Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• alga

tag

válasz Robert7x #1234 üzenetére

Köszi, így már tisztul a kép, de azért még vannak homályos foltok.
    A kóboráramok okozta hibát értem, azt eleddig nem tapasztaltam (vagy elkerülte a figyelmemet). De a többi esetben nem tudom, az álatalad leírt jelenségből miféle hiba következik. Azaz a chipek bemenetére kerülő 0V (a +0,5-tel szemben) milyen gondot jelent? Ha a chip kimenete nem megfelelő, akkor az miben okozhat kárt (bajt, stb.)?

• alga

tag

No, a válaszom elvitte a fene, írhatom újra. :(

> Szia, megszakítod a ''negatív'' felét a kábelnek, és zárt lessz az áramköröd!!!!
    Abból is kettő van. De inkább a pozitívot szakítom meg (mert később azt javasolták).

>Létezik egy PCI-re dugható kártya, ami még 2 aljzatot ad, tehát még 4-et tudsz
    > rárakni!! 3-as kábel asszem nincs, legalábbis én nem találtam sehol!!
    Jó tudni, lehet, hogy ezt használni fogom.

>Florida válasza alga (#1222) üzenetére
    >Mi lenne,ha beraknád hűtött kapcsolható mobilrackekbe őket?
    Próbáltam megfelelő keretet venni, edddig nem jött össze, végül is egy megyeszékhelyen miért lenne kapható fekete, 3 (2) ventillátoros (fém) rack?
    És az átkapcsolgatás kényelmesebb lenne, olcsó, nincs benne további 2-3 zörgő ventillátor.

>Robert7x válasza alga (#1222) üzenetére
    >Nem jó Adatkábel nem lóghat - elvileg - árammentes tárolón.
    Eddig is lógott, és nem okozott semmi bajt. Mert az adatkábelt (állítólag) nem érdemes sokat dugdosni, mert nem arra készült, így inkább a táppal játszottam. Úgyhogy érdekelne, miét nem javasolható (mert az, hogy nálam és másnál sem okozott problémát, az lehet átmeneti szerencse is).

>rlazol válasza alga (#1222) üzenetére
    >a számítógép alapból 4 IDE eszközt tud elvezetni....elég egyéb megoldás van:

>a kolléga által már említett PCI-s IDE csatlakozó...
    Ez is jó. .)

>SATA-Ha van az alaplapodon SATA csatlakozó, akkor oda is be lehet dugni
    Ez még egyszerűbb, van rajta két üres SATA is. :)

>USB2.0- A jobb rackeket ma már rá lehet dugni az USB portra is
    És ez is lehet, bár a külső USB keret drága is, meg az USB lassabb is, mint az ATA/SATA (ha jól gondolom).

>Akármilyen racket szerelsz is be, legyen hűtött és lehetőleg fém.
    Ha be tudnám szerezni. :(

>azért a windows-t telepítsd újra...
    OK.

>LukE válasza Balint133 (#1224) üzenetére
    >Ha valamit megszakit, akkor az ne a 0 (vagy negativ, vagy fold) legyen,
    >hanem a tapfesz! Ket aramkoros kapcsoloval lehetoleg kulon mindket agat.
    Így lesz, kapcsoló megvan, csatlakozók megvannak, ha ez lesz a végleges megoldás, akkor így fogom csinálni.

Még egyszer köszi a válaszokat!

• alga

tag

válasz Csaba_20_ #1231 üzenetére

A BIOS átállítgatása nem kényelmes, a szoftveres kikapcsolást meg szoftveresen vissza is lehet kapcsolni. Azért utánanézek, mert ez azért egyszerűbb, mint a hardveres. Bár attól félek, az okosabb vírusok esetleg visszakapcsolhatják a lekapcsolt hdd-t, hogy megfertőzhessék, míg a tápkábelt bedugni még egy darabig biztosan nem lesznek képesek. :)

• alga

tag

A következő problémám van:

Két HDD van a gépemben, és azt akarom, hogy a táp feszültség megszakításával választhassak, melyik induljon el (természetesen a gép kikapcsolt állapotában szeretném az átkapcsolást megtenni). A dolog lényege, hogy az egyiken vannak a fontos anyagaim, a másikra meg aztán azt töltögetnek a le a gyerekek, amit akarnak, és ott nem zavar sem a vírus, sem a kémprogram, sem a rendszerösszeomlás.

Jelenleg a tápkábelt dugdosom egyik hdd-ből a másikba, de ez se nem elegáns, se nem praktikus. Úgyhogy be szeretnék szerelni egy kapcsolót, ami elvégzi ezt helyettem, és akkor visszatehetem a gép oldalát és magát a gépet is a helyére.

Most arra lenék kíváncsi, hogy a 4 drótszál közül melyike(ke)t kellene megszakítanom, ha azt akarom? Elég-e csak egyet, vagy kettőpt is meg kell szakítani? Esetleg a legtiszteségesebb lenne mind a négyet megszakítani?

Másik kérdésem, hogy mivel a gépen 4 háttértár van, ezért a két optikai és az említett 2 HDD elfoglalja a rendelkezésre álló kábelek összes végződését (nem a tápkábelra, hanem az adatkábelre gondolok). (2 csatlakozó van az alaplapon, és a beledugható gyári kábeleken 2-2 csatlakozó van a master és slave meghajtók számára.) Azonban szeretnék a gépben egy rack-et is beüzemelni. Van erre megoldás a jelenlegi hardverelemek cseréje nélkül (létezik-e 3 csatlakozós kábel, illetve az megoldás lenne-e nekem)?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés