- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
renatto
őstag
válasz
Watt25 #18911 üzenetére
Kábel még nincs itt. 3 fejes a tányér (ami így fix 3 szoba) és szimplán arra gondoltam, hogy az egyik jelet ha erre kötném esetleg, akkor az összes szobában fogható lenne, ahol van az említett fali aljzat. Így ha a dekódert átviszem innen-oda, azzal működhetne bárhol. Ez lenne a terv. Ez működhet vagy nem is erőltessem? Vagy ugyanez légi antennával.
(#18910) analog_man Köszönöm, egyelőre nem tudom mi van ezekből...
-
anglergab
addikt
válasz
Watt25 #18266 üzenetére
Progresszív lesz majd és valóban nem az új kamera a szűk keresztmetszet.
A sok 50i-s anyag de-interlace-elése minőségvesztéssel járna.
Egyszerűbb nem konvertálni és 50i-n feldolgozni mindent és úgy is sugározni.
Itt van nagy előnye az új technológiáknak, ott nincsenek ilyen technikai korlátozások. -
-
azbest
félisten
válasz
Watt25 #17902 üzenetére
A netboard fórumon valakinek azt mondta az adategyeztetős ügyfélszolgálat, hogy nem tervezik a ci+ -ra váltást. [link]
Más kérdés, hogy másik embernek meg nem akarta elhinni egy talán másik ügyfélszolgálatos, hogy létezik olyan box, ami képes venni a t2 tesztadást a tesz muxról
[link]
Szóval nem vennék mérget semmilyen állításukra. Valószínűleg valamilyen külső cég végzi az ilyen hívásokat. Régebben a más jellegű megkereséseket is külsősök csinálták. Nem feltétlen van bármilyen fogalmuk, valós információjuk erről.
Amúgy még egy év, mire elindul az új adás, szóval arra az időre akár meg is érheti valakinek azt a 10eft körüli összeget a kényelme. Bár úgy emlékszem az év elejétől ígérik az új eszközök osztásának kezdetét.
-
anglergab
addikt
válasz
Watt25 #17648 üzenetére
Az oké, de a CRT működése miatt ez a folytonos jel (egy sor) alulmintavételezésre kerül. Mivel a Mindig TV-nél a tartalom 720 vagy 1440 pixel, ebből lesz egy folytonos analóg jel, ami a CRT-n való megjelenítéskor veszít az információtartalmából ("felbontásából"), a kérdés, hogy mennyit. A felbontásnak analóg esetben is van értelme, a jel sávszélességétől és annak további alulmintavételezésétől függ.
Egy példa: ha rákötöd SCART-on a PC-d a TV-hez (720x576 lesz a felbontás), akkor mi az a legközelebbi 2 pixel vízszintesen, ami még elkülönül, azaz nem 1 pontnak ábrázolja a TV.
-
anglergab
addikt
válasz
Watt25 #17616 üzenetére
Az interlaced a PAL miatt kell, azaz a CRT TV-k miatt. Nagyon sokan azzal nézik a Mindig TV-t.
A 720x576i50 pontosan illeszkedik azokhoz, anamorfak a pixelek, tehát tud 16:9-et is.
A HD 1440x1080i50 ugyanúgy anamorf es interlaced mint a fenti SD, azaz ahhoz igazították.
Az 50p vagy 60p-hez nagyon sok extra sávszélesség kell. Inkább növelik az SD csatornák számát és bizonyos csatornákat HD-ra kapcsolnak.
A DVB-T 22 Mbps-ében most 10 csatorna van.
Tehát a progresszív scan-ra csak DVB-T2-n (33 Mbps) lenne hely.Amúgy a filmek is 24p-sek, eléggé szaggat is a gyors mozgás, főleg ha a lejátszó nem ismeri a 23.976 fps-t.
Tehát a 25p nem gond, ha jól van master-elve, kódolva és dekódolva.Amúgy az interlaced ugye kifejezetten a CRT-hez lett kifejlesztve. Régen nagyon hasznos volt, ma LCD-n csak rontja a minőséget/bonyolítja a feldolgozást. Illetve ha a páros és páratlan field ugyanaz, akkor lehet sávszélességet megspórolni, de ekkor a valódi felbontás csak 1440x540 lesz (1920x1080 helyett).
-
helgi
aktív tag
-
azbest
félisten
válasz
Watt25 #17381 üzenetére
Egyébként, az nem lehetetlen, hogy kedvezményes áron adjanak lehetőséget új box vásárlásához az előfizetőknek. Nagy tételben véve fillérekért beszerezhetik a kínai gyártóktól.
Például a telekomnál is osztogattak ingyen dvb-c vevőt, amikor az analóg csomagot kivezették. [link]
-
darvinya
titán
válasz
Watt25 #17383 üzenetére
Mit nem értelmeztem és mi nem érthető?
…nincs olyan, hogy szoftveres lejátszás. Ha nem támogatja hardveresen a videodecoder-e…
Ez nem az jelenti, hogy box-on belül külön dekóder chip van, ami kodek-et feldolgozza.
Mint demodulátor adótornyban.
Ja…de az pont ezt jelenti.Igaz demodulátor ami a adótoronyban van csatornánként 500eFt-ba kerül, s gondolom ezt az árat fizetjük az otthoni box-nál.
Vagy USB Stick -eknél.
Persze ezek az olcsó box-okban csak 1 központi CPU van, semmi más.Még az android-os box-omban sincs cél HW HEVC, csak OpenElec/VLC droid-on.
Ennélkül még ez sem játsza le HEVC. -
-
Doky586
félisten
válasz
Watt25 #16872 üzenetére
Valószínűleg jogi (DRM) okai vannak annak hogy CI+ nélkül nem lehet HD adást átvinni. Többségünknél nincs is csak sima CI a TV-n (~2013 után kezdett terjedni az új TVken a CI+) így rengeteg előfizetőt vesztenének.
Az is benne van hogy a HD ~3x annyi sávszélességet foglal mint az SD, ezért harmad annyi csatorna üzemelhetne. Felőlem nyugodtan kidobhatnák a kínálatból az összes sportcsatornát RTL és TV2-t és gyerekcsatornát, de gyanítom ez sok embert zavarna... Mások meg azt dobnák ki amit én nézek és akkor lemondanám az előfizetésem. Jobb így hogy több van de SD..
-
C. s.
addikt
válasz
Watt25 #16844 üzenetére
Nem értem, miért olyan vicces ez a kérdés. Volt idő, amikor még bárkinek lehetett videómagnója (volt is), és senki sem nézett marslakónak, ha azt mondtad, "holnap délelőtt fölveszem azt a műsort, hogy munka után meg tudjam nézni". Teljesen normális dolog volt. Jogfosztottnak érzem magamat.
farkas-j:
Köszi szépen, rendes vagy, hogy kipróbáltad!
Teljesen világos a leírás, a terv szerint csak az ingyenesek lesznek úgyis, szóval így nem gond. Klassz kis masinának néz ki, úgy látom, Te is elégedett vagy vele. Ez biztató jel számomra is. Azt olvastam, az Amiko magyar cég. Megnéznéd, hol gyártották a készüléket? Pusztán kíváncsiság, nem befolyásolja a vásárlási szándékot. Köszi a firmware frissítés linkjét is! Magyarországon vetted ennyiért a wifis változatot? Tudnál adni egy linket? A wifije milyen? Stabil a kapcsolat? Mekkora a hatótávja? Ha bír 10 métert 1 vastag + 1 közepesen vastag falon keresztül, akkor boldog lesz apukám. A Youtube használható filmnézésre? (SD minőség, régi tévé.)
szabogabor10:
Köszi szépen, a miénkkel sajnos nem lehet, de a nagy tévével igen, csak az máshol nem játszató le, ezért lett volna jó.
darvinya:
Rendesen működik a wifi nélküli változat? Eléggé vegyes véleményeket olvastam róla.
Egyéb:
Közben az is kiderült, hogy még tegnap válaszoltak a boltból. Gyorsak voltak, le a kalappal!
Beépített wifije van, de ha az nem elég, lehet USB-set is használni vele a megadott típusúak közül. Tetszik a beépített wifi, főleg, ha beválik, mert akkor az USB-be mehet egy adathordozó filmekkel. Kedvére mozizhat, ha nem tud aludni. -
darvinya
titán
válasz
Watt25 #16517 üzenetére
Már megint összekevered a sugárzást és kepfelbontási minőséget.
Lehet, hogy 576i-ben sugározzák, de benne lévő minőség 480p-nek megfelelő, erre írtam pacaháborút.
ES volt a legrosszabb minőségű adás amit eddig láttam MindigTv-n, s már nézni is fájdalmas volt (hát még tartalom). -
schumi
aktív tag
válasz
Watt25 #16474 üzenetére
Koaxos a Digim
- tehát akkor ha jól értem van egy elosztó amin van egy kapcsoló, és épp csak az egyik coax jelre tudom rákapcsolni (esetleg tudnál linkelni egy ilyet
) - ill még játszhat akkor a belső dekóder mert az gondolom hdmin megy a tv-be, viszont ezzel meg nyilván nem menne a tv vinyójára a rögzítés
- sima kettéosztós akkor szerinted nem működne, mármint csak egy y elosztó amit bedugnék a tv-be (engem csakis és kizárólag a spilertv érdekelne a Mindigtvtől)
köszi
-
Something_
őstag
válasz
Watt25 #15770 üzenetére
CA modul 8k, stb pedig 9k, igy jobban megeri egy stb szvsz. Csak motogp miatt fizetnek elo, a digi marad. De ha a minoseg rossz, ne adj isten kockas, akkor nem sok ertelme van szamkmra.
Locitrom: a terkepen a kulteri antenna javasolt, gondolom azert mert 1 utcaval mellettunk erdo van, igy nem az igazi a jel. Kulteri antennat, szinten az 1 db ado miatt nem vennek.
-
darvinya
titán
válasz
Watt25 #14788 üzenetére
Hát nem is tudom…felvettem velük a kapcsolatot, mert honlap ködös.
Válaszuk annyi volt, hogy nézzem a honlapot, de pont azért vettem fel a kapcsolatot, mert nem egyértelmű.Most leszűrve, és amennyi infó rendelekezésre állt, ez jött ki:
Beszerelés ingyenes.
Havidíj viszont húzzós, mert:
Min. értelmes csomag 4000ft
Dekóder 1800Ft
Antenna 1000Ft
Σ=6800Ft/hó min., ami már nem is olyan kedvező, ráadásul most váltottak tulajt, ami csatorna kiosztás változás ugyanolyan lesz, mint MindigTv-n.Az viszont még mindig nem tiszta, hogy van-e nem hűség nélküli szerződés.
Arról ne feldkezzünk meg, hogy ez a szolgáltatás csak Bp. és környékén vehető igénybe. -
Bozek
nagyúr
válasz
Watt25 #14534 üzenetére
Azért raktam OFF-ba, mert konkrétan nekem ezek hiányoznak a DigiKábel-től, a Tarr-nál megvannak.
"Bárhol akarsz tévézni? Bármelyik műholdas vagy MindigTV (Extra)"
Egyébként ez se teljesen igaz, mivel már sok szolgáltató online is elérhetővé teszi a csatornáit. Nálam a Tarr MobilTV tökéletesen bevált, van rajta 7 sportcsatorna.
De alternatívának még ott a Telenor MyTV, amihez nem kell Telenorosnak lenni, csak előfizetési díja van, ha akarod nézni. Hűség nélkül is megoldható 1-1 hónapra.
-
-
bendegruz
őstag
válasz
Watt25 #14525 üzenetére
jaja, ezért akarsz lebeszélni mindenkit és ezért csak a negativ oldalát emeled ki
digi kábel??
jaja, mindenhol van az országban, igazad van...na szakadj le rólamtrollokkal nem foglalkozom, pápá
darvinya:
tényleg nem írták, hogy a digi-1 bekerülne valahova, csak azt, hogy kikerül a csomagból...
-
bendegruz
őstag
válasz
Watt25 #14514 üzenetére
persze, nyilván nem jó a szemem
lehet, hogy nekem nincsenek akkora elvárásaim ennyi pénzért...sokan full hd minőséget akarnak 5 tv-n 3 ezerért..na az nem megy
valamit valamiért, nekem megfelel így
(te meg olvasni nem tudsz, leírtam, hogy anyáméknál csak a drága és szar T-van kábelen)
-
bendegruz
őstag
válasz
Watt25 #14512 üzenetére
hát nem tudom,
jelenleg 3 kártyával fizetek 5000 forintot, ami szerintem nem rossz
(a hbo kivételével minden meg van rendelve)a minőség meg egyáltalán nem vészes, pedig 106 centis plazmám van
ráadásul én a 11-be vagyok, anyámék meg a 2.kerületben..és így is egy a szolgáltató
ott csak T volt kábelen, ami irreálisan drága
-
Doky586
félisten
válasz
Watt25 #14510 üzenetére
Én igen, csak TE nem értetted meg a lényeget.. (se a tréfát nem érted)
nem az a lényeg hogy min van a film, hanem az hogy milyen a minősége..
tudod nem csak a 21.században árulnak gyenge minőségű cuccokat, hanem már árultak az 1960-as években is olyan vegyi filmet ami nem időtálló, behomályosul, elveszti képtartalmát az idő előrehaladtával, sőt ez nemcsak a film hanem az előhívó lötty hibája is lehet... de ezek legalább olcsók voltak már akkor is.Szóval ne hidd hogy minden ami régi az jó és időtálló is...!
(legfeljebb te találkoztál csak kiválóakkal, mert az olcsóbb szalagra készültek már elvesztették képtartalmukat)
-
ontheground
tag
válasz
Watt25 #14501 üzenetére
offtopik, de én még olyan durván rossz hd képet, mint a T-Home IP tévéjén, egyik szolgáltatónál sem láttam, dedikált net, más nem is megy rajta, és mégis durván blokkosodnak a hd csatornák, még egy 82 centis tv-n is feltűnő a különbség a műholdas és kábeles szolgáltatások javára. m égis ezt erőltetik, hogy ez a jövő
-
azbest
félisten
válasz
Watt25 #14122 üzenetére
főleg mivel hd-ban tolják, mert az kell a felkonvertált sd tartaomnak. Jó hogy a duna world nem lesz hd, mert elfogynak.
Múltkor valami filmet a tv2-n néztem és igencsak pofáncsapott a reklámblokk... látszik, hogy főleg más érdekcsoport csatornáit fogyasztom, mert ott nem találkoztam a hülyítő reklámmal. Most 2 csatornával több lesz erre.
-
MrTwister
őstag
válasz
Watt25 #14026 üzenetére
Sajnos igen, de kb 40-50%-ban takarják csak a kilátást. Nem is tudom van e olyan hely egy ilyen nagyvárosban ahol 100% rálátás van a hegyre, persze a 4-10 emeletes házak felső emeletei kivételt képeznek. Egyébként ez egy kertvárosi rész ahol lakom Nyíregyháza É-i részén, tiszta időben látható a tokaji hegy az erkélyemről. A mienk egy egyemeletes családi ház és én az emeleti erkélyről fogom az adást.
-
MrTwister
őstag
válasz
Watt25 #14024 üzenetére
Akkor most vehetek egy negyediket!
Most már akkor megveszem a legnagyobbat, legerősebbet! Pl.:[link] Ez jó lesz? Megerősít egy szaki? Akkor rendelem csak, hiszen 11 ezer Ft. Erkélyre megy, sajnos nincs közvetlen rálátásom a tokaji hegyre, magasabb háztetők nem messze belelógnak az antenna és a hegy közé.
Hátha sikerülne most már szaggatás mentesen fogni az M1 HD-t
-
andatti
senior tag
válasz
Watt25 #13973 üzenetére
Nem szégyellem én, hogy sok mindenhez nem értek... h-e vagyok...
De abból indultam ki, hogy külföldön nem ritka az 500, 1000 csatornás választék egy-egy országban-szolgáltatónál... Nem is olyan rég még itthon is volt, ahol 150 csatornát lehetett fogni-nézni egy-két szolgáltatónál... (igaz sok, fele-kétharmada idegen nyelvű). Arról nem is beszélve, hogy másutt már 20-30 csatorna nézhető HD-ban... míg mindig tv-n ennek csak töredéke... Ezek szerint felhasználói igény lenne rá, illetve erre terelik a mezei embereket. (amúgy sem túl élvezetes az egyre modernebb tv-ken analóg nézni "mászkósan" a csatornákat...) Pl. az OzonNetwork is nézhető (lenne) már HD-ban, ami azért nagyságrendekkel jobb felhasználói élmény. (lenne)
Engem, mint felhasználót nem igazán érdekel, hogy az Antenna Hungária által elindított/beüzemelt 5 Mux-on hány csatorna fér el, mennyi helyet fog, stb.
Ezek szerint, ha mindig tv előfizetőként én is szeretnék 30 csatornát hd-ben nézni, (mint másutt már lehetséges) akkor ahhoz újabb Mux-ok lennének szükségesek? (vagy váltsak szolgáltatót...)
Abba már bele sem megyek, hogy logikátlannak tartom, hogy vegyes rendszer van. az ingyenes, alapcsomagos, családi csomagos, és külön díjakért igénybe vehető csatornák is össze-vissza vannak a mux-okon. Nem úgy, hogy ingyenesek 1-en, alapcsomag egy másikon, stb. Pedig a PR szövegükben is benne van/volt hogy várható újabb csatornák befogadása az ingyenesek közé... Na, de úgy, hogy akkor meg mást kivesz??? (Mint, ahogy ezt teszi a kezdetek óta...) Diginél is volt felháborodás és mostanra visszakapták az előfizetők a korábban ki/elvett csatornáikat... Telekomnál is minden évben nagy a "sáskajárás"... az emberek meg mérgelődnek, bár mégis többségük inkább marad... Ezért vannak a szolgáltatók a verseny ellenére erőfölényben. -
frovery
senior tag
válasz
Watt25 #13697 üzenetére
Mindigtv-ről és DTH-ról beszélgetünk! Írtam is, hogy kábelest ne keverjünk bele, mert az más dimenzió. Nekem is van ed3-as előfizetésem(Jurop Telekom) semmi gond nincsen vele. HD csatik 12mega körül mennek, sd 3-5mega közöttiek.
Én sem hasonlítom össze a upc direkt és mindigtv előfizetésem minőségével. Aki ismeri, az tudja, hogy mindegyik más és más. Aki meg össze akarja hasonlítani, annak fingja sincsen a szolgáltatókról. Te ezt nagyon jól tudod, mert csináltál már pár összehasonlítást a szolgáltatókról. -
Carline
őstag
válasz
Watt25 #13548 üzenetére
regvoltrossz és Watt25
Köszi, hogy foglalkoztatok a problémámmal. Mivel analog ct van nálunk így csak kísérletképpen akartam megnézni a szabadon fogható digitális csatornákat, ez teljesült is. Tanulság, hogy jó minőségű antenna kell a vételhez, ami inkább padláson lévő legyen, mint szobaantenna. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Watt25 #13518 üzenetére
bendegruz :
Igen,így van,ott a pont!
Nagyon egyszerű a válasz:
A STB box médialejátszó részének nehézkesebb a kezelése,mint a HDD/DVD recorderé,ezért veszem fel úgy.
(Nem szeretem a reklámokat,ki szoktam szerkeszteni,plusz ha egy felvételt lejátszanék,csak éppen más dolgom van,és éppen a felvett anyag megnézésének közepén tartok,ki kell keresnem,hol hagytam abba,ha kiléptem a felvételt megtekintő menüből,míg a HDD/DVD recorder ezt megjegyzi.)
Ami eddig nem volt gond,mert pl.a Strong SRT 8903 a felvétel indulás után pár másodperc alatt eltüntette a feliratot(mármint azt,hogy épp felvesz)
Viszont csak kódoltan vett fel.
Ez viszont kódolatlanul vesz fel,de ott marad a menü szövege.Azt hittem,van rá valami új programfrissítés,melyben ezt a hibát javították.
-
-
interstate76
addikt
válasz
Watt25 #13055 üzenetére
Nem 100%-ban gondoltam, csak az nem világos számomra, hogy miért nem ez a fő irány. Már elég régóta látszik, hogy az internet terjedése megállíthatatlan, lassan mindent neten keresztül csinálunk - laikusként furcsa, hogy ehelyett a műholdas és a földfelszíni sugárzás a mai napig sokkal elterjedtebb, még ott is, ahol 3 különböző szolgáltató szélessávú vezetékes internetszolgáltatása is jelen van, és úgy néz ki, hogy ez még igen sokáig így is marad. Na ez az, amit nem értek.
Más: nagyon gyakran az emberek nem is tudnak róla, hogy az előfizetésükhöz járó csatornákat nézhetnék laptopon/tableten/okostelón is, tehát a szolgáltatás - ha nem is önállóan, de - jelen van, ám még annyira sem promótálják, hogy legalább azok tudjanak róla, akiknek a rendelkezésére áll a normál előfizetésük mellett (pedig nálam pl. a 2. STB-ot a Horizon Go fogja kiváltani, ill. utóbbit és a Digi Online-t nyomkodva nekem eddig az a tapasztalatom, hogy ezerszer kényelmesebb és felhasználóbarátabb, mint a világ legjobb menürendszerű STB-je: villámgyorsan lapozható a műsorújság, ha megtetszik valami, akkor rányomok, azonnal megjelenik az adott adás tartalma, ami ha érdekel, akkor már nézhetem is, ha nem, akkor pedig görgetek tovább - ez mindegyik, eddig általam kipróbált STB-t és/vagy DVB-T tuneres eszközt veri felhasználóbarátság és/vagy gyorsaság terén, pedig válogatós vagyok és a Mindig TV-s Wayteq-et is 1-2 hét után lecseréltem egy Samu bluray playerre).
-
interstate76
addikt
válasz
Watt25 #13052 üzenetére
Félreértettél (vagy én fogalmaztam félreérthetően): én arra gondoltam, ami most is megy a T-Homenál (TV Go), a UPC-nél (Horizon Go) és már a Diginél (Digi Online) is.
(#13053) azbest Pontosan.
Kiegészítésképpen annyit, hogy értem a sávszélesség-problémát, de - laikusként - úgy tűnik, hogy olcsóbb és egyszerűbb lenne megoldani, mint tornyokról vagy műholdakról sugározni az adást. De lehet, hogy ez hülyeség (ez a terület elég messze van attól, amihez értek
).
-
azbest
félisten
válasz
Watt25 #13052 üzenetére
Szerintem ő a bármely szolgáltató hálózatából elérhető streamingre gondolt. Például a mindigtv app vagy a telekom tvgo, vagy upc horizon go. Egyébként ott még inkább érdekeltek az alacsony sávszélességben, mert nem multicasttal sugározzák. Az iptv -re általában klasszikus értelemben vett kábeltévéként gondolnak, mert csak a szolgáltató hálózatából és csak az ő eszközükkel érhető el multicast segítségével.
-
ZeroCaptan
tag
válasz
Watt25 #12773 üzenetére
sziasztok! ma vettem 1 mindig tv extra kártyát újra, 1 év határozott idejű szolgáltatással, utólag fizetéssel, 4000-et fizettem a kártya aktiválásért, meg az első 3 hónapért. kiküldték postán a kártyát, beleteszem a waytech95 set top boxba és nem érzékeli, nem jönnek be az extra csatornák! aktiválásra rámentem a mindig tv oldalán és azt írja A kártya nem határozott idejű szerződéshez tartozik, vagy a kártyát már aktiválták. mi a gond?
-
törölt tag
válasz
Watt25 #12762 üzenetére
Van HDCP, megnéztem. (Köszi!)
@juhasz22: egyelőre mivel úgyis a gép előtt ülök munka után otthon, nem gond a külön gép megléte. Kérdés: USB-s külső dekóderrel is tudok a hozzá adott (vagy egyéb külső) szoftverrel HDD-re venni ? (És olyat veszek fel, amit csak ezzel játszhatok vissza, vagy innentől kezdve bármivel ? Hallottam, hogy ez a külső stb-knél nyűg).
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Watt25 #12743 üzenetére
amúgy én is így vagyok ezzel...
egy helyi szerelő azt mondta hogy az ilyen - általad másodiknak linkelt - antennával a padlásra kell menni hogy stabíl legyen a vétel...
elvileg az szobába vagy ablakba nem megfelelő...
én magam is az általad elsőként linkeltel próbálkozom a belvárosban, kisebb nagyobb sikerrel...
majd látjuk mi lesz, igazából azon agyaltam hogy eladok minden ami van hozzá valakinek és lemondom az egész MindigTv előfizetést
én is kértem itt infót, többnyire tudtam belőle hasznosítani, de sajnos érdemben nem történt előre lépés... -
-
darvinya
titán
válasz
Watt25 #12632 üzenetére
Igen 1080i az 1-es kábel max.-ja és kevesebb ér van benne, mert nem kell bele több ér.
Ezért olcsóbb HDMI 1-es kábel a 1.2+-nál.
Gyártók részéről nagy költsége van annak a +5< ér-nek.
Ezért van feltüntetve milyen kábel.Az hogy két eszköz mit támogat ahhoz kell igazodnia a kábelnek is.
Hiába 1.3-as ajlzatok, ha 1-es kábellel kötöd össze és ezt korlátozottan támogatják eszközök.Hiába vannak szabványok, a nyereség jobban számít.
pl: az én tevém leírásában külön figyelmeztet erre, mert korlátoz.
Tehát szar lesz képminőség, mert lekorlátoz 480p-re. -
darvinya
titán
válasz
Watt25 #12624 üzenetére
A link alatt is van egy HDMI 1.4/a menüpont.
Különböző kábelnél a tv másként kezeli, és ez ugyanígy dekóderen.
Tehát egyes funkció hiányában min. átvitelt biztosítja, ami nem 1080i.A link alatti tudás bázisból részlet.
HDMI 1.1:
•Support for DVD Audio.HDMI 1.2:
•Adds features and capabilities that increase the HDMI Specification's appeal for use in both the CE and PC industries. Specifically, the features and modifications for HDMI 1.2 include: Support for One Bit Audio format, such as SuperAudio CD's DSD (Direct Stream Digital), changes to offer better support for current and future PCs with HDMI outputs, including: availability of the widely-used HDMI Type A connector for PC sources and displays with full support for PC video formats, ability for PC sources to use their native RGB color space while retaining the option to support the YCbCr CE color space, requirement for HDMI 1.2 and later displays to support future low-voltage (i.e., AC-coupled) sources, such as those based on PCI Express I/O technology.HDMI 1.2a:
•Consumer Electronic Control (CEC) features and command sets and CEC compliance tests are now fully specified.
•Creation of version 1.2a of the HDMI Compliance Test Specification (CTS), which includes a CEC Supplement. HDMI CTS 1.2a has been updated for technical consistency with HDMI Specification 1.2a as well as to the recently released HDMI Specification 1.2.
•Significantly, CTS 1.2a contains additional cable and connector testing and Authorized Testing Center (ATC) submission requirements. Specifically, under CTS 1.2a, the Adopter shall submit for testing to the ATC any new HDMI cable whose length exceeds previously tested cables.
•Additionally, HDMI Licensing, LLC will maintain a list of approved connectors. For a device to pass CTS 1.2a testing at an ATC, all connectors on such device must appear on the approved connector list. To add a connector to this list, the vendor must submit to the ATC or HDMI Licensing, LLC full and passing testing results. HDMI 1.3:
•Higher speed: HDMI 1.3 increases its single-link bandwidth to 340 MHz (10.2 Gbps) to support the demands of future HD display devices, such as higher resolutions, Deep Color and high frame rates. In addition, built into the HDMI 1.3 specification is the technical foundation that will let future versions of the HDMI Specification reach significantly higher speeds.
•Deep Color: HDMI 1.3 supports 10-bit, 12-bit and 16-bit (RGB or YCbCr) color depths, up from the 8-bit depths in previous versions of the HDMI specification, for stunning rendering of over one billion colors in unprecedented detail.
•Broader color space: HDMI 1.3 adds support for “x.v.Color™” (which is the consumer name describing the IEC 61966-2-4 xvYCC color standard), which removes current color space limitations and enables the display of any color viewable by the human eye.
•New mini connector: With small portable devices such as HD camcorders and still cameras demanding seamless connectivity to HDTVs, HDMI 1.3 offers a new, smaller form factor connector option.
•Lip Sync: Because consumer electronics devices are using increasingly complex digital signal processing to enhance the clarity and detail of the content, synchronization of video and audio in user devices has become a greater challenge and could potentially require complex end-user adjustments. HDMI 1.3 incorporates automatic audio synching capabilities that allows devices to perform this synchronization automatically with total accuracy.
•New HD lossless audio formats: In addition to HDMI’s current ability to support high-bandwidth uncompressed digital audio and all currently-available compressed formats (such as Dolby® Digital and DTS®), HDMI 1.3 adds additional support for new lossless compressed digital audio formats Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio™.
Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Opel topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Eredeti játékok OFF topik
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest