- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #42206 üzenetére
Tudod nálunk ez egy fétis, hogy pici legyen a házikó, egy mATX-ben semmi kihívás nincsen, 30 perc alatt összerakom és kész, pl. Ez kb 30 perc volt összerakni
Ehhez több hét kellett és még volt bőven finomítani való
Ezt évekig reszelgettem
Kép
Kép -
kisza25
félisten
válasz
Nirvanus #42203 üzenetére
A jelenlegi mATX lapom teljesen kiszolgál 20- eFt volt, itx 35-től indul, de azok jobban felszereltek, ami nekem nem lenne fontos, biostar lapot azt kihagynám, a következő meg 38eFt.
Ház+ táp CHIEFTEC BT-04B 350W a kiszemelt
Lemértem, a teljes gép monitorral együtt max 160W kajolryzen 1400 húzva van 3,8Ghz, memóriák 2666Mhz, a gtx 1050 ti gyárilag legmagasabb OC val rendelkezik 1800-1880Mhz-ig boostol, van egy 2,5" HDD és 2db SSD
-
kisza25
félisten
Ez az am4 mitől ilyen drága?
nem akar ez lejebb menni
-
kisza25
félisten
válasz
gaben1117 #42111 üzenetére
Pedig ez az LCPOWER 1370BII
-
kisza25
félisten
válasz
gaben1117 #42100 üzenetére
Nem pont ez, de nagyon hasonló
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #42084 üzenetére
1060 3GB volt, zörgött a venti, garis lett.
Gyorsan vettem ami "olcsó volt", hogy legyen kártyám amíg garizzák, ez volt éppen akkor az rx 560 4GB.
Rákérdeztem a kártyát nem cserélték volna, helyette pénzt adtak volna vissza (75eFt), az új helyette 120 eFt lett volna.
A 1060 3GB-t a klán társam átvette, mert őt nem zavarta, hogy "zörög a venti" aztán most volt ez az 1050ti "olcsón" azért lett ez, mert 120eFt nem adok egy új 1060-ért, nem is volt az igazi 3GB-al
1060 3GB 75eFt vettem, 75eFt tovább adtam, rx 560 45eFt vettem, 45eFt tovább adtam, közben 3 hónap eltelt, hol itt a hiba?
A 2400g-re kíváncsi lennék, pl megkímélhettem volna magam ettől a kártya csereberétől, ha van egy ilyen erősebb IGP-m, mert arra a pár hétre amíg találtam volna egy jól árasított. kártyát arra pont elég lehet.
Dedikált VGA helyett nem lenne elég nekem, pedig freesync-es a monitorom, az rx 560 4GB is szó-szó, nagyjából elég volt, de be-be csúszott 60 FPS alá, ami idegesített.
Az evo (mert az is járt nálam 1 napot) meg vagy 10% gyengébb volt ott már sokat volt 60 FPS alatt, többet mint felette, az már határozottan kevés volt.
A CPU ugyanazt tudja, mint a mostani és lenne tartalékba egy IGP-m, abban a pár hétben nem fullHD játszanék oszt annyi -
kisza25
félisten
hi rég jártam erre, kicsit átfutottam az itx ház kínálatot és látom, hogy megint lehet kapni az sg 05-öt, elgondolkodtam egy AMD Ryzen 5 2400G konfigon, de akkor lenne csak értelme, ha minél kisebb, úgyhogy ettől még lehet kisebb házban gondolkoznék, végül is nálam minden adott, hogy a CPU+ IGP párost kipróbáljam mire elég
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
flashpointer #41062 üzenetére
múltkor már tettem egy kis kitérőt, mert akkor meg házat nem találtam ami tetszene és megfelelne, de akkor is visszatértem, abban nem volt semmi kihívás
mondjuk annyira az sem volt nagy -
kisza25
félisten
Tegnap elvitték a mini-itx gépem utolsó darabkákját (metis)
Ryzent rakok össze, de nekem nem kellenek a 35k alaplapok, Intel 8xxx meg még nincsen csak Z-s alaplapok, szóval kénytelen vagyok mATX-et venni.
Amiben biztos vagyok, hogy még visszatérek -
kisza25
félisten
Halihó, rég jártam erre van már valaki aki ryzenes gépet pakolt össze és van is már némi tapasztalata, gondolok itt melegedés, tuning...ra
-
kisza25
félisten
válasz
energy4ever #40618 üzenetére
Nekem volt benne rx470 nitro+ meg platinum
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Kvelstadt #39484 üzenetére
a titka az, hogy először szerelje bele a lapba mindent, aztán rakd bele a házba
kivéve a VGA-t, azt már akkor rakd be, ha becsavaroztad az alaplapot, persze a tápot is előbb rakd be, mint a lapot és a házventiket, különben copo lesz kicsi háznál
MPeter87: tegnap egy A 4-es lapra mértem rá az rx 560 méreteit, mert valahogy nagyon nem stimmelt a fotó és a méretek, nem is jól vannak megadva, a 170 mm kártya is 225 mm a gyártó oldalán
Ilyen előméregetéseket elég gyakran szoktam csinálni, volt, hogy kartonból összeraktam a házat méretei alapján, hogy jó lesz e nekem
Azt dötsd el mire szeretnéd használni, ha hurcolni is szeretnéd akkor noti, ha csak otthon asztalnál akkor mini-ITX, ilyen egyszerű (hurcolni meg vegyél egy tabletet) -
kisza25
félisten
válasz
#16939776 #39473 üzenetére
ez az alaplapon (MSI H110I PRO) lévő tüskesor, amire a front panel USB 3.0 csatlakozóit lehet kötni
(#39476) gyorol: igen ok még az a gép, a vga GTX 1050ti lenne most helyette, ha annyit nem szánsz rá akkor egy rx 560
ja látom VGA van már, mennyi lenne a maradék alkatrészre?
Mindenki ezt a Raijintek Metis-t írja, mi ebben olyan amit a többi pl egyThermaltake Core V1?
mondjuk az, hogy fele akkora, ha nem rendes méretű tápot teszel bele akkor 25 cm VGA is belefér
jó az anyagminőség és bivajerős gépet építhetsz pár liter térfogattal -
kisza25
félisten
válasz
gyorol #39456 üzenetére
az a proci hiába i5 már egy pentium g4560 is hozza a teljesítményét, azt kapsz 20eFt alatt,
én eladnám ami van és egy 1150-et raknék össze
a core v1 meg elég nagy ház ám
nekem volt teszt róla -
kisza25
félisten
válasz
enginev3.0 #37976 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz
enginev3.0 #37973 üzenetére
350-500rpm nem
-
kisza25
félisten
válasz
enginev3.0 #37968 üzenetére
igen így kicsinek tűnik, na és így
-
kisza25
félisten
válasz
Pete55555 #37872 üzenetére
nekem ez a 3. 1050ti és volt kétfajta rx 470 teljesítmény /árban az rx 470 (és 1060 3GB) verhetetlen, de metisben nem tudtam halkan lehűteni és nagyon befűtött + táp is hangos lett, ha kell a fullHD-hoz a magas részletesség akkor rx 470/1060, ha fontosabb a néma gép és hajlandü vagy minőségből visszavenni fullHD alatt, akkor 1050ti
MINI-ITX-be pont ezek a 75W kártyák passzolnak szerintem, ha valaki néma gépet akar építeni -
kisza25
félisten
a többi részt azért nem cserélgettem még idén, mert tavaly volt noti-> asztali-> noti ->asztali és azért nagyjából kimaxoltam a gépet, olyan értelemben, hogy nekem játékra nem kell ennél több.
i5-6600, 16GB DDR4, gtx 1050ti, 240+480GB SSD, fullHD multira tökéletes
Mindez egy metis-ben és ami lényeges:
A teljes gép fogyasztása, eddigi mért maximum 146 W konnektorból!!!
Csendes és hűvös, rx 470-el tettem 2 próbát, de hangos és meleg lett az egész 250W fogyival -
kisza25
félisten
válasz
cinemazealot #37552 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz
enginev3.0 #37506 üzenetére
-
-
kisza25
félisten
Na tegnap szétkaptam a gépet, mondom elszigetelem az SSD-ket a melegebb alkatrészektől, ez meg is történt+ a CPU hűtő megkapta a ventiét. Igazából hőfokot nem nyertem, csak halkabb lett a gép, viszont így még jobban melegszik a 2 SSD, mert mint rájöttem a táp fűtt be nekik ennyire, ha pofára fordítom a gépet akkor 37-40 fokosak, ha normál van a gép 50-51 fokosak
-
kisza25
félisten
na akkor nálam még jobbak is a hőfokok
VGA max 78, CPU venti nélkül max 55, ami a nagyobb baj, hogy a táp üvölt és az SSD-k 45-50 fok izzadnak
Duracellm...: nekem rx 570 platinum volt ami szintén kifelé fúj, annyira, hogy meg is kellett fordítani a ház szellőzését, de azzal is meleg volt a cucc és a kártya volt hangos -
-
kisza25
félisten
válasz
tomi5244 #36111 üzenetére
szia, tápot:Zalman ZM350-FX, így olcsobb és lesz hely vga-nak
nekem ilyen -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #36088 üzenetére
Arra, hogy lehessen kapni
eddig csak itt találtam, remélem ettől lesz olcsóbban is
Egyébként 3x végignyálaztam mini-ITX-től mATX-ig az összes házat amit lehet kapni, ez a metis plus a legideálisabb nekem -
kisza25
félisten
Metis plus, cikk, videó, jöhetne már, venném
-
kisza25
félisten
válasz
szabi__memo #36011 üzenetére
legegyszerűbb beszerezni egy ilyet
-
kisza25
félisten
válasz
szabi__memo #36009 üzenetére
a biosban kell átállítani, ott megnézed kideról van e V-mód
-
kisza25
félisten
válasz
szabi__memo #35996 üzenetére
Asus lapok szokták V-al szabályozni 3pinest
Legalábbis még csak abban találkoztam vele -
kisza25
félisten
akkor olyan lapot kell keresni, ahol a cpu foglalat messze van a ramtól és a vgatól
szerencsére 1151 lapoknál már figyeltek erre és mindnek elég jó az elrendezése, főleg a VGA-tól kerültek messzebb
A kimeneteket is a lapok szélére rakják, végre gondolnak a felhasználók igényeire is -
kisza25
félisten
válasz
Yiggdrasil #35895 üzenetére
sima i5 alá elég egy egyszerűbb lap is, mondjuk MSI B150I GAMING PRO
1060-ból meg inkább 6GB
a CPU és ház hűtést akkor tudjuk megmondani, ha kiválasztottad a házat
tápból meg lehet ZALMAN ZM350-FX, vagyZ ALMAN ZM450-FX is -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #35889 üzenetére
erre írtam ezt
, csak rossz embernek címeztem
-
kisza25
félisten
(#35860) Ispy
+1 az i5+GTX1050Ti kombóra, de kicsit ésszerűsítve, aprózva 200k-ból is kijön ez a konfig.Ízlések és pofonok...én sohasem veszek használt műszaki cikket. Meg van ott della
erre írtam, hogy 200eFt-ból újonnan az adatlapomon lévő gép, nem apróról, hanem boltból
-
kisza25
félisten
válasz
Grave_444 #35814 üzenetére
miért nem raksz bele sfx-et? azzal kb ez a plafon amit be is tudsz rakni (nekem ez volt benne, de miliméterre be kellett játszani):242.5(L)X 111.5(W)X 41 (H)mm Dimension /mm
mindjárt lemérem neked
-
kisza25
félisten
válasz
customer114 #35760 üzenetére
ez a legolcsóbb és, ha nem hibás akkor halk legalább 3db-ot vegyál, abból egy tuti hibás lesz
-
kisza25
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged