- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
alga
tag
válasz
Robert7x #1234 üzenetére
Köszi, így már tisztul a kép, de azért még vannak homályos foltok.
A kóboráramok okozta hibát értem, azt eleddig nem tapasztaltam (vagy elkerülte a figyelmemet). De a többi esetben nem tudom, az álatalad leírt jelenségből miféle hiba következik. Azaz a chipek bemenetére kerülő 0V (a +0,5-tel szemben) milyen gondot jelent? Ha a chip kimenete nem megfelelő, akkor az miben okozhat kárt (bajt, stb.)? -
alga
tag
No, a válaszom elvitte a fene, írhatom újra.
> Szia, megszakítod a ''negatív'' felét a kábelnek, és zárt lessz az áramköröd!!!!
Abból is kettő van. De inkább a pozitívot szakítom meg (mert később azt javasolták).
>Létezik egy PCI-re dugható kártya, ami még 2 aljzatot ad, tehát még 4-et tudsz
> rárakni!! 3-as kábel asszem nincs, legalábbis én nem találtam sehol!!
Jó tudni, lehet, hogy ezt használni fogom.
>Florida válasza alga (#1222) üzenetére
>Mi lenne,ha beraknád hűtött kapcsolható mobilrackekbe őket?
Próbáltam megfelelő keretet venni, edddig nem jött össze, végül is egy megyeszékhelyen miért lenne kapható fekete, 3 (2) ventillátoros (fém) rack?
És az átkapcsolgatás kényelmesebb lenne, olcsó, nincs benne további 2-3 zörgő ventillátor.
>Robert7x válasza alga (#1222) üzenetére
>Nem jó Adatkábel nem lóghat - elvileg - árammentes tárolón.
Eddig is lógott, és nem okozott semmi bajt. Mert az adatkábelt (állítólag) nem érdemes sokat dugdosni, mert nem arra készült, így inkább a táppal játszottam. Úgyhogy érdekelne, miét nem javasolható (mert az, hogy nálam és másnál sem okozott problémát, az lehet átmeneti szerencse is).
>rlazol válasza alga (#1222) üzenetére
>a számítógép alapból 4 IDE eszközt tud elvezetni....elég egyéb megoldás van:
>a kolléga által már említett PCI-s IDE csatlakozó...
Ez is jó. .)
>SATA-Ha van az alaplapodon SATA csatlakozó, akkor oda is be lehet dugni
Ez még egyszerűbb, van rajta két üres SATA is.
>USB2.0- A jobb rackeket ma már rá lehet dugni az USB portra is
És ez is lehet, bár a külső USB keret drága is, meg az USB lassabb is, mint az ATA/SATA (ha jól gondolom).
>Akármilyen racket szerelsz is be, legyen hűtött és lehetőleg fém.
Ha be tudnám szerezni.
>azért a windows-t telepítsd újra...
OK.
>LukE válasza Balint133 (#1224) üzenetére
>Ha valamit megszakit, akkor az ne a 0 (vagy negativ, vagy fold) legyen,
>hanem a tapfesz! Ket aramkoros kapcsoloval lehetoleg kulon mindket agat.
Így lesz, kapcsoló megvan, csatlakozók megvannak, ha ez lesz a végleges megoldás, akkor így fogom csinálni.
Még egyszer köszi a válaszokat! -
alga
tag
válasz
Csaba_20_ #1231 üzenetére
A BIOS átállítgatása nem kényelmes, a szoftveres kikapcsolást meg szoftveresen vissza is lehet kapcsolni. Azért utánanézek, mert ez azért egyszerűbb, mint a hardveres. Bár attól félek, az okosabb vírusok esetleg visszakapcsolhatják a lekapcsolt hdd-t, hogy megfertőzhessék, míg a tápkábelt bedugni még egy darabig biztosan nem lesznek képesek.
-
alga
tag
A következő problémám van:
Két HDD van a gépemben, és azt akarom, hogy a táp feszültség megszakításával választhassak, melyik induljon el (természetesen a gép kikapcsolt állapotában szeretném az átkapcsolást megtenni). A dolog lényege, hogy az egyiken vannak a fontos anyagaim, a másikra meg aztán azt töltögetnek a le a gyerekek, amit akarnak, és ott nem zavar sem a vírus, sem a kémprogram, sem a rendszerösszeomlás.
Jelenleg a tápkábelt dugdosom egyik hdd-ből a másikba, de ez se nem elegáns, se nem praktikus. Úgyhogy be szeretnék szerelni egy kapcsolót, ami elvégzi ezt helyettem, és akkor visszatehetem a gép oldalát és magát a gépet is a helyére.
Most arra lenék kíváncsi, hogy a 4 drótszál közül melyike(ke)t kellene megszakítanom, ha azt akarom? Elég-e csak egyet, vagy kettőpt is meg kell szakítani? Esetleg a legtiszteségesebb lenne mind a négyet megszakítani?
Másik kérdésem, hogy mivel a gépen 4 háttértár van, ezért a két optikai és az említett 2 HDD elfoglalja a rendelkezésre álló kábelek összes végződését (nem a tápkábelra, hanem az adatkábelre gondolok). (2 csatlakozó van az alaplapon, és a beledugható gyári kábeleken 2-2 csatlakozó van a master és slave meghajtók számára.) Azonban szeretnék a gépben egy rack-et is beüzemelni. Van erre megoldás a jelenlegi hardverelemek cseréje nélkül (létezik-e 3 csatlakozós kábel, illetve az megoldás lenne-e nekem)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged