Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ze'

csendes tag

válasz HookR #1634 üzenetére

Viszont nem derült ki a rajzokból, hogy a ház elemei hogyan lesznek egymáshoz rögzítve (lehetőleg kívülről nem látható módon), arra kíváncsi lennék.

Igen azt a réteget elfelejtettem bekapcsolni. A megcélzott minimál designhoz a rögzítéseket is elrejteném, legalábbis elől. A ház belső felébe L profilok lennének rögzítve. Ezek egy úttal rögzítenék a házhoz a bordát és a kereszt irányú 5mm -es, remélhetőleg a hőeloszláson némiképp javító rézsín széleit szorítanák le.

-Elől vagy fixen felhegesztve ovál furatokkal a kisebb korrekciókhoz, vagy a ház belső felére csaphegesztve (gépi) lenne 2db M6 -os csap, ezekre lenne csavarozva, így két tengely mentén lehetne korrigálni

-Hátul 3 lehetőség is adott.
    1: hegesztve - a borda felőli száron ovál furattal, 1 tengelyes korrekció
    2: hátulról süllyesztett csavarral - 2 tengelyes korrekció
    3: sajtolt csappal - hátulról szinte láthatatlan -síkba simul a feje pontosabb, mint a csaphegesztés - 2 tengelyes korrekció.

[ház front rögzítés]
    [ház hátsó rögzítés]
    [ház hátsó kívül]
    [távtartók]

Az alaplap távtartókkal rögzül, ezekbe hátulról jön egy újabb toldás (a két távtartó / alátét kombó szorítja össze az alaplapot) és ehhez kapcsolódik a hátfal süllyesztett csavarokkal, viszonylag diszkréten.

Szvsz jó esetben épp csak kielégítő lesz, de ki kell próbálni a gyakorlatban.
    Lehet inkább valamilyen házi hőcsöves megoldásban kellene gondolkodni.

Sejtem én is, hogy nem ez a legjobb módja, de viszonylag kis ráfordítással kipróbálható ez az opció. Ha nem hozza az elvárt szintet tovább lépek, majd kiderül.

A megcélzott formanyelv nekem tetszik, szemrevaló.
    Köszi

Új hozzászólás Aktív témák