- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
togvau #20792 üzenetére
A másik amit előzőleg írtam, a PC 230V-os tápkábel. Előfordulhat, hogy az érintkezője kitágul vagy oxidos lesz, és nem érintkezik. Én találkoztam már párral, mondjuk pont nem a földelés, hanem az egyik 230V-os rész nem érintkezett jól, folyamatos sercegés hallatszott.
És amit razorbenke92 írt, a földelés NAGYON fontos! -
válasz
togvau #20792 üzenetére
Nem teljesen követtem a témát, de
direkt földeletlenül dugtam be az elosztót az egész kócerájnak, hogy a PC ne földeljen le semmit (az egyetlen aminek földelt dugója van)
Ez a művelet tud csak igazán gondot okozni. Fém PC házaknál amikor ráznak, a leggyakoribb eset, hogy rossz a földelés.
Ha ugyanis a PC tápegysége 3 pines (azaz elvárt a földelés, ezt általában jelzik is) akkor a tápegység úgy van kialakítva, hogy nagyobb elektromágneses zajt generálhat. Előírás szerint ugyan nem generálhat annyit, viszont mivel számítanak a földelésre, hagyják, hogy a fém keret összegyűjtse, és elvezesse a földön. Kvázi gyűjtőantennaként használják a fémházat, hogy az EMI azon kívül ne zavarjon semmit.
Ha azonban elégtelen a földelés, akkor ez kV nagyságrendű feszültségpotenciált eredményez a gépházon.
Az energiája kevés ahhoz, hogy emberi egészséget kockáztasson, de ahhoz elég, hogy elektronikai eszközökben hibát generáljon. És pl. egy TV, aminek nincs földelése a hálózaton, a DC oldalon a földet (GND) minden fém elemre kivezeti. Ez a GND direktben csatlakozik minden integrált áramkörhöz, amik az ilyen jellegű sokkokra kifejezetten érzékenyek.
Új hozzászólás Aktív témák
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Projektor topic
- Xbox Series X|S
- Csúcshálózat: ROG STRIX GS-BE18000 router tesztje
- Gyúrósok ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Apple iPhone 17 - alap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3522
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
- 32 GB-os DDR5 laptop RAM garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest