- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ze'
csendes tag
válasz
flashpointer #1635 üzenetére
Kicsit megcsúsztam a válasszal.
Gondoltam erre én is, de a költséghatékony teszthez szeretném házon belül intézni amit lehet és 6 -os ujjmarónk nincs, amivel kitudnánk alakítani egy fészket a hőcsövek rögzítéséhez a bordára. Másrészt a borda talpa csak 5mm vastag és nem szeretném nézegetni az átfúrt csavarokat, furatokat, ezért tűnik nekem ez a megoldás, amit javasolsz mégis bonyolultabbnak. Viszont most elgurult a gyógyszerem, a tervezett +5mm -es talp vastagság növelő extra alu lapok AVI-zása nem lett túl szép a teszten ezért kipróbálom én is a ragasztást - köszi az ötletet.Az eredeti terv szerinti hőátadó lapok elkészültek. Nyers állapotban:
Hőcsöves verzióhoz ilyenről esetleg valakinek tapasztalat? Alternatívának ezt néztem ki.//1657 tippm86:
Remélem, jó lenne javítani a mostani teszt állapoton Arctic Alpine 12 passzív, 60-67 C° átlagos terhelés mellett a "maximálisan nyitott házamban": -
Ze'
csendes tag
Viszont nem derült ki a rajzokból, hogy a ház elemei hogyan lesznek egymáshoz rögzítve (lehetőleg kívülről nem látható módon), arra kíváncsi lennék.
Igen azt a réteget elfelejtettem bekapcsolni. A megcélzott minimál designhoz a rögzítéseket is elrejteném, legalábbis elől. A ház belső felébe L profilok lennének rögzítve. Ezek egy úttal rögzítenék a házhoz a bordát és a kereszt irányú 5mm -es, remélhetőleg a hőeloszláson némiképp javító rézsín széleit szorítanák le.
-Elől vagy fixen felhegesztve ovál furatokkal a kisebb korrekciókhoz, vagy a ház belső felére csaphegesztve (gépi) lenne 2db M6 -os csap, ezekre lenne csavarozva, így két tengely mentén lehetne korrigálni
-Hátul 3 lehetőség is adott.
1: hegesztve - a borda felőli száron ovál furattal, 1 tengelyes korrekció
2: hátulról süllyesztett csavarral - 2 tengelyes korrekció
3: sajtolt csappal - hátulról szinte láthatatlan -síkba simul a feje pontosabb, mint a csaphegesztés - 2 tengelyes korrekció.[ház front rögzítés]
[ház hátsó rögzítés]
[ház hátsó kívül]
[távtartók]Az alaplap távtartókkal rögzül, ezekbe hátulról jön egy újabb toldás (a két távtartó / alátét kombó szorítja össze az alaplapot) és ehhez kapcsolódik a hátfal süllyesztett csavarokkal, viszonylag diszkréten.
Szvsz jó esetben épp csak kielégítő lesz, de ki kell próbálni a gyakorlatban.
Lehet inkább valamilyen házi hőcsöves megoldásban kellene gondolkodni.Sejtem én is, hogy nem ez a legjobb módja, de viszonylag kis ráfordítással kipróbálható ez az opció. Ha nem hozza az elvárt szintet tovább lépek, majd kiderül.
A megcélzott formanyelv nekem tetszik, szemrevaló.
Köszi -
Ze'
csendes tag
Helló
A véleményetek kérném, belefogtam az új projectbe: Passzív Deskmini A300 netezős - filmezős htpc jellegű gép tervezésbe - építésbe. Mindenképpen szerettem volna egy passzív rendszert, de nem vásárolt kész házban, hanem sajáttal.
Processzornak az AMD 2200GE vagy 2400GE típusokat próbáltam beszerezni, de nem jött össze, így maradt a 35W -os kategóriából az Athlon 200GE.Az elképzelésem a hűtésre, hogy hőcsövek helyett 5 és 10mm vastag rézlapokból építek fel egy 30mm -es hőátadó réteget (ezek elérhetők és a megmunkálás is megoldott szerencsére), amit egy 160 x 150 x 25mm -es bordára erősítek fel. Online kalkulátorok szerint ez a borda még boldogul a 35W -os procival - elméletben. A borda alap vastagsága csak 5mm, ezért a rögzítési pontokon +5mm -es lapkákat hegesztünk rá. Jelenleg a borda felülete nyers, de eloxálás feketére tervben van, ha jók a teszt eredmények. Amitől tartok, hogy a hőátadó réz rétegek (5db) között túl sok lesz a veszteség.
Mennyire problémás szerintetek ez az elképzelés?[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]A "ház" egyébként 2,5mm -es acél, géppel vágva - hajlítva. A hátlap kialakítása még módosítás alatt, anyaga 1mm -es acélból, ehhez rögzülne közvetlen egy 2,5 HDD. A rendszer az előlapi M.2 -es portban egy Patriot Viper SSD-n saját hűtőbordával.
A VRM hűtés tuningra is van egy ötletem. Az első nagy bordával megegyező kiosztású, de csak 15mm magas 150 x 50mm -es bordát tennék felülre, 3mm -es hajlított réz rúdat használva hőátadónak. Ennek a bordának a talpát részben lemarnák, hogy középen tudjon szellőzni. Ennek a kidolgozása sem végleges, az sem biztos, hogy ez beépítésre kerül.
Várom az ötleteket, véleményeket, kritikákat
Egyébként a passzív rendszer teszteléshez megmartunk egy Arctic 12 passzivot, hogy ráférjen függőleges borda kiosztással az A300-ra, de nem vagyok túl elégedett. Normál használat mellett 61-68 C° 20-30 C° -os környezetben. Ez alá kellene az új egységet leküzdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy ruhás topik
- Bluetooth hangszórók
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- EA Sports WRC '23
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged