- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
XTIA Xproto A4 ITX | [link]
-
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #49193 üzenetére
Nagyon tetszik!
Még nem tűnt fel egyik webshop kínálatában sem, de nagyon kíváncsi vagyok mennyiért fogják idehaza forgalmazni.
Egyelőre nagyon jól bírom a VGA nélküli életet, szóval ha sikeres lesz a gyógyulási folyamat *
akkor egy Ryzen 7 PRO 4750G(E)-hez kell majd házat keresnem
*
Ha nem létezne a madVR, akkor sokkal de sokkal könnyebb dolgom lenne... -
Archttila
veterán
válasz
Oliverda #49121 üzenetére
En az Asus-al vagyok igy. Gyakorlatilag ha nem out of the box kuka az egesz akkor ilyenek nem mennek neki, hogy restart. Gondolom nem tetszik neka az XMP, ezert dob egy blck screent. Persze utan mar megy, szoval tiszta Simson moci feeling.
Az elozo generacioban az MSI b450 buszkelkedhet a legcombosabb VRM-el.
Viszont a feleselgesen magas VRM borda nagy fail...
-
Archttila
veterán
Most mindenfele nyers adatoktol eltekintve a Noctua L12 hatekonyabb es halkabb cooler volt mint most a Black Ridge 2db ventivel. Hiaba a hat heatpipe, a vaskosabb borda es gondosabb tervezes/teszteles erezteti a hatasat.
Termeszetesen nem savazni akarom, mert egy olyan remek ar/ertek aranyu hutesrol van szo amit az L12-vel ellentetben szukosebb helyeken is kivaloan alkalmazhatunk.Ha igaz amit az L12 Ghost edition-rol irtak Twitteren a sracok, - miszerint hatekonyabb lesz egy ventivel mint az AXP-100 copper - akkor reszemrol nem kerdes melyik kerul majd a gepbe.
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
Köszönöm a hasznos tanácsokat, még átgondolom melyik legyen.
Ő egy kis zajkeltő
a CPU-n lévő két Noctua együtt nincs olyan hangos mint ez a kis csúfság
viszont a rá szabott szerepet szépen ellátja
képet ad
-
Archttila
veterán
DDR5 +2 evig nem akarok ra kolteni,
a proci meg majdnem nagyker aron jott (egy tizest dobtam ra)
2 aktiv CCD-vel.: (Prolimatec 14-es ventivel ami kb slim 12-es Noctua szint)
1 CCD-vel joval alacsonyabb feszen es magasabb orajelen uzemel mint a 3800x)
Idle
Temp: 40 - 50°C
Fan Speed:
140mm @ 502 RPM
92mm @ 1240rpm RPM
Noise: ~29 dB (measured with Noise Meter*)
Load (with Prime95 Small FFT s)
~80°C Maxed @ 81.3°C
Fans @ Full Speed:
140mm @ 894 RPM
92mm @ 2547 RPM
Noise: ~52 dB (measured with Noise Meter*)
-
Archttila
veterán
Noctua L12 - Louqe Ghost Edition link
-
Archttila
veterán
A 1050 ti mar kiesett a ringbol mert azonos aron ott az erosebb KalmX 1650.
Viszont felmerult bennem, h mivel csak atmeneti kartyanak szanom - legfokepp Indie cimekhez - eleg lenne egy 1030 is.KalmX-be vonzo a passziv kivitel annak ellenere, hogy AAA cimeknel 80-90 fok kornyeken tanyazik.
De a 3070 megjeleneseig kibirom indie illetve retro jatekokon, szoval ezek a hofokok szamomra lenyegtelenek.
54e korul jutnek hozza, 65 az atlagara, igy szerintem kesobb siman elmenne 45 krajcarert(felteve ha eladom)
-
Archttila
veterán
válasz
Mercutio_ #48762 üzenetére
Koszi, viszont kozbe szembe jott a Palit KalmX nevre hallgato passziv 1650-es megoldasa. Elso blikkre magasnak tunt a kartya de az adatai szerint 138mm ami meg megfelelo.
Guru3d teszt szerint 80C a load temp jatekok alatt ami nem tudom hogyan hatna a "szendvics" tobbi hozzavalojara
Thermal kepek:
Lehet teszek vele egy probat
-
Archttila
veterán
Elvittek a 2060 super-t es arra a gondoltam, h nem veszek mar ebbol a genbol semmit, inkabb addig dobok a Ghost-ba valami fini kis LP kartyat. (mindig szerettem volna egyet)
Szoval:FHD@60Hz (tobbnyire) Indie cimekhez szerintetek van most ennel jobb ajanlat? [link] (nekem 52 lenne egy bontatlan)
Nem nagyon vagom a belepo szintet, szoval okoskodjatok valamit! -
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #48743 üzenetére
Ezért szeretem ezt a topikot
"elgondolkoznék azon, hogy mivel lehetne a műanyag lapot kiváltani alatta, ami a pcb károsodását, zárlatát hivatott megakadályozni"
Az nem lesz neki
[link] (a másik oldala is fém) szóval ez is pipa!
PCLAND
Ha a gyerek/meló mellett lesz időm akkor feltétlen!
(én is kíváncsi vagyok)
Mondjuk a józan ész pont azt diktálná, hogy pont egy olcsóbb (értsd gyengébb PCB) lapnál lenne értelme erre odafigyelni
Köszi srácok!
-
Archttila
veterán
válasz
A.Winston #48739 üzenetére
A kulon vasarolhato AM4 lefogatoval nalam nem gorbult. Tudom mert direkt csekkoltam.
Rendeltem egy Noctua backplatet biztos ami biztos alapon. Az a 2k mar nem a vilag.
Miert nem ajanlott a blower? Most a hamgjat hagyjuk mert alulfeszelve nem veszes, viszont szendvics elrensezesu haznal nem kuldi tele a procit forro levegovel. (korabban linkeltem osszehasonlitast a temaban)
-
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #48731 üzenetére
Először én is vízhűtéses hátlapot néztem, de közbe eszembe jutott a Noctua szimpatikusabb megoldása.
Akkor most lényegében a backplate vastagságát lemérem és hozzáadom a Black Ridge eredeti csavarjának a méretéhez, így megkapom a szükséges csavarméretet ugye? -
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #48729 üzenetére
Ha igaz a Reddit-tes csóka meséje, akkor ezzel még nyerek is az ügyön 5-8C-t. [link]
-
Archttila
veterán
DONT use the EKL Black Ridge on a AM4 Mainboard! If so with much caution!!
Funny how you say " just install it correctly " while using a backplate from another cooler... Just got the AM4 mounting kit for my L9i today, used that Backplate and i could achieve higher mounting pressure without bending the mainboard... temperatures dropped 5-8°C
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #48723 üzenetére
Egyebkent erdekes mert kulfoldi forumokon van olyan aki szerint plate nelkul jobban szellozik a lap szoban forgo hatso resze, meg masnak nem tetszik ez a megoldas:
I literally see the the PCB under the socket making a bulge in the middle of the board, so I'm not recommending this. Also the way the brackets are made doesn't force the cooler alignment on the CPU because you have M3 screws in like 6 mm holes so there's a ton of leeway and because you are mounting it from the bottom of the board, I assume I smeared the paste all over the CPU while trying to center the screws in the mounting holes. So once again - potentially great cooler, mind blowing poor implementation of AM4 support.
Na de befejeztem
Duracellm..., ide véshetnél valami okosat
-
Archttila
veterán
Nem is a sulya miatt erdekes, hanem inkabb az az ero, amivel kozvetlenul a PCB-hez! feszul a huto.
Holnap lovok egy kepet a rogzitesrol.
-
Archttila
veterán
*vajon
Sry
-
Archttila
veterán
Mielott beszerelem a Black Ridge-t kerdeznek toletek valamit!
Akinek van ilyen hutoje annak bizonyara feltunt, hogy a legtobb cpu hutovel ellentetben, itt nincs az alaplap hatuljara helyezheto keret, tudjatok amihez magat a hutot - vagy a huto talpat - rogzitjuk.
Ma felmerult bennem a kerdes, valyon nem-e art a lapnak, hogy a hutes lenyegeben negy csavarral kozvetlenul az alaplapnak van feszitve, nelkulozve az alaplap hatuljan talalhato keretet. -
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #48674 üzenetére
Ha van türelmed várni a cuccra akkor én (is) őt ajánlanám: [link]
Mindenképp üzenetben kérj tőle ajánlatot! (request custom order)
Nekem ezt írta vissza pár hete:hi, for sf600
1x24p-120mm
1xcpu8p-230mm
2xgpu8p-200mm
unsleeved, black.
it will be $35. -
Archttila
veterán
Szerintetek mennyire életképes a alábbi megoldás? Giga X570 aktív heatsink-jét leveszem, és a helyére csak simán bepattintom az EK bordával ellátott m.2 SSD-t. Így elvileg szépen mindenféle módosítás nélkül elfér felette a Black Ridge cooler, ráadáskánt melege sem igen lesz, mivel arcon csapja némi szellővel a BR-en tátongó 12-es Noctua.
-
Archttila
veterán
Kivancsi vagyok, bar szerintem csak meretben a hazhoz igazitjak es pont.
Vagy amit meg el tudok kepzelni, hogy a natur barna x15 fanok helyett fekete Chromaxot csomagolnak.
-
Archttila
veterán
Fractal Era - an ITX Disaster - by Optimumtech [link]
-
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
válasz
Qkackca #48603 üzenetére
Sajnos meg az olcso, standard henger alaku antenna is eppen h csak jo.
(Nagy meglepetesemre volt itthon 1 par occcokinai edition)
Nos akkor maradnak ezek az olcso darabok, lenyegeben nincs veluk baj mert mukodnek, csak csunyak
Vagy lehet szereznem kellene egy Asus capa edition-taz elozo setup-al jol mutatott
[kép]
-
Archttila
veterán
Szerintetek ez az antenna a b450-es alaplapon talalhato modul csatlakozojaval kompatibilis? [link]
-
Archttila
veterán
Szerintetek van ertelme b450-rol b550-re valtani tekintve, hogy maximalisan elegedett vagyok a deszka teljesitmeny/homerseklet mutatoival?
Atmeneti megoldasnak szantam ezt a lapot a 3800x ala, de elnezve a b550 specifikacioit nem igazan latok okot a cserere.
Ti hogyan latjatok? -
Archttila
veterán
válasz
diegho #48515 üzenetére
A 200-as ventit erosen le kell szabalyozni mert piszok gagyi es hangos.
ugy emlekszem olyan 550-600 RPM kornyeken mar vallalhato...
A HDD keret meg kb olyan benne mint a vaj, es szerintem az egesz kucko ITX-nek picit! otromba.
Ami jo, h mehet bele ATX tap, normalis tower cpu cooler, illetve nagyon jo a szellozese a motyonak. -
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #48498 üzenetére
Ertem de ez a mostani setupomra is igaz nem?
Seep
Volt mar blower kartyam (nem is egy) es altalaban csak az idle noise zavart.
gyorsan hozza is tennem, h akkoriban szinte teljsen mellettem volt a gep, nem ugy mint most.
A load meg nem fontos mert vam ANC a fejesen.
A kovetkezo generacioban teszek egy probat aztam ha nem jon be elallok a vasarlastol. (Ugy is regen csinaltam mar) -
Archttila
veterán
-
Archttila
veterán
Louqe Ghost | Blower vs Open-Air
[link]
CPU temp -10C ez letezne?
A mikrofonos tesztnel nekem annyira nem tunik veszesnek a kulonbseg. Hangos mindketto
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #48460 üzenetére
Elotte azert Redditeltem par kort. Talaltam egy usert aki tonkrevagta vele a lapjat, igy nem volt kerdes a kulon rogzito.
De sztem ide is linkeltem. -
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #48458 üzenetére
Ezt irtam:
Hali!
Nem zavarsz! Igen, ahhoz még kulon meg kell vasarolni a lefogatot, de a legujabb kiadasokban mar a doboz resze. (Ugy tudom kulon ki is van emelve a dobozon)
Nalam ez a 100%
De mind1 a lenyeg, h jo legyen! -
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #48455 üzenetére
"Na beigazolódott a félelmem. A giga b450i és a Black Ridge nem igazán szeretik egymást, a gyári lefogató külső szélénél útban van egy alkatrész az m.2 borda mellett, mert ugyebár ezen egybe van az AM3-al. Még finoman rá is tudom tenni a bordát a lapra, de ha elkezdem húzni a csavart tuti összeroncsolja azt a fet-et."
En mondtam
-
Archttila
veterán
válasz
KaiotEch #48295 üzenetére
Már 100x megbántam, hogy Sati-tól nem vettem meg anno.
dugo_
Ezt a Satis dolgot en is megbantam vagy 1000X.
Temahoz hozzaszolva:
Ne feledkezzetek meg a feluletkezelesrol. Ghost-nal peldaul azert vontak vegul vissza Artic White szinu hazat mert nem tudtak hozni azt a minoseget mint az Ash Grey-nel.
Illetve aki eddig csak Metis, Silverstone SG13, TT Core v1 etc. birtokolt az jo ha tudja, hogy ezeknek a hazaknak az anyagvastagsagat illetve a megmunkalasat ossze sem lehet hasonlitani a kaptafa kuckokkal.Viszont hozzatok hasonloan en is azt vallom, h ennek ellenere sem ernek annyit ezek a hazak mint amennyiert adjak oket.
szerk.: nem bantani vagy lenezni akarom az olcsobb hazzal rendelkezo tulajokat, hiszen ha visszakerestek akkor olvashatjatok, hogy a Metis-en kivul
szinte az osszes nepszeru vas megfordult mart nalam, es a legtobbjuket nagyon szerettem
-
Archttila
veterán
Az AP2 egy remek kis billentyuzet de nekem egy ido utan hianyoztak a funkciobillek, illetve (es ez lehet az en hibam) de valahogy nem sikerult osszebaratkoznunk az egyutt toltott kb 3 het alatt igy fajo szivvel de eladtam.
A Razerbe egyelore nem nagyon tudok belekotni, talan a hangja az ami egy ici-picit hangosabb egy Cherry Rednel, de gepelesi elmenybe (illetve jatek alatt) sokkal smoothabb a Razer fele linearis optikai switch. Annyira, hogy amikor elkezdtem hasznalni konkretan nem hittem el amit erzek, es ezt irom ugy, hogy en nem vagyok egy mechakeyboardexpert. Szerintem meg a Gateron brownal is kellemesebb elmeny, pedig az tenyleg egy fasza kis switch volt!A gyari kabelet lecsereltem egy rovid kis fekete ugreen type-c kabelre amit kozvetlenul a moitorba dugtam, szoval most ugy fest mint egy kis majdnem wireless
TKL
-
Archttila
veterán
Nekem is lenne mit csinalnom de most valahogy semmi kedvem a szereldehez... Szoval en most napok ota csak jatszom, jatszom es jatszom
(van mit potolni)
De ha valakit nagyon erdekek akkor megerkezett a Razer Huntsman TE TKL billentyuzetem
-
Archttila
veterán
Ez aztán a custom GPU cooling
Ugy látszik egyre többen unják a gyártók által használt gyatra tejfölös doboz megoldásokat
-
Archttila
veterán
válasz
AxBattler #47980 üzenetére
Minimálisan volt drágább mint a hagyományos IDE kábel.
Máskülönben meg teljesen átlagos gépeim voltak akkoriban, szóval...ATX csatlakozót szerintem nem lehet szépen a tövéig egyben csövezni, ahhoz túl széles a csatlakozónál és túl keskeny az átmérő a kábel köteg felől.
Szerintem sem szóval dobtam, marad a spagetti kivitel
Csak kíváncsiságból: van róla képed?
-
Archttila
veterán
válasz
zolika15 #47977 üzenetére
Régen a hagyományos (széles) IDE kábelek helyett nekem ilyenek voltak a gépeimben
-
Archttila
veterán
válasz
zolika15 #47974 üzenetére
18-bol van itthon vagy 5 méter ezért abból készül
Unsleeved lesz de eszembe jutott egy olyan, hogy mi lenne ha kapna az egész egy vastagabb harisnyát a végein zsugsorcsővel.
Valahogy úgy mint ittNekem ez sokkal jobban tetszik mint a külön harisnya vagy pucér edisön
Szebb, kompaktabb.
-
Archttila
veterán
Vegre nekikezdtem az egyedi kabelek gyartasanak viszont feltunt, hogy az ATX connector 20+4 pinjenel 16-18 AWG szerepel amit nem teljesen ertek.
Tippre 20 pin 16 awg, 4 pin (amin kevesebb aram folyik) 18 awg.
Szerintetek?Corsair SF600 Platinum
-
Archttila
veterán
Persze
Annyira nem érdekel a dolog mert nagyjából eddig majdnem minden nálam járt VGA ciripelt (ilyen-olyan mértékben persze)
Szóval a videó láttán egy kicsit kíváncsi lettem de ennyiKülföldi fórumokon barangolva láttam olyat aki az ötödik 2080 Strix után adta fel. De sokan szívtak az EVGA felső kategóriás kártyáival is...
olvasni is rossz ezeket a postokat.
Egy random shjíít az egészszerk.: neked melyik Inno 2080 van a Metisben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamepad
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest