- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
togvau
üzenetére
A másik amit előzőleg írtam, a PC 230V-os tápkábel. Előfordulhat, hogy az érintkezője kitágul vagy oxidos lesz, és nem érintkezik. Én találkoztam már párral, mondjuk pont nem a földelés, hanem az egyik 230V-os rész nem érintkezett jól, folyamatos sercegés hallatszott.
És amit razorbenke92 írt, a földelés NAGYON fontos! -
válasz
togvau
üzenetére
Nem teljesen követtem a témát, de
direkt földeletlenül dugtam be az elosztót az egész kócerájnak, hogy a PC ne földeljen le semmit (az egyetlen aminek földelt dugója van)
Ez a művelet tud csak igazán gondot okozni. Fém PC házaknál amikor ráznak, a leggyakoribb eset, hogy rossz a földelés.
Ha ugyanis a PC tápegysége 3 pines (azaz elvárt a földelés, ezt általában jelzik is) akkor a tápegység úgy van kialakítva, hogy nagyobb elektromágneses zajt generálhat. Előírás szerint ugyan nem generálhat annyit, viszont mivel számítanak a földelésre, hagyják, hogy a fém keret összegyűjtse, és elvezesse a földön. Kvázi gyűjtőantennaként használják a fémházat, hogy az EMI azon kívül ne zavarjon semmit.
Ha azonban elégtelen a földelés, akkor ez kV nagyságrendű feszültségpotenciált eredményez a gépházon.
Az energiája kevés ahhoz, hogy emberi egészséget kockáztasson, de ahhoz elég, hogy elektronikai eszközökben hibát generáljon. És pl. egy TV, aminek nincs földelése a hálózaton, a DC oldalon a földet (GND) minden fém elemre kivezeti. Ez a GND direktben csatlakozik minden integrált áramkörhöz, amik az ilyen jellegű sokkokra kifejezetten érzékenyek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- NBA és kosárlabda topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kuponkunyeráló
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Linux kezdőknek
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512B SSD RTX 2060 Super 8GB Chieftec HC-10B-OP Zalman 850W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi