- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Crabface #56852 üzenetére
igen, elég korlátos. mostanában divat lehúzni a neten, hogy nem képes elszállásolni az idei csúcskártyákat. szerintem parádés, elmennek amellett, hogy egy 8 literes házról van szó, ami nem 200W + 400W eldisszipálására való. én az átlagnál jobb hűtéssel 77W + 150W hardverenél mondom, hogy ez a teteje, amit kompromisszum terén kötni tudok (hang/teljesítmény). egyébként nem a hossz vagy a magasság a gond, hanem az, hogy a kártyák dobják a 2-slot designt már jó ideje. általában egy 2.25 sem megy be, hacsak nem bontják meg és szedik le a bordát hátulról. egy 2.5 meg felejtős.
-
hoffman_
nagyúr
macbookbál talán egy picivel világosabb, de egészen matt és nem foltmágnes. ez a kombó elvileg menni fog, a black ridge-re a 120mm fan felülről megy, szóval a clearance emlékeim szerint jó. az is volt itthon, az alatt talán épp alap Fury volt nekem is. azt hiszem, hogy egy 92mm-t push-pullba rárakva sem javult már sokat.
az SGX-nél a kábelezés melós, de ha elengeded az alsó ventit, akkor működik. a vga hűtéseden fog sok múlni, a GTX1000-RTX2000 még csak-csak bemegy sok gyárótól, de az újabbak már neccesek. reddit-en van elég sok infó, hogy ki mivel próbálkozottt. P12 slim szerintem bőven jó lesz. -
hoffman_
nagyúr
kicsit csaltam, mert ez még az original build, azóta már nem így néz ki, csak a frissítések nem kerültek fel. 2db slim Noctua ment az 1070Ti-ra, az L12GE is kapott egy A12x15-öt. utóbbi miatt necces a ram kérdés. amiről tudok, hogy nagyon passzosan, de elfér alatt, az az enyém vagy bármelyik borda nélküli. az alsó A12x15 kijött végül, nem nagyon volt értelme ekkora kábeltengerben. ha kicsit máshogy oldom meg a kábeleket és alul-felül lesz egy A12x15, akkor az más tészta (a flow-through-hoz a meta spine is kell). én is egy SGX450-el kezdtem, meg lehet vele oldani, de akkor az alsó venti tényleg felejtős.
igen, ez a Limestone Mk3. -
hoffman_
nagyúr
válasz
PROTRON #56842 üzenetére
akkor kicsit átfogalmazom: az összes 3000 és 4000 GPU, ami a Ghost-ba egyáltalán jó lehet, gyárialg vagy kis moddinggal, az ezt a konstrukciót használja
gyakorlatilag az összes FE, a legtöbb EVGA (nyugodjék békében, a legjobbak voltak tényleg), meg egyébként is elég sok flow-through design fut. simán lehet, hogy a 3 vagy 3+ slotos szörnyek nem ilyenek, de nekem nem hogy OC, csakis UV jön szóba. -
hoffman_
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
válasz
flashpointer #56833 üzenetére
távoli jövőt írtam, szóval még én sem tudom, ha várok eleget, akkor HA, ha nem, akkor gondolom felzargatom valamelyik német cimbimet.
-
hoffman_
nagyúr
nem használok hozzá, mert szerintem azzal pont a lényeget veszíti el. ez a ház anélkül néz ki jól. ezért is szenvedek ezekkel a műanyag sz*rokkal, a tophat-et most a Louqe amúgy is bagóért szórta a cash flow gondok miatt, de nem vettem. az 5700X-en egy L12GE van, teljesen megfelel hozzá. nincs alulfeszelve, nincs húzva, PPT 80W körül megáll, játékban és R20-ban is 70 fok körül mocorog, 4.65Ghz-ig boostolo PBO Auto-n.
az 1070Ti FTW3 hűtése a legjobb léghűtés volt, amit ahhoz a kártyához csináltak, de egy deshroud ezen is javított. Halo Infinite 1080p ultra közben 60-65 fok a GPU és 70-72 a CPU jelenleg.az eredeti kérdésemet kezdem elvetni. találtam egy képet egy másik CAD rajzról, meg pár gyenge thingiverse próbálkozást. gondolkodom rajta, hogy beleásom magam a 3D tervezésbe és megcsinálom én, de valószínűleg annyi trial és error lenne a vége, hogy a műanyagszemét és idő nem érné meg. egy cablemod kábel, az etsy modok és a négy Noctua fan kb 70 ezer forint lenne, ez már annyira komikus, hogy elengedtem. lehet, hogy átköltözöm egy T1-be majd, a Ghost-be meg veszek egy PCIE NVME adaptert és ez lesz az új NAS, még ennek is több értelme van...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
PROTRON #56829 üzenetére
jól látod. ez engem is aggasztott, de pár netes komment alapján elvileg nem problémás. ez a mod a Metacustoms kivágott gernicével működik, így a GPU és a táp között van egy ~3 centis rés, ebből húzza ki felfelé a 120mm Noctua a meleget. a legtöbben alulra is raknak egyet, így is rádolgozva a fent kiáramló kereszthuzatra.
ui.: szinte minden RTX3000 és 4000 GPU így van kialakítva, nem csak a Founders.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
tervezek a távoli jövőben egy 4070Ti FE-t beépíteni a Ghost-ba. ehhez használnám ezt a remek 3D nyomtatott modot, ami nem mellesleg az 5700X-nél nagyobb CPU-t is megengedne, ha a CPU bracket-et is hozzáteszem.
egyetlen nagy bajom van, ezért a három műanyagért szállítással áfával együtt elkérnek 30k HUF kekszet, amit nevetségesnek tartok. ha még a terv lenne... oké, akkor hamar szétszaladna a weben. meg akkor már egy custom cable is kell, mert az FE 12 pinje nem fér el alatta. a kábel is 15-20k szállítással. ennyihez már hozzáteszek kicsit és veszek még egy FormD T1-t. vagy bármit. imádom ezt a házat, ha átköltözöm másba, se adom majd el, de inkább használnám, ha lehet.
a kérdésem: találkozott bárki hasonló 3D tervvel? vagy esetleg Etsy-n kívüli beszerzési forrással?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
FireKeeper #56647 üzenetére
az ITX és a "vinnék" összeegyeztethetetlen fogalmak.
ok, ez jogos -
hoffman_
nagyúr
válasz
flashpointer #56644 üzenetére
az ultrakompakt és a 3.5 egy picit tényleg nehezen fér meg egy mondatban, de azért átváltani egy 200 ezres vasról egy 1M vasra, nem épp építő javaslat - elég lenne, ha egy picit optimalizálnának némely, már meglévő, ház design-on. venné a piac, mint a cukrot : )
a mechanikus zaj akkor gond, ha az asztalon tartod a nas-t, amellett, hogy valós érv, szerintem kevéssé zavaró tényező. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Mclovin #56406 üzenetére
köszi a tippet. ezt az overlock.net leírást találtam fél óra után a legkorrektebbnek, bár ennyit lehet, hogy nem fogok pepecselni. némi finomhangolás ráfér, úgy tűnik bőven van benne tartalék stock állapotban. kellemes meglepetés, hogy 10-15 fokkal hűvősebb terhelve és 4-6 fokkal idle, mint az alulfeszelt 3600-am. nem lesz itt hűtési gond, már nem is emlékszem mikor láttam utoljára 40 fok alatti CPU temp-et. 2020 előtt, mikor SFF-be költöztem.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
megfogadtam a tippet, megérkezett egy 5700X ide is és nem 5800X lett.
ahogy látom sokkal egyszerűbb életem volt a fix allcore 4.2Ghz @1.17V érában a 3600-al, a PBO-val sosem ismerkedtem meg. van esetleg jó tippje, hogy hogyan lehetne stock közeli, esetleg jobb eredmény elérni PBO2 és CO használattal, de alacsonyabb hőtermeléssel?
ahogy látom, nem feltétlenül elég annyi, hogy bedurrantok egy -30as CO-t, hogy crasheljen a gép idle állandóan. a 65W PPT plafon éppenséggel még maradhat is szerintem, azzal éppen elbír az L12GE. -
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
NAS témában lenne kérdésem: valaki hosztol médiaszervert több kliensre 4k HDR képeségekkel? arra lennék kíváncsi, hogy mi lenne a minimum (és legkisebb fogyasztású) hardver, ami ki tud tolni (mondjuk) Plex-re 4-5 szimultán stream-et, 2-3db 4k és 1-2db fhd tartalommal. a Q1900 még éppen eldöcög 1db 4k és 1db 1080p stream-mel, de tartalomtól is függ már sajnos erősen. ha megy a directplay a 4k fogadó tévén, akkor általában ok, de necces már.
köszi, ha akad tapasztalat
-
hoffman_
nagyúr
válasz
mpierre #56336 üzenetére
Asrock Q1900ITX-ben használok 4x4TB-t és van még egy 2.5" puffer SSD benne. a 4 sata port mellett egy 2000ft-os pci 1x-be szúrható sata átalakítóval szépen fel lehet tornászni. CM120 Advancedben ráadásul, egy kis fúrás faragással kényelmesen elfért benne a 4 drive, igaz a felső hűtése nem tökéletes. pont emiatt néztem a Jonsbo N1-et, de 100e pénz itthon... nevetséges ára lett. ez az N2 is oké, oké, de ára csúnya lesz és hát elég nagy 5 drivenak.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Crabface #56310 üzenetére
nálam most ment el a FormD.T1 egy kollégának, épp épül, várom mi szép lesz belőle. nagy fejvakarás volt az is... ha nem kellett volna még 200k, hogy rendesen vízre rakjam, akkor az maradt volna.
csak hát sok is volt, meg nálam nem járja így, számítógépbe nem rakunk vizet -
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO #56308 üzenetére
de olcsó bányászkártyát nem vennék. vagy EVGA vagy FE, de utóbbit most elvből sem, nálam ez ilyen. megvárom a Radeonokat. ha nem gyó, akkor még szétnézek HA-n, mielőtt késő : )
Ghost nekem, jó biznisz volt, mert bár teli áron vettem rögtön megjelenés napján a Mk3-t, de két éves és nem megy sehova. nekem megérte.
szerk.: hozzáteszem, ez a flow-tru design egyre inkább beeszi magát mindenhova, nagy baj nem lesz akkor sem, ha marad bent. azt mondjuk kétlem, hogy a tápoknak jó, hogy a vga forró levegőjét kapják teliben.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO #56306 üzenetére
van igen, csak bepöccentem az nV-re.
3080-at meg nem szeretnék amúgy sem, túl nagy, túl sok. már a 3070Ti is a fogyasztási maximumom felett van, de az meg nevetségesen pici a házhoz képest.
egy 200-220W kártya a max, ami beleraknék, az is már sok az elveimnek, de legyen rendesen megcsinálva a hűtője. a flow-thru gerinc már rajtam marad, az én hülyeségem...Crabface: ilyen sport ez : )
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Crabface #56299 üzenetére
szép!
nekem nagy kedvenceim az RTX3000FE kártyák, de a 3070Ti olyan kis picike lenne a Ghost-ban, el is engedtem (pedig ezért vettem vagyonokért új gerincet a házba én okos).
nagyon kíváncsi leszek a 7000es AMD kártyákra, szerintem még soha nem álltak úgy a csillagok, hogy all-red gépem legyen, de most egyre inkább erre fúj a szél.
(nem beszélve az nV féle kabaré tápcsatiról és partnerkezelésről, árszabásról) -
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO #56293 üzenetére
igen, még nem ástam bele magam az 5700X-be, de az is alternatíva, köszi, hogy megemlíted. 5700X vagy 5800X lesz a vége a mai fejlemények alapján. ha ezt bepakolom, akkor most pár évre ismét megleszek, mert platformváltást nem szeretnék megint vagy 4-5 évig. a maximumot kihozni 8.6L-ben viszont nem nagyon lehet ekkora TDP felett AM4 platformon.
nézegettem sok tesztet, az 5600X érezhetően jobb a 3600-nál, de annyival nem, hogy értelme is legyen váltani nekem. egy 8 magossal legalább egy új tényezőt kipipálnék, hogy legyen mire fogjam, hogy volt értelme elverni 50ezret
arról nem is beszélve, hogy 4K-ra szeretnék majd váltani, ott gyakorlatilag játékban például zéró különbség van egy 3600 és egy 5800X között...
(más kérdés, hogy 4K IPS vagy OLED 120Hz monitor többe kerül, mint az egész gépem, aranyárú házzal a ligájában, szóval ez is csak tervezgetés egyelőre)Rick4:
köszi a tapasztalatokat, igen, látom, hogy 5700G nagyon jó választás, de tényleg akkor erős igazán, ha nincs dvga. én tartaléknak szeretném az igpu-t, de rájöttem, hogy túl vagyok már azon, hogy ne legyen vga itthon tartalék, szóval sok értelme így nem lenne. -
hoffman_
nagyúr
igen, pont most rágtam át magam az 5700G hsz-ken, látom, hogy meg van vele elégedve, aki használja. egy dolgot néztem be csúnyán - pedig már rendeltem volna le HA-ról ami fent van - a PCI támogatást, nem tud 4.0-át, amin most lepődtem meg 1-2 órája. mivel next gen kártyát szeretnék majd hajtani vele, ezért kénytelen leszek 5600X vagy 5800X vonalon, inkább utóbbin, kikötni. pedig nagyon bejött nekem is az 5700G...
nyilván 5800X esetén komoly alulfeszre lesz szükség és 2-4 magot lesz majd érdemes megrántani frekiben, többet nem, már ha úgy reagál, mint a Zen2.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Mclovin #56287 üzenetére
igen, az talán jobb megfogalmazás, enyém sem kiemelkedő, messze.
nagyon szeretem az S1-et, nem tervezem cserélni, de tophat nélkül vannak korlátjai, a 65W simán megy neki, de efölött már kezd elveszni. meg igazából az SFF arról szól nekem is, hogy egy erős gép se menjen 300W fölé. -
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
nem nagyon találok sub 10L házban 5700G teszteket. a Ghost S1-ben cserélném a Ryzen 3600-t egy 5700G-re. csak azért nem 5600X, mert sokáig tervezek AM4-en maradni és a 8 mag többet ér szerintem, ha nem játék a fő cél. TDP-re elvileg egyezik a kettő, valakinek tapasztalat 5700G hűtésben low profile CPU hűtővel? a 3600 kis tuning mellett alulfeszelés mellett jól használható teljesen top hat nélkül is.
egy 1070Ti van mellette most alulfeszelve, majd egy 7xxx Radeon lesz a következő, az iGPU csak tartalék, de mindenképp szeretném, ezért nem 5800X-ra esett a választásom.
-
hoffman_
nagyúr
Louqe likviditási gondokkal szenved, ma 20:00-tól kiárusítanak. fogy, mint a cukor (ha persze nem kamu és volt egyáltalán stock). azért nem rossz árak.
-
hoffman_
nagyúr
annyiban, csak egy use case esetemben például, hogy nem kell új erősítőt venni 4k USD körül, ha a régi nem ismer még HDMI-t és csak optikán tudsz átadni neki jelet. abba nem gondoltam bele, hogy ez mennyire egyedi eset, azt gondolnám, hogy nem az, de simán tévedhetek.
kis pénz, kis foci : D -
hoffman_
nagyúr
ha egyik normális nextgen lap sem kap spdif-et, akkor megette a fene az egészet, marad az AM4, amíg nincs optika... high-end board-okon...
-
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
nem mintha az SF Platinummal bármi bajom lenne, de körbenéztem a Seasonic-nál, nem tudom, hogy volt-e már: viszonylag új az SPX széria, felmegy 750W-ig, Platinum és ráadásul SFC és nem -L szabvány. az ára mondjuk elég húzós, egy helyen találtam itthon 100 körül, szerintem 60-70ért komoly versenyző lenne.
-
hoffman_
nagyúr
a Phanteks Shift XT egészen korrektre sikeredett
-
hoffman_
nagyúr
válasz
flashpointer #54305 üzenetére
a Sapphire ház nekem túl csicsa, főleg az orra, de a videókaris tipp értékes, köszi mindenképp. néztem anno pár tesztet, egész jól sikerült ez a collab. nekem is így néz ki az EVGA 1070Ti kb 2db A12x15-el csak harmad ilyen vékony, meg kicsit melegebb hehe.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
flashpointer #54283 üzenetére
nagyon korrekt : )
egy Noctua kedvelőnek, aki szereti a színeit - mint én - ez nagyon működik.
3070-et hogy vadásztad le? -
hoffman_
nagyúr
válasz
hszilard666 #54245 üzenetére
én sem értettem, anno már jóval ár alatt is fent volt. akkor jutottam oda, hogy inkább megtartom, hátha egyszer épül bele víz. volt az S1 mellett egy idieg, alig akartam visszaköltözni, de végül az nyert, levegőn maradtam
-
hoffman_
nagyúr
-
-
hoffman_
nagyúr
na ez rendben, de én még csak kispályán focizok
előbb utóbb lesz ez még így se, csak több időt kell rászánnom.
ui.: rendes egyszerű kapcsoló-kapcsoló Harmony-t nem találom már jó ideje, ha jól láttam megszüntette a Logi az eredeti design-t sajna. kéne pedig, mert az Arcam-om majdnem annyi idős mint és táv már nem volt hozzá, mikor vettem, ehh.
-
hoffman_
nagyúr
valószínűleg nem tévedsz
de két dolgon én fennakadok azért:
1) ha már veszek egy új LG 65"-ös OLED-et egy zsák pénzért, akkor ne kelljen már ezzel sz*rakodni és egy nem frissülő Marshmallow-val szívni, amin csoda, hogy van Plex
(oké, az már tán tudna okosabbat, a Sony-m szoftver szempontból öreg tényleg, hajrá avulás)
2) ha már kreáltam egy NAS-t, első sorban multimédia céllal, akkor oldjon már meg nekem mindent egy kézben, nekem ez ilyen fétisem, vagymifentiekkel együtt persze igazad van, a probléma valószínűleg áthidalható egy 10 ezres stickkel.
-
hoffman_
nagyúr
na, akkor mégiscsak az a forgatókönyv, amire gondoltam. ezt nem tudja a Q1900 - ez van nekem is igen - legalábbis nekem is beletörik a bicskája a transzkódolásba (nekem egy Sony W755C van mögötte).
PlexPass-om nincs, még nem ástam bele magam a Plexbe, egyelőre úgy használjuk, ahogy van. a rajta lévő anyagok nagy része, a sorozatok főleg, mennek transzkód nélkül is. egy rendes BR anyag már sajna nem feltétlenül.
#53387 HookR
na, ez klassz, ebben van valami fantázia végre : ) -
hoffman_
nagyúr
Sajnos a kolléga nem tudta megmondani, hogy egy távoli TV ha traszkodolni kezd Plex alatt azt bírná e..
nem bírná, sajnos belefutottam párszor, nem kell hozzá 4K, már egy komolyabb 1080p anyag is gondot okoz neki sajnos, ha arról van szó. nekem is xpeno (DS3615xs) megy ilyen lappal, szuperül fut, a Plex is ok, de a transzkódolást lehetőség szerint TV-re bíznám (az enyém nem tud, már 5+ éves és a J1900 nem boldogul).most olvasom át újra, félreértettem teljesen, ha a TV akar transzkódolni, akkor az működhet, ha a NAS-ra bízom ilyen lappal, az nem ok nálam.
Azt már végképp nem értem, hogy a távoli tévének miért kellene transzkódolnia.
amit fentebb írtam, amiatt. jól értem, hogy nálad nincs ilyen gond? én nagyon amatőr vagyok a DS-sel, ezek szerint akkor lehet, hogy nálam van a hiba?
-
hoffman_
nagyúr
az SX8200Pro A-Data féle, talán elsők közötti vezérlő-csereberéjét is idevehetjük, kabaré, hogy milyen ipari sport lett megetetni velünk a sz*rukat és átverni a felhasználót, aki nem elég élelmes. régen sem volt egy leányálom a kapitalizmus, de szerintm 2021-ben az alját éli.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
FireKeeper #53306 üzenetére
simán lehet hogy csak azért mert annyira fos a termikus kontakt
bármi lehet, de azért erősen meglepődnékamúgy komolyan, én nem értem miért nem lehet értelmes VRM hűtést tervezni
mert arra nem lehet ezerrel rányomatni a sast, sárkányt, baglyot, vagyamivan : ) -
hoffman_
nagyúr
válasz
PROTRON #53304 üzenetére
amikor sub 9L házba költöztem korábbi felső kategóriás GPU-val és 6 Zen2 maggal, akkor eszembe nem jutott az azt árva gen 4.0 aljzatot gen 4.0 SSD-vel megtölteni. többek között azért is, amit írsz : )
(én azt a mai napig nem értem, hogy emberek hogy hűtenek a Ghost-ban egy Ryzen 3600-ot, nem hogy egy 3700-et egy Noctua L9-el... bullshit. én örülök, hogy elboldogul vele az L12, upgrade-elt A12x15 ventivel.)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
PROTRON #53302 üzenetére
Viszont a VRM hődetektálása a legtöbb alaplapon kaki
ez megeshet, bár a bordát kézzel nézegettem anno, nem vettem észre enyhe melegedésnél többet. az én lelki békémnek megfelel, amit látok és kézrátétellel érzek, ezért nem veszek millás Fluke-ot, sajnos már nem ott dolgozom, ahonnan hazahoztam bármikorránéznél hőkamerával rendesen kerekedne a szemed hogy igan is 60 fok fölött jár...
mod: hát, ha tényleg a chipre néznék, akkor a borda nem lenne rajta, úgy lehet 100 fokos valóbanviccen kívül, a hőátadás megvan, a leszorító erő jónak tűnik, a padon látszik, a borda meg át sem melegszik. részben ezért is választottam a lapot (a SPIFD mellett), Buldzoid szétcincálta a B550-es lapokat anno, ez a jobbak között volt, húzott Ryzen 5700X mellett se aggódnék. majd kiderül az is egy-két év múlva.
nem tudtam, hogy az EVO-k hogy főnek, azt hittem nincs velük semmi gond, a fél világ azokat ajánlgatta. azért lett SX, mert árban sokkal jobb volt, az elvi teljesítménytöbbletért meg nem akartam fizetni. Linus óta tudjuk, hogy egy sata3 SSD is több, mint elég.
a másik terrás, a Falcon. a leggagyibb QNAND, azon vannak a játékok, 30-ért szereztem, féltem, hogy hulladék lesz: aztán se nem meleg, se nem lassú, életem vására volt. -
hoffman_
nagyúr
kikapcsolod BIOS-ban és semennyire
egyébként 2-3000rpm körül félgőzzel se nagyon hallani, engem meglepett. mivel viszont szükség nincs rá, terhelve se mászott soha a VRM vagy az SSD 55-60 fok fölé, nyugodtan le lehet lőni, szabályozható görbéje van.
nálam biztonsági lépcsőnek 75°C felett bekapcsol, de még nem volt rá példa. -
hoffman_
nagyúr
picit drágább, de én nagyon szeretem és szintén megfelel: MSI B550I Gaming Edge WiFi
-
hoffman_
nagyúr
válasz
viperabácsi #53277 üzenetére
tudtommal nem, max EU raktár és akkor vám nincs, de mostanában nem néztem utána, hogy miként mennek.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
PROTRON #53275 üzenetére
ez DIY lesz, kemény fába vágtad a fejszéd. még drágán se nagyon van jó kiosztású és jó minőségű bill, főleg ha mechanikusat keresel. én is így kezdtem, aztán végül szállítással áfával egy 300 dolláros vezetékes lett belőle... szóval nincs jó irány.
ui.: mondjuk a DIY veszélye meg az, hogy vagy sosem lesz kész, vagy sicher nem lesz olcsó. én megnéznék egy Keychront vagy egy Akko-t, igaz, hogy a 15k picit több, mint duplája lesz, de a hajad nem fog kihullani. a legújabb Keychron-ról jókat olvastam.
-
hoffman_
nagyúr
mivel ebben tervezek lakni majd a CM120 után és ahogy írtam, később lehet, hogy a funkciókat is bővítem, ezért nem kérdés az SFX, nem lenne igaz a "tápegységet a konfighoz".
egy SFX-es házba meg nincs kedvem TFX-el operálni, plusz ott hiába lenne jobb W érték, nem láttam még platinumot. -
hoffman_
nagyúr
meg fogom mérni előbb utóbb, azzal is tisztában vagyok, hogy overkill, de nem fogok évente vásárolgatni, a későbbi bővítés miatt és az egyéb leírtam miatt keresek PT SFX-et. annak örültem volna, ha létezik 300W vagy kisebb, de akkor jól éreztem, hogy nincs. nagyon szűk rétegnek kellhet, de attól még sajnálom, hogy nem gyártanak.
-
hoffman_
nagyúr
köszi a tippeket, akkor nincs új a nap alatt:
Qkacka: ezekkel azért képben voltam, valami olyanra gondoltam, ami ezeken túlmutat, hátha nem ismerem. totális overkill egy SFX táp, de az illik sajnos a Jonsbo N1-be, plusz 50W-nál ez passzívan fog működni, ami elég fontos. azért szeretnék PT tápot, mert az SFX vonalat eldöntöttem (egyéb ok lásd lejjebb), PT-al viszont azt gondolom, hogy legalább a hatásfokon nyerek. 85% vs 90% a diffi 20% terhelésen. a baj csak az, hogy nálam inkább 10% a terhelés, azt meg nem adja meg a 80+ táblázat
Rick: semmi extra, egy J1900-as Asrock lap, meg 4x4TB RED, sosem mértem, olyan 30-50W közé taksálom. most egy Hexa 400 viszi, mert az volt itthon.
PROTRON: akkor már bőven megéri inkább az SF450PT, az annyival tud többet, hogy ha elszáll a nagygépben valami csoda folytán az SF600PT, akkor van tartalék tápom. plusz ha váltanék hardvert és nem csak Plex-re használnám a NAS-t, hanem valami egyéb, számítást igénylő műveletre, akkor nem árthat.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
tápcserét tervezek a DIY NAS-ban, a jelenlegi és jövőbeni tervezett ház is SFX. ebben a méretben 200-300W gyakorlatilag nem létezik, főleg nem Platinum. mivel félpasszív megoldást keresek, így csak az SF450PT vagy a Silverstone cuccok maradtak, amiket ismerek is, utóbbi árát még leírni is fájna.
Ti tudtok esetleg 400W körüli SFX Platinum tápról, amit be lehet szerezni, nem magyar piacról, 80-100EUR körül?
TFX, HD-plex vonal nem játszik sajna.
ui.: felkerült apróra egy ASROCK QC5000M-ITX, ha valakinek érdekes lehet.
-
hoffman_
nagyúr
köszi az indoklást, így értem a menetrendet. az tény, hogy a Dan óriásit húzott, már ha a piaci fogadtatást nézzük, én is hálás vagyok nekik, még ha Louqe vonalon kötöttem is ki.
nem is a másolással van bajom most, egyszerűen azon nem léptem túl, hogy ezeket a linkeket nem mi veszük itt többynire az EU-ban
maximum ha kifut az "eredeti" készlet. sokszor már a minőségük is egészen jó, a gagyi klónozáson már azért pár éve túl vannak ők is.
inkább nem szólok semmit
-
hoffman_
nagyúr
azért, mert a Dan volt az első szendvics layout, ezért minden Dan-klón?
ezek majdnem mind ehte S1-ek, nem A4 klónok szvsz.
azt mondjuk nem is értem, hogy mi ezeknek a létjogosultsága, egy az egyben az a design és gyakorlatilag az ár sem kevesebb, Ghost pedig most van a piacon. -
hoffman_
nagyúr
válasz
AxBattler #52600 üzenetére
ez a design vonal nekem sosem jött be, de korrekt csomagnak tűnik, árban sem vészes.
én a Jonsbo N1-re vagyok rákattanva, mióta megláttam. ha nem 200usd lesz a 100-ból, mire ideér, akkor megvan az új NAS házikóm.
az előző hsz-m szerkeszthettem volna, így utólag olvasva nem a legjobb gyártásom
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
AxBattler #52466 üzenetére
ITX-ben az X570-nek egyszerűen nincs előnye a B550-el szemben, ellenben hátránya igen.
nem is értem.anno én visszamondtam az X570 Aorus Pro-t és megvártam a B550 MSI Gaming Edge-t. a Giga szebb ugyan, de a spec miatt szerintem öngól, 2.5G lan, toslink, itt is brutál VRM.
Qkackca:
nem szándékos keverés volt, elsőre benéztem, azt hittem nem FlexATX. utóbbi piaca nőhetne csak igazán, az egy jó méret
-
hoffman_
nagyúr
irtó szexi lett, 5.5L, TFX táp. mágneses mesh keret is nagyon patent, az egy darabból készült vázat hagyjuk is : )
-
-
hoffman_
nagyúr
nem vagyok ám vájtfülű, sőt, kifejezetten rossz a fülem, úgy 15kHz felett megszűnik a világ. ez a lemez viszont valami nagyon rossz frekit talált meg, amúgy én is azt hittem volna, hogy azért nem kell leszabályozott venti nagyságrendbe tenni. elég közel van az asztalon a gép, és mióta itx-re váltottam, azóta búcsút intettem a tempered glass-nak és 700rpm-nek is, nem gondoltam volna, hogy zavaró lesz. tévedtem
-
hoffman_
nagyúr
én épp ebben a pillanatban rendeltem egy második 1TB nvme drive-ot, hogy kivehessem a 2.5" 2TB Toshiba L200 lemezt, mert falramászom a folyamatos sziszegésétől. nem akartam vagyonokat költeni, így inkább leadtam a tárhelyből, de megőrjít a vinyó.
amíg kötegelővel volt a Ghost-ban rögzítve állítva, nem votl ilyen vészes. mióta kifúrtam a gyárilag elcseszett (...) rögzítési furatokat és csavarral rögzítettem, azóta a lemez a leghangosabb, simán rálicitál 2db Noctua a12x15-re 1100rpm-en.
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
gordonfreemN #51711 üzenetére
én el lettem volna Gold táppal is, de miután kipróbáltam a gyári Corsair PT kábeleket, szerintem maximálisan indokolt az árkülönbség, nem csak a beltartalom miatt. ég és föld szerelni a két kábelt egymáshoz képest, ilyen pici házakban óriási előnye van a szálanként harisnyázottnak
-
hoffman_
nagyúr
válasz
gordonfreemN #51709 üzenetére
szerk.: most látom, rendesen kéne olvasnom, a PT és Gold volt keverve.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Chaser #51699 üzenetére
annyi kiegészítés az SF széráihoz, hogy MINDENKINEK az van, elképesztő befutót csinált vele a Corsair, ennél fogva, a nagy számok törvéyne alapján valóban több hibásról is olvasni. a hibaszázalék számok ugyankkor valószínűleg ezzel együtt is nagyon jók. volt egy gyári hibás széria, a Corsair, mielőtt hivatalosan kiderült, lekommunikálta és visszahívta, ingyen vállalta a postát a visszaküldéshez.
nem kell félteni őket, ők is nagy multi és profitorientált, de az SF szériás tápok nem véletlenül toplistások.
az SGX ettől még egy remek táp, csak SFX-L, az nem mindenkinek jó. én is arról váltottam az SF600PT-re. Silverstone tud még hasonlót papíron, de azzal kevés a tapasztalat.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Chaser #51570 üzenetére
nekem két esetem volt, egy visszáru, hibátlanul, meg az SF600 javításom most, utóbbi genyós volt. a topicja nagyon megosztó, ha szummázni kéne, akkor az elmúlt egy évben eltört náluk is valami, mennek lefelé ezerrel. ügyetlen üfsz, két hetes kurzus után nem tudják azt sem, hogy hol dolgoznak sajna. nem javították a tápom egy hónapig, reklamáltam, hogy kéne vissza, jóvá akarták írni. ez azért volt probléma, mert egyrészt volt nekik 5db új, másrészt 40e helyett 62e volt és be akarták nyeletni velem a 20e buktát. két nap alatt sikerült átverekednem, hogy no-no. végül kaptam (új) cseretápot, de nem volt triviális.
-
hoffman_
nagyúr
igen, egyetértek. földelésre is gondoltam, de minden patika, felújított lakás, magam is méricskéltem eleget villanyos téren is. télen száraz(abb) a levegő és nevetséges, de az új papucsom sem javított az ügyön, dobom is kifele
Chaser:
én most most határoltam el tőlük magam, ha lehet már kerülöm, szerintem nem érdemes rájuk hagyatkozni. rufusz-t pl. bármikor előbb ajánlom jó szívvel. az Aorus lap amúgy elég klassz, én is azt néztem anno, csak azt nem lehetett kapni egyedül hónapokig, plusz menet közben nekem létfontosságú lett a toslink.ebben a házban még nem. van ugye a FormD T1, az külön jól viselkedik, de még nem mixeltem a két riser-t. megnézem majd valamikor a Ghost-ban azt is. nagyon sokat hozott a konyhára egyébként a pcie gen auto --> fix 3.0 beállítás BIOS-ban, de sajnos nem csak ez volt a gond a jelek szerint.
duo:
végülis, innen még nem néztem -
hoffman_
nagyúr
válasz
Chaser #51558 üzenetére
B550-en overkill VRM van ezekhez a CPU-khoz, az én MSI Gaming Edge ITX-em kiröhögi a 3600-at, 40° pár fok fölött még sose láttam a chipsetet. én csak ajánlani tudom.
a random reboot meg szintén nem csóri lap hibája volt. szerencsétlen Louqe nagyon korrektül küldött egy csere riser-t, potom 100usd, ezzel is csinálja lol. static discharge. mert hogy az van sajna. az elején megmondtam, ehh. így egyben érzékenyebb rá a cumó, mint a korábbiak, szívás.
-
hoffman_
nagyúr
mondtam volna, hogy hm, ennyiért már inkább ráhagyok és veszek Noctua-t, de slim 80-ast nála se találtam. azt hittem pedig van nekik. ejj. a mostani gyári CM nem túl jó hangban, de akkor az egészet át kell variáljam, hogy a 80mm-t kiguruljam, célravezetőbbnek tűnik.
köszi a tippeket!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
gordonfreemN #51537 üzenetére
már megörültem, hogy a 80mm-re írtad, hogy van slim, de azt sajnos továbbra sem találom náluk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged