- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
Hack3er #31428 üzenetére
Hát a kérdés jó, mindjárt kigondolom
Na jó, az egyik fő érvem, hogy már elmúlt 1 éves (sőt majdnem 1,5 éves volt
), ezért ideje volt valami újat keresni.
Na meg akartam egy kicsit nagyobb házat, amiben nincsen minden hely kitömve valamivel, a szerelése meg leginkább egy nőgyógyászati vizsgálathoz hasonlított
-
Ispy
nagyúr
válasz
Goose-T #31375 üzenetére
Nem ezért cserélem le, hanem azért mert ....... miért is? Ja, igen, már több, mint egy éves a metis, mennie kell
Na jó, ha nagyon kell egy indok, akkor azért, mert meguntam az ezüstöt, most fekete lesz megint (ez most úgy hangzott, mint ahogy a nők választanak autót: mert szép piros
).
-
Ispy
nagyúr
Túl sokat olvasom ezt a fórumot, ennek köszönhetően megválok a metis háztól és beleköltözök egy Cooltek U2-be, pár centivel magasabb csak.
A metisben egy ház venti volt csak hátul, itt viszont van egy elől is, érdemes oda is rakni ventit? Ez honnan szívja a levegőt? Azokon a kis részeken oldalt?
Ha egy ilyen rákötök az alaplapra, akkor egyben tudom vezérleni az első-hátsó ventilátor sebességét?
-
-
Ispy
nagyúr
Megjött az új SFX táp, tegnap beleszenvedtem a házba, majd rakok fel képet (asszony sikeresen elhagyta a fényképezőt
)
Ami furcsa, hogy tegnap játék közben elkezdett ilyen kereplő hangot kiadni, ha eldöntöttem a házat, akkor megszűnt.
Viszont ha kikapcsoltam a ház ventit és kézzel megállítottam a processzor ventijét is, akkor is megvolt a hang
Akkor mi a péló lehet ez? A tápból jöhet? Nem akarom megint szétszedni az egészet
(#31126) imibogyo
Ismerős érzés, de hát ilyen ez a popszakma
És ha kiszednéd a 3,5-es vinyót és kivágnád egy külső házba? Nekem is csak egy SSD van a házban, a NAS-ban van még 6 TB
-
Ispy
nagyúr
válasz
radi8tor #31084 üzenetére
Nekem a világítós billentyűzet nem ment a KVM switchel, ezért akartam venni egy másik (drágább) switchet, de nem vették vissza. Így most marad a switch és vettem egy olcsóbb billentyűzetet
Igaz ez nem világít, de remélem most már jó lesz.
Amazon meg visszaveszi, és még a postát is visszaadja, nem úgy, mint a magyar cégek.
-
Ispy
nagyúr
Múltkor én is el akartam állni, majd közölték, hogy mivel cégre vettem, ezért nem állhatok el. Szívás.
-
Ispy
nagyúr
Akkor megnyugodtam, no para. Köszi mindenkinek!
Jöhetne már az a táp, úgy összeraknám már a gépet...házventinek vettem most egy Akasa Apachet, kíváncsi vagyok mit tud majd.
Sajnos nem voltam elég körültekintő és sikeresen letörtem a PCI foglalatról a VGA tartó pöcköt
Francba....
(#30925) imibogyo
Most nézem, ahhoz képest, hogy 2 éves forma vagy, elég jól értesz a gépekhez
-
Ispy
nagyúr
Lehet, de akkor minek csinálnak ilyet? Egyébként terhelés alatt 65 fok körül szokott lenni a hőmérséklet, azért az nem olyan kirívó egy VGA esetében.
Mindegy, van rá még 1 év gari, remélem nem a lejárat után 1 héttel fogja beadni a kulcsot
(#30919) kisza25
Én is elsőre valami ilyesmire gondoltam, a kérdés csak az, hogy ez esetleg a halál első jele lehet-e, vagy csak sima fehér foltok, aztán annyi. Nem mintha bármit is tudnék vele kezdeni.
-
Ispy
nagyúr
Eladtam a gépből a régi (már 1 éves elmúlt pár nappal
) tápomat és most atomjaira szedtem a gépet. Érdemes most egy újrapasztázást is csinálni? Ha összerakom, akkor legalább 1 évig nem fogom megint szétszedni (elvileg
)
-
Ispy
nagyúr
válasz
netseft #30880 üzenetére
Azt ne felejtsed el, hogy az az i3 nem az az i3, hanem U-s végű, azaz notebook proci, 90k-ból kijönne asztali i3-mal is:
Ház: Chieftec BT-02B 20k (táppal együtt)
Lap: ASROCK ITX 20k
Processzor: Intel Core i3-4160 3.6GHz 35k
Memória: 4gb 8k
Wifi kártya ha kell: 5kEz persze csak egy gyors kalkuláció, amit 5 perc alatt találtam, lehetne még variálni bőven.
-
Ispy
nagyúr
válasz
#16939776 #30811 üzenetére
Hát igazából csak 20k lenne, mínusz amit a 300-as be quiet-ért kapok
Cserélni gondolom csak úgy lehet benne bármit is, hogy buktad a garit, én azért nem vagyok ennyire hardcore fan, megveszem, berakom, élvezem (jó esetben).
Mi a baj a modulárissal? Azt leszámítva, hogy jó sokat elkérnek érte pluszban.
-
Ispy
nagyúr
válasz
#16939776 #30803 üzenetére
Köszi, akkor még kipróbálom a venti forgatást, hoz-e valamit a konyhára.
Nagyon böki most a csőröm egy SFX táp, egyrészt nem lenne ennyire telerámolva a ház és a fölösleges kábelektől is megszabadulnék.
Sajnos kisebb méretben nem nagyon láttam ilyen kombót.
A tápon a venti az vajon befelé szívja a levegőt
Alapból merre szokott menni a fuvallat?
-
Ispy
nagyúr
válasz
#16939776 #30798 üzenetére
Hát akkor szokott felmenni 65 - 70 közé, ha alapjáraton mennek a ventik, ha feljebb tolom, akkor 60 körül szokott lenni.
Egyébként nekem oldalt fekszik a lap a házban és az a speciális helyzet van, hogy passzív a VGA-m
Szóval elég speciális helyzet. Engem mondjuk nem zavar a 70 fok, máshol olyanokat írnak, hogy 95 fok felett kell aggódni, csak nem tudom ez tényleg igaz-e
Mivel a gép az asztalon van és viszonylag kicsi a helyiség, ezért nem akarom, hogy 1300 RPM-mel zúgjanak a ventik. Még azon gondolkodtam, hogy az ATX tápot, ha SFX-re cserélném, akkor felszabadulna valamennyi hely a házban (ami most nincsen egyáltalán) és ez talán segítene a jobb légáramlásnak.
-
Ispy
nagyúr
Terhelés alatt a videókártya hőmérséklete fel szokott kúszni 70 fokra. Ez még jónak számít, vagy érdemes lenne a konfigon hegeszteni kicsit?
Remélem igen, már olyan régen vettem valamit a gépbe
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
flashpointer #26483 üzenetére
Igen, teszteltem úgy a gépet (igaz nem huzamosabb ideig), hogy lehúztam a proci és a ház ventit is, hogy úgy mennyire melegszik a rendszer. De hétköznapi használat során nekem 3 ventilátor keveri a levegőt.
-
Ispy
nagyúr
válasz
flashpointer #26481 üzenetére
Nekem Asrock B75M-ITX van, de nem hallottam cicergést eddig (szerencsére). Előtte 1,5 évig egy H61MV-ITX volt, de az sem cicergett. Szóval nekem 2-ből 2 nem csinálta
-
Ispy
nagyúr
válasz
bandi20 #26434 üzenetére
Én szeretem, nekem bejött, igaz nekem nem ablakos változat van. Nekem fontos volt, hogy felül legyen a bekapcsoló gombja, illetve a csatlakozók és hogy ne legyen benne ODD elől. Sokat kellett legozni az alkatrészekkel, mire összeállt, de ez nem a metis hibája, inkább a kis méreté. 2 dolog van ami a hátránya, az egyik, hogy a grafit logó a ház elején nagyon sérülékeny (szerelés közben az asztalra raktam az elejével lefele, és meg is kopott azonnal a logó), a másik, hogy a felső rész nekem nem stabil, usb, jack ki-be dugdosáskor kicsit behorpad.
-
Ispy
nagyúr
válasz
csucsbicep #26396 üzenetére
Hát nem valami kis házat választottál...
-
Ispy
nagyúr
válasz
kisza25 #26360 üzenetére
És még akkor arról nem is beszéltünk, hogy nem februárban kell ilyet tesztelni egy kellemes 22 fokos lakásban. Hanem mondjuk júliusban, amikor 40 fok van odakint, na akkor nem tudom mennyire érzi magát jól egy teljesen venti mentes gép. Nálunk nyáron a lakásban simán van 30 fok, ha nem megy a klíma.
-
Ispy
nagyúr
Nos a lényeg, hogy csinálhatód teljesen passzívra és semmi gond nem lenne vele, ha meleg levegő ami így is keletkezik el tudna távozni a házból, de 0 db ventivel nem tud, így szép lassan megfőződ a gépedet belülről. Sajnos a 0 dB-s rendszerek nem ebben az árkategóriában mozognak.
Ha mindenáron passzívat akarsz, akkor kezdj el hozzá való házat nézni, de előre szólok, hogy előtte üljél le, nehogy összetörd magad, amikor elájulsz az áruk láttán
-
Ispy
nagyúr
válasz
flashpointer #26281 üzenetére
Rózsaszínben cuki, a lányom biztosan ezt választaná
Mondjuk vicces a Perfect elegant szöveg egy olyan háznál, ahol a fekete házban fehér az ODD helye
-
Ispy
nagyúr
válasz
flashpointer #26169 üzenetére
Tudom a mester egy körrúgással visszadugta volna a kijött kábeleket, de azért jól esik az elismerése
-
Ispy
nagyúr
válasz
flashpointer #26160 üzenetére
Sikerült visszarakni, egy műszerész csavarhúzóval kitágítottam, visszadugtam a kábelt, majd visszafeszegettem a fogakat a kábelra. Most úgy néz ki megy, mert a WOT-ba eddig csak a hangok felét hallottam, most már van minden.
-
Ispy
nagyúr
válasz
flashpointer #26154 üzenetére
Meg tudod nekem nézni, hogy a jobb szélén a fekete és a narancs kábel milyen sorrendben van?
-
Ispy
nagyúr
válasz
imibogyo #26036 üzenetére
Én is sokat szívtam régen, ezért egy ideje bevezettem azt, hogy minden cuccnak elrakom a dobozát, és minden nem használt alkatrész, leírás, papír a dobozban marad. Így amikor el akarom adni viszonylag gyorsan össze tudom készíteni a dolgokat.
Cserébe a padlásra ne akarj felnézni, hogy néz ki
Lassan már én sem merek felmenni....
-
Ispy
nagyúr
válasz
patomi #25432 üzenetére
A noctua jól elvolt, amíg csak a procit kellett hűtenie, de mivel passzív VGA-t vettem, ezért kell nagyobb légáramlat a házba, amit a noctua még 2000 rpm-mel sem tudott (terhelés alatt 75-80 C volt a VGA). A thermalrighttal üresben 35C a proci és a VGA is, terhelés alatt a VGA 60-65C, a proci nem nagyon megy 50 fölé, egyik mag sem (a rendszer 40 alatt van).
Viszont az AXP ventije slim kivitel, ezért van valami furcsa extra bugás amit kiad, ezért cseréltem le TY-141-re. Most a ház és a proci hűtő is 600 rpm-mel megy, így nagyon halk (TY-141-re 17 dBA-t írnak a legkisebb fordulatra).
-
Ispy
nagyúr
Befejeztem az itx projektet, most már összekötöztem a kábeleket is, többet szét nem szedem
Megjött az usb3 low profile hosszabbító és sikerült bepasszírozni egy TY-141-et is, és még marad fél mm hely
-
Ispy
nagyúr
válasz
flashpointer #25367 üzenetére
Nekem bt02 volt, ez azért sokkal jobban néz ki, de azért igazán csinálhattak volna egy ODD nélküli változtatot, akkor igazán szép lenne.
-
Ispy
nagyúr
Ha valaki elakadna a gépe összerakásában
-
Ispy
nagyúr
Belefér ebbe minden
, csak erősen kell akarni
Nekem kényszer, ennyi hely van az asztalomon.
-
Ispy
nagyúr
Na, kicsit átrendeztem a kábeleket, illetve visszaraktam a gyári házventit:
Ha megjön a low profile usb3 hosszabító kábel, akkor össze is tudom majd kötözni a kábeleket, meg akkor a két vastag fekete kábel lesz olyan hosszú, hogy a tápnál oldalt el tudom vezetni.
(#25283) RazorGTR1
Nekem ilyen van benne 1 db 8GB, lefényképezni nem tudom, mert ahhoz darabokra kéne szednem a házat (lassan egyébként megnyitom a nőgyógyász praxisomat
), de lemérve (nem pontosan) 1 cm lehet közötte.
Arra kell vigyázni, hogy viszont a muscle alá nem fér be a ház usb 3 kábele
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
flashpointer #25265 üzenetére
Ennél magasabb hűtő már nehezen férne be, és a vganak kell a légáramlat, így egész jól elvan.
-
Ispy
nagyúr
válasz
shteer #25248 üzenetére
Nem írtam még át az adatlapomat, de már egy Palit Kalmx GTX750ti van a gépben
Router teszi a dolgát, nem fagy, de 3DBD filmek streamelésénél (nasról mennek, ami kábellel van rákötve egy Med600-ra) gondom van, mert papíron mindenki gigabites, mégis akadozik a filmek lejátszása, és szerintem a router hibája
Fogyit még nem mértem, egy ilyen megvételén gondolkodom.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Qkackca #25182 üzenetére
Nekem BT-02B volt ilyen VGA-val, 1 db SSD-vel, i3 3220-al.
Szerintem a 750ti nem fér be ebbe a házba.
(#25183) Patice
Az hűtő über brutálul néz ki azon a pici lapon
-
Ispy
nagyúr
válasz
viperabácsi #25044 üzenetére
Nem, így fix.
-
Ispy
nagyúr
Sajnos még mindig nem jöttem rá, hogyan lehetne a cpu ventijének a fordulatát levinni 700 rpm-re (most alapból 1050-en megy) és így nagyon zajos alapjáraton.
Lap: Asrock B75M-ITX
Hűtő: Thermalright AXP-200 MuscleValakinek valami ötlete?
(a BIOS-ban manuálisan level 1-re van állítva a fordulat és ha magasabbra rakom, akkor arra reagál is)
(#25028) shteer
Igen, erre gondoltam én is, ezért már be is rendeltem 2 másik ventit, de ez azért érdekes, mert a thermalright oldala szerint 700 RMP a min. fordulat
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
Bertók #24927 üzenetére
Sok tényezős a dolog, csak a gép maga 140k-tól indul, ezekkel számolva:
- ház+táp 30k
- alaplap 20k
- processzor (intel i3) 30k
- memória (8GB) 20k
- VGA (GTX 750) 40kEz nem egy bivaly konfig, de nem is a leggyengébb, ha kell 30k simán lehet rajta faragni, de rá is lehet dobni simán.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Patice #24921 üzenetére
Szerintem nem kell, hogy belelógjon, elég ha a meleg levegő nem reked meg a házban és a hátsó venti ki tudja húzni. Egyáltalán mennyire lesz meghajtva a processzor? Nekem i3 3220 van, teljesítményben nagyon hasonló a tiedhez.
Egyébként ez a hűtés téma eddigi tapasztalataim alapján nem nagyon szabványosítható, tényleg sokszor csak a tapasztalás után lehet megtudni, hogy bevált-e a konfig vagy sem. 1000 tényezőtől függ a dolog, hol lesz elhelyezve a gép, mire használod, mekkora zajszintet viselsz el stb.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Patice #24917 üzenetére
Nos, nincs ilyen házam és teljesen más a konfigom, de kipróbáltam a saját gépemen, hogy a processzor hűtőről leszedtem a ventit és csak a ház hátuljában forgó 12 CM-es venti forgott 800RPM-mel, így idle 34C, fél óra Futuremark után is csak 52C-ig ment fel. Szóval akár még elég is lehet, ha jó a házban a levegő áramlás.
-
Ispy
nagyúr
Beraktam a házba a Thermalright AXP-200 Muscle-t, és azt vettem észre, hogy alapból az AXTU szerint 1050 RPM-en forog a ventije. A spec alapján pedig 700-tól indulna. Hiába rakom a legalacsonyabb fordulatra, akkor sem megy lejjebb. Ezt az alaplap szabályozza vajon?
-
Ispy
nagyúr
Sikerült beraknom az új hűtőt, aminek a spec alapján 700-tól indul a fordulatszáma, ehhez képest 1000 alá nem megy? Ez így normális?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 24 Hours of Le Mans
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest