- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
schferenc77
aktív tag
válasz
schferenc77 #20920 üzenetére
Erre valami ötlet?
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
ARGB témában kérnék egy kis segítséget. A következő alkatrsézek adottak:
- Asus tuf gaming b460m-plus (wi-fi) alaplap
- be quiet pure base 500dx ház
- Corsair Vengeance PRO 32GB RGB ram modul (2x16)
- Asus ROG-STRIX-RTX2070S-O8G-GAMING videókari
- JONSBO VC-4 RGB videókari állvány
- Corsair CX750F RGB tápAz alaplapra egy 3-es elosztóval van felfűzve a ház, táp és a videókari tartó. Hoygan tudom ezeket úgy összehangolni, hogy egyfajta színjátékot adjon? Fel van telepítve az Armory Crate, a Corsair iCue-ja is, de nem igazán jön össze. A ház, alaplap és Jonsbo az már megy egyszerre, de a ramok nincsenek szinkronizálva, ráadásul elég random, hogy megy-e együtt vagy nem. A videókari és a ram modul gonolom az alaplapról menne alapból és nem kell még összedugdosni külön. A corsair tápot a saját programja sem látja (de látja a ramot, asus videókarit és az alaplapot).
Nem tudtok valami nagyon szájbarágós leírást, hogy milyen programmal, és hogyan lehet ezeket összehangolni? A programnak futnia kell folyamatosan pl? Vagy mindegyik gyártó programja fel kell hogy legyen telepítve (pl Corsair, Asus is), vagy van olyan szoftver, ami kezel mindent egyben?
Nézegettem egy Jacknet RGB sync programot, de ott sem jöttem rá, hogyan lehet az összes komponenst egyszerre kezelni.
Vagy erre egy külön vezérlő kellene (pl Razer-nek van valami Chroma vezérlője, amibe kell az összes cuccot rakni, és azt direktben az alaplapra, de nem találtam itthon sehol készleten).Köszi az iránymutatást!
-
schferenc77
aktív tag
A power lednek melyik a lába? Alapból a gyári gomb nem világít, csak mechanikai kapcsolója van. Van egy külön led panel, aminek van egy 3 eres csatija, az a panel bekapcsoláskor világít, sleep-ben meg pulzál. Ezt beépítem az oldalába, tehát a világítás/visszajelzés megoldva.
Ha nem akarom/tudom leszedni a bekapcsoló gombot (hogy a helyére forrasszam a saját gomb vezetékjét), akkor rá lehet erre a két (zölddel karikázott) lábra forrasztani két tüskét, amire már rá tudom húzni az új gomb vezetékét? Szeretném minél inkább az eredeti állapotot meghagyni, és szereléskor is jobb, ha nincs fixen az alaplapra forrasztva az új gomb.
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte MiniPC-m, aminek építettem egy egyedi házat. Most a bekapcsológombbal szenvedek. Opciók:
- 3D nyomtatok egy mini kapcsológomb mechanikát és azt használom. Ellenérvek: kicsi a helyem, nehéz a méreteket úgy összehozni, hogy működjön is, és jól is nézzen ki.
- a mostani bekapcsoló gomb lábaira kötök egy önálló bekapcsológombot (lásd legalsó kép), amit tetszőleges helyre el tudok kábelezni és használni.Kérdéseim:
a képeken látható gyári gomb négy lábon van odaforrasztva az alaplapra. Ha minden igaz, ebből két lábat ha rövidre zárok, akkor bekapcsol a gép. Melyik kettőt? A felül lévőt (pirossal karikázva), vagy az alsó kettőt (zölddel karikázva)?A legalsó képen látható bekapcsoló gombnak 5 lába van (gondolom a világítás miatt is), ebből elég ha 2-őt használok?
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Építeni szeretnék a meglévő miniPC-mnek (Gigabyte GB-BNi7HG6-1060) egy másik, kisméretű házat (fából), mert az jobban tudna szellőzni (egy fektetett téglalap, két végén két db 14cm-es Noctua pwm-es hűtővel).Nem szeretnék se forrasztani, se szétvágni a házat/kábeleket. Az alap ötlet az, hogy leszedem a mostani ház burkolatát, leszedem a ház alján lévő 92mm-es ventit (4pin-es pwm csatija van), és onnan hajtom meg az új ventit/ventiket.
A fő gondom a csatlakozók kivezetésével van. Léteznek olyan toldó kábelek, amelyek:
- rövidek (10-25cm maximum)
- egyik fele sima apa dugó (pl usb, hdmi, rj45), a másik fele pedig szerelhető/csavarozható egy lapra és anya?
- vagy komplett hátlapi panel, amelynek a belső (PC felőli) oldal anya kivitelű (és akkor csak simán bedugom a megfelelő helyre a 10-25cm-es apa-apa toldókat)?A NAS-nak már építettem egy jobban szellőző és sokkal csendesebb házat (szekrényt), de itt jóval kisebb méretben kell megoldnai mindent és több a csatlakozó is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Építő/felújító topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- SUSE Linux
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Parfüm topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- E-roller topik
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged