Hirdetés
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- MIUI / HyperOS topik
- A Sony is belépett a 200 megapixeles klubba
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
tyielow
üzenetére
Én is anno a nulláról kezdtem a barkácsolást (most sem vagyok sokkal magasabb fokon
), szóval ne add fel. Egy jó sarokcsiszolóval, 1 mm-es korongokkal és kellő türelemmel (a legtöbben itt rontják el, hogy 5 perc alatt akarnak kivágni egy oldallapot pl.) nagyon szép munkákat lehet alkotni...Nem feltétlenül a "szép munka" gondolatmenet folytatásaként, de itt van pár saját munkám gépház témakörben, amik mind sarokcsiszolóval készültek, semmi Dremel, vagy hasonló "kis-tárcsás" gép (de itt van az összes gép egyben, a terveimmel együtt, ha érdekel). Csak türelem és lassú mozdulatok kellenek az ilyen vágásokhoz, meg persze stabil kéz. Persze túl lassú se legyen az előtolás, mert akkor meg felhevül az anyag és ledobhatja a festéket. Ezt ki kell tapasztalni az adott oldallap festés- és anyagminőségével, ezért én úgy szoktam, hogy 1-2 mm széles próbavágásokat ejtek az oldallap azon részén, ami biztosan kiesik. Ha már "lyukas" az oldallap és ez a nyílás lesz megnagyobbítva, akkor az élek mentén végzem el ugyanezt. 2-3 különböző vágási stílus (gyors haladás-agresszív előtolás, lassú haladás-de agresszív 1-2 mm-es tolás, lassú haladás-lassú és finom tolás). Ezek közül általában elég jól látszódik, hogy melyik fog működni (nekem szinte mindig a legutolsó).

Ha van az ismerősi körben eszterga (és szerencsésen kör alakú vágásra van szükséged (akár négyzet kibővítéséhez is például így, vagy így), valamint az elforduló átmérővel is beleférsz a keretbe), akkor azzal is szépen meg lehet oldani oldallapokat. Nekem csak egy kisméretű esztergám van, de kisebb gépházakat így is meg tudok rajta oldani (nem röhögni, mivel nincs síktárcsám, igen az ott egy oszlopos fúró tárgyasztala az esztergában).

Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- iPhone topik
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- One mobilszolgáltatások
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- További aktív témák...
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Bomba ár! HP 250 G7 - i5-8G I 8GB I 256SSD I NVIDIA I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
), szóval ne add fel. Egy jó sarokcsiszolóval, 1 mm-es korongokkal és kellő türelemmel (a legtöbben itt rontják el, hogy 5 perc alatt akarnak kivágni egy oldallapot pl.) nagyon szép munkákat lehet alkotni...

Esetleg egy barkácsolós cimbivel kellene diskurálnod. Lehet a fém oldal sem akadály kis moddolásra, szerszámok meg kézügyesség megléte esetén
Meg igazad van, gondold át és ne kapkodj. Meglesz a megoldás majd