- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #36631 üzenetére
Ha kiveszed a gumi rezgéscsillapítókat, akkor sem fér el?
Esetleg még marad a HDD-k 90 fokos elforgatása, akkor viszont nem úszod meg a gányolást, mert a felfogatásnak kell lukakat csinálni.
Egyébként meg mióta is raksz össze gépeket? Mert itt semmi sem evidens, sőt igazán könnyű felszállni a szopórollerra...
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #36622 üzenetére
Hát sajnos a metis egy elég kompromisszumos ház, vagy több hdd, vagy VGA vagy ATX táp, egyszerre minden nem fog menni. Esetleg még SSD+1 HDD mehet, mert az SSD-t fel lehet ragasztani az első oldal belsejére, vagy a tápra. Én anno nem is erőltettem a HDD-t kérdést, ezért van a NAS, abban elfér a 2 WD red, a gépbe csak egy 128-as SSD van.
-
Ispy
nagyúr
Most vettem 4 g mx4-et, a kérdés, hogy vajon érdemes-e a gtx 1060-on lecserélni a gyári pasztát
-
Ispy
nagyúr
válasz
tomi5244 #36543 üzenetére
Kikérem magamnak, én nem fúrom szét a házamat, én vágni fogom
Egyébként logikus a dolog, én azt gondoltam, hogy hátul szív, alul meg kifúj, csak ugye a táp nem csinál semmit. Így a meleg egyszerűen benntreked a házban és szépen melegit mindent, igaz azon meglepődtem, hogy a vga 7 fokot esett.
-
Ispy
nagyúr
Nos igazatok lesz
Még jó, hogy beszélgettünk itt a tápról és kiderült, hogy terhelés alatt sem moccan meg a ventije.
40 perc furmarkkal teszteltem a ventit mind a két irányba:
Befelé szív:
CPU: 53 fok
MB: 44 fok
GPU: 77 fokKifelé fúj:
CPU: 48 fok
MB: 40 fok
GPU: 70 fokSzóval, akkor megvan a jó megoldás. És a ház és cpu venti is visszaállt alap fordulatra (igaz ez nem sok, csak -40 rpm).
-
Ispy
nagyúr
Lefelé nem nagyon nyom semmit, mert a kártya szinte teljesen elzárja az utat. Mindegy megfordítom, aztán kiderül, habár 50-55 fok terhelés alatt szerintem teljesen jó.
Most teszteltem a két ventis gtxet a gyári ventilátorok nélkül, 1200 rpm és 70 fok, a gyári megoldással 1900 rpm és 76 fok, ráadásul az nb-kel sokkal vállalhatóbb a zaj. Plusz nem is állnak le idle-ben, így ilyenkor is mennek 560 rpm-mel.
Illetve van még kb. 1,5 cm a ventilátorok és a borda között, ha kicsit lejebb rakom, akkor lehet javul még egy kicsit.
-
Ispy
nagyúr
20 perc szőrös fánk és meg se moccan a venti. Ez annyiból nem jó, hogy elvileg a táp ventinek kéne kihúzni a meleget a házból, amit a hátsó venti befúj.
Lehet akkor érdemes lenne megfordítani a hátsó ventilátort?
Terhelés alatt a proci max 55, a lap 40-42 fokos szokott lenni. Igaz a két nb csak 600 rpm-mel megy.
-
Ispy
nagyúr
Hát igen én már a 2. metist taposom és már az elején egyértelmű volt, hogy sfx táp és moduláris kábelek. De még így is elég gány, az egyik kábel túl hosszú, míg az alaplapi atx meg épphogy elér a lapig. Szóval beláttam, hogy kénytelen leszek egyedi kábeleket gyártani hozzá.
Ráadásul az összes kábel szanaszét megy a ventilátorok előtt, ez meg a hűtésnek nem kedvez.
-
Ispy
nagyúr
Az enyémnek nem volt ilyen baja, remélem az újnak sem lesz. Egyébként meg simán leszedem róla a gyári ventilátort, ha az kell a boldogsághoz.
(#36423) t72killer
Tesztek alapján terhelés alatt 1800 rpm körül megy a venti, nos ez a ventilátor 1500 rpm-ig ad ki elfogadható zajt magából, legalább is nálam.
-
Ispy
nagyúr
Jól haladok a gigabyte itx kártya custom hűtésével, jövő héten meg is érkezik a 2 ventilátoros új vga, immár 23 cm hosszal
-
Ispy
nagyúr
-
Ispy
nagyúr
Na most végre felfogták mit is szerettem volna. Cserébe a válasz az, hogy ne akarjam lecserélni a ventilátort, mert az úgy jó, ahogy van. Igen, tényleg remek a 2300 rpm, hajszárító hang és a 82 fokos vga (nyáron lesz majd +5 fok), ennél jobb már nem is lehetne
Talán nem kéne alul méretezett hűtéssel kiadni kártyákat...
-
-
Ispy
nagyúr
Írtam a gigabyte supportnak, hogy ugyan árulják már el nekem, hogy a kártya fan connectora mennyi wattot tud leadni, erre jött a válasz, hogy nem értik mire gondolok, de a pci-e 75 watt
Na most nekifutottam még egyszer, nem tudom a fan szót miért nem értik, de lehet le kéne nekik fényképezni, hogy felismerjék a saját kártyájukon a ventilátor konnektort
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #36249 üzenetére
Hátttttt.....
Maradjunk annyiban, hogy érdekesen néz ki
Persze rondának nem ronda, hiszen a szépség szubjektív dolog.
Persze majd meglátjuk én mire jutok a metis tetejével, lehet én is a gányba kötök ki
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #36166 üzenetére
Sokat számít a hely is, ahol a gép van. Nálunk valamilyen ismeretlen okból kifolyólag nem nagyon porosodik a gép, 1 év használat után sem látni sehol benne nagyobb mennyiségű port, porcicát. De ismerek olyat is, ahol fél év alatt egy egész homokozó gyűlt össze a gépben.
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #36162 üzenetére
Azt hiszem én maradok a por+takarítás kombonál, majd elválik mennyire porosodik, utána még mindig lehet porszűrőt berakni.
Igaz a gépem még a kanyarban sincsen.
-
Ispy
nagyúr
válasz
cinemazealot #36069 üzenetére
Itt biztosan segítenek
nekedvagyis neki.Egyébként fogalmam sincs, nekem eszembe nem jutna a mekinél, vagy bárhol a lakáson kívül leülni játszani. Laptopból meg van több fajta, aminek az akksija bírja jó sokáig, igaz akkor játék max. pasziánsz.
-
Ispy
nagyúr
válasz
#16939776 #36067 üzenetére
Külsz a mekihez a kis itx-es gépeddel
Már látom, ahogy a mekinél berreg az agregát és pöfékeli el a benyát
Szerintem ez halott ötlet, még ha arról lenne szó, hogy mondjuk az erdő közepén szeretne wot-ozni, akkor talán megérteném, de ez akár honnan nézem egy gémer laptop kategória, szvsz.
Vagy, ha játék nem kell, akkor meg egy sima.
-
Ispy
nagyúr
Nem jött, de a múltkor, amikor visszaküldtem gariba a silverstone tápot, elfelejtettem visszarakni a dobozba az átalakítót
Januárban megy vissza a silverstone megint, ha cserélik újra, akkor eladom, ha lehet, akkor visszakérem az árát.
Legutobb 2 hónapig voltam táp nélkül
-
Ispy
nagyúr
A helyzet az, hogy lecseréltem a tápom. Viszont egyedi méretre készült kábeleket akarok csinálni, de csak most szembesültem vele, hogy a corsair psu felőli atx csatlakozója 18+10 pines. Na most a kérdés az, hogy honnan tudnék ilyen csatikat szerezni, mert a gyári kábeleket nem szeretném szétszedni
-
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #35898 üzenetére
Ha metis, akkor csak is a gyárilag lyukas tetejű. Viszont ha metis, akkor meg corsair SF450 a tápod, mert egyébként nem fér be a hosszabb VGA.
Ha nem metis, akkor viszont felesleges az SFX táp, akkor jó egy ATX is.
De a házat neked kell eldöntened, válassz !!!
Illetve annyi, hogy (nem tudom most hogy van) az ascrock lapoknál gond szokott lenni a vrm hűtéssel, szóval azokra csak topflow cpu hűtő ajánlott. Ha esetleg vágynál egy nagyobb torony hűtőre, akkor olyan lapot kell keresni, ahol a cpu foglalat messze van a ramtól és a vgatól, mert egyébként nem fog elférni, erre is figyelni kell.
Jó mazsolázást!
-
Ispy
nagyúr
válasz
kisza25 #35884 üzenetére
+1 az i5+GTX1050Ti kombóra, de kicsit ésszerűsítve, aprózva 200k-ból is kijön ez a konfig.
Én meg erre írtam, hogyha van 300k, akkor nem biztos, hogy erőltetném a 1050ti, hanem mehet egy 1060 6 GB+egy drágább ház és lap.
De persze nem fogok senki zsebébe turkálni, mindenki azt vesz, amit akar
Az én alap konfigom is 220k-ból kijött, felturbózva azért már nem ilyen rózsás a helyzet
És én sem vettem semmiből sem használtat
-
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #35876 üzenetére
A metisbe is befér hosszabb kártya (azt hiszem 240mm-ig), ha sfx méretű tápot veszel, igaz ez megdobja az árat, jelenleg a corsair sfx tápja a best buy 32k-ért.
Nekem azok a házak tetszenek, ahol a VGA a ház oldalához van igazítva és még kivágás is van neki, hogy tudjon friss levegőt szippantani, ha alul van a VGA és nagyon alacsony a ház lába, akkor elég kevéske hely van a levegőnek, ez talán jobban megdolgoztatja a ventit. Az is igaz, hogy nekem az U2-ben egy ventis VGA volt, szóval lehet a dupla ventilátoros megoldásoknál ez már nem okoz gondot.
Én ezek közül a Node 304 blacket venném, nekem az tetszik a legjobban
-
Ispy
nagyúr
válasz
kisza25 #35872 üzenetére
Én nem mondtam, hogy nem lehet 200k-ból kihozni egy gépet.
A kérdés az volt 300k mire elég, arra válaszoltam, és 280k volt a max, ha mindenből a drágább opciót választottam.
Egy 1050ti 55k, egy 1060 6gb 90k, egy metis 16k, egy silverstone ház 35k, tápból is lehet venni 15k-ért és lehet venni 30k-ért is.
Innentől kezdve egyéni izlés kérdése, hogy miből mit vesz. Használtan meg még olcsóbban kijön.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #35866 üzenetére
Hát azért az elég sok hely, a metis 27 cm mély és ezzel a kisebb házak közé tartozik. Szerintem, ha nem létkérdés, akkor ne vegyél ilyen kicsi házat, mert annál nehezebb a hűtést és zaj szintet kordában tartani, azért 40-45 cm mély házak vannak gazdagon, majd a többiek mondanak valami jót én ezekben nem vagyok ilyen szinten otthon.
Próbáltam leszűrni mik jöhetnek szóba, itt már azért az is számít neked mi tetszik, CM Elit 120/130, In Win Chopin, Sharkoon CA-M, drágábban vannak Lian-Li vagy SilverStone házak. Persze külföldről több alternatíva van.
Vagy akár egy Prodigy, az már tényleg nagynak számít itx-ben, de még bőven az 50 cm-es határ alatt van.
Illetve arra figyelj oda, hogy legalább 22cm-nél nagyobb VGA beférjen, mert a 1060-as kártyákból 22 cm alatt csak 1 ventis változatok vannak, azok meg szűk helyen hangosak.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #35864 üzenetére
Passz
Metisből most jelent meg egy olyan verzió, ahol felül van kivágás a VGA felett, mert a régieknél ez típushiba volt, nem tudott hova távozni a VGA hője. De ez nagyon új, nincsenek még tapasztalatok, hogy ez mennyire vált be. Elvileg jó lehet, hiszen sokan vágtak egy lyukat a tetejébe, de sokan eleve 2 lyukkal csinálták (az enyém is 2 lyukas lesz).
Nézd meg ezt a videót, hátha valamelyik ház megtetszik, illetve jó lenne tudni a méret elvárásokat is, mekkora lehet max. (pl. van-e korlátozó tényező, nincs elég hely, ilyenek).
-
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #35859 üzenetére
Proci: i5 6500 - 60k (azért a vga-s topikban majd ajánlanak valamit a VGA-hoz, amit ajánlanak neked a játékaidhoz)
Hűtő a procira: majd ajánlanak valamit a szaktopikba - 10-20k
Lap: msi/asrock/asus tetszés szerint - 25-40k
VGA: ez lehet 1050 ti 55k, 1060 3 GB - 80k, azért futnék egy kört a videókártyás topikban mit ajánlanak
Táp: 20-30k -> tápos topik
Memória: 2x8 GB 20k
Ház: majd a többik mondanak valami jót, de kb. 30kEz még így is max. 280k, ha mindenből a drágábbat választod, persze lehet még a reszli (egy-két venti, kábel, ilyesmi) egy 20-as és akkor egy elég komoly kis gépet vettél, ami pár évig ki fog szolgálni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #35857 üzenetére
Simán.
Egy i5+gtx 1050ti kombo szerintem elég lenne, persze kérdés, hogy mennyi az annyi, meg hát itx házak között is elég nagy difi tud lenni.
De ha hosszabb kártya is befér a még nem definiált házba, akkor egy GTX 1060 is szóba jöhet, igaz az már árban is feljebb van.
Szvsz az árat kéne belőni, hogy mi a max.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444 #35843 üzenetére
Az igazság az, hogy egy 1060-as kártyánál édeskevés a kis pilincka 90-es venti. Aki teheti 2 ventiset vegyen.
2500 rpm-nél alig bírt 80 fok alatt maradni és elnyomta a porszívó hangját
Azt hiszem, ha lesz olyan 2 hónapom, amikor nem kell a gép a silverstone táp is megy vissza a francba (már megint)
-
Ispy
nagyúr
-
Ispy
nagyúr
Csepelen találtam egy céget, akik lézervágóval kinyesik, ha túl leszek rajta, akkor elmesélem neked, hogy milyen lett, szerintem simán megoldható, hogy elpostázod nekik, ők meg visszaküldik neked. Arra azért készülj fel, hogy ez a kivágás nem pénztárcabarát story, ha bérmunkában csinálják.
A francba, annyit reklámozom ezt a blog dolgot, hogy a végén tényleg meg kell írnom
-
Ispy
nagyúr
Hát ezt még nem tudom megmondani, mert még nem tudtam tesztelni. De tételezzük fel csak egy lyukat vágatok a tetejébe:
- akkor nem tudom meg soha mi lett volna, ha két lyuka van
- jelenleg egy rövid kártya van benne, aminek elég egy hátsó lyuk, de később belekerülhet egy hosszú kártya is, akkor meg már jól jöhet az első is
- ha már belepakolok egy extra ventit (vagy kettőt), akkor a vgan lévő venti utánzatot nem akarom a házba látni, talán a kettő jobban kiszívja majd a meleget, mint egy
- az én igényeim speciálisak, mert nincsen szükségem a csatlakozókra a tetjén (így egy pár kábeltől megszabadulok), és hddre sem, így annak a helye is felszabadul, igaz a kivágás után is be lehet tenni a hdd tartót, sőt így az is tud szellőzni ott
- minden átalakítást, eredményt tervezek egy blogbejegyzésbe majd összefoglalni, de jelenleg is kb. 10 csomagot várok még a világ távolabbi és kis hazánk közelebbi részeiről, szóval még a sztori elején járok, lesz majd január vége is, mire összeáll minden -
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #35733 üzenetére
Az a helyzet, hogy, ha le van véve a teteje és az oldala is a háznak, akkor sem tudja 70 fok alatt tartani a VGA-t az az egy darab 90-es venti, csak ha feltekered a fordulatot, akkor meg zajos. Ezért is kellett ez a remek megoldás
Várjuk a bejegyzést!
Talán tavaszra el is készül
A bejegyzést láttam, azóta van megint metisem.
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #35729 üzenetére
Hát szerintem meg ha valaki ITX nevű VGA-t csinál, akkor mégis mit gondoltak, mennyi hely lesz? A cooltek U2-nek még sz@rabb a szellőzése, mint a metisnek és ezeknél is azért vannak kisebb házak. Egyébként meg kézbe véve ezt a gyári 90-es ventit, hát na, aliexpressen vakon rendelek egy random ventit, az is jobb minőségű lesz
(Egyébként meg lesz luk a tetőn, meg egy csomó más, lehet blogbejegyzés is
)
-
Ispy
nagyúr
válasz
btudos #35509 üzenetére
A házzal magával nincsen bajom (épp most hirdettem meg
), nagyon minőségi cucc, előtte egy ezüst metisem volt, az ehhez képest anyagminőségben fapad.
Illetve annyi bajom van vele, hogy a metis jobban tetszik, ezért visszatérek arra, de egy feketére.
A 1060-al egy baj van, hogy csak egy ventis, ezért ha nem rakod silentre, akkor 2000 rpm környékén már van hangja (1-2 óra wotozás után 70 fok fölött szokott lenni így is). Viszont mivel ez a ház inkább magas, mint mély, ezért a duplaventis kártya nem fér el benne.
Silent módban csendes, de akkor azért a hőfok is felszalad közel 80 fokra.
-
Ispy
nagyúr
Azt hiszem befejeztem a gépfejlesztést megint egy időre
Ház: Cooltek U2 + Noisblocker M12 PS
Lap: Asrock B75 ITX
Memória: 8GB Kingston hyperx 10th Anniversary Series
SSD: OCZ Agility 4
Proci: Intel i5 3570
Hűtő: Thermalright AXP 200 macho + Noisblocker M12 PS
VGA: Gigabyte GTX 1060 3GB ITX
Táp: Silverstone SST 500 -
Ispy
nagyúr
Komolyan mondom, annyit beszéltetek a metisről, hogy még a végén visszaköltözök egybe. A fekete metis egyébként nagyon bejön
-
Ispy
nagyúr
válasz
bozont #31712 üzenetére
Tudtam, hogy már valahol olvastam, meg is találtam a HTPC topikban. Szóval erre kevés lesz a 65-ös táp.
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
bope87 #31585 üzenetére
Nekem volt metisben sfx táp, úgy néz ki, hogy a metis alján van egy kivágás a tápnak, na arra kell felcsavarozni egy sfx táp konzolt és arra megy rá a táp maga.
A konzolt azt adják az sfx táphoz.
Nekem egy SilverStone Strider Gold 500W SST-SX500-LG volt benne, ez félpasszív, azaz alacsony fogyasztás mellett nem kapcsol be a ventilátor. Az más kérdés, hogy játék alatt full kakaón a ventilátor hozzáért valamihez és rohadt hangosan elkezdett kerepelni, szóval most garanciában van már 3 hete.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmgyűjtés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- E-book olvasók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Bittorrent topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest