-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tudnátok ajánlani halk, de használható 70mm-es slim ventiket?
-
Chieftec BT-04B-U3 - ugyan kicsit dundibb, mint egy konzol, de minden elfér benne, lehet bele normális hűtést szerelni, és egy igazán jó tápegységgel szállítják.
Árgép
Logout cikk
Light mod -
válasz
Archttila #29043 üzenetére
Vegyél apróról egy Big Shuriken-t, meg külön rá egy minőségi, 25mm vastag 120mm PWM ventit, és kész! Voltak akiknek szintén bántotta a fülét az AXP-k gyári légkavarója, ha még arra kell külön venni egy minőségi darabot, az már drága mulatság...
Milyen procit és tápot használsz?
Szerk.:
Most látom, hogy az SG13-ba max. 61mm magas hűtő fér, ez így kilövi a fenti gondolatot. -
válasz
canniball #29008 üzenetére
Nekem van elfogadható szint, de ez a Samu olyan, mint egy betonkeverő.
Minden elemnek be van tervezve a zajcsökkentése:
- WindForce-os, alacsony fogyasztású VGA;
- Xigmatek Praeton + SWIF2-92P;
- házba alacsony fordulatszámú SWIF2 + Noctua;
- HDD csere + a mostani felfúrása a falra.Ennél több már csak aránytalan ráfordítással menne, de így nekem elég lesz.
-
Mondjuk a ház elejére nem árt valami jobb 120mm-es ventit betervezni, mer' a CM-féle elég hangos. A HDD-knek sem árt.
Mivel hátul nincs aktív hűtés az Elite 120-ban (az oldalsó 80*80*15mm-est kb. el is lehet felejteni), ezért jól jön a teljes PS/2-es méretű táp nagy ventije, az szvsz elég is lesz a tervezett AM1-es konfighoz. Az APU hűtését azért majd nem árt lecserélni az Arctic M1-es megoldására.
-
Ez márpedig magyarázatért kiált, mert amennyire tudom, amíg vízszintes, vagy függőleges tengely mentén van elhelyezve, addig nincs gond.
Megnyugtató cikk, köszi!Egymás mellé keresztben, vagy egymás fölé? Előbbi a ház szélességét, utóbbi a magasságát növelné még számottevően.
Egymás fölé, hosszanti irányba állítva őket.Ez esetben a perforáció miatt ugrana a minimalista előlap. Még ha az alaplapi tálca jobbra is megy ~20mm-t (2,5"-es meghajtó a 3,5"-es helyett), egy darab 120mm-es venti akkor is csak úgy férne el ha az alaplapi tálca a korábban látott módon élhajtásokkal kikerülné; vagy nőne a ház szélessége (~1cm-t). Ha pedig 2db 80/92mm-es venti menne előre, akkor az alsó a bővítőkártya ház előlapjáig történő előrenyúlását (max. 210mm-es nyákhossz) gátolná meg.
Ha az előlap fontos, akkor nem szóltam, pedig előre kerülhetne olyan rács, ami a tetején található (portokkal együtt), felülre meg egy nyomógomb és csatlakozó nélküli tésztaszűrő. Persze ez ízlés kérdése is.
A tálcát nem bántanám.Ha az alaplapi tálca egyenes marad, akkor igen.
Miért ne maradna egyenes?...felborulna az alkatrészek elrendezésének kényes egyensúlya, láncreakciószerűen kompromisszumok hadát magával rántva.
Bele se merek gondolni... -
Nekem anno azt mondták / tanácsolták a HDD-topikban, hogy az a legjobb, ha vízszintesen, fektetve mennek a HDD-k. Ha a hosszabbik élére állítod, az még so-so elmegy, de a rövidebb élére állítva várható a legrövidebb élettartam. Dunno, ne kérdezd, ezt mondták.
Néztem az új tervedet, nagyon tetszik, sokkal átgondoltabb az előzőnél, de én alulra, fektetve raknék két 3.5-ös HDD-t, a ház elejébe pedig 1-2 ventit, a 2.5-ös HDD-k helyett (azok mehetnének az alaplapi tálca alá, ahol most a 3.5-ösök vannak, 3 is elférne ott.).
-
válasz
#22145024 #28754 üzenetére
Ismétlem: egy 6W-os CPU szvsz az életben nem hajt ki egy 55W TDP-s VGA-t.
De ha ennyi fölös pénzed van, akkor...
Zotac GTX750 Zone Edition 1GB DDR5
Palit VGA GTX750 2GB GDDR5 KalmX
Esetleg...
XFX Radeon R7 250 Passive Core Edition 1GB DDR5 -
válasz
kisza25 #28741 üzenetére
Grats a SWIF2-esekhez, így is jól mutat a ház!
(#28750) mintAdarab
Mivel passzív a lapod, ezért ajánlottam szintén passzív VGA-kat hozzá.
750Ti-t csak akkor vennék hozzá, ha nem olyan sokára fejlesztenél minimum Pentiumra. Anélkül szvsz fölösleges pénzkidobás, én inkább maradnék a hangtalan koncepciónál. -
válasz
#22145024 #28738 üzenetére
Inkább egy (passzív?) R7 250-et, vagy GT 730-at tennék mellé, azzal tuti elboldogul. Persze csak ha a munka miatt feltétlenül kell, mivel játékra elég kevés ez a két VGA, és ár/érték arányuk sem kiemelkedő...
Esetleg megfontolnék helyette egy Kabini rendszert, szintén passzív CPU-hűtővel. -
válasz
kisza25 #28593 üzenetére
Az se rossz!
Én is azon gondolkodok, hogyan tudnám passzívan üzemeltetni a gépemet. Egy Bitfenix Prodigy-be elfér előre egy 200mm-es venti, plusz hátra/felülre még 1-1 120mm-es, persze mind leszabályozva. VGA-ra menne valami Arctic borda, a CPU meg kapna egy feszcsökkentést, és egy nagyobb torony bordát - valami aszimmetrikus cucc kéne ide is.
Mellesleg egy csomó kocka mATX ház bejönne, hasonló méretben, és szellőzéssel, de olyan ortopéd helyekre tudják tervezni a csatlakozóikat, hogy az életkedvem is elmegy az egésztől... lásd Raijintek Aeneas, Aerocool DC Cube, stb.
Most komolyan, ki talál ki ilyet?
-
-
válasz
Kickass #28542 üzenetére
De, csak egy átalakítóval a belső USB2-es csatira kell kötnöd, és gyak. USB2-es portjaid lesznek. Nesze neked DVD nélküli médiaközpont.
(#28546) Benyaking
"Az szerintetek normális hogy 2 sata csatlakozó van az új alaplapomon?"
Ha x@rtál előtte a fórumban kérdezni, akkor igen.(#28552) Mercutio_
"H81 butitott csipszet."
Már amelyik gyártónál...
Szvsz ez a két legolcsóbb, legalapabb (részemről) ajánlható ITX lap: -
válasz
patomi #28508 üzenetére
Ezt a házat nyílvánvalóan nem CPU-burn tesztek órákg futtatására tervezték. Hiába 65W-os egy i3 (aminek jobb az energiagazdálkodása a penyánál), de kimondott HTPC-feladatok esetén nem hiszem, hogy 30%-nál jobban meg lenne terhelve.
Egy Kabini-vel tökéletes lenne.
De miért csak egy 2.5-ös hdd-t lehet belerakni? Oké, hogy HTPC, de akkor is... -
Bréking! Megjelent a Silverstone Sugo SG13 fehér színű, éééés.... PINK változata!
Nesztek!Nekem a szemem is kiégett...
-
-
válasz
#16939776 #28437 üzenetére
Okés, értem: igazán halk és hatékony csak nagyobb hűtővel lehet a rendszer.
Nézegettem én a Phanteks-et, és jó is lenne magasságra, de akárhogy forgatom, beleütközik a VGA-ba, vagy a RAM-okba, vagy a jobb oldalt merőlegesen felfüggesztett HDD-be, vagy a hátlapi portok felett közvetlenül elhelyezett hátsó 120mm-es ventibe:
Egyedül még a Shuriken Rev.B lenne, amiben több az anyag (350g) ezeknél a kis HTPC hűtőknél, és ami még határokon belül marad.
Bár lehet, hogy most már csak én pörgöm túl a témát, az i3-amra (később 65W-os i5) talán tényleg elég egy Zelos/Silvretta + rá egy minőségi PWM hűtő, aztán csókolom.
-
Pénteken vettem egy AC Alpine 11 Pro Rev.2-es hűtőt, de sajnos a venti műanyag kerete nyomta a RAM-okat, meg mintha a kondik is kicsit útban lettek volna, szóval kuka.
Konstatálnom kellett, hogy a lapomon elég közel vannak a DIMM-slot-ok a CPU hűtő furataihoz:
A Silvretta lenne még, amit nézegettem, de a lenti képek alapján ez sem férne el:
Bár nem tudom, ezen a képen a rögzítősínek síkján nem nagyon lóg túl a borda:
Vagy inkább maradjak a Rajintek Metis, TT Slim X3 kategóriás hűtőknél, lecserél ventilátorral?
-
Üdv!
A Scythe Kozuti-ra fel lehet úgy szerelni utólag 25mm-es ventit a gyári helyett, hogy a borda fölé kerüljön, mint a legtöbb top blower esetében? Elméletileg ráférne egy 92mm-es, de nem tudom, hogyan lehetne rögzíteni.
A Raijintek Zelos-ról meg írtak itt elég sok negatívat, de ha vásárlás után azonnal lecserélem a ventijét egy normális 25mm-esre, akkor is ilyen szörnyű lenne a helyzet?
Bár most már igazából a Silvretta tetszik, de hátha...
-
válasz
shteer #28388 üzenetére
750Ti már az Athlon 5350-en is CPU korlátos...
AMD AM1 Platform and Athlon 5350 with GTX 750 Ti - 1080p at under $450
Review: AMD Athlon 5350Ha néhanapján játszana, akkor az 5350-nél nem adnám alább, arra is lehet passzív hűtőt venni. Ráadásul ezen az új ASRock lapon csak 2db SATA csati található, az AM1-eseken viszont 4db van.
-
-
válasz
Pete55555 #28371 üzenetére
Nemtom', talán lehetne rá vágni egyet, mint a CM Elite-eken, de a porszűrést hogyan oldjam meg?
(#28372) Duracellm...
Igen, nagyjából így néz ki az MSI-m, és a HDD-keretnek, alul benne egy HDD-vel szintén el kellene majd férnie.
A bordából vághatok, de az meg gondolom csökkenti a hőleadás hatékonyságát. -
Üdv!
Szerintetek egy ARCTIC COOLING Accelero S2 hatékonyan le tudná hűteni a GTX 750Ti-met az Antec ISK600-amban?
Normál házban nem lenne kérdés, de itt ugye szűkös térről beszélünk. Ugyan két db 120mm-es ventit járatok benne, de vannak kétségeim.
Még a furattávolságokat kell csekkolnom...
-
válasz
patomi #28293 üzenetére
Köszi, de szállítással számolva jobban megéri egy újat vennem...
(#28299) kisza25
Az kellemes, jók az Arctic hűtők. Ezek szerint egy 65W-os, tuningmentes procit a Mini változatnak is el kell bírnia, lecserélt ventikkel.(#28309) Duracellm...
Hát arra én is. Még a héten olvasgatok teszteket, aztán vasárnap berendelem. A legszimpibb (és legdrágább) a 92mm-es Shuriken, de lehet, hogy arra is rögtön vennék egy 25mm-es ventit. -
válasz
btudos #28283 üzenetére
Köszi, de ahogy mondtam, inkább kisebb lenne jó!
(#28284) Duracellm...
Köszi, de így a felfogatás nem tűnik túl stabilnak.
3-4k a borda + 2-3k a hűtő (minimum), azaz olyan 6k. Ennyiből megveszem a korábban említettek bármelyikét.(#28285) kisza25
A Blizzard-ok közül nekem inkább a T2 Mini tetszik, bár nyilván nem olyan hatékony, mint a nagyobbik. -
válasz
patomi #28275 üzenetére
Ja, az igen.
(#28276) Duracellm...
Lehet az is jó lenne, de én inkább a lap felé fújó típusokból választanék. A lap közelében, a foglalat környékén megrekedt meleg levegőhöz már volt szerencsém. TX3-nak vállalhatatlan x@r a ventije, Arctic Freezer 64 Pro PWM-mel úgy ahogy elvoltam.(#28277) HookR
"Úgy, hogy a hőcsövek vége hátra, a ventilátor felé néz?"
Nem, a hőcsövek vége oldalra nézne. -
válasz
AxBattler #28273 üzenetére
Alábbiakról mi a vélemény?
Max. 65W-os TDP-re kellene.
Alpenföhn Panorama
Alpenföhn Silvretta
Scythe Shuriken Rev. BEzekkel már nem érezném olyan szűkösnek a teret, és az áruk is kellemesebb.
-
A kép, és a gyári specifikációk alapján első-hátsó irányba rövidebb, azaz csak 125mm-es, míg oldalra megvan 135.
Ahogy most mértem, kb. 1mm lenne a Shuriken, és a hátsó 25mm-es venti között, ha utóbbit belülre szerelném. Nem sokon múlik...
Meh. Lehet, hogy ezt most passzolom, nem szeretem az ennyire necces dolgokat (sok topiktárssal ellentétben
), az AXP-100-asra meg soknak találom a 13k-t. Lehet, hogy a gyári helyett veszek simán csak egy Arctic Alpine 11 Pro Rev.2-t, itt nagyon jókat írnak róla, én meg úgyis maradok a 60W-körüli TDP-osztályban, tuning nélkül.
-
Üdv!
Lenne aprón Big Shuriken a B85N-emre, és ahogy néztem el is férne rajta.
Viszont az ISK600-ba nem férne el belül a hátsó 120mm-es ventillátor.
Az működik, hogy a házon kívülre szerelem fel a ventit + csavarozok a hátuljára egy rácsot?
Hmm. Ahogy látom, nem, mivel a rács hátrafelé "kidomborodik"... -
válasz
AxBattler #28184 üzenetére
Hmm. Most olvasgatom a kézikönyveiket, és feltűnt, hogy a hulladékgazdálkodással kapcsolatos figyelmeztetések magyarul is megtalálhatóak benne.
Jó jel, remélem egy hónap múlva már piacon lesznek, mondjuk olyan 21k-körül!Sajnos a rajtuk lévő M.2-es slot nem alkalmas SATA eszközök kezelésére, így SSD-t sem lehet így használni.
-
válasz
mrbig25 #28200 üzenetére
Jah, de a 350W-os Sharkoon-on már van 6pin-es PCIE-csati, míg a többin nincs. Igaz, hogy ez meg 800HUF-fal olcsóbb a 450-es Zalman-nál...
-
-
-
Kompakt, új szériás Radeon-ok megérkeztek, bár néhány hét múlva valszeg' mérséklődik az áruk (a varázsló amúgy sem az alacsony árairól ismert szsz):
-
válasz
canniball #28133 üzenetére
Jó neked, én még nem találkoztam ilyennel.
(#28136) Nirvanus
LP Zotac-om volt, teljesen meg voltam vele elégedve. A mostani MSI sokkal hangosabb lett...A Gigabyte megoldásait is dicsérik, én olyat vennék, persze Ti-t.
Nem kell levenni a ventit, anélkül is hangtalan lesz alapállapotban, terhelés alatt sem válik turbinává.
-
válasz
flashpointer #28129 üzenetére
Sajnos ez a baj a pico és panel tápokkal, töredékét tudják a nevükben szereplő teljesítménynek.
-
válasz
kisza25 #28119 üzenetére
Meg ismerem magamat, vettem volna egy olyan kicsi kártyát, akkor elkezdtem volna keresni a legkisebb házat, amibe beleférek a jelenlegi hardverrel
Így nem adok magamnak esélyt, mert ezzel a kártyával nem tudok, majd ugrálni, mert kevés az olyan ITX kuckó amibe beleférne, vagy le kellene cserélnem
Így is folyton variálok, elegem van magambólNe is folytasd. Mindent értek...
Új hozzászólás Aktív témák
- KONKRÉTAN FÉLÁRON! Új GARANCIÁS ASUS ROG MAXIMUS Z890 EXTREME
- ASUS TUF Gaming B850M-PLUS - 3 év garancia
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- MINDIG VAN ÚJ és Jönnek MÉG! - 1GB (13db) - 2GB (13db) - 512MB (0db) DDR2 RAM-ok (és Kitek)
- AKCIÓS ÁR! MSI MEG Z-790 ACE alaplap + INTEL CORE I9 13900K proci + 32 GB DDR5 memória Félkonfig
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L540 - i5-4GEN I 16GB I 500SSD I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest