- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Akad egy kis gondom, hátha nálatok megvan már a megoldás!Lap és proci csere volt, előbbit egy Asrock H370M-ITX-ről Asrock H410M-ITX-re cseréltem, (a proci volt a lényeg) minden szép és jó, de a Chieftec FI-01B-U3 házam előlapi paneljéhez egy kicsikét eltérő csati megy, a régi lapon az USB 3.1 Gen1 tökéletes volt, passzolt a házhoz, az újon egy USB 3.2 Gen1 Header van, amibe ugye nem tudom beledugni az előlapi csatit, az szélesebb, mint a foglalat, így elől két usb, és két audio aljzat most vár a sorára...
Szóval keresnék olyan házat (nem baj, ha ugyanez, csak már fejlesztettek rajta, és újabb a csati) csak biztosra kellene menni, a Chieftec oldalán még a "régi" csatis USB3.1 Gen 1 megoldást látom. [link], pedig ez a 3.2-es usb header nem tegnap jött ki...
Az is jó lenne, ha lenne adapter, átalakító, bármi. Remélem van már ezen a téren is tapasztalatok.
Köszönöm! -
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
Speed® #46173 üzenetére
Mivel ugye nincs olyanom, ami a kollégának kellett volna, ott volt a végén egy szmájli. Lehet ezt továbbra sem érteni, de mindegy is, nincsenek már a levelet küldözgetők felé elvárásaim.
Ennél már csak az a szebb, mikor egy tegnapi témát, ami tegnap is off volt, és ma már szó nélkül túl lehetett volna tekerni rajta, hogy a topictéma folytatódhasson, de te azért megpróbálod egy mai hozzászólással életben tartani. ;p Bravó.
-
Rick4
félisten
Fúdegáz....
Beírom ide, hogy van eladó minipci-e wifi kártyám, mindezt egy nagy nevetős szmájlival a végén. Ez nem hirdetés, nyilván nem szorul magyarázatra, nem írtam típust, árat, nem volt kép, erre jön egy ilyen mail:
A Prohardver lapcsalád fórumán bármilyen formában terméket hirdetni (szövegesen, képpel, linkeléssel) tilos, kérem a szabály betartását!
Köszönöm megértését!
Namost ha beírom, hogy az apró tele van ilyen kártyákkal kb ugyanazt teszem, nulla konkrétum, sem ár, sem kép, sem pontos típus.De akkor hirdetek-e bármit is?
Bárcsak minden más esetben ilyen gyorsan menne itt a fegyelmezés.. Máshol persze lehet személyeskedni, flémkelteni, offlni, az nem baj.
Ismét bekapcsolt a szubjektívfilter.
-
Rick4
félisten
válasz
Mercutio_ #46144 üzenetére
Nekem is pont ugyanez a cél, ez melós gép, de én itthon dolgozom, bekapcsolom a gépet, és egy ff böngésző fut reggel 8-éjjel 12-ig, egy szem 12 centis venti forog benne, az id coolig is-40 es cpu hűtő ventije is le van véve... Talán nem kell szégyenkeznem ezekkel az értékekkel:
Próbáltam 3 ventivel ( 12-es be a házba, 92-es a cpu hűtőn, + még egy 6 cntis oldalról keresztbe) is, nem volt jó, próbáltam kettővel is (a 12-es hűzhűtő 1 centire volt a cpu hűtőtől) de az se vált be, marad az egyszem 12-es venti, abból próbáltam a Cooler Master A12025-öt, az Arcrit P12 PWM-et, míg végül a régi Aerocool shark 120-asom marad. Mivel ez utóbbinak legnagyobb a CFM értéke, 1350 körül tolja a 74CFM-et, ez tetszett a házban lévő hőszenzoroknak a legjobban, a másik kettő magasabb fordulaton is kevesebbet tudott..
-
Rick4
félisten
válasz
AxBattler #46141 üzenetére
Nem tudom ngff tárolót milyet tudtam volna venni, amikor a lapon nvme csatolóm van, de mint írtam, az 512-es kemény 15 ezres volt. Mutass ngff-ből ugyanekkorát kevesebbért. Jöhet lassabb is, ha már gyorsabb nincs.
De ha a mindennapi használatban nem jön ki az előnye, akkor ezek szerint még az olcsóbbat is kár volt megvennem?PGraph: Annyi minden melegszik hirtelen le- fel a VGA-któl kezdve az SSD-n át a proci körüli dolgokig, és semmi sem akar sorozatban tönkremenni 101 éven belül, szóval ezért aggódni lehet, csak felesleges.
Mint írtam, egy 1300Ft-os hűtőborda 47-65°C között tartja a bordát, akármelyik végén is van a használat, a 20°C hőingadozástól szerencsére nekem, mint a terméket birtoklónak, annyira nincs nagy félelmem... Más, akinek nincs, meg hadd féljen csak ettől.Amúgy én is elég régimódi vagyok, az egységnyi pénzemért mindig a lehető legjobb paraméterekkel rendelkező cuccot szoktam megvenni. Eddig működik...
-
Rick4
félisten
válasz
Mercutio_ #46139 üzenetére
Samsung EVO860, a 256-ost vettem boltban 18900-ért, már a képet is kitöröltem, 550/350 körül volt, be is raktam gyorsan egy Lenovo Yoga notiba, oda jó az. Lecseréltem NVME-sre a lapomat, Samsung PM981 NVME 512GB-ost vettem 15-ért:
Kapott 1300Ft-ért egy hűtőbordát, mosti s 46°-on megy, ha kergetem, felmegy 60 fölé picit, és ennyi. Köszöni jól elvan. Semmi esetre se vegyél satát, ha van foglalat az NVME_nek.
-
Rick4
félisten
A 65W-os TDP-vel csak óvatosan, nemrég cseréltem i7-6700-ról i7-8700-ra, amíg a régi konfig simán elvolt egy 120W-os paneltáppal, és egy 75W-os adapterrel, ennek már kell a 250W-os TFX tápegység, teljes terhelésnél úgy szippant ki a konnektorból 120W-nyi elektront a gép, mint a huzat.
Szívem szerint a régi házban maradtam volna, de egyes aida teszteknél azonnali restart volt, mint kiderült, hiába ugyanúgy 65W-os TDP osztály a proci, mint a régi, ez bizony kajálni kezd, ha kergetik.
-
Rick4
félisten
válasz
creation #46103 üzenetére
Az előző lapom is Asrock volt, az még egy H10M-itx volt, tökéletesen tette a dolgát, előtte több gigabyte volt, de valahogy bevásároltam egy ilyet, és hibátlan. Nem is értem, hogy nem jobb az uefi nálad, nincs valami titkos menü a bővített résznek? Egy dolog nem rémlik most, mivel ugye erről írok, ha lehúzom a 3 pines hűtőt, előjönne-e a cpu hűtőnél is a pwm rész? Szerintem igen, de ha nem, még mindig ott a házhűtő, a beállítást annyival még kiegészítheted, hogy a cpu és a házhűtő ventiket átdugod a másik helyére, hátha a két venti valamiért nem passzol egymáshoz a lap szerint.
Nagyon nehezen hiszem el, hogy másik Asrock lap nem képes ugyanígy kezelni a ventiket.... Szerintem ez már az alap szint.
-
Rick4
félisten
válasz
creation #46101 üzenetére
Gondolom célszerűbb lenne az asrock lapos topicban kérdezni, mert ott mindenkinek Asrock lapja van. Annyiból szerencsés ez most, hogy nekem szintén egy Asrock H370M-itx lapom van, vidszont nem tudjuk, hogy a bios- uefi azons-e, a venti vezérlés azonos-e. de én a a procihűtő csatlakozójára dugtam egyetlen 3 pines 120-as ventit, és teljesen jól szabályozza DC módon, próbáltam rajta 4 pines ventit, teljesen jól szabályozza pwm módon, de annál nekem a ventiből adódóan kevés volt a cfm, tehát kivettem, volt hogy a cpu hűtő 4 pines ventije és a házhűtő 4 pines ventije is rá volt dugva, elégedett voltam úgy is a vezérléssel, de nálam hűteni kell az nvme ssd-t, a procit is, nem kellett a procihűtő ventije, mikor felette pörgött a 120-as másik. Mindössze annyi volt a feladat, hogy a custom módon hőfokokhoz beállított sebesség % értékeket kellett beállítani, és azokat rendben tartja, illetve nálam van egy auto funkció, aminél leteszteli a min és max fordulatot, majd ennek függvényében lehet álligatni mindent.
-
Rick4
félisten
Ezért is mondtam, annyira széles a választék, hogy neked kell rámondani, melyik a szemednek a tuti, én nem dönthetek helyetted, csak azt tudom ajánlani jó szívvel, ami nekem bejönne.
Én meg pont hogy a keskenyeket csípem, főleg azért, mert egy asztalban van bent a gépház, és ott osztoznia kell egy bazinagy Samsung multis színes lézernyomtatóval, az előző ház 6.5 cm széles volt, azzal nem volt gond, a jelenlegi Chieftec épp hogy 1.5 cm-rel keskenyebb, mint a rendelkezésre álló hely, nálam meg ez volt a szempont, illetve a 6 magos proci miatt paneltáp+ adapter kombóról váltanom kellett belső tápos megoldásra.
A kérdést ugyan nem nekem címezted, de engedd meg, hogy a saját, friss ismereteim szerint részben válaszoljak, mondhatni egy szűk spektrumot érintettem, de abban elég friss infókkal rendelkezem, mert egy hétig kergettem most a témát, és én a 200W-os paneltápos igényemmel is problémásnak találtam a beszerzést, a mostani Chieftec 250-es tápegység a boltban 10 ezres, egy 300W -os paneltáp+ adapter jóval több, mint a duplája lesz, itthon rendes üzletből egy sima 160W-os picoPSU + adapter is 17 ezres kategória. Ha találsz is itthon 300W-os tápot, figyelned kell a 12V-os ágon a max terhelhetőségre, és utána jön még a 300W-os külső adapter. Több xívás van a dologban, és több időt kell vele tölteni, mint amennyi egy közepes elfoglaltsággal rendelkező ember életében erre szánható.
-
Rick4
félisten
Amennyiben nem az ITX- lap- dVGA nélküliségben gondolkodsz, hanem mictoATX + dVGA vonalon, a kocka- tégla forma lesz akkora, hogy egy rendes combos táp el fog benne férni, ez egy ziccer, kár kihagyni. És mint ilyen, ésszerűségi elven továbbmenve felesleges a házban elhelyezhető táp helyett külső táppal vergődni, ráadásul amennyiben van helye a tápnak a házban, a hátsó részén ott lesz egy lyuk, azzal mit csinálsz majd, ha külső táposra alakítod? Nem csak árban lesz több, ( a mostani chieftec házamat 21 ezresért vettem, benne a chiestec táp, aminek a külön ára 10 ezres) de értelme se lett volna kb ugyanennyiért csak a tápot kergetnem, és nekem még dVGA-m sincs, csak egy erős procim.
Hidd el, nem viccből mondom, hogy keress belső tápos gépet, túl vagyok már pár év ház- keresgélés, méricskélés, számolgatás után azon, hogy mégis melyik lenne a jó.
-
Rick4
félisten
Szerintem a lapod egy sima Micro ATX méretszabvány; 24.4cm x 21.5cm méret, ennek megfelelő házat kell keresned, a kinézett Jonsbo is pont jó neki. Viszont abban ott az ATX méretű táp helye, a hátulján a bazinagy lyuk, amivel nem igazán tudsz majd mit kezdeni, célszerű oda venni egy jó tápot, összedugni, és elfelejteni a paneltáp témát.
-
Rick4
félisten
Szia!
Amennyiben az alaplapod marad, nem fogod tudni itx házba pakolni, a nagyobban meg elfér egy rendes tápegység. A kinézett adapter se jó, neked, a paneltáp bemenetére nem 19.5V kell, hanem 12V.
Pont pár napja nézegettem én is ezeket a dolgokat, itx méretű Asrock H110M + i7-6700-ról váltottam itx méretű Asrock H370M + i7-8700-ra, mindkét proci 65W TDP, de kissé mellényúltam, mert amíg a régi lap + proci kombó elvolt a 120W-os paneltáppal és a 75W-os adapterrel, és minden teszt simán futott, addig az új lap és proci többet kért, és egyes teszteknél restart volt, de nekem 120W körül kellett, 200W-tal már vidáman elvagyok, nincs VGA, csak a prociban lévő.
Több megoldás volt adott, gondolatban elkalandoztam, létezik 200W-os paneltáp, és 200W-os xbox tápegység, találtam a kettőt 13K-ért, mondom ez jó is lesz, de végül alaposan szétnézve meglett a tuti, egy vadiúj chieftec itx házat vettem, amiben benne van a 250W-ot tápegység, mindezt 20500Ft-ért.
Ha lapot cserélsz, bele fog menni az egész kisebb házba, ha mindenképp paneltápban gondolkodsz, a kinézett az adatai alapján jó lesz, de ki tudja, milyen minőséget képvisel ez valójában, nem tűnik márkás cuccnak. Az adapterre is van megoldás, pl egy ilyen adapter tökéletes lesz hozzá.
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #45949 üzenetére
Vettem egy Chieftec itx házat, abba befért egy 12es venti a procihűtő ventije helyett, az mindenre fújja a friss levegőt, és mellette halk is, másrészt házban egy 250-es táp van, nincs feszkóban hiány, az FPU teszt is gyönyörűen lefut, nincs restart, minden probléma letudva, az SSD hőfok gond szintén megoldva, az 1200Ft-os hűtőborda felkerült, SSD-t tesztelve, kergetve is max 60°C, szóval minden király, köszönöm a jótanácsokat.
-
Rick4
félisten
válasz
cinemazealot #45988 üzenetére
Ez a kép inkább a tákolt gépházas csoportba passzolna.
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #45949 üzenetére
Köszönöm, kergetem ezt a vonalat...
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Lecseréltem a régi gépbelsőmet, Asrock H370M-itx lap lett, bele egy i7-8700, meg 2X 8GB DDR4 3200-as Hyperx Predator. Az LC power 1360mi házban a gyári kis tápegység van, az előző konfiggal is kifogástalan volt, itt is minden klappol, ha jól emlékszem a tápegység is 75W-os, a gépnek sose kellett ennyi, konnektorból mérve is elvolt idle 15W-load 25-30W-tal. Viszont aida64-nél FPU Mandel, FPU Julia FP Ray trace tesztnél amint rákattintok, a gép restartol.
Az egyetlen eltérés a tökéletestől az, hogy az új lapnak 8-as csatija van a proci tápnál, a kábel még csak a 4-es, de indult vele, megy minden, cpu-z és prime95 egyszerre mehetne az idők végeztéig, az ID Cooling IS40-es hűtő 73-74°C-on tartja szépen.
Van esetleg valakinek tapasztalata a 4-8 csatis proci táppal kapcsolatban? Másik házból át tudok tenni tápegységet, bármit, de szerintem nem itt van a baj.
-
Rick4
félisten
Nekem egy id cooling is40-es van az i7-6700-on, teljesen jól tolja, nincs hang, nincs hő, 45mm magas a hűtő, 46m helyem volt.
-
-
Rick4
félisten
válasz
Grave_444 #45632 üzenetére
Nem végeztem komoly teszteket, de futott a böngésző, benne nénány más ablak, plusz a bet 365 ablak, egy hd streeam a linuxos műholdvevőmről VLC-n, szokásos skype, ez- az, és a T-s proci 30-35%-on pörgött, kapott a gép e gy T nélkülit, 8-12%-ra esett vissza a proci, a szorzó is lejjebb ment, és érezhetően nem volt akadás.
Hogy aztán másik generációnál fejlődött-e már annyit a technika, hogy a T-st jobban elereszthették, és mégis belefért a 35E-ba, nem tudom, azzal az eggyel volt ilyen tapasztalatom, talán fél évig vacakoltam vele, és nagyon nem bántam meg a döntést. A mostani 6700-as is T nélküli lett, nem akarok még egyszer T-s végűt.
Ettől más lehet vele elégedett. -
Rick4
félisten
válasz
#16939776 #45629 üzenetére
Volt i7-4790T-m, egy lassú xar volt, és mindig pörgött, emiatt gyakorlatilag talán 1-2W-tal volt kisebb a gép teljesítményfelvétele, utána cseréltem 4790-esre, és minden helyreállt. A korábbi 30-35%-os proci terhelés lecsökkent 8-12%-ra.
Régebben sokat bet365-öztem, ahhoz kellett, mert a bet a webes felületen iszonyatosan tekerte a procit, a kis i3-as nem bírta...
-
Rick4
félisten
Nem, semmi ilyesmi, csak egy reggeli boot, aztán böngészés, facebook, messenger napi 16 órában, még csak D jelű meghajtó sincs a gépben, a másik szobában lévő szerver egyes mappái vannak felcsatolva, ahova talán napi 10-15db 200-700 bájtos!! jegyzettömb fájl van megnyitva, beleírva, bezárva, mozgatva..
Akkor ezek szerint maradjak a sata 3-on, és mindegy, mit veszek, lehet az egy kingston 400-as SSD is 5900Ft-ért?
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget. Itthon a melózós gépemben egy Asrock H 110m-ITX lap, és egy régi Samsung 830-as SSD van, keresgéltem kulcsszavakra, és látom többeknek is van/ volt ilyen lapjuk.
Többször volt már terven SSD csere, de mindig ott volt az érv, hogy az újabbak se jobbak. Most viszont meg fog a dolog történni, egy kis netbook kerül a házhoz, sokadik, hurcolászós, kocsiban tartós, heti 5 percet használós masina lesz, de már nem vergődnék notivinyókkal. így a samsung átkerülne abba, ide jöhetne valami komolyabb- gyorsabb.Szóval a lényeg, hogy az én kis Asrock H 110M-ITX lapocskám tud-e adapterrel, vagy más módon az újabb, gyors msata m.2, nvme meghajtókkal együttműködni? Ha tud, a jelenleg üres pci express slot az egyetlen, ahova ez kerülhet, tudja használni, bootolni azon keresztül valami közbülső adapterrel?
A jelenlegi SSD már elment 20 ezer órát, hibátlan, de a notiba valamit vennem kell, 5-6 ezertől már vannak zsírúj, 36 hó garis SSD-k, ha úgy van, bedobom a samsungot, és ide veszek gyorsabbat. Persze csak akkor megy ez, ha van technikailag gyorsabb megoldás ebből az újfajta csatolásúból, az érdekel, ha nincs, akkor mi a bevált a sata 3-asok közül 120-240GB között..
Köszi!
-
Rick4
félisten
válasz
#22145024 #32370 üzenetére
De, jó lenne. Ezért is várom a kért szövegrészt.
Mercutio_ Ja, én is azt szeretném, ha kiderülne, most mi van, de ha egyszer a névleges fogyasztású eszközökkel jó (elfogadható) értéket mutat, ( ne nevezzük valósnak addig, amíg nincs konkrét ellenőrző eszköz) a fogyasztásmérő, akkor az én esetemben nem ezt tenné? Vitatkozni nem vitatkoztam én senkivel, leírtam, mit mértem, egyelőre ezek még tények. Meg kellene valahogy cáfolni, amire még én magam is lehetőséget biztosítok.
-
Rick4
félisten
válasz
Sebaj Fóbiás #32367 üzenetére
Személyeskedés? Linkelnéd, vagy idéznéd, mivel martam bele a galamblelkedbe?
Egyébként ha nem tudsz az idle állapot, a 100% terhelt állapot, és a boot között különbséget tenni, az nem az én bajom.. Ugyan, áruld már el, mi zártja ki, hogy ne lehetne egy pillanatra bootnál ugyanannyi a fogyasztás, mint a hot cpu tester progi futtatásakor?
-
Rick4
félisten
válasz
Sebaj Fóbiás #32360 üzenetére
Hát igen, olyan xar ez az lc power tápegység, hogy ezt a gépemet az elmúlt bő 2 évben i3-4130, i7-4790S-i7-4790, majd most i7-6700-as procival hajtva szolgálja, a garijegy szerint 2014 január eleje óta, akárhogy sakkozok, de legalább napi 12-14 órában megy, azalatt talán össz 12-14 nap volt, amikor nem volt bekapcsolva, az épített szerveremet a másik tápegység a garijegye szerint 2014 decembere óta leállítás nélkül viszi, de esetleg bevallhatok összesen 10 leállást, és max 2 óra szünetet, Anyukám gépét meg az ő garijegye szerint 2013 decembere óta napi 14-15 órában, hibátlanul hajtja.
Te nevetgélsz, nekem meg ennyi pont elég, hogy komolyan vegyem, és rajtad nevessek.Az ugye nem zavar, hogy a seasonic platinum táp bekajál magában 8-10W-ot? Pontosabban a rendszer fogyasztására rátesz még ennyit, más kategória, mint egy paneltáp és adapter kombó, olyan hatásfokúak sose lesznek a kockatápok, főleg nem egy 500-as táp 30W-ot kajálva.
Most megmértem a fogyasztásmérővel pár dolgot, mivel engem is érdekel, de nem igazán találtam fogást rajta:
-éjjeli fény izzós változat 6.7W
-olvasó lámpa az újfajta halogénizzós 25W-os: 25.4W
-álló lámpa 5W-os kompakt fénycsővel: 5.4W
-álló lámpa 60W-os hagyományos izzóval: 64W
-elektromos ventilátoros fűtő: csak venti 140W, 1-es fokozat: 1120W, 2-es fokozat 2140W
-a kis szerverem Q1900-as lappal, 1 db 3TB-os vinyóval: 12.7W
-a projektorom: 280W
-a jelenlegi gépem: betöltve, és felállt rendszerrel: 19.6-21.2W között, bootnál pár másodpercre max 28W....Piszkosul a lélektani 10%-os határon belül van minden, úgyhogy azt az egy kérdésest, amit a gépemre mutat, kénytelen vagyok elhinni, de szívesen odaadom bárkinek, akinek van ennél komolyabb lehetősége leellenőrizni a pontosságát. És mit csináljak vele, ha rádugom a gépet, elindítom, és 21W-okat ír ki? Nem többet, nem kevesebbet.
-
Rick4
félisten
válasz
Sebaj Fóbiás #32349 üzenetére
Nem, 28, ha tovább olvasol, láthatsz egy30%-kal kisebb számot, ami logikailag is összevethető ezzel a számmal.
lazydog: Ők is ilyen visszatáplálós procit használnak, ugye? [link] Niztos nekik is rossz a mérőjük..
-
Rick4
félisten
válasz
#16939776 #32346 üzenetére
Beszéltük pár napja, hogy milyen rossz nekem, mert csak 75W-os tápegységem van a géphez. Időközben beraktam a skylake-cuccot a gépbe, (I7-6700+Asrock H110M-itx+ 2X8GB DDR4 ram) amivel elsőre elégedett vagyok, full terhelésen a hot cpu tester progival kergetve 28W-ot vesz fel a konnektorból, netezgetve alulról üti a 20W-ot. A másik se nagyon volt 40-nél több, talán ezzel nem lököm a halálba a tápegységet.
-
Rick4
félisten
válasz
radi8tor #32343 üzenetére
Meg lehet azt jól is csinálni. Egy bizonyos textúrázott felületről érintés nélkül nem is mindig lehet eldönteni, hogy milyen anyagból van. Ha egy 150 ezres telefonnak lehet műanyag a külseje, akkor egy 30K-s háznál is tudhatnak olyan minőséget. Bár tény, hogy amúgy szokatlan.
-
Rick4
félisten
válasz
#16939776 #32315 üzenetére
Nem tudom hova tenni, amit írsz, a proci 85W TDP, a többi meg pár watt. Ha azt akarom, hogy csúcson pörögjön, akkor se hiszem, hogy a tápból ki akarna a gép szívni 90W-nál többet, akár csak egy fél másopdercig is. De ha mégis, akkor jól kiszúrtam a rendszerrel, mert nálam hibátlanul működik, még csak küszködni se akar a tápegység azzal a látható 40W-tal, mert a legjobb esetben is max kézmeleg. Ha elpukkan, majd veszek nagyobbat, addig meg marad így, max levonható majd belőle valami sok év után.
Mivel fogyasztásmérővel néztem, jó eséllyel ha tévedne is, a 40W helyett legyen 50, és már az is a tápegységgel együtt. De tudjuk-e azt, hogy a számítógéphez gyártott tápegység nincs-e felkészítve a megadott teljesítmény duplájára is akár, igaz, csak egy egy pillanatra, hiszen ha amúgy így működik, akkor erre van tervezve a táp is, nem? Én nem tudom, csak azt, hogy működik rendben.
-
Rick4
félisten
válasz
Benőke #32308 üzenetére
[moderálva]
Szerintem elég konkrétan leírtam, a gép működés közbeni fogyasztását mértem, és abban a mérési módszer miatt nyilvánvaló, hogy a paneltáp, és az adapter is benne volt. Gondolom ha idejössz, és rám teszel megjegyzést, ezt azutón teszed, hogy előtte kiszámolod, hogy is áll pontosan a processzor TDP-je, a gép energiafogyasztása, és a konnektorból felvett fogyasztás, és mennyi lesz a tápegységből felvett energia, aminek hány százaléka a tápegység max terhelhetősége, majd megállapítva, hogy hibásan, sőt, direkt hibásan írtam le valamit, kötözködésnek minősíted a hozzászólásomat...
Ha ezek megvannak, gyere vissza, és próbáld meg a személyem, vagy a hozzászólásom minősítése nélkül elmagyarázni, hogy rosszul csinálom, mert....[moderálva]
Duracellm_: Szerintem 30-40 centiről simán fújható, itthon évi 3-4 alkalommal csináltam eddig is, sose volt baj. Ha az az alkatrész ettől lerepül, akkor az működni se tudott kielégítően. A legegyszerűbb megoldás a portalanításra, olyan helyről is kijön a por, ahova ecset nem fér bele, fizikai kontaktus nélkül se sztatikus töltés, se más probléma nem jön létre.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Rick4
félisten
válasz
Benőke #32303 üzenetére
i7-4790-nel, egy SSD-vel fogyaszt a gép 40-45W körül, ráadásul azt a konnektorba dugva kajálja, tehát abban már az adapter is benne van. Miért is kellene nagyobb tápegység hozzá?
A házi szerverem szintén egy lc power házban van, az egy 1360mi, szerintem az adapter meg a paneltáp pont ugyanez, az 2 éve kihúzva se volt, nonstop megy. Anyukám 1.5 éve karácsonyra kapott egy az enyémmel megegyező házas kisgépet, nála reggel 8-tól éjfélig minden nap be van kapcsolva, az is hibátlanul működik, szóval nekem bejött, nem tudom, mitől lesz jó egy paneltáp, de ezek teszik a dolgukat.
-
-
Rick4
félisten
válasz
Benőke #32289 üzenetére
Valóban, minden itx alaplap, és minden proci hasonló, már csak a távolság kérdéses, ahonnan mindez ez megvalósul.
A + 50% fogyasztás nem annyira a hasonló kategória, ami beleférhet, az talán a +-20%... Ami meg is lenne, ha mindkét rendszerben picopsu táp lenne. A 20-25W (aminek a közepe 22.5W) és a 35W között ennél lényegesen több különbség van, ami nem igazán "hasonló" fogyasztás.
Azt én magam is érdekesnek tartottam, hogy az i7- 4790S és az i7-4790 között hatalmas különbség van, előbbiben csalódtam, úgyhogy gyorsan el is adtam. Böngésző 8-10 ablakkal, egy hd stream vlc-vel, 2 db skype, és az i7-4790S 22-25%-on pörgött, természetesen ez a fogyasztáson is meglátszott, az i7-4790 meg most is 8-10+-on ugrál... Örültem volna, ha egy alacsonyabb fogyasztású procim van, de nem ilyen áron, az energiagazdálkodással valamit csúnyán elszabtak. Soha többé nem veszek S végű procit.
-
Rick4
félisten
Ja, tényleg emlékszem. Tényleg, faxa a kábelezés.
A vicc, hogy a picopsu 0 db-jéhez képest ez a tápegység tényleg hangos cucc.
Benőke:
VGA-t én sem látok benne, ezért is írtam azt, amit.
I7-4790S-em volt, ami a 65W TDP osztályba tartozik, az i5 4460S szintén, merjük kimondani, hogy a fogyasztásbeli különbség ugyanolyan feladatoknél max 1-2W lesz. Az alaplap ugyanaz, mint az enyém, egy másik ssd- ram meg max 2W eltéréssel ugyanaz lesz. Mivel az én konfigom szinte ugyanez volt, és annak mértem a fogyasztását, kérlek engedd meg, hogy legalább így utólag, tapasztalati alapon hadd sejtsem egészen pontosan, mennyit is enne a kolléga gépe, ha már elsőre észrevenni se akartad, hogy véletlenül sem írtam bele, hogy "talán", "esetleg", vagy "sejtésem szerint" ......
A saját méréseim szerint az enyém 35W volt, hidd el nyugodtan, az övé is ennyi lenne.A mostani i7-4790-essel meg ugyanez a konfig eszik 6-7W-tal többet, cserébe érezhetően jobb a gép.
-
Rick4
félisten
válasz
robcsekwow #22759 üzenetére
Mivel ez nagyobb, mint a gyári procihűtő, és eleve kívülről szív, szerintem nem szükséges másik venti, de ha 4-5 centinél messzebb lenne a bordástól (amit nem hiszek) akkor elgondolkodhatsz egy épített légcsatornán is. Annak csak annyi a dolga, hogy a levegőt pontosan rávezeti a procihűtőre.
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
Magánvéleményem, hogy az adapter.hu-s itx ház termékvonalnál (EPAC3-nál) lényegesen jobb vétel az lc power 1350-es, és a monitor felfogatás ott is megvan, ráadásul van lc power házam, ez nem kínai (annak ellenére, hogy ők is tudnak jót gyártani, ha arra van megrendelés) hanem koreai gyártmány, amúgy meg van az adapter.hu-tól EPC2-es házam, az inkább a közepes kidolgozottság- megoldás színvonal háromszögben mozog, az LC power ház, amiből van 1350 és a 1360-as is, teljesen rendben vannak, jó kis kuckók.
Ettől persze ízlések és pofonok, kinek mi tetszik.
-
Rick4
félisten
Próbált-e valaki slim GVG helyére kártyaolvasót beépíteni? Létezik-e egyáltalán ez az eszköz ebben a méretben?
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
Nem lennék biztos abban, hogy az a proci a legjobb választás, szerintem egy snassz i3 ronggyá ezt az A10-6700T-s procit, igaz csak a 6800K- 6700-assal van egy teszben, de gyakorlatilag az összes teszben messze felettük van, miközben olcsóbb, és kisebb fogyasztású is. [link]
Ill elgondolkodnék egy notitáppal hajtott alaplapon, ennek a konfignak kb 40-50W lesz a fogyasztása vinyókkal, tehát szerintem felesleges egy 20K-s, 300W-os tápegység alá.
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #20955 üzenetére
Legalább egy dolog kilőve.
-
Rick4
félisten
válasz
viperabácsi #20953 üzenetére
Épp lehetne az is, de mondom, betettem a lap- proci helyére pár napig a H61Mv-ITX + G2020 kombót, természetesen drivereket feltettem, de minden maradt, a rendszer is, ha volt, a vírus is. Az a másik lap + proci nem allergiás a vírusra?
-
Rick4
félisten
Van egy kisebb problémám, hátha van ötletetek, hogy oldjam meg.
Van ez az itx gépem, a lényeg, hogy egy 75W-os adapter, az LC Power 1360mi paneltápja, Asrock H81M-ITX lap, i3-4130-as proci. 128GB SSD+ 2TB HDD. Namost azt játssza, hogy hidegen újraindul. Cseréltem már kábeleket odabent, nem történt változás, a paneltáp meg tuti jó, mert ha átpakolom bele a másik lap- procit (Asrock H61MV-ITX + G2020, az nem vacakol.
Azt nem hinném, hogy ezzel a konfiggal a táp pont a kritikus érték fölött lenne, mert ezzel 22W-ot kajál, a G2020-as meg 18W, de ez már a konnektorból mért érték, tehát a tápon túli rész még ennyi se lesz, és az se számít, ha bootol, és 40W-ot eszik, mert nem akkor indul újra, hanem 2-3-4 percen belül valamikor. Persze miután újraindul, semmiféle tesztprogrammal nem tudom diagnosztizálni a problémát, se 110%-ra terhelve órákon keresztül, se máshogy. A 2X2Gb Kingston ram is a H81M-ITX lap weboldaláról kinézett, kompatibilitási listában szereplő ram, tehát az is ki van zárva hogy ne passzolna,. -
Rick4
félisten
válasz
Andrewhouse #20922 üzenetére
Én inkább egy ilyet javasolnék: [link]
-
Rick4
félisten
válasz
Illusion1010 #20856 üzenetére
Anyukámnak karácsonyra egy LC power 1350-es házba pakoltam kisgépet, ahhoz gyárilag van vesa felrakós keret, tök egyszerűen feltehető vele: [link], 14K-ért 75W-os adapter, paneltáp, minden ott van.
-
Rick4
félisten
válasz
rover45 #20206 üzenetére
Persze, csak az van benne. Ráadásul nem is optimális az elhelyezés, egy számítógépasztalban van, egy bazinagy színes lézernyomtatóval egy helyen, az egyik fele hozzáér a nyomtatóhoz, a másik fele meg egy centire van az asztal oldallapjától. HDD-SSD 41-42°C, CPU 49-50°C. Picit feljebb kellene vennem a ventit, most 2200-on megy.
-
Rick4
félisten
válasz
rover45 #20204 üzenetére
Ennyire engem sem, csak nem hitted el, amit írtam.
Samsung UE39F5000 LED TV monitor, LC power 1360mi ház a hozzáadott gyári paneltáppal, külső adapterrel, Asrock H81M-ITX, i3-4130, Kingston hyperX 2X4GB, Samu SSD 830 128GB, WD 2TB WD20EARX HDD. Egy darab venti van, a procihűtőjé, 1500-1700-as fordulaton jár.
-
Rick4
félisten
válasz
rover45 #20202 üzenetére
Nekem egy ehhez hasonló aldis fogyimérőm van, ezzel a következő értékeket mértem.
Alapban a szünetmentes eszik 6.5W-ot:Csak a gép UPS nélkül idle-ben 21-23W körül ugrál:
A gép és a UPS együtt kb 30W-ot kér:
És ha a TV is be van kapcsolva (39"-os led, ez a monitorom), együtt benyalják a 90W-ot is:
Persze a prime dob rajta, de most 20W pluszban, ha csúcson megy a proci, belefér, én leginkább böngészek, levelezek, itt nem pörög csúcson, ha mégis a speedstep leveszi 3 másodperc után...
Megmérhetjük még bármi más fogyasztását, de az igazi az lenne, ha az enyémmel mérnénk nálad, kiderül csal-e a kettő közül valamelyik. Esetleg egy olyat mérhetnénk, ami mindkettőnknek ugyanolyan.
-
Rick4
félisten
válasz
radi8tor #20183 üzenetére
Nem hinném, hogy a fáljméret és a bitráta ne lenne szoros összefüggésben, és meggyőződésem, hogy a G1610-nek a 40Mbit is belefér simán. Anyukámnak G1620-as van, magamnak összeraktam egy G2020-ast, amit aztán kivetem, és összeraktam egy I3-4130-ast. A menüben kotorászás, böngészés közben nem érzek eltérést a három konfig között, pedig memóriavezérlő, sebesség, de még sata vezérlő eltérés is van....
-
Rick4
félisten
válasz
radi8tor #20180 üzenetére
Nincs BD lejátszóm, de van tévém, médialejátszóm,nas-om, a kávéfőzőt meg ugye nem kell ide sorolni. Gondolom a BD iso is belefér a kategóriába, de mondom, nem filmezek sűrűn... BD lejátszó az nem tudom, javít-e a szitun, vagy épp mitől különleges, hogy lemezen van az adat...
-
Rick4
félisten
válasz
radi8tor #20174 üzenetére
Annyira nem vágom, miért különlgeges ez a DB3D, de ha az E-450 le tudja, akkor ez az Asrock H61mv-ITX lap is le tudja, szerintem elég régen 1.4-es HDMI -vel jön mind. Azt nem tudom, hogy alulfeszelhető-e a G1610, szerintem gond nélkül megy. És igen, 9600Ft-ért boxos- hűtős procit kapsz, ami 1200-as fordulaton vidáman elforog, gyakorlatilag hangtalanul.
-
Rick4
félisten
válasz
rover45 #20127 üzenetére
Nézd meg, kíváncsi leszek. Amúgy a paneltáp sokat dob a dolgon, de a régi AMD-s konfigomban egy Corsair CX-430-as táp volt, az se az utolsó a sorban, s azzal is elég jó értékek voltak, az is 40W körül kért idle-ben, csak akkor még egy 47"-os LCD tv volt a monitorom, az a géppel együtt bekajálta a 220W-ot is, ezért kezdtem nézelődni. Kerestem jobb hatásfokú tápot, kisebb fogyasztású konfigot, monitort. Nem számolom, mennyit evett ez évente, de most a felét kéri csak, ami szerintem jó irány. Ha csak napi 5 órát számolok, az 0.5KWh megtakarítás naponta, 182KWh megtakarítás évente, vagyis elvi spórolás évi 9-10K.
Amúgy nem ástam bele annyira magam a témába, szakértő se vagyok, de azért lehet az ilyen fogyasztásmérős mérés pontatlan mert a kapcsolóüzemű táp működési elvéből adódóan pontatlanul mérhető, vannak valami tüskék, amiből egy- egy kiugrót nem biztos, hogy tud mérni a fogyasztásmérő, mert a mintavételi frekvenciája nem elég gyors. Nem tudom ez itt mennyire áll fenn, illetve van egy szünetmentes táp is a rendszerbe kötve, tehát nem tudom érvényes-e ide az előbbi kitétel. A gyártó szerint a készülék 3%, vagy + - 5W eltéréssel mér. -
Rick4
félisten
válasz
rover45 #20125 üzenetére
Az a Te bajod, itt viszont nem multiméterrel próbálkozok, hanem egy normális cuccal. Ha 10%-kal is félremérne, akkor is messze van a duplától. Az amúgy hogy lehet, hogy ha adott áramfelvételű cuccal nézem, ott pontos? Ja, hogy csak fáj az igazság?
Az nem baj.. Ha neked ugyanilyen géped van, és az 60W-ot eszik, ott nagy a baj...
-
Rick4
félisten
válasz
#16939776 #20120 üzenetére
Most nézem, ráadásul el is írtam, mivel 39"-os a tévé. Persze, hogy nem teljes fényerőn járatom, nem lámpának használom, hanem monitornak.
Pedig az a baj, hogy ez ennyi. Szerintem a képátló miatt gondoltad nem megfelelőnek, az értékek pontosak.
Idle és load fogyasztás között szerinted mekkora különbségnek kellene lennie? Minden megy ugyanúgy, csak a procifesz változik. mégis mekkora fogyasztáskülönbséget produkáljon a gép?
-
Rick4
félisten
A gépem egy i3-4130, mini itx lap, 128GB SSD, 2TB HDD. Ez így kompletten kemény 20W-ot fogyaszt idle-ben, ha pörög a proci 28W körül, és ez már a konnektorból mért érték, tehát a paneltáp- adapter is benne van. Hol van ez a 100W-hoz képest? egy 29"-os samsung led TV a monitorom, előttük van egy szünetmentes, ami 8W körül eszik, és most a fogyasztásmérőm 87.11W fogyasztást mutat az egészre.
Az előző konfigom egy AMD A10-5700-as procis lap volt 16GB ram-mal, és az APU videokártyáját használva, ATI 5670-es kb 20-30W-ot evett mellé ha bent volt, de az APU-s vga-val kemény 40W körül evett. Nincsenek itt már 100W-ok se nagyon, max ha nagyon komoly vga, meg 3-4 vinyó van a gépben, vagy valami régi nagyfogyasztású procit használsz, 300W fölötti tápért felesleges pénzt kiadni.
-
Rick4
félisten
válasz
#16939776 #19915 üzenetére
Az E8400 helyett érdemesebb egy G1610-esen gondolkodni, egyrészt a hűtővel együtt, újonnan, üzletben 9500Ft, normál állapotában is 20W körül eszik lappal, ssd-veel, másrészt tesztekben ronggyáveri az E8400-ast, 4GB ram-mal, meg egy SSD-vel igencsak pattogós W7-es rendszert lehet belőle építeni....
-
Rick4
félisten
válasz
prmcsk #19881 üzenetére
Volt egy éve egy Foxconn mini gépem, akkora volt, mint egy videokazetta, 2 cm vastag, 18cm magas, 13 cm hosszú. Ahhoz képest ezek mind óriás gépek, és az AMD E-350, a hdmi kimenet, a beépített wifi, hdmi, usb 3.0, kártyaolvasó, mérete ellenére azért elég komoly volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Vigneau interaktív lokálblogja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Filmvilág
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- VoLTE/VoWiFi
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest