- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Szerintem csak az, hogy béna voltam.
Megcsináltam úgyhogy kivettem a pipát, majd az eredményt úgy, hogy betettem a piát és jó lett.
Utána meg már rögtön úgy csináltam, hogy betettem a piát és jó lett.Nem tudom elsőre miért nem úgy csinálta meg?
De most már működik rendesen.Thx a segítséget.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
swoody
senior tag
Sziasztok
Ha szeretnék egy mkv fájlt készíteni akkor a különböző beállításokat, hogyan kéne kitőlteni?
Szóval pl.: bitsebesség / képkockasebesség a hangoknál a formátuma/sebessége stb.
Ezeket hogyan tudom belőni, hogy jó minőséget kapjak? Van valami "tutoriál" erről?Köszi a választ.
-
vader108
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném! Remélem jó témába írok, ha nem akkor elnézést kérek érte.
Nos a helyzet h nagyjából 5-6 perces 720p HD mp4 videóimhoz készítek feliratot. Miután meg van összeégetem a kettőt AVIrecomppal (sajnos előtte avira átkell konvertálnom (any vidoe converter), így bizonyos minőségromlás lesz).
Valaki tudna ajánlani olyan progit ahol egyből tudom égetni a feliratot minőség romlása nélkül? nem baj ha nem ingyenes progi
-
Ede07
csendes tag
Sziasztok, Tudom, hogy nagyon sügér vagyok, de még az alapoknál megakadtam az mkv fájl kettészedésében. Output fájlt hogy kell létrehozni, kijelölni stb? Ugyanis ha megadom, hogy hol vágja ketté és elindítom, kiírja, hogy az input ugyanaz mint az output. Lécci valaki lépésről lépésre ha leírná. Van egy bazi nagy mkv fájlom és ketté kéne vágnom.
-
Bagor1
csendes tag
Sziasztok!
A tapasztaltabbak segítségét kérném: adott egy LG TV, ami az mkv-k 95%-át problémamentesen lejátssza. Viszont nem lehet benne nyelvet váltani, az első helyen levő nyelvvel megy a film.
Namost ha szétszedek egy mkv-t, kiszedem belőle a felesleges szinkronokat, és összerakom újból, azt már sosem akarja lejátszani, érvénytelen fájlhibát jelez.A nemrég említett "Disable header removal compression..." sem segít.
Az új fájlok számítógépen természetesen problémamentesen lefutnak.
Mit szoktak másképp állítani, akik az .mkv-ket készítik?
MKV Merge v5.3.0.-val rakom össze őket...Előre is kösz a tippeket!
-
Hege1234
addikt
sziasztok!
popcorn os audiokonvertert használok 3.3.0 mkv toolnix-al
mert a régi wdtv-m van és ott hibásan csinálja meg az mkv-t erre esetleg tudtok megoldást
illetve próbálkozott már valaki azzal hogy az mkvmerge 3.3.0-on hagyja (ez a legújabb ami még rendesen megcsinálja)
a többiből pedig a friss verziót használja ?de a fő problémám inkább az hogy .srt/.sub-ot hozzá tudok adni ?
ne kelljem utánna
külön a merge-t használni hogy hozzáadjam a feliratot -
Menotti
aktív tag
Sziasztok
Eredeti dvd-imet szeretném elmenteni mkv-ba.Szeretném felskálázni 720 v. 1080p-be a kicsivel jobb képminőség miatt.Milyen programmal tudom ezt megcsinálni , illetve van-e értelme?
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Teljesen analfabéta vagyok a videókonvertálásban. Egy 1080i videót .ts kiterjesztéssel kellene 720p-s .mkv-ba konvertálni. A .ts fájl 1100MB, és kb 600MB-os mkv kellene. Mivel lehetne aránylag normális minőségbe, egyszerűen megoldani a konvertálást?
Köszi előre is!
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
RandomPJ
csendes tag
Sziasztok!
Jobb híján itt tenném fel a kérdésemet:
Érdemes-e ts; m2ts; mkv kiterjesztésű mondjuk (20GB-50GB méretű) fileokat betömöríteni, mondjuk nem baj ha kb 1órán át tömöríti, esetleg partíció tömörítés?
Bármilyen helytakarékos (50% vagy jobb) módszer érdekel.
Elnézést az off-ért -
Memora
senior tag
Sziasztok, nekem egy kérdésem lenne, m2ts file-okkal kapcsolatban! Szeretném kimuxolni belőlük a fölösleges hangsávokat, erre kézenfekvő megoldás a TS muxer használata lenne, de gyanítom be kéne állítani benne megfelelő paramétereket, mert nekem muxolás után kisebb méretű video-stream-ot ad, és alacsonyabb bitrátát mutat (Media player classic tulajdonságok-nál lekért media-info szövegben)!
Ha valaki ért TS muxerhez, légyszíves segítsen!Fancy quote placeholder
-
Black&White
addikt
Ha a forrás TS file reframes értéke 3, akkor Handbrake/Advanced fül alatt van értelme ennél nagyobbat, pl. 9-et beállítani?
Előre is bocs, ha nagy hülyeséget kérdezek! -
joy77
csendes tag
Üdv!
Próbálgatom ezt az mkv-szerkesztést, de még csak ismerkedem vele, ezért nem kinevetni, ha nagy balgaságot kérdezek.
Leszedtem egy half-sbs filmet és szeretném belőle kihagyni az angol hangot és a sok egyéb feliratot, hogy kevesebb helyet foglaljon. Ahogy nézegettem a TsMuxerrel, az nem látja a feliratokat (vobsub) és egy chapters.xml nevű fájlt. Viszont az mkvextract mutatja, hogy ott vannak. Ez utóbbival már lementettem a videót, a magyar hangot és feliratot. Elég, ha ezeket beleteszem az mkvmerg gui-ba? Nem tudom mi az a chapters fájl, hogy kell-e esetleg? És mivel tudnám srt-be átkonvertálni a feliratot, hogy biztosan megfelelő legyen, vagy ez nem fontos?
-
lupu500
tag
Sziasztok! Segízséget kérnék az alábbi témában. Leszedtem egy hd-s filmet szétbontottam egy video fájlra és az eredeti angol hangjára. A film megvan avi-ban magyar hangal ahonnan kiszedtem a magyar hangot. A film fps 23.976 a magyar hang pedig 25.000 Eze még nem okozott problémát mert a filmet átkonvertáltam 25.000 fps-re (fórum társak ezt az útat javasolták, hogy a hang minőség romlása ne következzen be)
A probléma itt jelentkezik az összemuxolásnál mert nem tudom semmi képpen a filmel összehangolni a hangot. Kinek milyen ötlete van? -
lupu500
tag
válasz lupu500 #1425 üzenetére
Úgy tűnik a CoolEdit nem tudja az aac és ac3 hangsávokat befogadni. Tud valaki olyan hangszerkesztőt ami a fenti hangsávokat ismeri? Az ac3 a film eredeti hangja az aac az új szinkron hang de be kellene valahogy lőni a delayt és ehhez kellene a két hangot egy szerre látni. Tud-e valaki valami megoldást? Üdv
-
lupu500
tag
válasz lupu500 #1428 üzenetére
Nekem olyan progira lenne szükségem amiben mindkét hangfájlt be tudom vinni és látom a különbséget a hosszak között. Persze lényeges az is hogy mennyit kell "nyújatni" a kisebbiket hogy a video anyaggal összemuxolva ne legyen csúszás! ( a kisebbik a magyar szinkron hang) Üdv
-
Locsi
senior tag
válasz lupu500 #1430 üzenetére
Ha ugyanarról a filmről van szó, csak az egyik 23.976-os forrásból származik, a másik meg 25-ből, akkor elég az mkvtoolnixnél a hozzáadott audio sávnál a strech részhez beírni a következőt 25000/23976, és máris megvan nyújtva az audio sávod a megfelelő méretűre. A késleltetèst meg megadod a delay résznél. Tökéletesen hozzá tudom evvel a módszerrel igazítani a filmekhez a hangot. Olyan programot, sajnos nem ismerek, ami két darab több sávos hangot meg bírna nyitni.
-
lehasznalo
tag
Sziasztok!
Adott egy BD50-RIP sima 2D Transformers Dark Of The Moon 2011 Blu-Ray 1080p AVC TrueHD-HDChina, aminek a technikai leírásában magyar felirat is szerepelt, illetve hang, ami kamu volt, csak angol meg spanyol volt. Nem iso-ban van, hanem könyvtárazva.
Namármost, engem a magyar hang nem izgat, angol TrueHD-ban nézném a filmet, csak kéne hozzá magyar felirat.
Hogy illesszem be, hogy vigye a DUNE 101-es? Egyáltalán megoldható ez?
Köszi előre is a segítséget.[ Szerkesztve ]
az őszinteség az egyszerű emberek luxusa
-
törölt tag
válasz lehasznalo #1432 üzenetére
Ha megvan a felirat, akkor bemásolod a film mellé (ugyanúgy legyen elnevezve a felirat fájl, mint maga a film), ezután a Dune 101 menüjében betallózható lesz.
-
lupu500
tag
válasz #75912448 #1433 üzenetére
Locsi, a film szinkronizálással még mindik kűzdök. Most már a video és az új hang fps-e azonos 25.000. De mégsem tudom eltalálni hogy az eredeti hang formájában fusson a szinkron hang. Megnéztem a film telyes hosszát és a hang telyes hosszát és a különbözetet adtam meg a Delay-nek de ez sem segített. Te hogyan csinálod ami eredményre is vezet?Készítettem több változatot 500ms léptékekben de nem vezettek eredményre.Ha van valami ötleted írjál. Üdv
-
marcusa
addikt
Sziasztok!
Van néhány .mkv filmem, amit néhán Mbyte választ el attól, hogy kiférjen egy két rétegű DVD-re... Van valamilyen program, amivel egyszerűen le tudnám vágni a végéről a stáblistát, anélkül, hogy a kép/hangminőséget rontanám?
Köszi!:-)
-
zolaas
senior tag
Sziasztok!
Lenne nekem néhány régebbi dvd.isom amit szeretnék minél jobb minőségben átkonvertálni *.mkv fileba. Mivel tudnám ezt megtenni? VAgy van erről valahol leírás? Előre is köszönöm.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
Marcus88
tag
Mkvmerge programmal szeretnék levenni MKV filmekről az angol hangsávot,de nem boldogulok vele.Hiába veszem le rólla a pipát alól rámegyek a Start muxingra,kijön valami figyelmeztetés: Overwrite existing file?
Rányomok az igenre és utánna nem csinál semmit.Valamit kellene állítani még rajta?
[ Szerkesztve ]
-
BIZ0906
aktív tag
Hali. Mely programokkal lehet veszteség mentesen és hallható csúszás/nyújtás nélkül(vagy a lehető legjobban) 23.976fps-es filmre rábiggyeszteni egy pal 25fps-es dvd ac3 szinkronját? Kérdeztem már egy két embert ezzel kapcsolatban kíváncsi vagyok ti mit ajánlotok.
-
laca000
őstag
Hogyan tudom a 25fps hangot MKV alól 23.98 FPS-re átalakítani?
Elég valamilyen text fájl?
Próbáltam, de a hanghoz nem nyúl, csak a videóhoz..
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
petimbo
tag
Hello!
Új vagyok itt. Kéne egy kis segítség! A napokban vettem egy Sony BDP S490-es blu-ray lejátszót. Utánanéztem, a fent említett készüléknek olvasnia kellene az mkv-t. Próbáltam, és valamelyiket vitte, valamelyiket nem.
Adott egy 1.6 GB-os mkv fájl, 1280x720 pixeles, x264-es kodek. Letöltöttem és feltelepítettem a számítógépre a mkvtoolnix programot. Egy másik fórumon azt tanácsolták, hogy csomagoljam újra a fájlt és szedjem ki belőle a fejléceket a mkvtoolnix program segítségével, de még soha nem használtam, és látom, hogy nem magyar nyelvű. Lehet, hogy az asztali lejátszóm azért nem viszi, mert nem támogatja az x264-et?[ Szerkesztve ]
-
mohus
csendes tag
Sziotok,
lehet hogy már volt:
de sokan csak kérdeznek és nem írják meg ha valami sikerült.Akinek csak TV-je van és nincs lejátszója, mert csak sorozatokat néz feliratosan :
Panasonic GE30, filmnézés külső merevlemezzről. MP4-ben letöltött film SRT-vel MKVMERGE 5.8.0 programmal kiválóan összefűzhető. Sok probálkozás után rájöttem ,hogy azért nem viszi a TV az adott MKV-t mert a videosáv megadásánál nem volt kitöltve a pontos felbontás. Ha oda bekerült az MP4 video felbontása, akkor már működött a dolog. A TV alap feliratkezelése elég gagyi és a betűméret kicsi, ezt a problémát ez a fajta MKV használat megoldotta.Üdvöm
M.FPS-t, RTS-t Sturmovikot PC-n, a többit konzolon!
-
laca000
őstag
Az 1080i-s MKV-t, az MKV Merge nem olvassa be.
Melyik programmal tudnám megcsinálni úgy, hogy "normális" MKV legyen belőle, 720, vagy 1080p-s?
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Rosep
senior tag
Tudtok olyan programot, ami .mkv fájlokat tud analizálni olyan szinten, hogy jelzi, ha valahol van benne képhiba?
-
zoltanz
nagyúr
A Handbrake-et használja valaki h.264-es kódolásra? OpenCL-es Gpu-s gyorsításhoz melyik verzió kell és milyen beállítás?
DVD -ből szeretnék készíteni ilyen videót, valamint telefonon is működő anyagot. -
zolee1967
tag
sziasztok!
adott egy openwrt-s router mindlna szerverrel és egy SAMU tv.. Az mkv-s fájlok közül néhány csak angolul akar megszólalni. Ha ezt a filmet átmásolom pendriverra akkor a Samu tv le tudom játszani úgy hogy a hang nyelvét tudom változtatni.
Próbáltam kivenni a DTS angol hangsávot (mkvmerge), de így sajnos valamiért nem töltődik be a dlna-ban az új fájl.
Próbáltam úgy hogy semmit nem változtattam és elindítottam a Muxit. Az így keletkezett, elméletileg az eredetivel megegyező fájlt sem tudtam betölteni a dlna-n kresztül. Van valakinek hasonló tapasztalat? Mi lehet a baj?Z
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest