- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Annyi van, hogy az alaplapi 3D teljesítményt egy passzív és kisfogyasztású kártyával megduplázhatod, így szélesebb választékú régebbi játékkal játszhatsz
Illetve ahol nincs dedikált memója az IGP-nek, ott így felszabadul a memóriából lenyúlt kapacitás és sávszél.
Erősebb kártya sebességénél már nem számottevő az integrált plusz kapacitása, sőt néhol visszafogja, mivel a diszkrét kártyának az integráltra kell várnia. -
Mercutio_
félisten
Aham, ami engem érdekelne, hogy egy HIS IceQ 4670 befér-e a házba
az ugyanis kifelé fújja a GPU által termelt hő nagyrészét
Észak-pest távol van tőled? Esetleg egy próbát a 4670-emmel megejthetnénk -
canniball
nagyúr
Azért nem jellemző hogy ilyen házba ekkora VGA-t akarjon rakni az ember... Nekem pl. nagyon megfelel az integrált, az semmiféle hűtést nem igényel.
Ráadásul a Spire nem tervezi, csak címkézi a házat. -
Ezek az elméleti maximális fogyasztási értékek, ennyit még a "szőrös fánk" és DVD -írás meg töredezettség-mentesítés és wlan meg fullon járatott ventik közben sem fog fogyasztani a géped. (mindezek egyszerre)
Mikor e sorokat írom az én gépem 65W-ot fogyaszt, ha megfingatom, akkor olyan 190W-ra emelkedik, pedig ha összeszámolom a maximum értékeket olyan 350-körül kellene bekapnia -
Na, lesz meleg mint az állat a Spire-ben!
Szerintem bírni fogja, csak a szotty Raptor-t kell kivágnod a hóra!CPU 65W
MBO 45W (max)
HDD 15W (Hitachi)
HDD 35W (Raptor) (odd kell helyette)
COOLEREK 15W
VGA.nak 125W marad a 300-bólNekem most ez van:
CPU 95W
MBO 45W
SSD 5W
NB ODD 10W
SATA HDD 20W
COOLEREK 15W
VGA 70W (szuper 9800GT 1GB ECO!!! )Ha megterhelem a rendszert azért fújja a meleget az 500W-os Coolink tápom.
A 235W-os LFP tápnak elég fura hangja volt mikor ment valami 3D -
Mercutio_
félisten
A dekopírfűrész egészen szórakoztatóvá teszi a fenyőfa befaragást
Egy dolgot árulj el: Mit fogsz csinálni azzal a rengeteg hővel amit a 4850 játék alatt termel?
Nekem jelenleg egy Antec NSK1380-ban van egy mATX lap, X2 II 240 proci, HIS IceQ 4670 VGA ami kifelé fújja a kártya által termelt meleg tetemes részét és intenzív játék mellett még így is időnként elére az50 fokot a proci/vinyó, és persze ilyenkor a procihűtő (X4-es procikhoz adott heatpipe-os gyári cooler) és a tápventi is porszívózó hangot hallatt
-
Alaplap függő a dolog. Ha van memory remap funkció a BIOS-ban akkor 3.5 GB-ig kezelik az x86-os rendszerek a memóriát.
Ha 4 GB-ban gondolkodsz akkor nem érdemes váltani x64-re mert kicsit macerásabb a használata (x64-es programok kellenek alá) de ha már 6 vagy 8 GB van a gépedben akkor kell az x64! -
nyunyu
félisten
4350, 4550, 4650 kártyákkal is megy a HCF
Ezt honnan veszed?
Amd oldala azt irja, hogy MOBILITY Radeon 4650-nel megy, rendessel nem...
-
zodo
nagyúr
Nekem, minix-em van, de még nem teszteltem le az adott kérdést.
Addig is ajánlom olvasásra a HD4650/4670 topikból a köztem és Aggregátor tagtárs közt folyt hsz-ket. Anno, lap vásárlásom előtti ídőszakból (#7628) zodo => (#7634)-ig.
-
Solicidium
aktív tag
-
toldy
őstag
Szia,
Az amd mellett az szól hogy kisebb a fogyasztása valamint nagyobb a proci választék ( főleg ezekkel az új e-s Athlon II-el) de kevesebb az alaplap. Én 2 lap között döntenék , ha elegendő az integrált vga akkor szerintem jó választás lehet [link] amennyiben szeretnéd bővíteni akkor viszont [link] de itt is kompromisszumra kényszerül az ember mert tudomásom szerint nem teljesértékű x16 a vga slot.
Amennyiben kevésbé fontos a fogyasztás úgy intel és szerintem egyértelműen ez a lap [link] ( nekem is ilyen van és meg vagyok elégedve).
Ahogy néztem a ház választásod dönthetsz az intel felé mert az a 300w sokmindenre elég ha okosan válogat az ember. ( és annyira nem tartom lehetetlennek erősebb táp beszerzését a késöbbiekben)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Béta iOS-t használók topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mikrotik routerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest