- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi #61936 üzenetére
Most hétvégén szereltem egy "régi" Asus A320I-K alaplapot; az ugye a Ryzen 1st gen belépő szint volt:
3 PWM + 1 PUMP csati,
4 sata,
HDMI + DP...
Oké, M.2 slot csak egy volt rajta, de ez az alapmodell volt. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi #61686 üzenetére
Kis késéssel.
RX6400 úgy rémlik igényli a pcie4-et, az 5600G meg csak pcie3; ha kell a teljesítmény, erre figyelj.
A procik 88W ppt (papíron, igp nélkül 5600g inkább 65 körül van asszem), pcie alaplapi csati 75W ahogy írtad, asztalon ami előttem van 2tb samsung ssd-re 5V 1,8A van írva, számoljunk 2x9W-tal ssd-kre, szóval bele kellene, hogy férj.Szerk.: Úgy tűnik hétvégén nem tudok rendesen gépelni.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #61508 üzenetére
Két dolog:
1, nem találom a forrásban (és a forrás forrásában sem) a 40 darab RDNA 3+ magra utaló szöveget (persze lehet csak jobb szemüveg kellene);
2, "első sorban hordozható gépekben, handheld PC-kben és laptopokban villanhatnak majd, de több fejlesztés átkerülhet majd az asztali vonalra"...a 8700G-vel is nagyon sokat vártak, nagyon jó lenne, de szerintem ez nem mostanában jut majd el asztalra.#61510 sb:
Anno Intelnek volt edram tokban, chip mellett, anno az is szépen hozott a konyhára. X3D jobb teljesítmény, csak hőtermelés szempontból rosszabb. Kíváncsi lennék mi lenne ha külön raknának az apu chipletek mellé egy két szintes ram chipet, valami cache-nek.(Valszeg baromi drága lenne...)
Amúgy ja, nagyon jó lenne mini-ITX (meg kisebb, pl. miniSTX) méretekbe ilyesmit rakni.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #61473 üzenetére
Jaja, én még tegnap reggel megrendeltem.
Szerintem a csapágy lesz az, csak még mielőtt igazán darálni kezd. Nem tudom jól megfogalmazni, Noctuák vannak itthon, ahhoz képest hangos.
Venti pontos típusa Jamicon KF0420B1H-SR (nem írtam el, valóban nincs gugli telitalálat); dupla csapágyas és valszeg legalább 8000rpm-ig elteker. Jelenleg azon agyalok, hogy talán bepróbálok egy picit gyengébb sunon maglevet helyette.
Valszeg majd hétvégén halad tovább a dolog, előtte még tesztelni akarom így egy kisgépen, aztán majd meglátom. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #61449 üzenetére
Most este vettem át, eddig még csak tápteszteren volt, különösebb cicergést nem véltem felfedezni, a venti határeset, még nem darál...de már nem néma (terhelve nem volt, lehet ott már darál). Még kitalálom mire/hogy cserélem. Kikapcsolva viszont néma, nem cicereg (a korábban említett Seasonic TFX-szel szemben, mert hogy olyan is van a szekrényben..).
Ennyiért szerintem ez okénak néz ki. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
hegegabi80 #61455 üzenetére
Én pont ilyen "elfér az" megfontolásból rendeltem egyet.
4 centis noctua amúgy is van itthon tarcsiba szintén, úgyhogy ha még hangos is lenne, megoldom...ennyiért ez kb. ajándék, főleg egy hónap garival. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Strezi #61432 üzenetére
Ezen cserélhető a kábel, tehát nem visszafordíthatatlan a dolog (oké, a nem cserélhető rész kb. 4mm-rel lett rövidebb, az visszafordíthatatlan). Persze kérdés mit csinálsz később a méretre gyártott kábellel.
Én most ketté szedtem egy korábban NR200-ban használt cpu kábelt, többsége egy Ghost S1-be megy, a maradék meg ide került.
Amúgy igen, ez egy nagyon pici ház, macera benne dolgozni.Más: apróra felkerült egy fehér Ghost S1, ha valaki pont egy olyat keresne...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
sasNAXO #61338 üzenetére
No hát akkor, ha esetleg valaki hasonló cipőben jár, a HDPLEX 250W GaN táp az AC oldalon ún. EL csatlakozókat használ. Egész konkrétan ELR-03V van a hálózati oldalon és ELP-03V van a tápegység oldalán. A bökkenő az, hogy nem tudom honnan szedték, de amit én rendeltem (tme -ről), annak picit más volt a toleranciája és cserélni kellett a tápegység oldalon is, mert veszélyes(nek tűnő)en laza volt. Csere után már jól illeszkedik.
És ennek megfelelően elkészült az egyedi belső tápkábel a gépbe.
A cpu csatit is cseréltem, ez most ezüst színű, majd egyszer egy teljesen egyedi méretű feketét összedobok, de most pont volt egy méretre passzoló másik amit kis átalakítással bele tudtam rakni. Ahogy első képen is látszik, beraktam az előlapi USB-C kábelt is; na ezzel sem vagyok túlságosan elégedett, éppen csak odafér és baromira merev kábel. Ha nagyobb hűtő lenne a gépben, valszeg nem tudnám elvezetni az alaplapi csatlakozóig.
Továbbra sem tökéletes, de alakul. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
rxmiss #61345 üzenetére
Király, köszi!
Létezik már GaN 500 is.Az nvidia RTX "power spike" (remélem jól rémlik a kifejezés) dolog miatt lehet egy 3090-hez valami sfx tápot kötnek inkább.
Én azt olvastam hogy a gen3 picit gyorsabb mint a TB opció, a gen4 meg jóval gyorsabb. Nem tudom már hol volt a teszt meg hozzá a benchmark. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #61343 üzenetére
Köszi, a tépőzáras kábelharisnyát nem ismertem.
Majd valahogy lesz, van itthon rendes MDPC-X kábelharisnyám, csak sajnos fehér.Zsugorcsőből meg csak ilyen rövidebb készletek. Majd egyszer szeretném szépen megcsinálni.
#61342 hoffman_: Utóbbi egy évben ez az Oculink nevű csatlakoztatás az újdonság amit találtam. PCIe 4.0 x4 - már egész jó; jobb mint a TB. És ha jól értem már van x8 is, bár azzal még nem láttam egpu dock-ot. Amit nem találok, egy normális PCIe kártya ami tudja a 4.0-ás verziót (hátlap felé). Sima M.2 helyére rakható átalakító van több is alin.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #61339 üzenetére
Köszi! Valszeg tudod, de van belőle nagyobb, a Densium 4 Plus V2.
Amin én még agyalok, és szeretném majd idővel kipróbálni; van ez az új Oculink kábeles egpu-s opció és ebbe pont befér még egy félmagas pcie kártya, tehát ha azon ki lehetne vezetni egy 4.0-ás Oculink kábelt, akkor lehetne külső dobozban VGA és akkor ha játszol bekapcsolod, ha nem kell, akkor megy a integrált és egy fél W-t nem fogyaszt a VGA. Ez még nagyon a jövő zenéje, de érdekel engem a dolog.#61340 Hanok: Ez egy hosszú sztori, a tervező/készítő eltűnt a világ elől tavaly valamikor, és egy legyártott készlet maradt csak belőle, amihez egy korábbi disztribútor partner nehezen hozzájutott év végén és próbált rendezni (többen az eredeti megrendelők kis felárral meg tudták végül kapni), meg a maradékot értékesíti (gondolom mi pótoltuk ki az eredeti megrendelőket). Tehát hogy sajnos messze nem kiforrott darab és a kevés mennyiség meg az előzmények miatt az ára is olyan amilyen.
-
sasNAXO
aktív tag
Nos, ez a Densium APU a tökéletestől jó messze van, de határozottan tetszik.
A Noctua L9x65 a chromax ventivel viccesen kicsi benne, de cserébe könnyű volt szerelni, mert nincs útban semminek és egész jól is hűt azért. Csak 2mm van a venti és a rács között, szóval cserélve lesz majd, de egyelőre elégséges.
Rég használtam ennyi gyorskötözőt egy építésnél. A bekapcsológomb kábelt jó lenne valami feketébe belehúzni, vagy pl. a HDPLEX GaN tápkábelének konnektor végét jó lenne vagy lecserélni, vagy moddolni, mert túl sok helyett foglal (pl. L12 vagy Black Ridge nem fér mellé) és színes is. Valamint az alaplap rögzítése nagyon érdekes, ilyen M3 menetes kézi lefogatóanyákkal (hüvelykujj anya?) megy, aminek a legnagyobb baja, hogy nem mindenhova fér oda. Szerencsére van itthon többféle M3 csavar és hozzá tartozó kellék.Szerk.: Az előlapi USB-C azért nincs berakva/bekötve, mert az újfajta 3.2-es csati van hozzá. A lapon meg csak a régi 19pines van; majd jön átalakító és pótolom később.
Egyelőre így ennyi. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
zolika15 #61335 üzenetére
Nincs olyan minősége mint a T1-nek, cserébe hasonló árban van. T1-nél a panelok és az illesztések nagyon rendben vannak, itt azért nem, tehát pl. a kisebb panel amit a 4 belső csavar tart, hajlik picit. Majd próbálok ellen hajtani rajta, állítólag lehet, és akkor szebben illeszkedik, de lényeg hogy nincs T1 szinten. Mondjuk kevesebb is készült belőle és valszeg több nem is fog, úgyhogy nagyon egyedi. És nekem baromira tetszik.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #61330 üzenetére
Nekem Densium APU-t hozott a postás.
Ugyanitt enyhén moddolt 1st gen InWin Chopin hamarosan eladó...
(Ezt mod nyugodtan törölje ha szabálytalan.)
-
sasNAXO
aktív tag
Nálam most itt van egy Asrock Deskmini X300, van olyan M.2 NVME meghajtóm (WD Black) amit nem lát és ezért nem indul róla. Nem tudni miért, más lapban vígan indul és szalad róla a rendszer (konkrétan soha nem volt vele még gond - és az X300 is indul más NVME meghajtókkal). Úgyhogy az én esetemben is lapra, és/vagy bios-ra gyanakszom; soha nem láttam még ilyet korábban. Nyilván nem világvége, csak macera.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
rxmiss #61297 üzenetére
Ha jól emlékszem láttam olyat, hogy kettő ilyen késes 1U benne volt egy ATX méretű táp helyén és akkor lényegében redundánsan voltak, lehetett egyiket cserélni amíg a másikkal gond volt, azért az jó cucc.
Témához: az Aliexpressen kb. minden második flext atx tápra odaírják az 1U kifejezést is... úgyhogy meg kell nézni mindig miről is van szó.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
tippm86 #61238 üzenetére
Alin körülnéztél már?
Most hirtelen ez ugrott be onnan: 2023NEW K39PRO portable A4 portable SFX -
sasNAXO
aktív tag
Ha esetleg valaki nézegette volna a Densium APU-t még mielőtt a Densium-ot csináló muksa eltűnt volna a honlapjával együtt...van pár darab az overtek-en aranyárban.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #61226 üzenetére
Tudom milyen drága volt, nézegettem, csak nem érte meg.
Ráadásul nekem Mk2.
Azon agyalok valami szerszámmal megcsinálom csúnyán magamnak, úgyis csak másod ház a titán T1 mellett...de részben pont emiatt nem akarom összebarmolni.Igen, covid körül letolták nagyon az árakat (állítólag veszteséges szintre), aztán visszaemelték (állítólag nullszaldóra) és végül amikor kifogyott(?), akkor a webshopjuk is megszűnt. Volt egy novemberi poszt Discord csoportban az R1-ről (nem tudom ezt most jól be tudom-e linkelni, vagy meddig marad meg...), addigra már szerintem nem ment a webshopjuk; az utolsó meg egy februári 6-i elnézést kérnek a hallgatásért és még talán nincs minden veszve poszt volt.
-
sasNAXO
aktív tag
Na ez egy érdekes valami: Minisforum Unveils $519 Ryzen 9 16-Core Motherboard | HotHardware, ITX alaplap integrált 16 magos AMD procival.
Szintén "érdekes" kitétel a minisforum oldalán: "Delivery only to other European countries except Hungary." -
sasNAXO
aktív tag
válasz
imibogyo #61167 üzenetére
Van az a batárnagy passzív Noctua, az csak megforgatható, nem?
Szerk.: Ez: NH-P1.
Ami a tervet illeti, egy dolgot nem értek, egy néma gépbe vinyót rakni..? -
sasNAXO
aktív tag
válasz
mpierre #61161 üzenetére
Ncase M1 háznál volt olyan venti rendezés, hogy ajánlott volt deshruod esetén hogy alul fújja ki a meleget. Nekem NR200-ben volt egy ideig így, működött de asszem 5-10C volt amikor fújtam inkább. Ki kell próbálni, én utólag arra gondoltam ha nagyobb bordájú kártyám lett volna akkor lehet jobb lett volna (több esélye lett volna leadni a hőt), valamint ha sokkal jobban passzolóra tervezem meg ahogy a venti volt a borda előtt (a borda kisebb volt mint a venti, tehát mellőle tudott szívni levegőt -> nem hűlt úgy).
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #61153 üzenetére
2.5 slotos az inno3d gpu-d? Nem fér be a 2.25 állásban? Oda még elfér az L12, nekem is az van. Nekem valamiért úgy rémlik, hogy a Ghost S1 is csak 2.25 slotos és azért gondoltam hogy ugyanoda be lehetne dobni átalakítás nélkül...
(Ráadásul ugye a T1-nek szellősebb rácsa van elméletileg mint a Ghost S1-nek.) -
sasNAXO
aktív tag
Ryzen 5600X, RTX 3070, itt picit részletesebben.
Bár hoffman_ kolléga pont most írt egy nagyon jó RTX 4070 tippet amit valszeg bele lehetne rakni a 3070 helyett (és szintén deshroudolni reddit alapján), csak éppen nem játszok annyit, hogy megérje foglalkozni vele.Komolyabbra fordítva a szót: a Ghost S1 nagyon jól van összerakva. Nekem mkII van, tehát régebbi, de szerintem nagyon rendben van. Viszont a T1 jövő állóbb és szintén minőségi cucc. Nincs annyira egyben - cserébe lehet variálni a helyfelosztást - de összességében nagyon minőségi az is. Most a V2.5-öt néztem én is, nincs értelme váltanom (főleg nem egy beszerezhetetlen V2.1 titániumról), de tetszik.
(És szerintem nem is annyira vészes most az ára.) -
sasNAXO
aktív tag
válasz
sasNAXO #61094 üzenetére
Javítanám magam, 3400G volt, 2x8GB XMP memória, Gigabyte AB350N alaplap, és RGEEK 160W picoPSU + 120W kockatáp és azzal állt le a gép. De y-cruncher + heaven teszt alatt. Tehát nem 90W, hanem 120W volt kevés, de ugye terhelés teszt alatt.
#61096 HUN_Sector: Jogos, nem ismerek igazán minőségit...talán HDPLEX?
Mindegy, ha nincs agyon terhelve akkor bírni fogja a 3400G és ha legalább Bxxx alaplapod van, akkor a BIOS OC beállítások között lehet olyat, hogy lehúzod a PPT értéket, mondjuk 75W-ra és akkor hirtelen -13W a csúcsteljesítmény. Asszem ilyen nincs az Axxx alaplapoknál, de lehet ott van amit írsz, hogy 45W és akkor annak talán 65W körül van a PPT-je és nem sok % teljesítményt vesztettél. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi #61093 üzenetére
3200G-t nem láttam még 80W-ig boost-olni. 3400G-t igen.
(90W-os kocka táppal le is állt a gép teljesítmény teszt közben.
)
A lényeg az lenne, hogy ha nincs agyon hajtva, akkor elméletileg bírnia kell a 120W tápnak.Ha proci és memória OC van, akkor kb. garantáltan kevés.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #61090 üzenetére
5600G/5700G tud 80W körül/fölött kajálni stabil hűtés mellett. (Teszt programok mellett. Élesben nem láttam még annyit enni, mondjuk akkor nem is annyira szoktam nézni.
)
Egy 65W Ryzen procinak általában 88W PPT értéke van, addig tud boost-olni. BIOS-ban le tudod fogni. Ha nem terheled agyon és minőségi az a 120W, akkor valszeg elég lesz neki. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi #61064 üzenetére
Az NH-L9a-AM4 37mm magas.
De igen, olvastam, hogy a H2O válogatós, talán a legnagyobb léghűtő ami belemegy, az a Thermalright AXP90-X53 és az sem éppen optimális.
Mondjuk benne van a nevében hogy H2O... -
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi #61059 üzenetére
Arra bőven jó lesz, és ugye ahogy írod is, ez elvan külön VGA nélkül is és szerintem CSGO eldöcög rajta még úgyis mondjuk 1080p-ben.
240-es hűtővel meg imádni fogod valszeg, 5600G/5700G nem túl forrófejűek ha nem Noctua L9-cel akarod őket hűteni. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi #61052 üzenetére
RX5xxx-nél hoz egyáltalán valamit a konyhára a pcie4? Nekem úgy rémlik, hogy ott még nem számít.
Illetve kell-e a gyorsabb SSD?
(Szerintem az 5600G jobb lenne.)
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi #60951 üzenetére
Thermalright AXP90-X53?
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi #60948 üzenetére
NH-L12S lesz az, 70mm.
-
sasNAXO
aktív tag
Nem teljesen ITX, de gondoltam megosztom. Variációk egy témára:
NAS mITX vagy mSTX alapon.
December elején lőttem aprón egy Asrock J3455B-ITX alaplapot, és gondoltam az lesz az új NAS alap, kapott egy nagy samsung szerver SSD-t, pico PSU-t + szellős házat és szépen elketyegett 9W körül passzívan 0-24. És nagyon elégedett voltam, mert a korábbi Q1900 konfig nem ment 10-11W alá kb. sehogy sem.
Majd aztán szembejött aprón egy miniSTX alaplap, egy Fujitsu D3544-S, Intel J4005 procival ,és gondoltam kipróbálom milyen. Tetszett hogy kicsi, meg kíváncsi voltam rá mennyire jó, gondoltam legfeljebb tovább adok rajta. Kapott egy 3D nyomtatott házat magának ahogy a képeken is látszik.
Ugyanazzal a típusú SSD-vel és boot pendrive-val 6W alatt fogyaszt a lap üresjáratban.
Úgyhogy bár nem ITX, de ha valaki valahonnan tud ilyet szerezni magának, akkor részemről csak ajánlani tudom. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #60868 üzenetére
Még egy év mire talán? normalizálódnak az árak, és kb. jön is az AM6 mire az ember AM5 APU-ra adná a fejét...
Az árazási és elérhetőségi kérdéseket leszámítva, nekem tetszik, mármint a 8700G.
Meg egy 5700G vs. 8600G összehasonlításra kíváncsi lennék, ott ugye 8 Vega CU vs. 8 RDNA3 CU, hogy mennyit hoz a konyhára az új architektúra (és megéri-e a hatalmas AM5 felár.) -
sasNAXO
aktív tag
válasz
hegegabi80 #60850 üzenetére
Egész jó, nem néma, de sokkal hangosabbra számítottam. Mondjuk csak 1080p alatt használtam. Rég nézegettem hozzá a számokat, de azt hiszem picit éppen az RX 580 alatt volt? Csak cserébe jóval kevesebb fogyasztással. Szóval ja, kevesebb hő, hang és majdnem annyi teljesítmény mint a kicsi 580 (elméletileg, mert nekem nem volt olyan és nem tudom összehasonlítani, csak amit neten találtam és ha jól emlékszem!
).
Aprón volt fent hirdetve. Úgy értem az árválkodást, hogy vártam hogy valaki csapjon már le rá, vagy egy hétig, de nem tette senki és akkor ráírtam én hogy viszem.
-
sasNAXO
aktív tag
Enhance 7660B, 600W, van hangja, de mire beindul már a többinek is van hangja és főleg szélzaj, szóval szerintem teljesen oké ebben a méretben. (Igazából nem teszteltem külön, lehet más hangosabb. Meg rumli van az asztalon, úgyhogy 30 centire van a fejemtől, szóval lehet távolabb jobb.
)
Igen, egy 5500XT 4GB. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #60842 üzenetére
Ők is gondoltak erre: Extender Bracket (ssupd.co)
-
sasNAXO
aktív tag
Nem teljesen ITX, de azért mégis:
AMD's upcoming integrated graphics matches seven years old GTX 1060 in Geekbench 6 — Ryzen 5 8600G iGPU benchmarks leak
Így lassan két éve az AM5 életciklusában megérkeznek végre az APU-k is... -
sasNAXO
aktív tag
Asrock J3455B-ITX alaplap esetén bios hack kell, hogy ne 10 perc alatt álljon fel az xpenology rendszer. Nem tudom az általad linkelt Asrock J3355B-ITX érintett-e a dologban...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #60641 üzenetére
Theez Humble, ha jól tudom magyar gyártmány, régen hirdette a gyártó itt aprón.
Nem találom már, meg nem is tudom melyik kolléga volt. Azt nézem van új dizájnja azóta, az elfin.
SHOP – Theez Designs (Az aprós árak jobbak voltak régen.)
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #60586 üzenetére
Jó lett! Milyen procihűtő(borda) az? (És miért nem U9S?
)
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #60600 üzenetére
Esetleg még egy offsite backup.
Szerk.: bocsánat, látom írta Pista0001 közben hogy külön, csak nem tűnt fel, hogy lapozni kellett volna. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #60568 üzenetére
Nem hallottam hangot a tápból még, elégedett vagyok vele.
Melegedni melegszik, de elméletileg bírja.
Egy RX5500 meg egy Ryzen 3200G van a gépben, ezt még elbírja, de igen, egy nagyobb valami kellene.
Aliról rendeltem, igazából csak mert ki akartam próbálni. (K39 volt anno, csak akkor voltak elérhetetlen árban a VGA-k.)#60569 PROTRON:
Csak a házat.Majd ha visszaszerelem egy windows-os gép alá, megnézem majd a hwinfo-t, de én eddig nagyon elégedett vagyok a GaN-nal.
Vagy, ha linux alatt tudod mondani mivel olvassam ki, akkor ne tartsd magadban.
-
sasNAXO
aktív tag
Metalfish S3 vs. In Win Chopin
A Chopin csal, mert a kb. centis oldalsó "dudora" sokszor nem látszódik.Metalfish S3 belülről:
Felülre elméletileg 80x15mm venti menne, de be lehet ügyeskedni a Noctua A9x14-et.
Flex ATX táp helyett a HDPLEX GaN 250W került bele. Szerintem egyáltalán nem rossz, de valszeg nem tartom majd meg. -
sasNAXO
aktív tag
Én anno Ryzen 7 2700-ról (8c/16t) váltottam egy Ryzen 5 3600-ra (6c/12t). Néha előfordult hogy pl. egyszerre sok (tizenx) oldalt nyitottam böngészőben, na akkor volt érezhető hogy "csak" hat mag, egyébként kb. nem. De nem éreztem gyorsabbnak sem igazán.
A 3600 és a 4600G ugyanúgy zen2 mag, annyi a difi, hogy a 4600G 65W TDP keretében benne van a grafikus rész is. Tehát ha maxra akarod járatni, akkor valszeg kevesebbet tudsz kihozni belőle mint a 8 magosból ahol a 8 mag gazdálkodik a 65W kerettel.
A 4600G-vel amúgy nincs tapasztalatom, de az 5600G-vel van, jó cucc...Ha csak nem kell érdemben a 8 mag, akkor valszeg nem jársz vele rosszul, de majd hátha más is tud mást mondani erről.
Ezt még idelinkelném: IGP-k az APU-k ellen - LOGOUT.hu Számtech cikk, ez alapján a 4600G hozza a gt1030-at. Szóval ahogy írtad, sidegrade, csak kompaktabb méretben.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Pista0001 #60549 üzenetére
Sajnos ezzel trükköznek a kínaiak az alin és ezt az ali egyáltalán nem tiltja, mert folyamatosan, mindig minden ilyen.
(Vagy a szállítási árba rakják a pluszt és az valahogy nem mindig jelenik meg mobilon...)
Egyébként szerintem ilyen olcsón nem fogsz találni házat. Dupla ennyiért már talán. -
sasNAXO
aktív tag
Én is úgy csináltam anno, Proxmox -> VM -> Docker.
Nem vagyok szakértő a témában, de korábban tárgyalt hiányosság miatt - Proxmox nem adja át a smart adatokat a VM-nek - valszeg nem fog menni dockerben a scrutiny, mert a docker a vm-ben fut.kutga kolléga által ajánlott Proxmox topik lehet (biztos
) többet tudna mondani erről.
#60533 kutga:
Őszintén szólva nem tudom kell-e nekem Proxmox. Nekem overkill. Kellett frissíteni a Proxmox-ot, benne a vm-et és a vm-ben futott a lényeg; és mivel dockert használtam, nem kellett másik vm. Persze biztos van aki ennél sokkal többet használna ki belőle.Most van itthon egy Intel NUC (régen ITX volt) ami nonstop megy, ubuntu server van rajta; meg van egy nagyobb szerver ami ad-hoc megy, azon volt régen proxmox, de utoljára már arra is csak sima ubuntut raktam.
-
sasNAXO
aktív tag
Ezt ismerem, csak sose automatizáltam még. Ugye a lényeg az lenne, hogy jelezze is a hibát látható módon.
#60531 ANOka:
Ezt haver mutatta múltkor, van hozzá docker, nem kellett hagyományosan telepítenie.
Én még nem próbáltam.Persze kérdés Proxmox alatt mi a jó mód, mert asszem ott nincs közvetlen docker support alapból (persze linux, fel lehet rakni rá, csak ugye megint egy "barkács megoldás").
Bakker, így folytatjuk felrakok még a héten egy új Proxmox-ot valahova... -
sasNAXO
aktív tag
Egy NAS rendszerben van erről valamiféle értesítés, jelzés, ha kezd romlani (ha jól tudom). Nem tudom egy proxmox az ilyet hogy kezeli. Mivel Linux biztos nagyon jó egyedi értesítést össze lehetne eszkábálni rajta, de ugye minél "gyáribb" a megoldás annál kevésbé kell számolni hibákkal (jó esetben, persze
).
-
sasNAXO
aktív tag
Még egy kis AMD AM4 morzsa mára: lehet lesz 5500X3D, 5700X3D.
AMD Seems To Be Readying More Desktop CPUs With 3D V-Cache | HotHardware
(Engem utóbbi lehet érdekel, főleg ha a TDP az 5800X3D alatt lesz.)
-
sasNAXO
aktív tag
Ezt nem láttam itt említve, úgyhogy gondoltam linkelem, mivel sokan iGP-t használunk ITX mellett: Ryzen 8000G család érkezésére utal a Gigabyte BIOS-a
Úgy néz ki jövő év elején végre érkezik valami értelmes AMD APU (mondjuk sajnos csak a legdrágább kapja meg a sok grafikus magot).Szerk.: Azt nézem, hogy az RX 6400 kártya az ami 12 CU-s, de az még csak RDNA2, ez már RDNA3 lesz.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
FullGas #60311 üzenetére
Az L9a fölé befér még egy 5-6mm talán (most éppen nincs benne semmi úgyhogy sacc). Pl. ilyen dolog jó fölé: NA-FD1 (noctua.at)
Ventiknek alul/felül (vagy ha fektetve van akkor két oldalt) elméletileg van helye, gyakorlatilag -ahogy írta is kolléga- nincs. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
viperabácsi #60241 üzenetére
Én eddig még nem láttam olyan pcie4 risert ami nem "kokain áron" lett volna.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Dr. Akula #60192 üzenetére
Win11 PRO-nál se lehet már kikerülni.
Leesett azóta, hogy upgrade-ről van szó nem friss installról.
(Mármint hogy kollégák azért nem találkoztak vele még.)Akkor majd a 12-vel fogod megkapni.
Van itthon egy 11-est futtató gép tesztelési céllal, úgyhogy nem idegen a dolog, meg persze OOSU10 és OOAPB ismert programok, sőt, Rufus is havi használatban van, csak majd akkor váltok fő gépen 11-re ha abszolút muszáj.
Mondjuk most a következő projekt egy AMD videokártyás linux gép lesz tesztelési célokkal...állítólag egyre jobb az open source driver, ki kell próbálni. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
PROTRON #60188 üzenetére
Igen, ezért maradok a 10-en, itt már kevesebb radikális
balf...változtatást csinál az MS. Bár néha a Windows Update feldobja, hogy frissítsek 11-re, amit ha elnyomok, akkor a .Net FW legújabb preview-át felrakja a rohadék.
A Windows Update-et a futtatás (Win+R) / gpedit.msc -vel lehet szépen megzabolázni, bár Windows 10 első 3-4 verziójában az sem működött (céges fejlesztői gépen nekem is vannak horror sztorijaim mit művelt), de most már működik. Nekem úgy van beállítva, hogy automatán letölti és jelez, de nem frissít.
Driver frissítést nem tudom hogy lehet kikapcsolni, nekem még masszívan nem rontott el semmit, és ha újabbat raktam fel, akkor azt békén hagyta. Most is pl. valami intel drivert ajánl opcionális frissítésként, de nem rakom fel, mert minek.Windows 11-ről hadd ne írjak semmit. Na jó, egyetlen pozitív tulajdonsága eddig, hogy regedit-tel vissza lehet hozni a korábbi jobb gombos menüt amit ugye kedves MS telecs***ett mindenféle használhatatlan alapértelmezett dologgal amire az embernek nincs szüksége.
Meg állítólag a WSL2 jóra sikerült, csak én azt pl. nem használom. (Mondjuk azt mintha végül a W10 is megkapta volna.
)
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
PROTRON #60186 üzenetére
Legújabb Windows 11 Home verziónál nem kikerülhető (parancssor nélkül), Pro verziónál sem elméletileg, de utóbbira látok ellentmondó állításokat is. Szóval a Pro verziónál talán még igen, de elméletileg arról volt szó valamelyik preview-nál hogy már annál sem lehet kikerülni majd parancssor nélkül. Nem kínzom magam 11 telepítésével, úgyhogy nincs friss személyes tapasztalatom a dologgal (és remélhetőleg nem is lesz egy ideig
).
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
PROTRON #60143 üzenetére
2,5L jó lesz?
Case SLM1m 2.5L | SFF Cases Custom MOD (custom-mod.com) -
sasNAXO
aktív tag
válasz
AxBattler #60098 üzenetére
Én 55-ért vettem egy használt B550I-t egy másfél éve talán, remélem kiszolgál amíg az AM5 alaplap árak használtan beesnek oda...
Mint kiderült hibás a 3,5-es hangkimenet, de mondanom sem kell nem viszem vissza gariztatni (ráadásul abban a boltba azóta se kapható ahonnan eredetileg van). Tragédia ami most megy az ITX lapokkal. -
sasNAXO
aktív tag
Vannak gondok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged