Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
Vittorio77 #1536 üzenetére
Ennyi infó elég kell legyen, ott az összes adat. Én a Crucialt venném a helyedben, az nagyobb valószínűséggel lesz jó.
Maximum Supported Memory Clock: 2800.0 MHz
Current Memory Clock: 2795.0 MHz
Current Timing (tCAS-tRCD-tRP-tRAS): 46-45-45-90
Memory Channels Supported: 4
Memory Channels Active: 4
Module Size: 16 GBytes
Memory Type: DDR5 SDRAM
Module Type: SO-DIMM
Memory Speed: 2800.0 MHz (DDR5-5600 / PC5-44800)
Module Manufacturer: Crucial Technology
Module Part Number: CT16G56C46S5.M8G1
Module Revision: 3.1
Module Serial Number: -
Module Manufacturing Date: Year: 2024, Week: 9
Module Manufacturing Location: 0
SDRAM Manufacturer: Micron
DRAM Steppping: G-Die (4.7)
Error Check/Correction: None
Supported Module Timing at 2800.0 MHz: 46-45-45-90
Supported Module Timing at 2600.0 MHz: 42-42-42-84
Supported Module Timing at 2400.0 MHz: 40-39-39-77
Supported Module Timing at 2200.0 MHz: 36-36-36-71
Supported Module Timing at 2000.0 MHz: 32-32-32-64
Supported Module Timing at 1800.0 MHz: 30-29-29-58
Supported Module Timing at 1600.0 MHz: 26-26-26-52 -
Tin
veterán
válasz
Vittorio77 #1536 üzenetére
F1 után megnézem az enyémben milyen van.
-
Vasti74
senior tag
válasz
Vittorio77 #1533 üzenetére
Memóriabővítést pontos és biztos infók hiányában csak úgy lehet venni egy gépbe, hogy kezedben a gép, kiveszed a memóriát, megnézed, hogy milyen, és veszel egy lehetőleg ugyanolyat.
Ha nincs ugyanolyan, akkor a paraméterek (sebesség, szervezés, CL, mit tudom én mi) legyenek ugyanolyanok. -
Tin
veterán
válasz
Vittorio77 #1533 üzenetére
Nem tudom, és abban sem vagyok biztos, hogy Beelinkes poszt volt. Az elmúlt pár hétben láttam. De amúgy totál standard RAM van benne, szóval gond lenne ugyanolyan CL-est venni?
-
Tin
veterán
válasz
Vittorio77 #1525 üzenetére
Crucial van benne gyárilag, de figyelj a latencyre is, nehogy úgy járj, hogy nem indul el a géped. Nem biztos, hogy Beelink volt, de olvastam Redditen ilyet is. Ja, és kitben vedd, tök felesleges kockáztatni.
-
válasz
Vittorio77 #1389 üzenetére
Grats, és köszi a sztorit!
Hasonló esetben érdemes a W10, W11 topikokban is körbekérdezni.
-
Tin
veterán
válasz
Vittorio77 #1381 üzenetére
A gyenge WIFI oka tényleg a fém ház, de pont a SER8-nál láttam videón, hogy a srácnál remek volt a WIFI, mások meg panaszkodtak rá. A SER8 hátlapja műanyag, így azon kimenne a jel, lehet, hogy csak az antenna csatlakozója pattant le a WIFI kártyáról.
Ha a WIFI ennyire fontos, és hajlandó vagy kis barkácsolásra, akkor csinálhatsz magadnak rendes antennát is:
How to repair/replace a WiFi antenna in a mini PC - CNX Software
External Antenna UM790 Pro : r/MiniPCs
Amazon.com: WiFi Antenna 8dBi Omni RP-SMA Male 2.4Ghz 5.8Ghz Dual Band + 20cm U.FL IPEX MHF4 to RP SMA Female Extension Cable for M.2 NGFF Card Notebook Drone 2 Pcs : ElectronicsSzerintem ezekből már összerakod, mi kell. Nem drága, kivezeted a kábelt a házon kívülre, és olyan antennát raksz rá, amilyet akarsz. Az tény, hogy ezzel helyhez kötöd a gépet, viszont soha többé nem lesz gondod a WIFIvel.
-
azbest
félisten
válasz
Vittorio77 #1379 üzenetére
Próbáltál defaultot visszatölteni és azt elmenteni, újraindítani?
Ha mentés és kilépés után újraindul a gép és újra a bios nyílik meg, az normális lehet, ha nem talált bootolható háttértárat. Nekem is alapból, üres ssd-vel a biost hozza fel a gmktec gépem.
Van olyan kombináció, amikor biosból kilépés nem indítja újra a gépet, hanem továbblépne oprendszerre, de ha nincs, akkor nincs hová és akkor vagy visszajön a bios vagy "lefagy".
A már bekapcsolás előtt bedugott pendriven ha van bootolható rendszer, akkor elvileg azt kéne elindítania. De csak akkor, ha a bootolható listában a biosban is benne van.
Esetleg ha usb3-as a pendrive és a port is, próbálj usb2-es pendrivet és ha van, akkor a gépen is usb2-es portot használni. Ha úgy sem indul, akkor esetleg próbáld mégis rufussal, iso-ból feltenni pendrivera így, ahogy képen mutatják [link]Amd gépeknél az nx mode bekapcsolva kell legyen a biosban, bár linuxról hallottam, hogy nélküle nem minden kernellel tud elindulni, de hátha windowsnál si számít. Néhány gépen nem volt alapból bekapcsolba.
Gondolom uefis, 64bites a telepítő, bár elvileg már az kéne legyen win11 esetén, de lehet van kivétel.
A fém házas gépeknél a wifi sokszor gyengébb, mert árnyékol vagy valamelyik irányban (pl a gép mögé) lát ki. A gmktec is fém körben, annak a wifijét is gyengébb hatótávúnak mondták pár tesztben.
-
azbest
félisten
válasz
Vittorio77 #1377 üzenetére
Kifejtenéd, hogy telepítéskor a MN56U hogyan "nem is megy semerre a dolog"?
A windows telepítő pendrivet próbáld windows alól a hivatalos tooljukkal generálni. Ha iso-t dd-zel pendrivere linux alól vagy rufussal, akkor nem biztos, hogy jól működik.
A K8 plusról még nem nagyon van széleskörű tesztelős review, ma láttam egy nem kínai nyelvűt [link] Lehet hamarabb érkezik meg nekem, mint hogy videókat tennének fel róla több helyre.
A beelink valsz csendesebb.
A gmktec-nek két usb4 portja és egy occulink portja is van a két m.2 mellett,
A minisforum is két usb4-es elvileg, az egyik m.2 slot occulinkre váltható egy kártyával.
A gmktec-nek intel 2.5G lanjai vannak, a másik kettőnek realtek - ez talán csak akkor számít, ha esxi szervert akarnál telepíteni rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
- HP EliteDesk PC-k jó áron!
- ASUS ROG játékos gépezet a vörös oldalról
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- B550M Steel Legend, Ryzen 5 5600X, 32Gb DDR4 3200MHz CL16, Radeon RX 6750 XT 12Gb, 1TB M.2 PCIe 4.0
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest