasz
SwissAirplan
üzenetére
Hétvégén igyekszem majd összedobni egy skiccet, hogy én hogyan csinálnám. Van pár ötletem, de sajnos még most is melózom...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Vezetékes FEJhallgatók
- Robogó, kismotor
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 10400F 16GB DDR4 512B SSD RX 6600XT 8GB AeroCool DS Cube ADATA 600W
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest