- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
hegegabi80 #1724 üzenetére
LED-esből a 12V-os verzió kell neked, nem a 24V-os. Magára az elvárt működésre, mármint a számítógépen belüli feszültségek és áramerősségek "kapcsolására" (power, reset stb.) egyébként mind a kettő általad linkelt nyomógomb jó, csak az általad linkelt LED-es nyomógomb 24V-os sárga LED-del van szerelve (V22-11R-24Y-S), amit én linkeltem pedig 12V-os kék LED-del (V22-11R-12B-S).
Egyébként a lényeg, hogy amit használsz annak a stabil pozíciókhoz "egy pozíciós" legyen írva. Vagyis csak addig zárja (vagy nyissa) az áramkört, amíg aktiválva van a nyomógomb.
Wikipedia szócikkből:
Egypólusú egyáramkörös kapcsoló
Két kivezetése van. Ezek között folyik vagy nem az áram.
SPST - Single pole single throw.
Típusjel: 101.
Alaphelyzetben lehet nyitott (NO, Normally open) vagy zárt (NC, Normally close). -
Pötyi
őstag
válasz
hegegabi80 #1724 üzenetére
-
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #1688 üzenetére
"A rögzítést milyen ragasztóval lehet megoldani?"
Az előző házaknál kétkomponensű fémragasztót használtam. -
HookR
addikt
válasz
hegegabi80 #1682 üzenetére
"Egyedül az alján lévő 3.5" hdd szúrja a szemem. Én egy ilyen kis házikóba biztos nem erőltetném."
Opcionális.
"Jól látom az egyik képen 2 db 120-as venti van az aljában igaz?"
Igen, alulra kerülhet 2db 120 x 25 mm-es venti. Mely esetben amúgy a venti két oldalára mehet 1-1 további 2,5"-es meghajtó élére állítva (ilyenkor az SFX(-L) tápot közrefogóakkal együtt akár összesen 4db). Az aljlemez szélén 2-2 furat árulkodik a rögzíthetőségről.
Én egyelőre még nem tudom elereszteni a 3,5"-es HDD lehetőségét. Pláne hogy a jelenléte nem jár feltétlenül együtt a csendes működés hiányával. Pl. rendszer (M.2-es) SSD-n / frekventáltan használt adatok és torrent 2,5"-es SSD-n vagy HDD-n / a nagy tárkapacitású 3,5"-es HDD-n meg ritkán használt cuccok, amit elég csupán alkalomadtán felpörgetni.
A terv egyik célkitűzése az asztali gépekre jellemző variálhatóság és alkatrész-kompatibilitás megőrzése. Pl. a VGA térfelét 90 mm-re növelve betehető helyette egy 3 db 3,5"-es HDD-t fogadó keret, NAS variációt eredményezve. Az alsó hellyel együtt pedig akár 4 férőhelyes NAS-ra is bővíthető (a szellőzés rovására).
A 16-22-es képeken láthatsz példákat különböző variációkra (akkor még a 20 mm-es léptetés szerint). Azóta az 5 mm-es léptethetőséggel csak finomodott a helyzet, ami főleg az egyes CPU-hűtő és dVGA(+25mm vastag venti) kombinációknál kamatoztatható. A legutóbbi 39-43-as képeken pedig az a variáció látható, amikor az AXP-200-as CPU-hűtőre is és a gyári légkavarójától megfosztott dVGA-ra is elfér egy-egy 25 mm vastag venti. Bár épp nincsenek megjelenítve, de képzeld oda.(Ilyenkor az alaplapi tálca aktuális pozíciója szerint a CPU-hűtő számára 85 mm, míg a dVGA térfele számára 60 mm áll rendelkezésre).
"Na meg a 3.5 hdd-nél pont a táp alatt van a venti, ami szerintem jobb lenne a hdd helyén."
Házszerkezeti kötöttség, hogy csak a hátsó 120x25 mm-es venti helyére tehető 3,5"-es HDD hely. Elől a függőleges tartók miatt nem fér el.
"A váz miként lesz összefogatva, továbbá az oldallap rögzítése? Csavar vagy szegecs?"
Csavarokkal. Az oldallemezeket is azért alkotja csak 1 db többszörösen meghajtott, összefüggő palást, hogy a csavarkötést elegendő legyen csak hátul, nem látható helyen alkalmazni. Az oldalsó perforált lemezek ragasztással rögzülnek a palástra. A felső perforált lemez esetén pedig majd a fedlap végleges szendvicsszerkezetén múlik, hogy csavar lesz, vagy ragasztó. -
dugo_
veterán
válasz
hegegabi80 #1682 üzenetére
-
imibogyo
veterán
válasz
hegegabi80 #1373 üzenetére
Én is így szoktam. Sokszor csak az alaplapi tálcát tartom meg, de van amikor azt sem. A mostani projektem mondjuk áll a 2 pici és az építkezés/házvétel miatt, de remélhetőleg hamarosan azért befejezem...
-
imibogyo
veterán
válasz
hegegabi80 #1371 üzenetére
Talán ez az egyik legnagyobb előnye az egyedi háznak, az egyedi kábelmenedzsment. Vagy legalábbis egyedi rejtekhely számukra. Én szinte mindig ezért tervezek "két kamrás" házakat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged