Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andreja
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ezzel az mkvmerge gui-val lehet-e egyszerre több filmet berakni feliratozni? Jó lenne ha tudna ilyet mert sorozatokat feliratozok és egyesével elég pöcsölős. Már bocsánat a kifejezésért.
Köszönöm a válaszokat elörre is!
Jó lenne ha valaki leírná nekem részletesen hogyan kell..már ha lehetséges egyáltalán... -
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Hali!
Sem a virtualdub sem pedig a virtualdub mod nem nyitja meg a filet-t. Minden vágó program a stream-el problémázik. :S Van olyan konverter amivel sikerült megnyitni, és ripelni 720p-re de az olyan minőség is volt...
-
tribal
csendes tag
Van egy pár mkv filmem amit szeretnék átkonvertálni úgy hogy a lehető legkisebb minőségromlással menjen végbe úgy hogy ráférjen egy sima DVD lemezre.Az mkv fájl 8,3 GB. Jobban mondva az átkonvertálás sikerül csak a végtermék 7,2 GB és ez túl nagy nekem.
Ezeket a progikat használom: MKVextractGUI
GSpot
avc2avi
VirtualDubMod -
Speeedfire
félisten
válasz
D-LAN|FuRioN
üzenetére
pl virtualdub
audionál direct stream copy, videonál full process... a és a compression-nál belövöd, hogy 2 pass meg h bitsűrűség és olyanba konvertálod amilyenbe akarod, mkv, xvid, divx
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Szevasztok!
Egy kis segítséget kérnék! Stream szerverről élő adást vettem fel HD 1080i minőségben. Fájl mpeg kiterjesztésű és szeretnék belőle 720p mkv-t készíteni. BD50-ből már konvertáltam mkvmerge gui és ripbot segítségével, nagyon jó minőség lett belőle. Viszont egyik program sem tudja megnyitni az mpeg filet-t. hiba üzenet: "The file is an unsupported format (MPEG Transport Stream (TS))." m1 HD adásról van szó, illetve más csatorna HD adására is ugyanezt kapom. A file a movie infója:
[General] Format: MPEG-4 Transport
[General] Format/Family: MPEG-4
[General] File size: 5.61 GiB
[General] PlayTime: 2h 1mn
[General] Bit rate: 6593 Kbps
[Video] Codec: AVC
[Video] Codec/Info: MPEG-4 AVC
[Video] Codec profile: High@L4.0
[Video] PlayTime: 2h 1mn
[Video] Bit rate: 6082 Kbps
[Video] Width: 1440 pixels
[Video] Height: 1088 pixels
[Video] Aspect ratio: 4/3
[Video] PixelAspectRatio: 1.000
[Video] DisplayAspectRatio: 1.324
[Audio] Codec: AC3
[Audio] Codec profile: Dolby Digital
[Audio] PlayTime: 2s 496ms
[Audio] Bit rate: 384 Kbps
[Audio] Bit rate mode: CBR
[Audio] Channel(s): 2 channels
[Audio] Sampling rate: 48 KHz
[Audio] Video0 delay: -757ms
[Audio] ChannelPositions: L RSegítségeteket előre is köszönöm!
Üdv!
-
sziasztok!
Esetleg tud nekem valaki mutatni egy gyorstalpaló mkv merge leírást, hogy hogy működik? (most szedtem le, de el se indul a win7-esen...)
Nagyon gyorsan ki kéne szednem egy koncertfelvételből a .flac hangot (mert 11 GB a fájl, és így nem lehet kiírni), egyelőre csak ennyit szeretnék vele....
-
Balinov
titán
sot, meg az is elkepzelheto sajnos, hogy a 3.2-es P4-es keves.
Javaslom latogass el a HD FIlmek Lejatszasa cimu topikba is. Biztos tudnak tovabbi tanacsot adni
-
kolbend
csendes tag
mkv???sziasztok..nekem lenne egy gondom,nemtudom tud e valaki segiteni, nost vettem 1 full hd-s lcd tvt..össze van kötve a gépemmel..és hdmis házimozierősitővel.
nos letöltöttem blue ray filmet..és az mkv file-t nem tudom semmivel lejátszani..kipróbáltam az összes media playert a gépen.. a hang tökéletes lenne..de lefagy folyamatosan a kép. mi lehet az oka??? töltöttem le kodeket is..
a processzorom 3200es p4-es gép........... -
kolbend
csendes tag
mkv???sziasztok..nekem lenne egy gondom,nemtudom tud e valaki segiteni, nost vettem 1 full hd-s lcd tvt..össze van kötve a gépemmel..és hdmis házimozierősitővel.
nos letöltöttem blue ray filmet..és az mkv file-t nem tudom semmivel lejátszani..kipróbáltam az összes media playert a gépen.. a hang tökéletes lenne..de lefagy folyamatosan a kép. mi lehet az oka??? töltöttem le kodeket is..
a processzorom 3200es p4-es gép........... -
tribal
csendes tag
Van egy pár mkv filmem amit szeretnék átkonvertálni xvid-be hogy az asztali is vigye.Az Xvid4psp progival lecsekkoltam a filmet a Temp könyvtárban Preview néven létrehozott egy pár kb-os fájlt.VirtualDubMod-dal megnyitottam és a fájl fülön rákattintottam az Open Video File via AviSynthre majd F7 után kiválasztottam az avit.Meg is csinálta a konvertálást.A minőséggel csak annyi a baj hogy amíg az mkv nem szagatott a gépemen ez az avi viszont igen.Mi lehet a baj? Valami kodek kell hozzá vagy esetleg valamit még be kell állítani a VirtualDubMod-ban?
-
anakonda
csendes tag
válasz
Speeedfire
üzenetére

Ez szuper! -
zerosen
csendes tag
Sziasztok!
A napokban gondos gazdája lettem egy LG tévének (ha segít LG 37LE5300), amely usb-n keresztül (beépített) tudja kezelni az mkv filmeket. Viszont a problémám, hogy a dts hangsávot nem kezeli, így amelyik filmben alapból ez van, ismeretlen számára. Bizonyos torrent oldalról töltögetek, ahol külön fájlban megtalálom pl a magyar ac3 magyar hangot, de külön fájlként ezt sem ismeri fel és nem tudja hozzáilleszteni a filmhez. Kérdésem lenne, hogy milyen programmal tudnám kivenni a dts hangsávot, és betenni a ac3mas hangot az mkv fájlba? Hangforrásom van, feltételezem nem kell időzíteni hozzá a hangot. Esetleg, ha nincs más hangforrásom, ha kiveszem a dts hangot, át tudom konvertálni ac3ba, (mivel?) és visszatenni az mkv fájlba?
Eddig az mkvmerge programmal szórakoztam, számítógépen sikeresnek tűnik a műtét, de a tv újra csak ismeretlenként ismeri fel...mintha valami "meta-adatot" kellene átírni, vagy valami beállítás kérdése lenne? Segítségeteket előre is köszönöm. Derűs napot! -
Speeedfire
félisten
válasz
anakonda
üzenetére
gyors leírtam ide pár lépésben hogyan kell megoldani az mkvmerge program segítségével
-
anakonda
csendes tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Köszi..sajna az nem megy nálam...
Ha valaki tud valami egyszerübbet,előre köszönöm! -
anakonda
csendes tag
Van egy film,ami két részre van vávga..tehát 2 mkv fájlra.
Hogyan tudom én ezt összeilleszteni vissza ,1 fájl legyen belőle?Köszönöm!
-
Speeedfire
félisten
beírom ide is hátha valaki tud segíteni

[link] -
Locsi
senior tag
válasz
Forza_JUVE
üzenetére
-
ZCoyote
őstag
Innen még 22 órán keresztül le lehet tölteni egy mkv szerkesztő programot. Ha jól tudom a feltétel az, hogy ez idő alatt fel is kell telepíteni a gépre.
Hátha valakinek jól jön. -
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
MKV szerkesztésben kérnék 1 kis segítséget. Letöltöttem egy 2 órás MKV videot amiből szeretnék kivágni egy kb. 5 perces részt, és azt mondjuk MPEG vagy AVI formátumba elmenteni. Feltételezem lesz némi minőségromlás, de az nem gáz. Próbálkoztam 1-2 progival, de nem jött össze. VirtualDubMod és mkvmerge nem vált be. Tudtok ajánlani esetleg vmit erre a célra?
Köszi!
-
Gicz
addikt
sziasztok már gugliztam de nem találtam semmi megoldást,
adott egy lg tv tud mindent új modell, usb-n van rákötve külső vinyó, rajta filmek, tv optikai kimeneten van összekötve egy 5.1 es onkyo erősítővel, amin mostmég csak 2 front hangfal van.
a lényeg csak mkv és csak hd (tehát ilyen 800-1000 MB körüli mkv-k nál nem) filmeknél nincsen hang. már tvén is kerestem beállításokat de nem jutottam semmire.
a filmel van a gond, vagy beállítással van a gond?
köszönöm a segítséget!
-
Grentar
csendes tag
válasz
wednesday
üzenetére
Szia! ---> nézz itt körül... Az MKV készítés rejtelmei
Ha a MediaInfo-ban látott képarányod a jó értéket mutatja, akkor az XviD4PSP-ben beállíthatsz fekete-szél levágást. Én is jártam már így, és bizony tényleg lejátszó és TV függő.
Az XviD4PSP-ben beállíthatod hogy ne vágja le a széleket és ha kimenetnek a BR-t állítod be meg csinálja a fájlszerkezetet, és csak ki kell írnod.
Viszont ha a forrás anyagodban már eleve le van vágva a fekete szél, és esetleg már fel vagy le konvertált Format profile-al (High@L4.1) rendelkezik és azt a készítő nem a megfelelő programmal csinálta akkor jelentkezhet a pixelesedési gond. Ha elakadsz valahol itt kérdezz bátran... MKV készítése [Fórum]

-
wednesday
őstag
Üdvözlet.
MKV-s filmeket szoktam tsMuxeR segítségével Blu-ray Disc-keket kreálni, és kiírni DVD-re. Így a Blu-ray lejátszóval lehet nézni a HD anyagot. Egyszerűbb 1, 2, 3 DVD-t átvinni a nagyszobába mint a komplett bedrótozott gépet hurcolni mindig.
Ezt a módszert alkalmazva szoktam eljárni és eddig minden rendben volt.
Most az egyik "720p-s MKV filmnél" (igazából 1280x534) viszont széteső kockásodó kép van. A másik érdekesség, hogy nem tartja meg a "mozis képarányt", hanem 16:9-et veszi fel csak. Igen tudom ez függhet TV-től meg lejátszótól is, de nekem van olyan filmem (1280 x 528), ami ugyan úgy "mozis" képaránnyal rendelkezett és tökéletesen lejátszotta a TV, lejátszó. (És persze van olyan is, ami 1920 x 1080 és mégis "mozis" képaránya van). A lényeg, hogy eddig vitt mindent szépen, megfelelő arányokban stb.
De itt most vmi gigszer van. Nem lehet ezen valahogy segíteni?
-
szaszapi
őstag
hi!
BD50-be milyen programmal tudok berakni hangot?Avatarba szeretném a magyar 7.1 DTS HDMA-t.
-
Locsi
senior tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Itt a megoldás.[link] Csak a te esetedben az érték 25.000 lesz.
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok! Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy DTS hangfájlom DVD-ről ami ugyebár 25.000 fps, mkv alá kellene. Hogy tudom megcsinálni, hogy 23.976 legyen? IIlletve fordítva is jó lenne egy párszor. Köszönöm szépen.
-
sanyooo
csendes tag
hello
kis help kellene
samsung tv az mkv fájlok feliratát miért nem jeleniti meg.Pl az avatar .
köszi az infot -
plaszy
őstag
válasz
phoenix413
üzenetére
Szia!
MKV-ból mivel lehet kiszedni a feliratot?
Egyébként én is ilyet szeretnék, hogy a helyesírási hibákat kijavítva visszatenni.
-
phoenix413
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy hogy tudnék mkv konténerben lévő feliratot szerkeszteni? (időzítés,helytelen fordítás ,helyesírási hibák javítása)
Eddig SubtitleWorkshop-pal csináltam az avik mellé, de az nem ismeri fel a kimuxolt videofile-t (természetesen a feliratot is kiszedtem már belőle *.srt-be)
Van-e olyan progi, amivel esetleg a konténerben ezt el tudom intézni (muxolás, konvertálás, fps átméretezés nélkül)?
Vagy mi lenne a megoldás?
Előre is köszi! -
ZCoyote
őstag
Ismertek olyan ingyenes programot ami blue-ray-t mkv-ba konvertál?
-
Gyuri7308
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni hogy melyik programmal a legjobb eldarabolni az mkv-t?
És utána összefésülni.
Előre is köszönöm a választ.
Üdv:Gyuri -
Mathiask
senior tag
Igen ilyesmi lesz a gond, de csináltam már ilyet és az jó lett. Konkrétan a BR-es 1080i-ből csinálni akartam szintén 1080i-s mkv-t újrakódolás nélkül. Egyszer sikerült, másodiknál meg nem. Az elsőnél amúgy kiírja a videó tulajdonságainál, hogy 29,97fps, de ha megnézem az aktuális fps-t akkor az 59,xfps, tehát érzékeli, hogy i-s a videó. Második esetben 29,97 fps-t ír és annyival is játszik, szóval dupla hosszú az egész. De ez nem lejátszási hiba, hanem vagy demuxolásnál, vagy muxolásnál veszik el az az info a streamben, hogy ez i és dupla gyorsan kéne rakosgatni a félképeket. De nincs ilyen beállítás se a tsmuxerben, se az mkvmerge-ben, amivel az első videó jó volt. Amúgy úgy oldottam meg, hogy mkvmerge-ben nem 29,97et állítottam be fps-nek, hanem dupla annyit, de ez csalás ugye.
-
válasz
Mathiask
üzenetére
Nem találkoztam még ilyennel konkrétan, de ezek szerint nem vetted figyelembe, hogy interlaced a videó, vagyis hogy egyszerre csak fél képet jelenít meg. Azt először progresszívvé kell alakítani. ha demuxoltad, nem elég csak visszalapátolni, annak meg is kell mondani, hogy többé már nem interlaced, de gyanítom itt már valamilyen kódolási folyamatnak is bele kell szólnia.
Azért írok ködösen, mert még nem dolgoztam interlaced videóval ilyen módon.
-
Mathiask
senior tag
Az lenen a gondom, hogy egy BRből szerettem volna mkv-t csinálni és dupla olyan hosszú lett az mkv, mint a BR, így a hang csak a feléig tart és a kép meg fele sebességgel megy.

A tsmuxerrel demuxoltam a BR-t 1920*1080i + két hangsáv. Utána az mkvmergével összefésültem. Az eredmény a már leírt jelenség, hogy a 2 órából lett négy fel olyan sebességgel. A hang az persze csak 2 órig megy és az teljesen jó sebességű. Arra gondolok, hogy a félképeket külön képként érzékeli és ezért lesz pont dupla olyan hosszú.
Az érdekes, hogy csináltam már ilyet és az jó lett. Ugyan úgy 1920*1080i 29,97fps.
Hol szurtam el? -
szelesjanos
tag
köszi!
-
válasz
anakonda
üzenetére
Ha HD-t konvertálsz, akkor is lesz minőségromlás, így HD-t HD-be felesleges, akkor már inkább szedj le másik release-t belőle és időben, energiában is előrébb leszel.
Ha prioritás alatt a processz prioritását érted, nem érdemes normál fölé vinni, mert akkor megöli a gépet és semmit nem fogsz tudni használni, de cserébe nem is végez gyorsabban. Jó az alapon is.
-
chege
aktív tag
válasz
anakonda
üzenetére
gondolom a TV-d szélesvásznú vagyis a szélesség:hosszúság aránya 16:9
Ebből következik, hogy olyan filmeket látsz teljesben aminek az arányai 16:9
És ahogy nézem au 1280:1088 az egyszerüsítve 20:17 és ezért nem teljes a kép.Tudomásm szerint csak konvertálással lehet változtatni, de akkor is hiányozni fog a kép valamely része.
-
anakonda
csendes tag
Üdv!
Kellene ismét egy kis segitség ismét...
Van egy jo kis filmem,ami 1280x1088.i..
Ezt ha lejátszom,akkor nem tölti ki teljesen a tv képernyőjét,ami nagyon zavaro.
Lehetne ennek csinálni bármit is,persze nem igazán akarom konvertálni.
A másik,hogy a többi filmem ami 1280x720,azt viszont miért tölti ki teljesen a kép-
ernyő méretet?
Elöre is köszönöm a válaszokat,ötleteket! -
hami85
aktív tag
Mkv fájlba ha belerakok egy feliratot mkvmerge gui progival , hogyan tudom a feliratot 8s-el eltolni? Előre is köszi!
ÜDv -
chege
aktív tag
válasz
anakonda
üzenetére
persze
Felupdatelted? Ha nem akkor Options -> Update -> Update
Utána ha csak hangot akarsz konvertálni akkor a progi alsó része foglalkozik audióval.
Audio Input - Kiválasztod a forrást.
Cuts - ha nem akarod vágni akkor nem kell
Audio Output - Kimeneeti mappa.
AC3-t akarsz akkor válaszd ki az Aften AC3-t az Encoders settingsnél. Nyomd meg mellette a Config gombot, ott lehet egy két dolgot állítani. Ha a legjobb minőséget szeretnéd akkor szerintem "Keep original Channels" és "Keep original" maradjon. A Bitratenél meg állítsd be a 640 kbps-t. Ez a legjobb AC3. Majd okézd le. Majd lent nyomd meg az Enqueue-t
Felül a Queue fülön látni fogod a folyamatot. Márcsak egy Start-t kell nyomni és el is indul a kódoloás. Kb 5-10 percet vesz igénybe procitól függően
-
anakonda
csendes tag
Udv!
Ha kivettem egy mkv fajlbol a dts hangsavot,mivel celszeru atkonvertalni ac3 hangsavra.
Jo lenne valami jo kis progi,ami azert a minoseget is tartja valamennyire
Koszonom -
mts
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy mkv-s filmem ami angol nyelvű és tettem rá feliratot az mkvmerge nevű programmal viszont a tv nem játsza le a feliratot!Ez ügyben mit lehet tenni hogy vigye a tv a feliratot is mkv-nál valami beállítás vagy mit kell tenni?b650 a tv típusa.
Előre is köszi!!! -
chege
aktív tag
válasz
JohnnyWeiss
üzenetére
Igen ki lehet, ugymond demuxolod. Én arra a tsMuxer progit használom.
-
JohnnyWeiss
tag
Köszi, közben már én is nagyjából kibogóztam, hogy is van ez. Próbáltam, hogy letörlöm a plusz hangsávokat amelyik filmnél találtam, hogy vajon úgy is lesz e hangja a filmek, és volt. Így végül beletettem az mkvmerge-el a hangot ahhoz a filmhez, amihez akartam. De tényleg nem tudom akkor minek teszik bele a release-be még külön a hangsávokat is (biztos van rá valami magyarázat). Pl. most éppen jól jött, mert a kérdéses film meg volt már angolul így csak a magyar hangot kellett leszednem hozzá és bemuxolni. Amúgy PlayonHD minin nézem a filmeket, nem számítógépen. Így viszont feleslegesen foglalja a helyet nekem is a sok hangsáv. Le is fogom törölni őket. Az mkv-ból ugyanígy ki is lehet szedni ha esetleg mégis kéne külön a hang?
-
chege
aktív tag
válasz
JohnnyWeiss
üzenetére
MKV az egy konténer formátum, amiben benne van a video, hangsávok, feliratok, stb....
Általában a különböző releaseknél, ha ott is van mellette az engdub, hundub mappa, benne van az mkv fáljban is a hang. Végülis nemtudom minek az okán teszik még azt is oda, csak helyet foglal, én mindig letörlöm
MPCHC-val tudsz váltani a különböző hangsávok között, vagy nem gépen szeretnél? -
JohnnyWeiss
tag
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy egy .mkv filehoz szeretnék hozzákapcsolni egy külső .ac3-as hangot, de úgy hogy ne az mkv fileban legyen ez a magyar hang, hanem külső hangsávként ki tudjam választani filmnézés közben. Ilyet lehet csinálni? Sokszor van, hogy külön HunDub, EngDub mappákban van a filmhez a hang. Vagy az amúgy is benne az mkv-ban és még plusz mellette külön fileban? De akkor meg minek?
-
adodaniel
őstag
hali. mkv-hoz szeretném a felirat fájlt hozzátenni (bele). van mkvtoolnix-om de buta vagyok hozzá. valaki tudna segíteni? köszi
-
Locsi
senior tag
válasz
hangyaqtya
üzenetére
Próbáld ki a vsoxtodvd nevű progit. Nekem a Q6600-on kb 20 perc alatt csinált mkv-ból dvd-t választható felirattal.
-
hangyaqtya
csendes tag
Sziasztok!
Lehet volt már erről szó ebben a fórumban amit szeretnék kérdezni, de nincs időm végig olvasni pár száz oldalt.
Tehát egy MKV fájlt szeretnék sima dvd be konvertálni ami sikerűl is. A probléma a következő. Az MKV fájlba lévő magyar feliratot szeretném kiszedni belőle és a dvd fílmhez hozzá fűzni. Hogy tudom a magyar szöveget kiszedni az MKV -ból? Segítséget előre is köszönöm. -
Migee
tag
Kettőm Pass-ban kódoltam.
A 2 menet végefele már 70-85% körül mozgott,de az fps nem gyorsult.Kb 17-18 fps-el csinálta meg a Full hd-s nagy bitrátás filmet 1280-ba.
Összesen kb 8 óra volt.
Bocs Chege,ide akartam írni.
-
Migee
tag
MItől lehet az,h a Handbrakkel való konvertálásnál a proci használat 36-38% és nem megy feljebb?
-
Migee
tag
Blu-Ray File struktúrára gondoltam.
-
anakonda
csendes tag
Volna 1 mkv film,ami sajnos nem mpeg4 kodolás,hanem mpeg2.
Ezt hogyan tudom átalakitani ugy,hogy megmaradjon az eredeti 1080p minőségem,és
természetesen mpeg4 legyen a film.
THX! -
Migee
tag
Volna egy kérdésem.
Blu-Ray grab-ről milyen progival érdemes mkv-t csinálni? -
Asifan
tag
Üdv! Olyan problémám van, hogy egy meglévő mkv videó alá szeretnék egy másik hangsávot tenni, úgy, hogy az eredeti hangsáv is megmaradjon. Hogyan lehetséges ez? Valaki jártas ebben? Előre is köszi!
-
Steve-0
őstag
válasz
bigacsiga62
üzenetére
Audacity-vel meg tudod oldani! Tudod könnyedén nyújtani, sűríteni az adott anyagot.
Effektek->Sebesség megváltoztatása, Tempó megváltoztatása -
Migee
tag
64bites OP rendszeren (win7) gyorsabban kódol a Handbrake? (mkv újrakódolás)
-
Migee
tag
A cuda-t nem lehet valahogy kihasználni MKV újrakódoláshoz? pl.hogy ráférjen a film +DL-re.
-
chege
aktív tag
válasz
bigacsiga62
üzenetére
Állíts delayt a hangnak ha csak a csúszással van a baj
-
Locsi
senior tag
válasz
bigacsiga62
üzenetére
Szerintem sehogy, vagy csak olyan macerával, hogy az borzasztó. Gondolj bele, te felveszed a filmet, x helyeken van benne a reklám, míg amit letöltöttél abban megint máshol volt a reklám, ezáltal tök máshol volt megvágva.
-
bigacsiga62
csendes tag
sziasztok
légyszi segítsetek hogy lehetne sorozatra felrakni szinkront.
van hd-ban felvett sorozat szeretném rátenni a magyar tévében adott hangot
mivel lehetne ezt egyszerüen megoldani? -
Marinkó
csendes tag
Hali!
Vettem egy Smsung led lcd tv-t beépített médiaplayerrel. Egy külső vinyóról játsza le a filmeket amelyek mkv formátumban vannak.
Az a problémám, hogy a DTS-hangot nem, csak az AC3 vagy dolby surround megy.
Hogyan tudok mkv fájlban audiot konvertálni és audio prioritást váltani?
Köszi előre is!!! -
Sped
aktív tag
Sziasztok!
Handbrake programmal próbálok egy 28 perces 1280x720-as HD forrásból (.mpg) 720x400-as mp4-et vagy .mkv-t gyártani, de vmi miatt a létrejövő fájl utolsó 7-8 percénél remegni kezd a kép és a mozgások szaggatottá válnak. Nem értem miért van ez, hiszen az első 20 perc tökéletes 60 fps-t produkál, de az utolsó perceknél ez a szaggatott mozgás alakul ki akkor is ha mp4-et, akkor is ha mkv-t hozok létre. Próbáltam 2-pass-szal és 1-pass-szal is, az eredmény pontosan ugyanez.
A bitrátával lenne a gond? De azt is próbáltam 1500-ra állítani, 1600-ra, hagytam, hogy az alapbeállítással (Constant quality) csinálja meg, akkor is ez történik. Csak az utolsó 7-8 percnél jelentkezik a gond.

Vkinek vmilyen ötlete?

Új hozzászólás Aktív témák
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 91% Akkumulátor
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Köszönöm a válaszokat elörre is!
Jó lenne ha valaki leírná nekem részletesen hogyan kell..már ha lehetséges egyáltalán...

gombbal betallózod a videót, utána ugyanezzel a módszerrel hozzáadod a kívánt plusz hangsávot. Ezután kiválasztod a kimeneti fájl helyét, és