Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rick4

félisten

válasz Enton #58101 üzenetére

Ez még a 12-es széria baja volt, maga a lefogató is azé lenne, még a rajta lévő felirat is ezt hirdeti, csak ettől még passzol a 13. generációra. De pl a gyárihoz képest abszolút stabilabb megoldásnak érzem, az amd féle tüskés proci- gagyi foglalat abszolút nem jött be, egy sima hűtő leszedés nálam mindig így végződött..

Pár napja is leszedtem egy ilyen am4-est, ott is kiszaggatta a procit a foglalatból...

De ha végigolvasod amit írtam, eléggé egyértelmű lesz számodra is, hogy nem a procimmal volt gond, hanem mind írtam, egy tüske 1mm-rel hosszabb volt, az 1151-1155-ös 14mm-est tekertem be az 1700-as foglalathoz való helyett, így nyilván nem feküdt fel a hűtő. És ha erre rájövök még az elején, lehet a lefogató keret se kellett volna, hiszen innen már elég nyilvánvaló, hogy nem a gyári lefogatás hajligatta meg a procit, hanem a hosszabb tüske miatt nem volt rendes fekfekvés, ezért volt féloldalas a lenyomat is.
    Mivel hamarosan jön a módosított hátlan a cpu blokkhoz, úgyis le kell megint szednem, akkor vény derül rá, a jó tüskékkel milyen lenyomatot produkál. Hőmérsékleti szempontból egyébként nem volt csalódás, a 120-as aio, ami befér a házba, nem fog elvezetni 250w-ot, de biosban max 90°C-ra limitálva, normál körülmények között amúgyis csak pár %-on, használva elég jól elvagyok ezzel a géppel, jelenleg is 37°C-on van a proci, pedig a pumpa kb 30%-on megy, a nentik 800-as fordulaton, ha kicsit feljebb veszem, normál használat alatt gond nélkül 30°C alat tudja a procit tartani...
    Én nem azért vettem a k végűt, mert huzigálnám, pár ezressel volt több a sima k-nál, a h760i lapom amúgyse enged tuning opciót (bios trükkel lehet undervolt, de azzal se foglalkoztam még) hanem mert majd idővel piacképesebb lesz a K-s végű proci. Ezáltal tuningról se tudok nyilatkozni, talán 250W körül képes enni prime alatt, meg 390 körül furmark+prime egyszerre, ez a max.
    Én igyekeztem a lehető legjobbat kihozni, mindenből olyat vettem, amilyet szerettem volna, és nem csalódás, jó kis cucc ez, a mindennapokban elég jó előrelépés egy rízen7 5700g-hez képest.

Új hozzászólás Aktív témák