- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve(AMD)
tag
válasz
#16939776 #11403 üzenetére
Igen túllőttem, de a halk működés az elsődleges.
Sajnos akárhogy forgattam a hűtőt, nem fért oda. Az alsó ventit + hiába veszem le, az még kevés. Viszont semmiképp sem akarom bántani magát a hűtőt, nem volt olcsó.
Egy Pci-e flexi riser kártyát gondoltam, vagy a vízhűtést visszatenni.
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #11129 üzenetére
A Dell DA-2 AC/DC adapter csatlakozójához például hasonló 8 pin-es male Molex illene. Csak hasonló, mert más a letört sarkú és a szögletes alakzatok sorrendje. Meglehet, hogy 20 vagy 24 pin-esből kell majd faragni, azokban fellelhető a minta. A 3D-s modellbe már beszerkesztettem egyet, elvileg kis módosítással beilleszthető az eredetileg kör alakú lukba a hátlapon.
-
törölt tag
válasz
#16939776 #10997 üzenetére
Lejárt a szerk. idő:
Azért túlzás mert egy itx-es lap nem nagyon adhat 150W-ot a cpu-nak sőtt...
A vga szénné húzását meg a pcb-n, VRM gátolja, max 300W. csúcsban 400... a ház elejébe szerelhető quad radiáror(szerintem belemegy) kipöffent 500W-ot...Simán lehetne Matx-es, két vga-val röhögve megbirkózna
(#10998) MontyCrew:néézem
-
-
Pista0001
addikt
válasz
#16939776 #10935 üzenetére
Na ez az,. hogy alulfeszelve. Én nem szoktam ilyesmivel élni, viszont 95 W-os procit használok (pontosabban használtam, mert most darabokban van a kicsike
) Ninja minivel úgy, hogy nincs rajta venti, csak a hátfalon van 2 db 8 centis. A ventik közösen az alaplapra vannak csatlakoztatva, a proci hőmérséklete alapján vannak szabályozva.
Prime95-öt 70 °C környékén leállítottam, 4 magon AVC kódolás 60 °C körül...
-
Pista0001
addikt
válasz
#16939776 #10929 üzenetére
Hát én ezt nem ajánlom. Ez óriási légáramlathoz van tervezve. Ezekben a szerverekben nagy méretű és fordulatszámú, hatalmas légszállítású ventik vannak általában. Ha csak egy "sima" ventit szánsz fölé akkor nem biztos hogy nagy terhelésen is elég lesz akár csak egy 65 W TDP-s procinak. Ha van kedved (és pénzed) kísérletezni akkor várjuk az eredményt
PS: csak az Egy(b)esült Államokba szállítják amúgy
-
EyEsOnU
tag
válasz
#16939776 #10879 üzenetére
a scythe kozutiból kb 3-4mm lett lebarmolva. az AC-nél a műanyag keretből kellett leszedni, de nem tudtam annyit, hogy stabil felfeküdjön, tehát az teljesen alkalmatlan a dologra.
a gyári hűtéssel ennyi hely van:
[link]Igazából fogalmam sincs, hogy melyik hűtés lenne ideális rá méretben ezen kívül, keresem én is a megfelelőt
-
EyEsOnU
tag
-
HookR
addikt
válasz
#16939776 #7441 üzenetére
Ebbe a problémába már én is belefutottam, részletes leírást itt találsz róla.
Nagy vonalakban arról van szó, hogy bizonyos (elsősorben nagyobb hatásfokú) tápoknak a 12V-os ágon szüksége van azonnali, de minimális terhelésre (~1A körül, de ez változó), amit a kis fogyasztású, IGP-s rendszerek nem biztosítanak, mert a processzor áramkörei (és jellemzően a HDD-k is) csak késleltetve (<1s) élednek fel. Ha ilyen nincs, a táp lekapcsol. Ezért pörög fel a ventilátor néhány pillanatra, sok másodperc kihagyással. Azonnali terhelést pl.:
- VGA (vagy tetszőleges bővítőkártya)
- néhány ventilátor együtt
- egyénileg barkácsolt ellenállás
jelenthet.
Jó hír, hogy azóta már léteznek olyan tápok, melyekben erre való tekintettel maga a táp rendelkezik egy aktív áramkörrel, ami a szükséges mértékben kis ellenállással terheli a 12V-os ágat mindaddig, amíg a rákötött alkatrészek ezt meg nem teszik helyette. A Corsair HX1000W-t valószínűleg már ennek szellemében tervezték.Én jobb híján 2db venti rákötésével hidaltam át a problémát, így a prociventivel együtt már kiadták a minimális 1A-t 12V-on. Az indulást követő néhány másodpercben - a processzor/HDD-k feléledésével - már le lehet őket húzni.
Megjegyzés:
- Létezik x1-es VGA is.
- Hogy 10-15 perc elteltével miért indul el mégis mszl-nél, azt nem tudom. Egy a tápok lelkivilágához értő egyént kellene erről megkérdezni. -
at100
csendes tag
válasz
#16939776 #7428 üzenetére
Köszi, meggondolom.
Egyébként Fedora 14 futna alatta. (Most c12-t használok)
De lehet, hogy inkább egy tükrözött kötetre csinálok rendszeres mentést a fontos anyagaimról. Így kihasználhatom az alaplap adta lehetőségeket. (3 SATA port és RAID)
Vagy érdemesebb inkább másik gépre menteni?
-
zodo
nagyúr
válasz
#16939776 #7406 üzenetére
Szia!
Legolcsóbb, Dual Atom-os lap amin van Pci-e csati és gigabites vezérlő az a ASRock A330ION
viszont pár ezressel olcsóbb az új keletű Brazos lap, mint pl.: ASRock E350M1Atom-os lapról többet hallottam (akaratomon kívül) és bátran ajánlom ha zavarna az Asrock név mert eddig mindenki dicsérte akinek volt ilyen lapja.
Hogy Linux-al mi a helyzet azt inkább az Atom Klub topikba kérdezd vagy valamelyik (talán Ubuntus) Linux-os topikban.Ha nem sürgős akkor ha minden igaz hamarosan lesz egy élménybeszámoló az ASROCK PV530-ITX lap vs. Linux kérdéskörből, ViZion jóvoltából.
Olcsó lap, igaz nincs rajta csak Pci és max 100-as vezérlő de jó tudni mit nyújt ennyiért pláne a VIA VX900-as chipset. -
tthom
senior tag
-
Alex123
senior tag
válasz
#16939776 #4208 üzenetére
Bocs, hogy bele...
De: a 350-es és az 550-es táppal más működik?Ki kellene próbálni egy másik, nem mini 775-ös alaplappal, hogy az adott procival, rammal és pl. az 550-es táppal elindul-e a cucc, mert ha igen, akkor kifogtál nagy valószínűséggel egy hibás szériát....
(az az 1KW-os táp már dúrva azért...)
Esetleg egy "faramuci" ötlet: elmész az egyik pc-bontóba a mini-lappal és mondod, hogy szeretnél bele 775-ös procit (biztos van nekik), a ramot viszed magaddal és ha elindul, akkor már csak a táp és a proci lehet a hunyó... - meg term. nem kell megvenni semmit, lehet mondani, hogy gondolkozol még rajta de ugye ingyen volt a próba....aztán ha nem indul semmivel, akkor a lap kuka...
-
toldy
őstag
válasz
#16939776 #4206 üzenetére
Tényleg nincs semmi ötletem. Én továbbra is lapgyanúsnak tartom a dolgot. Esetleg azt ki tudod próbálni hogy másik 775 lap ( teljesen más lap) ezzel a procival, rammal,hdd, és paneltáppal kiróbálod akkor is fen áll a probléma?
Be van szerelve a lap a házba vagy kint az asztalon prudukálja? -
-
toldy
őstag
válasz
#16939776 #4122 üzenetére
Az ampereket elnézve illik elbírnia egy olyan procit, még egy pci-e x1 nv ion kártyát is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy Watch Ultra Titanium Gray Használt, karcmentes, garanciával 2027. január 29-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest