- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tethys
csendes tag
Nem tudom, kép alapján nem jött be a Sennheiserek formája, talán a 212Pro az, ami még kinéz valahogy. Felénk sajna nincs olyan bolt, ahol meg lehet nézni őket, rendelésre hozna csak, ha egyáltalán hoznak.
Köszi. Én nem hallgatom túl hangosan a dolgaimat. Akkor is nagyon kihallatszik a nyitott? Persze, relatív a hangerő megítélése. Viszont a szebb hangzás miatt jobban vonzódom afelé.
[Szerkesztve] -
zlaboncz
tag
Igen, ez teljesen igaz, nekem is furcsa, mikor a géphez ülve a 2.1-ből a mélymonyó leviszi a lábam akár zenében, akár gém alatt
Leginkább ezt szokták felhozni a fejhallgató ellenzői, hogy a hangfalhoz képest (bármilyen hangfalhoz) nem ''érzik'' a mélyeket egész testtel, csak hallják. Való igaz, más, meg kell szokni.
ZooLee -
CyberDave
tag
Akkor azer irtam azt mert egyelore csak felvettem 1x es kenyelmesnek tunt, de aztan elmentem az egyik haverhoz, akinek HD555 van es 1 ora viseles utan mar kenyelmetlen volt igy oke?
A ful koruli pluss parna irto kenyelmes nemazzal van bajom, hanem belul a hangszoronal ott nincs semmi parnaszeruseg erre gondoltam. -
CyberDave
tag
Sennheiserrel (HD515/555/595) aza bajom hogy kicsit kenyelmetlen, mert nincs benne belso fulparna, csak ilyen vekony valami, igy olyan erzes mintha alap muanyag torne a fuledet, nekem nincs olyan nagy fulem de mar nekem kenyelmetlen, akkor a nagyobb fulueknek?
Plz valaki irja le a tapasztalatait ezzel kapcsolatban! -
GP-Sz
senior tag
Én nem kötekedni akarok veled
Úgy tűnik nem értetted meg, amire Gabcsika gondolt. Úgy értette, hogy amit a Kosstól megvehet 20ezerért, az a Seninél 40, a Sonynál meg 200. Nem úgy értette, hogy egy Sony fejhallgató 200ezer. Ezzel persze lehet vitatkozni, én nem tudok, mert se Kosst, se 200ezres Sonyt nem hallgattam még (az olcsók viszont tényleg elég gagyik).
[Szerkesztve] -
zlaboncz
tag
szerk: na meg az ilyen elektrosztatikus micsodákkal gondolom nem mp3at kell hallgatni audigyről...
No, ez egy rendkívül fontos mondtat volt, ugyanis egy bizonyos szinten túl (és szerintem már pl. az 555-ös is ilyen) az számít, hogy a rendszer többi része mit tud. Én most vettem egy DAC-ot és majd' ledobtam a hajam, hogy mennyivel másképp szól a fejhallgató. Valami döbbenetes a különbség.
Szóval fel kell tudni mérni a rendszeredet, és megpróbálni az annak megfelelő eszközt (fejhallgató, hangfal, stb) megvenni.
Rendszerszemlélet. A rendszer annyira jó, amennyire a leggyengébb láncszeme az.
ZooLee -
zlaboncz
tag
Hát ha az mond neked valamit, hogy elektrosztatikus, akkor nem kell sokkal többet magyarázni. (Bár ez is ízlésfüggő, van akinek nem jön be, csak a dinamikus)
Az erősítő dobozát megfigyelve a körök alatt bizony csövek lapulnak a jobb fajtából. De mégis sokkal inkább a fejhallgató a lényeg.
Ha valaki nem ismerné, az elektrosztatikus hangszóróban nem egy ''nehéz'' membránt mozgat egy még nehezebb mágnes, hanem egy rendkívül vékony (pár mikron vastagságú) hártya mozog. Emiatt sokkal érzékenyebb, és mivel nagyobb felületen adja vissza a hangot, jóval precízebb a leképzése. Ha van rá lehetőség (pl. High-End Show) mindenképpen meg kell hallgatni sztatikus hangfalat, elképesztő a különbség.
[Szerkesztve] -
dokesz007
aktív tag
Hali, kissé elszartam a hozzászólásom, 1000 bocs...
A SONY-kkal van baj, azokban a fólia mintha kimozdult volna a helyéről és cicereg benne...Hála Istennek a TECHNICS nem rossz a film volt szar, rosszul lett a hang a DVD-n grabbels után...Hangfalon is ugyan olyan szar volt a bal csatona....
Így már remélem érthető, a mondandóm...így még1X mit kezdjek a cicergő fóliával??Tépjem ki mint régen, vagy fussak még egy kört a garin??? -
CyberDave
tag
Enis ugyanigy jartam a MMban, a Westendben, csakazabajom hogy igazad lehet van jobb fules is erre a celra, de sokat felprobaltam es a 90%uk kenyelmetlen volt, olyat meg nemakarok venni amirol jokat irnak de nemtom felprobalni, a HD555 meg irto kenyelmes legalabbis nekem, a Saturnban fellehet probalni, raadasul van 1 haverom aki hasonlo zeneket hallgat es isteniti a fulest, meg mindenki monta hogy nemjarok vele rosszul, sztem maradok mellette
( Amugy AKG K 301 a becsuletes neve a masik emlitett fejhallgatonak)
Nekem annyi a bajom vele hogy eleg sok rosszat olvastam rola, lehet hogy pont rossz emberkektol hallottam ezeket, nyomos ervet viszont nemkaptam -
Esmein
nagyúr
igen, mert akg.
Érdemes lenne meghallgatnod, ha a médiában jársz. Igaz ott nem igazán jönnek át a dolgok a füleseken. Meghallgattam én is pár sennheisert meg ott volt mellettük az enyém is, de nem voltak meggyőzőek
Esetleg ha csöndesszobában lehetne őket hallgatni saját cdvel.
[Szerkesztve] -
Pá
addikt
Eljött a fejes ideje.
Szóval kipróbáltam, és azt gondolom, hogy 1-1,5 méterre még közepes hangerőn is jól hallható a zene, ezalatt azt értem, hogy nem csak a cincogást lehet hallani, hogy megy ''valami'' zene, hanem magát a zenét is, lehet érteni a szöveget szal mindent, max hangerőn meg aztán végképp...
Ez most rossz hír volt?
Persze még mindig relatív, hogy kinek mi a közepes hangerő...
szerk: mindez persze akkor igaz, ha amúgy teljesen csendes környezetben próbálod ki és ez az egyetlen hangforrás, nappal egy forgalmas utca mellett lakva sztem nem hallattszik ki semmi. Más kérdés, hogy akkor valszeg te is hangosabban hallgatod, mert a nyitott fejhallgatóba befele is könnyebben megy a hang, nem csak kifele...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte RTX 2070 8GB / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i7-12700KF +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Manli RTX 3070 8GB - 13 hónap garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Gainward RTX 2060 Pegasus 6GB Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest