- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #11774 üzenetére
Igazság szerint a táblázat nem teljes. Nincs minden potenciális variációs lehetőség kiaknázva. Hogy csak a legfontosabbat említsem: a ház méretezésénél szempont volt, hogy akár ATX táp is beférjen, de pillanatnyilag ezt a lehetőséget az általa igényelt plusz tartókeret miatt nem forszírozom.
Ellenben jobbról a 2. és 3. oszlop közé talán még érdemes lett volna odaírni ezt a variációt is:3.5" HDD 2
2.5" HDD 2
slim ODD -
140mm házventi 1
Dual slot VGA* 1
Vízhűtés** 1
60mm CPU hűtő -
SFX táp 1A hatékony térkihasználás (ennélfogva a VGA által megengedett minél kisebb méret), a variálhatóság, a lehetőségekhez mérten egyszerű házszerkezet, illetve a szellőzés megőrzése voltak a legfőbb szempontok. A dupla radiátor, pumpa és tartály elhelyezése a méret rovására menne.
Bár így belegondolva, a tartály és a hűtőblokkal egybeépített pumpa még talán megoldható, esetleg egy 2., ventilátor nélküli radiátor is... Nem tudom, át kell gondolni.(#11775) tlac: Leginkább a rendhagyó belső elrendezés és házszerkezet következménye. Előbbin nem szívesen változtatnék. Persze nem is szükségszerű, hiszen az oldalára is lehetne fektetni, de ahhoz bizonyosan összetettebb (így költségesebb), módosított házszerkezet szükségeltetne.
(#11783) Mattanyahu: Számomra a modell még nyitva hagy néhány kérdést.
- A slim ODD hogyan lesz rögzítve? Csak mert a furatai a közbenső, vastagabb rész két szélén találhatóak. A felfogatási felületeket viszont nem eszerint méretezted.
- A bővítőkártyák rögzítése hogyan lesz megoldva?
- Külön modulként lehet hozzáférni a táphoz+alaplapi régióhoz, a merevlemezekhez és az optikai meghajtóhoz. Hogyan fogod összedugni és elrendezni a kábeleket összerakásnál, ha máshonnan nem lehet belenyúlni a házba?
- Elég vastag a lemez, hogy az élébe menetes furatot képezz? A fedlap tetejéről nem fog lelógni a csavar feje?
- Ha jól sejtem, a kivehető lemezek nútban lennének megvezetve. Milyen vastagok a lemezek és hogyan lennének bennük kialakítva?
- Gumitalpak nem lesznek a házon, az alu fog közvetlen érintkezni a talajjal?(#11781) tlac: Legalábbis bízom benne.
-
Mattanyahu
tag
válasz
Pista0001 #11786 üzenetére
hát ha egy repülőgépet össze tudnak ragasztani egy számítógépház nem jelenthet gondot
a borulékonyságtól én is féltem... de az ft03-mininek hasonló helyen lehet a súlypontja mint az enyémnek, mégse borul föl
plusz megvan az az előny, hogy az alaplaptartó tálcát a saját súlya megtartja, nem kell csavarozni -
Mattanyahu
tag
válasz
Pista0001 #11784 üzenetére
nem akartam flémháborút indítani
de nekem az egyszerűség a vezérelvemgyártás nem lehet probléma, ezt tanulom
ennél az anyagminőségnél és vastagságnál tényleg mindegy hogy víz vagy lézer, az ár számít
most jut eszembe, hogy az alumínium frankón lehet ragasztani is
de tig-hegesztéssel gyönyörűen meg lehet csinálnia kábeleket meg csak nagyjából nézem, annyira még nem mentem bele a tervezésbe hogy ténylegesen számoljak is velük
-
Mattanyahu
tag
válasz
Pista0001 #11779 üzenetére
a kialakítás azért olyan, amilyen mert léghűtésre terveztem: a meleg levegő ugye fölfelé áramlik és a ház segít neki (bővebben itt)
meg nekem az a fő szempontom, hogy egy ésszerű konfigot (max i5/fx + 7850/560) a lehető leghalkabban hűtse; ehhez márpedig a léghűtés az optimálisközben dolgoztam rajta egy kicsit, és egy 3,5"-os valamint két 2,5"-os tároló fér bele
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #11756 üzenetére
Időközben vettem a fáradtságot és elolvastam a Tt házról szóló hírt. Azt írják hogy a Tt emberei nagyon megfizethető árat szánnak neki, és hogy dupla (!) LP kártyahelye van. Lanparty gépnek ideális lehet.
Máté94: Azért a 20K alatti kezdőár necces szerintem, majd meglátjuk.
-
andersen10
aktív tag
válasz
Pista0001 #11746 üzenetére
"ezek teljesen jó értékek, 40°C-os vinyóval nyugodt lehetsz. Esetleg azt megnézheted hogy nagy mennyiségű (mármint sok darab kicsi fájl) adat másolása mennyit változtat a vinyó hőmérsékletén.":
nem nagyon melegszik tovább.
htpc-be, kisfogyasztású gépbe csak ajánlani tudom ezt az új szériás egyterás, egytányéros wd green vinyót (WD10EZRX). csak összehasonlításképpen :
WD10EZRX:
Acoustics
Idle Mode 21 dBA (average)
Seek Mode 0 22 dBA (average)
Seek Mode 3 22 dBA (average)Current Requirements
12 VDC
Read/Write 1.10 APower Dissipation
Read/Write 3.60 Watts
Idle 2.10 Watts
Standby 0.40 Watts
Sleep 0.40 WattsAz elődje ( WD10EARX):
Acoustics
Idle Mode 23 dBA (average)
Seek Mode 0 27 dBA (average)
Seek Mode 3 24 dBA (average)Current Requirements
12 VDC
Read/Write 1.47 APower Dissipation
Read/Write 5.30 Watts
Idle 3.30 Watts
Standby 0.70 Watts
Sleep 0.70 WattsJa és úgy tűnik az új modell már mentes a korábbi Intellipark problémától.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #11746 üzenetére
Ez igaz, de a szaktopicban - milyen dvd-írót vegyek - azt írják, hogy érezhetően gyengébb írási képességekkel bírnak ezek az usb-sített (általában noti) ODD-k, mint pl. az optiarc-ok, vagy más ajánlott típusok.
A másik, hogy elég sok lemez van itthon még, és hiába kicsi a htpc ha mindenféle külső perifériát kell még ráaggatni használat során a végén oda jutok, hogy kicsit nagyobb ház ami mindent elnyel.Persze végül lehet ennek ellenére egy külső ODD lesz beszerezve, még meglátom.
andersen10: Kösz, ez nem jobb mint gondoltam, de már közel határeset nekem.
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #11686 üzenetére
Igen, az ideális egy pico táp lenne, erős (mondjuk legalább 12A-rel terhelhető) 12V-os ággal, moduláris kábelezéssel.
Itt kínálják jó áron. Persze még nincs túl sok visszajelzés az eladóról és a szállítási költség sem kevés, de ez utóbbit lehet ellensúlyozni másokkal szervezkedve, csoportos rendeléssel.
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #11683 üzenetére
Igen, elég megtévesztő a csúcsteljesítmény alapján megadni a névleges teljesítményt.
Amúgy mini-box.com-on már volt korábban combosabb paneltáp, a PW-200-V (a PW-200-M tesója), 12V-on 12A terhelhetőséggel, csak sajnos már nem forgalmazzák.(#11684) szabi__memo: Ahham. A cégprofilban az áll, hogy:
"We have set up our own marketing channels in home and aboard. Our products have been exported to Europe, North America, Middle East, Southeast Asia, Australia and other countries.We welcome OEM/ODM orders."
Először azt gondoltam, hogy akkor biztos csak végfelhasználókkal nem állnak szóba, de aztán ráakadtam erre a topikra, amiben a srác sikeresen rendelt tőlük egy-egy E-I5-öst és E-I7-est. Lehet érdemes még néhányt kört futva zaklatni őket ez ügyben, ha más nem a Habey-n keresztül. -
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #11663 üzenetére
HookR:
Olvasgatom az eddigi hozzászólásaimat, meg is találtam a fogyasztás mérés eredményét. Annyira nem is durva érték mint amire emlékeztem.
125 W körül volt a POST alatt , a konfig i5-760 + 2*2 GB ram + HD5770 + 1 db 250 GB 7200 rpm vinyó. Ha a vinyóra leveszünk 25-30 W-ot mint felpörgéskori felvétel, akkor is majdnem 100 W marad az 200 W max TDP-jű fő komponensekre, csak azt nem tudom hogy milyen arányban vették azt fel. Ha tudnék mérni most is (5770 -> 4350) akkor tudnék következtetést levonni. Ha az érték nem változna számottevően akkor szinte az egészet a proci vette fel, ha nagyobb változás lenne akkor a VGA is jobban beleszólt a dologba. Mindez persze akkor ha jól mért a fogyasztásmérő, márpedig egyéb eszközökkel kipróbálva (villanykörte, hajszárító, stb) jónak tűnt.
Ez a fele pedig tvse1995 kollégának is szól, pontosabban inkább neki:
A másik dolog amit találtam a thin-ITX-es intel lap tesztje volt. Úgy tűnik hogy a 17K Ft ártöbbletben egy 150 W-os külső táp is benne van, és mivel a PC-Q05-höz is adnak, úgy már 2 db lesz a birtokodban ha azt az összeállítást választod.
Az alaplaphoz a cikk szerint amúgy jár teljes méretű I/O shield is, tehát PC-Q07-be is jó megoldás lehet, akkor nem kell hozzá ATX táp sem, így az az összeállítás így alakulna:
Thin-ITX sima ITX házban:
Lian Li PC-Q07 15000Ft
Intel DH61AG 37035Ft
4gb ddr3 SO_DIMM 6000Ft
INTEL Celeron G530 11000Ft
összesen: 69035 FtA gyári hűtő magával az alaplappal kompatibilis, tehát hűtőt nem kell venned, de mivel nem kerülne táp a házba, nagyobb egységet is használhatsz ami csöndesebb lehet mint a gyári.
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #11654 üzenetére
"Arra alapoztam az indulásos állítást hogy amikor fogyasztásmérővel indítottam a gépet akkora csúcsérték volt a POST folyamat alatt mint a fene és csak 1 db vinyó volt akkor a gépben, az kevés lenne ahhoz."
Jó lenne tudni, hogy konkrétan mit mértél és milyen konfiggal. Biztos vagy benne, hogy a megfelelő következtetést vontad le?
Itt vannak példának okáért a Western Digital Green, Blue és Black szériájához tartozó adatlapok, melyekből kiderül, hogy már a 2TB-os Green peak loadja is 1,75A 12V-on (21W), ami máris 17,7W-tal magasabb a 3,3W-os idle fogyasztáshoz képest (meg ugye még valamennyi hozzáadódik az 5V-os és/vagy a 3,3V-os ágon is). Ugyanezek az értékek 1TB-os Blue esetén: peak 12V-on 2,8A (33,6W), míg az idle 6,1W. A Black-nél a peak-et ki se írták, de bizonyosan magasabb, hiszen az 1,5-2TB-os modellek idle-ben 8,2W-ot esznek.Látatlanban arra tippelnék, hogy boot során a proci valahol idle és peak között fogyaszt félúton, a többit meg leginkább a HDD peakje teszi ki, esetleg az alaplapi chipset és egyéb komponensek feléledése/ellenőrzése(?)...
-
picur10
aktív tag
válasz
Pista0001 #11649 üzenetére
SATA3 miatt meg ne aggódj, ha elolvasod a PH!-s SSD teszteket azt fogod látni hogy az űberszuperSATA3as SSD-k alig gyorsabbak hétköznapi felhasználás során mint a sima SATA2-esek.
Köszi, ennek majd utána olvasok, mert az USB 3.0-ás Asrock H67M-ITX vagy 5 ezerrel több H61-nél.Szerk.: Ja, és ha pénzmaggal jobban el vagy eresztve és a stílus is fontos akkor Lian Li PC-Q09. Pénz nem számít, mert úgy sincs.
A másik ami eszembe jutott az az hogy a külső tápos házak belső paneltápjainak java része nem éppen "normális" konfighoz vannak méretezve, az eredeti külső táp megtartása mellett a belső táp megfelelő picoPSU-ra cserélése ajánlott lehet.
Egy belépő Celeron dedikált VGA nélkül már eléri a normális konfigot? -
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #11649 üzenetére
"Ne hallgass HookR-re jó a több tab
"
Kérdés volt, nem javaslat.Amúgy nem a több fül tényével van gondom, hanem a számosságával. Szvsz olyan 12-15-nél már érdemes mérlegelni melyikre van ténylegesen szükség és melyikre nincs. De a 3-4 flash-es játékot végképp nem értem. Egyszerre nem csak eggyel játszik az ember?
'A később még elolvasom/visszanézek' problémakörre pedig megoldás lehet a bookmarks és/vagy valamilyen tab manager használata is."Ja, és ha pénzmaggal jobban el vagy eresztve és a stílus is fontos akkor Lian Li PC-Q09."
Sőt, abba talán még a gyári meghajtóhelyeken kívül egy SSD is elférne az előlap mögé, annak úgy sem kell rezgéscsillapított rögzítés. (pl. alulról, 2 csavarral a belső vízszintes lemezhez rögzítve - ha az ODD és a lemez távolsága engedi) -
jilian
addikt
válasz
Pista0001 #11628 üzenetére
Nem,nem
várok és maradok a 160XT -nél.
És most ugyebár kijöttek az i5-ök, lehet ez lenne:
Core i5-3470T 2 /4 2,9/3,5 GHz /3 MB HD 2500 35 Watt
ez helyett:
Core i3-3240T 2/4 3 GHz /3 MB HD 2500 35 Watt
Tehát csak erősebb lenne a proci a többi maradna. és csak a tápra kéne már várni.És ebből gondoltam, hogy erősebb adapter kellene, mint 150W?
-
-
tvse1995
senior tag
válasz
Pista0001 #11617 üzenetére
Kösz a választ. Ahogy nézem a az intel szabványosította a thinITX lapokat mert mindegyiken ugyan ott van a proci foglalat is [link] (oldal alja), emiatt gondolom, hogy a tápnak is jónak kell lennie.
Itt találtam azt az ECS lapot amit nálunk is lehet kapni elég olcsón (20k) és így ezekkel meg valamelyik olcsó Sandy-val le tudnám váltani a mostani gépem kis ráfizetéssel.
Arra amire mostanában használom fölösleges a dVGA. -
Chaser
legenda
válasz
Pista0001 #11597 üzenetére
Ezt nem néztem, jogos. Fene se gondolta volna hogy picopsu - főleg ilyen árban - nem 12V-ra van kihegyezve
Vmelyik boltban láttam, de most meg nem mondom melyikben nyilván 96W-os paneltápot 9-10 körül, meg külső téglát 120-asat 8-10k-ért, akkor inkább azok. Persze hogy a ki a gyártó az passz. -
igi
aktív tag
válasz
Pista0001 #11606 üzenetére
Szia!
Én is a 350-es SFX Be Quiet-tel szemezek, és érdekelne, hogy mit jelent a nem túl hangos?
Ugyanis nálam egy LianLi Q07-ben lenne az asztalon a fejemtől kb. 50-80 centire.A maximális konfig, amit meg kell hajtania az egy i3+HD7750+SSD+HDD + DVD.
És persze jó lenne, ha minél csendesebb lenne...
kösz:igi
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #11606 üzenetére
Volt egy rövid ideig Feel 202-m.
Nekem az volt a bajom vele, hogy nagyon zárt, légmozgástól mentes helyen van benne a vinyó, nyáron simán felment 50 fokra a hőmérséklete úgy, hogy ODD nem is volt fölötte
Ha nem akartam, hogy a mobo által termelt meleg még erre rátegyen kellett egy slim 120-as venti a lapra, akkor viszont a rácsozat által gerjesztett szélzaj volt elég erős
Ja és valamiért felerősítette az akkori vinyó rezgéseit, de ez gondolom hdd függő.Valami kicsi kocka vagy tégla kellene minél kisebb mélységgel pl. a CFI házakkal mi a tapasztalat? (affene, most látom ezek nem paneltáposak
)
Ahogy nézem valamelyik Silverstone Sugo-t ügyesen le is koppinttotákINWIN BM639-et is megtaláltam, de az már drága nekem és ott is csak opcionális lehetőség a paneltáp, alapból egy sivítógép IN-WIN IP-AD120-2 ventis táppal szerelik, akkor már inkább egy GIGABYTE MIB T5140 bár árban ez is határeset, és túl széles is, de a házimozis cuccok közé illeszkedik.
Ami még megoldás, bár energiatakarékosság szempontjából nem az igazi, az az, hogy keresek a mostani mellé mégegy Soltek qbic házat, és belerakom a korábban írt FSC tápot.
Nah, jól el monologizáltam itt, aztán nem jutottam semmire
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #11604 üzenetére
Ha már tápok:
VGA nélkül egy sima alaplap+A6 3620 gépet használnék kis házban, mennyire lenne halk egy
FSP300-60GLS sfx táp illetve az újabb 60GHS és ehhez képest miben lehet gyengébb/elavultabb a GLS?
Ha jól olvastam az újabb GHS-t árulják be quiet néven is más ventivel.Ja és megér-e +3k-t, az újabb ha garis?
Ház témában is kérdezek: Milyen olcsó paneltápos házat javasoltok brazos alá amibe belefér mitx lap, slim vagy normál ODD és legalább 1 3,5"-os HDD?
-
Destloler
tag
válasz
Pista0001 #11578 üzenetére
Nekem kell elnézést kérnem mert igazad volt a két satas vinyot a táp egyik csatjárol uezmeltettem mert csak olyan molex átalakitom volta ami 1 pata molexből 2 sata molexet csináll viszont( sajnos régi a tápom és nincsen rajta alapból sata csati). Amint a két vinyo külön csatlakozóról üzemelt már nem volt semmi gond. Ha nem mondod a tápot én tuti nem jövök rá. Nagyon szépen köszönöm a segítségedet még egyszer
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11579 üzenetére
Ha kiszereled az összes hdd,-és odd tartót, akkor előre is befér egy dualradi...az 5,25"-ös ODD-t leszámítva pedig el lehet dugni egy pár HDD-t anélkül is.
Én egyébként egy Phobya Xtreme 200 radit tervezek előre és egy 2x120-as dualradit felülre. Ez bőven elég egy komolyabb rendszer normális hőfokon tartására is.
De a konkrét rendszer csak akkor fog összeállni, ha már a kezeim között lesz a ház.
/rejtett reklám on -lesz egy eladó egyedi Q11-em- /rejtett reklám off
-
MontyCrew
senior tag
válasz
Pista0001 #11539 üzenetére
le kell vágni, sajna csak így lehet eltávolítani és nem állítható vissza így a gyári állapot, viszont megéri aki mer ilyennel szórakozni, egy kis tartály beszerelésével 10 fok nyerhető full load alatt a több folyadék miatt
6os belső átmérővel kell rendelkeznie a csőnek, a külső mind1, viszont a műanyag csonkoknál célszerű még 1-1 gyors kötözőt felhúzni rá, mert itt nem annyira feszes a csatlakozás.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Pista0001 #11518 üzenetére
közben van még egy delikvensEz még tutibbnak tűnik
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #11506 üzenetére
Valóban jónak tűnik. 17 helyett csak 11,6 liter és mivel 11,5e Ft-tal olcsóbb, nem is kell rajta sokat gondolkodni.
Az árkülönbözetből mehet rá akár egy böszme nagy CPU hűtő 140mm-es ventivel (vagy passzívan 35W TDP-s proci esetén). Az SSD meg pl. egy a táptartó helyére méretre vágott másik lemezre rögzülhet (amin egyúttal a pico táp tápcsatlakozójának is ki lehetne képezni a szakszerű felfogatást/kivezetést), vagy az ODD fölé is.
===================
Kis színes a nagyvilágból:
=================== -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11466 üzenetére
Tessék. Nem saját...neten találtam még régebben.
Egyébként nekem is volt sapphire 6870 a Q11-ben, csak az enyém az egyventis változat volt, de annál jó 1centivel túllóg a műanyag burkolat a PCB-n. A PCB hossza szerintem ugyanaz mind a kettőnél. Nálam a műanyag burkolat leszedése után ennyi hely maradt.
-
toldy
őstag
válasz
Pista0001 #11466 üzenetére
Hát itt elnézve maga a kártya ennyi.
-
Mattanyahu
tag
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #11346 üzenetére
"...és nem akarsz diszkrét VGA mellett speciàlis bôvìtôkàrtyàt hasznàlni..."
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy egyre több mini-ITX alaplapon található mini PCIe port az x16 PCIe sín mellett, amit ugyan többnyire a gyárilag mellékelt Wi-Fi kártyának szánnak, ám elméletileg adott a lehetőség, hogy a Wi-Fi összeköttetést USB-s Wi-Fi stick biztosítsa, és a felszabadult helyre pl. 2 portos SATA, vagy akár 2 portos Gb LAN mini PCIe kártya kerüljön. Elméletileg, mert az ilyen extra kütyüknek megkérik ám az árát...
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11342 üzenetére
Adnak hozzá egy ilyen átalakítót, szóval rá tudod majd dugni a hagyományos alaplapi belső USB2.0 csatira.
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11340 üzenetére
Az enyém olyan, mint a legfelső képen. Tehát fent a bekapcs-reset, alatta pedig az audio-usb. Ez az újabbik változik. Ennek már alaplapra dugható 19pin-es belső USB3.0 csatija van.
A régebbi változat pedig hátlapra dugható USB3.0-al van szerelve. Ezt láthatod az utolsó képen található USB kábel végén lévő csatiról.
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11330 üzenetére
" Aki radikàlisabb SFX beépìtést szeretne nem csak fölülre rakhatja a tàpot, van hely màshol is neki. Ìgy màr òriàsi hôtônek is lehet helyet szorìtani. "
Ez amúgy egy Q07.
A megoldás amúgy nem rossz, de elég specifikus, mert csak akkor működik, ha a lapon fent van a proci foglalat.Személyes favorit...én is gondolkodok egy ilyen procihűtőn, bár a mostanival is elégedett vagyok.
-
HookR
addikt
válasz
"Arra is van megoldàs ha valaki kevesell valamit az ITX lapon, hiszen akàr teljes micro-ATX lap is belefér."
A képen látható Asus P8P67-M 21mm-rel rövidebb, mint a microATX specifikáció által megengedett 244mm (árulkodó a szabványos rögzítőfuratok hiánya). Ettől persze még lehet, hogy befér a teljes méretű is. -
ben800
aktív tag
válasz
Nem lenne rossz ez a ház,de az-az igazság hogy én a thermaltake v3-at anno 10-ért vettem és abba sokkal de sokkal több anyag van mint ebben...
Ennyit sajnálnék rá kiadni az a nagy igazság
Csak annyit szerettem volna hogy fel tudjam pakolni a gépet asztalra+kevesebbet egyen,de ha ennyi hozzá a ház az már felejtős. -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11321 üzenetére
A ház oldalán van egy ablak kivágva, de azon a Porter már nem látszódna
így kimarad...
Előző lapom ECS H61H2-M2 volt.
Most Gigabyte B75M-D3V van bent és valószínűleg ez is marad. Olyan széles mint egy ITX lap és ehhez társul mATX-es magasság, viszont gond nélkül befér. Egyedül az alsó HDD tartó tálca hátuljából kellett egy-két centit levágni, hogy ne érjen a lap aljához, de ettől a funkcióját ugyanúgy ellátja.
A lap mellett szól az Ivy support, ddr3-1600, sata3/usb3/PCI-e 3 /belső előlapra köthető usb3 csati is van/, a fizikai elrendezése tökéletesen passzol a Q11-hez és 19k az ára.
Egyetlen hátránya, hogy kékja, meg a rózsaszín LPT port...
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11319 üzenetére
A Xigmatek Porter kimarad
Viszont nagy valószínűséggel marad a léghűtés, mert az első 14-es és a hátsó 12-es bőven átszellőzteti ezt a nagy bordát. Ha később egy erősebb procival gond lenne, akkor még mindig rakhatok plusz ventit a bordára.
Bár erősebb procival se lenne gond szerintem, mert tuningot nem tervezek...mindennapi használatra és fullHD játékra meg bőven jó egy alapórajeles i5-i7 is...igaz a mostani i3-al is elégedett vagyok. -
tlac
nagyúr
válasz
Pista0001 #11311 üzenetére
közben én is megtaláltam az első képet
egy dolog viszont csak most tűnt fel a q11-en, eddig én azt gondoltam, hogy alja is lyukacsos, közben mégsem
ezek szerint ez a kép hülyeség -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11311 üzenetére
Bezony, még mindig nagyon tetszik és lassan már a végére érek minden kis apró finomításnak
...bár menet közben mindig változik valami.
Jelenlegi állapot. -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11297 üzenetére
Hali!
" A vinyòk mennyire szeretik azt a helyet ott alul? " Hőfokokra gondolsz?
Igaz, hogy nekem csak 2.5"-es HDD-m van...de 28-30°C a hőmérséklete.
/500GB-os, 7200rpm-es Toshibáról van szó/
Nem tudom, hogy egy 3.5"-es HDD milyen hőfokon üzemelne, de rengetegen használják így a Q11-et (külföldi fórumok stb...) és nem panaszkodnak HDD túlmelegedésre. -
törölt tag
válasz
Pista0001 #11289 üzenetére
Semmiképp nem szándékoztam froclizni a szaktudásod, pláne lámának nevezni!!!
A stringet azért írtam be, mert ha az alapján ad ki francia oldalt, akkor ott nyilván nem idegenkednek a "külföldiektől".
Anyagminőség:
Amit katalógusban megtalálsz, az csak irányadó és javarészt határértékeket közöl. Hogy pontosan be tudd állítani a paramétereket, ahhoz mindig ugyanattól a hengerműtől, ugyanazt az összetételt és ugyanazt a technológia sort bejáró lemezt kellene venned, ami lássuk be, otthonról nem kivitelezhető. Ezt szerettem volna megspórolni neked.
Tehát ha betolod egy lemez katalógusadatait, azzal végülis rosszat nem csinálsz, csak a jótól van még messze. Azt meg valószerűtlennek tartom, hogy egy cég kiadná ezeket a gyakorlati adatokat olyannak aki épp az utcáról esett be a 1+1+2db lemezével.Szal az a tíz perc, amit eltöltenek egy natív formátum feldolgozásával, majd kiterítésével, nem fogja megdobni az árat, mert belefér a gyártás-előkészítés költségébe.
Hőcső:
köszi! -
törölt tag
válasz
Pista0001 #11285 üzenetére
"de itt nem is tudom hogy keressek ilyet mert még nyelvi gondok vannak (nem kicsit)"
akkor próbáld meg a "sheet metal work" string alapján, lokalizálva az adott régióra"hàtha utàna én is le tudom hajtani"
Hol, a kredenc szélén, húskloffolóval?
Bízzad szakikra, ők ezt csinálják egész nap. Ha spórolni akarsz, inkább a tervezéssel tölts több időd, hogy minnél könnyebben gyártható, illetve bolondbiztos legyen. De ez persze szigorúan szvsz...Meg olyan progival tervezz, amit az adott cég natívban tud kezelni, így a hajtási paramétereket könnyel ráhúzzák majd a modelledre
"Ezekben a programokban meg lehet adni az anyagminôséget is, és az alapjàn szàmìt terìtett méretet?"
igen, de csak natívban megy gördülékenyen, Ha vmi köztes formátumot adsz, akkor plusz órákat számolnak fel...Hőcső:
csak régebben volt vmi topic /tán itt a PH-n/ házi gyártású hőcsövekről, ott a gyáriakat is kivesézték, és nem volt egyértelmű, hogy az egyszer már készrehajtott csövet lehet-e még tovább nyomorítani, vagy annyira sérül(het) belül porózus réteg, amitől lényegesen csökken a hőszállító képessége. Ami meg nem ilyen porózusos izével megy, annál meg nem is volt mindegy hogy mennyire vertikálisan áll az egész, illetve milyen útvonalon.
De érdekel engem is, hogy milyen a konrádos, máshol amúgy se nagyon van készleten.
Az ebay-es kínai meg lehet hogy csak sima lezárt csőA második megoldásoddal csak annyi a gondom, hogy vmi úgyis ütközni fog. Ált így lesz az ember egyik szekrénye tele leamortizált gyári hűtőkkel. De akkor már késő...
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #11252 üzenetére
HookR-nél a pont!
Ha nagyon pontosan akarsz hajlíttatni, akkor okvetlen kérdezd meg hogy milyen rádiusszal hajtják az adott lemezt az adott hosszon és hogy az mit "emészt fel" a kiterített lemezből.
És a tervezésnél úgy csináld, hogy minimum +/-0,5mm legyen a tolerancia.
(én soxor kaptam 1mm-es eltéréssel is darabot, ha nem ezrével kellett gyártani, mivel nem volt "kedv" a beállásra. A monitor előtt meg könnyű okosnak lenni, hogy csináljanak próbahajtásokat; a gyakorlatban egy-egy darabokhoz csak saccolnak legtöbbször)
Ezen egy kicsit segít, ha eleve olyan lemezt választasz, amit jól ismernek és napi gyakorlatban vágják, lézerezik, stancolják, hajlítják.későbbi hsz.-ben írod, hogy hajlítod a hőcsövet. Ezt a fajtát konkrétan hol árulják és a gyáriakhoz képest mennyivel rosszabb (?) a hőszállítása?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pista0001 #11277 üzenetére
Letettem az ilyenekről, mert 100k körül kezdődnek a házak. Ennyit nem ér meg nekem a néma üzem. Akkor már inkább vennék egy médialejátszót.
Kipróbáljuk ezt a 40mm-es ventilátort, amit a kolléga javasolt és meglátjuk a folytatást.Egyébként erre fájt a fogam, de az alaplapi Intel HD videókártya miatt letettem az egészről.
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #11247 üzenetére
Youtube-on találsz (többek közt) sheet metal témájú tutorial-okat Catia-hoz, Solid Edge-hez, Inventor-hoz egyaránt. Megnézve párat biztos kialakul valami benyomás, hogy melyik szimpatikusabb.
A verdikthez én kevés vagyok, lévén eddig csak Inventor-t nyüstöltem, de annyi bizonyos, hogy az alapokat a beépített gyorstalpaló tutorial segítségével könnyen elsajátíthatod, és a neten is rengeteg leírás és videó lelhető fel hozzá. -
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #11210 üzenetére
A jó hír, hogy a 330W-os Dell AC/DC adapter külön is beszerezhető és be is van árazva. Sőt, itt olcsóbb. A rossz pedig az, hogy egyrészt be van árazva
, másrészt 19,5V-os, nem 12.
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #11190 üzenetére
Jó, hogy mondod! Van is itt nekem egy olyan, hogy "PCI Express™ Card Electromechanical Specification Revision 1.1", aminek a 4.1-es pontja a "Power Supply Requirements". Eszerint 3.3V-on 10W, 25W és 75W-os terhelésnél is 3.0A-t kell tudni biztosítania a PCIe slot-nak. 12V-on pedig 0.5A, 2.1A, illetve 5.5A-t.
Tehát bővítőkártya esetén 10W-tal kell számolni a 3.3V-os ágból. -
törölt tag
válasz
Pista0001 #11181 üzenetére
Lejárt a szerk. idő
A manualja azt írja hogy Max load:8A Peak:15A Szóval folyamatosban a kapcsolt 12V-os ágon 96W az amit tud.
Konfig csere miatt, mezei 120-as ra forrasztottam 4p-s csatlakozót, nem akartam másikat venni. Az 7/10A-t tud "papíron" kapcsolni. 65W-os cpu-hoz elég is.
(#11183) HookR: Ó ezer bocsánat
-
stratova
veterán
válasz
Pista0001 #11099 üzenetére
Megnézzük még mit bír tömegben és méretben a táska/hátizsák. Belefutottam még a viaLAN EPC2-be, de ez már nagyon filigránnak tűnik, bár egy ementáli sajt is megirigyelné. Viszont olybá' tűnik nékem, hogy egy slot-nak van hely a hátoldalon.
Emlékeim szerint a HD7770 van kb. párban a GTX 560 SE-vel miközben beéri 80 W-tal és a referencia kártya 21 cm hosszú. -
kzkz
őstag
válasz
Pista0001 #11093 üzenetére
A nem kisebb darabból (ami min 200W-os), is minimum kettő kell. Egy az alaplapra és a vinyókra, egy a VGA-ra. Két 220W-os tégla kb 22eFt, a picopsu is 11e.
Ezzel szemben kb 11-ért kapsz egy minőségi Chieftec (v. akármi más) 500W-os tápot, ami mindent ellát, és még kevesebb helyet is foglal, mint a két 220W-os tégla...
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #11081 üzenetére
Ezeknél a házaknál a combosabb VGA-hoz nem csak a tápellátás egyéni biztosítása, de a VGA szellőzésének kialakítása is megoldandó feladat.
"Nyugati fórumokon többen írtak le olyan megoldást hogy egy Pico táp van az alaplapra dugva, ez látja el az alalapot, RAM-ot, procit, HDD-(ke)t, míg egy plusz 200+ W-os 12 V-os külső tápot kötnek a VGA tápcsatijára. Ezt lehet úgy durvítani hogy a proci tápcsatiját is egy külön 100 W körüli 12 V-os tápról táplálod, akkor aztán tuti üzembiztos a rendszer, hiszen a Pico tápról csak az alaplap, a RAM meg a HDD(-k) mennek."
VGA nélkül már próbáltam az alaplapi ATX12V csatlakozót közvetlen az Xbox360 203W-os AC/DC adapteréről etetni úgy, hogy a Gigabyte H55N-USB3 24 tűs csatlakozóját meg egy Habey HB-LR1005-120W látta el szuflával, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A rendszer nem bootolt, csupán az alaplap LED-jei villogtak vadul.
Más alkatrészekkel és felállásban (pl. picoPSU-val) még nem nyílt alkalmam tesztelni, így persze egyértelműen nem tudom kijelenteni, hogy az alaplapnál ne működne a pico/paneltáp kikerülése, de annyi bizonyos, hogy a gyakorlat tartogat kellemetlen meglepetéseket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged