- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz
frovery #16699 üzenetére
Pontosan miben írtam rosszul?
CRT Tv többsége, főleg régi Akai, Thomson, stb. olcsókon csak RF csatlakozó van.
Nem írt semmilyen márkát típust.Anno csak RF csatlakozós CRT Tv-hez volt WayteQ 95RF (Ilyen van anyámnál elfekvőbe).
Ami volt Toshiba HiFi CRT Tv-em is csak RCA volt. -
tobias40
veterán
válasz
frovery #16107 üzenetére
Megcsináltam úgy hogy átállítottam scart-ra,(valóban hdmi-nvolt) bejött a kép de eléggé szakadozott.
Próbáltam az antennán állítgatni de épp hogy jó leet,vszleg határeset a jel mert gyenge az antenna nyeresége.
Majd tesztelem ha lesz időm,van itthon régi nagy yagi antennám (még a régi időkből) kipróbálom azokkal is.
A kábel az vékony koax de nem néztem meg mi van ráírva,remélem az legalább jó...Köszi a segítséget mindenkinek!
-
7s26c
őstag
válasz
frovery #16070 üzenetére
nincsenek tapasztalataim, itt-ott ajánlgatták. a 95 km-es hatótávot egy percig sem hittem el én sem. poénból csatlakoztattam egy szobaantennát a tévére közvetlenül és működött legnagyobb meglepetésemre. az első széllökésig, vagy felhős időig. ennél csak jobb lehet. viszont a lepke semmire sem sem volt jó, akárhogy forgattam.
-
azbest
félisten
-
Yushchenko
őstag
válasz
frovery #15730 üzenetére
Végülis rendeltem egy ilyen lepkét: A0024 Antenna ASP-8W LUX A változat LNA-177 erősítővel
És egy ilyen tartót: Tartó árbocra URL-38Z30x60 galvanizáltFelraktam és minden jó lett, köszönöm a segítséged!
Sajnos azonban az asszonynak nem tetszett az új látkép, szóval dohatom ki. Ha valakinek kéne a 11. kerületben odaadom for free.
-
lócitrom
őstag
válasz
frovery #15666 üzenetére
már az is elég lenne, ha egynél több ilyen ótvar „zenecsatorna” nem lenne. népszerűnek nevezni meg elég abszurd. csak azért, mert minden egyes magyar állampolgár egyet legalább felismer még nem lesz akkora közös tényező, hogy három ilyen használhatatlan adót betuszkoljanak a kínálatba. de ha variálni lehetne és lehetne zenecsatornát betenni akkor sem ezeket kellene. öt perc után agysorvadást kap egy átlagos egészséges fiatal a székfoglalósat játszó nyugdíjasok előtt, vajdák közt villanymulatósra vonagló, dimenziókapukat nyitogató tánctudású csinos(?!) kislányoktól. ne már, tényleg. mindennek az alja ez a kínálat.
-
Yushchenko
őstag
-
ledgeri
nagyúr
válasz
frovery #15555 üzenetére
Ok.
Thomson ant 517
Antennán kívüli nincs
Debrecen Petőfi tért(kb), de ha a tőlünk északi torony számít (Debrecen. Pallagi torony) akkor kérdezném, hogy ha a torony-irányra párhuzamosan áll az antenna gyűrű, akkor az számít-e? (Csak a gyűrűt forgatni nem igazán próbáltam, de az egész antennát forgatva így adta a legjobb eredményt..)
Mire gondolsz árnyékolása alatt? (ha téglaházban nyak magasságban van, akkor az annak számít-e? -
Dhampir
félisten
válasz
frovery #15144 üzenetére
Eddig egy Iskra P-20 logper antennát használtam, ami nagyrészt jól működött, de néha ritkán, bekockásodott a kép egy-egy motoros jármű elhaladása közben. Miután tanácsod alapján váltottam egy OPTICUM SMART HD 550 passzív szobaantennára, azóta kifogástalanul, hibátlanul foghatóak a csatornák. Köszönöm!
-
werszomjas
addikt
válasz
frovery #15403 üzenetére
Van korlát igen, de elég pici az erkély, nem akarok kitenni egy 1 méteres antennát, egyrészt nincs hely, másrészt hülyén fog kinézni.
Néztem ezeket a kisebb típusú antennákat, de úgy gondoltam, hogy ha az erősítős, papíron 43 dB-s szobaantenna kevés volt, akkor hiába kültéri, oda is valami erősítős kéne. De már értem, hogy nem attól lesz jó a kép, mert erősítve van.
Első körben akkor megpróbálkozom egy passzív kültérivel ha kevés lenne, akkor később kap egy erősítést.
Ha erősítős lesz, akkor melyik "T" elosztót vegyem? Illetve hogyan fogom tudni erősíteni mindkét ágat? Az erősítőt még a közös ágba kell betenni, vagy már a leágazás után, ami DVB-T tunerbe megy?
-
Dhampir
félisten
válasz
frovery #15403 üzenetére
Egy ilyen nagylepke szobában jobb lehet az Opticumnál, valamint az Iskra P-20 helyett is?
-
darvinya
titán
-
werszomjas
addikt
válasz
frovery #15391 üzenetére
Társasházi lakás, kicsi erkélyre kerül az antenna, így ezek amiket linkeltél nem jöhetnek szóba, csak vmi esztétikusabb, kisebb antennát tudok kitenni.
A cím bp, 10. ker, Újhegyi út 8, nem tudom mi számít közel az adóhoz, de kitakarás az van (épületek).
Biztos, hogy kültéri antenna kell, próbáltam egy Hama Flat 43 beltéri antennát, az ablakba téve jön a jel, de sűrűn szétesik a kép, illetve megakad.
Ezen infók tudatában közelebb kerültünk a megoldáshoz?
-
T 1000
aktív tag
válasz
frovery #15384 üzenetére
Köszi a választ, mely egyből újabb kérdést generál: egy családi házra lenne az antenna, amit évente kb 20 alkalommal használok. Baromira nincs kedvem furkálni tartóval kínlódni, stb (ha muszály, megteszem) Na de mi van akkor ha veszek egy bazi nagy kültéri antennát és felteszem a szekrény tetejére? Egyébként a Debrecen/Pallagi toronyról beszélünk...
-
Bozek
nagyúr
válasz
frovery #15384 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy rohanjon a boltba és vegyen szobaantennát. Egyébként meg megoldható úgy is, hogy rendel netről egyet, aztán ha nem megfelelő, akkor 14 napon belül visszaküldheti.
A saját véleményt meg azért írtam le, mert nálam például meg. Igaz, a PC-s TV tunerhez adott kis botantennával is láttam a csatornákat, bár csupán a nevét, kép már nem volt. Sőt, ha már az osztrákokat nézzük, akkor ott is fogtam valamelyik torony adását, valószínűleg valamely Graz környéki adót. Az úgy nagyjából 90-100 km-re van tőlünk.
-
Bozek
nagyúr
válasz
frovery #15371 üzenetére
Nem arról volt szó, hogy ajánlj neki, csak ne hurrogd le egyből, ha megemlíti, hogy kipróbálná azzal.
Azért 5 km-re a toronytól még bőven elég a szobaantenna is. Én évekig szobaantennával néztem a 12 km-re lévő toronyról jövő adást, még a nagy havazás se jelentett gondot, csak a már említett krosszmotor, vagy Simson, mert mellettünk volt a járda. -
Dhampir
félisten
válasz
frovery #15148 üzenetére
Ilyen antennát (ISKRA P-20) használok már legalább másfél éve. Minden boltban (amit a környéken felkerestem) hülyének néztek, és lebeszéltek az adott címen elérhető vételről, mondván, hogy lehetetlenség.
A MinDig TV lefedettségi oldala is csak kültéri hordozható antennáról regél.Osztán anno olvasgattam, böngészgettem egy kicsikét, és a logperig jutottam. Eddig minden ingyenes adás bejött, az átmenetileg kódolatlanul elérhetők is. Néha egy-egy robogó "bekockásítja"ugyan a képet, de ritkán fordul elő.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
frovery #15159 üzenetére
Sziasztok
Kérdésem nem kifejezetten neked szánom, hanem úgy általánosan kérdezem: mennyire ismeritek a muholdastv.hu oldalt? Megbízhatóak?
Rendeltem onnan ajánlásra egy Synaps HTIP-100 beltérit, majd két hete.
Múlthéten hétfőn azért felhívtam őket, hogy rendben van-e a megrendelés, mert a leadáskori automata visszaigazoláson kívül semmi infó nem érkezett felém, de megnyugtattak, hogy minden rendben, este kerül feladásra a cucc, amiről értesítést is fogok kapni.
Nem akartam agresszív vásárlóként feltűnni, de pénteken délelőtt csak felhívtam ismét őket, mivel sajnos sem a csomag, sem értesítés nem érkezett felém a feladásról. Kértek, hogy du. 1 körül csörgessek már rájuk és visszahívnak. No ilyet nem szoktam játszani, így hívtam őket rendesen, de éppen foglalt volt a szám, majd negyed óra múlva már rendben kicsörgött, de nem vették fel. Egy óra múlva ismét próba, megint nem vették fel. Egy óra múlva újabb kísérlet, ekkor sikerült beszélnem és tájékoztattak, hogy valahol a postánál van egy kis gond, de majd fogják őket keresni a postától, ha tudnak infót szerezni. Kértem, hogy egy csomagszámot adjon már részemre, de sajnos úton volt éppen, viszont estére ígérte, hogy küld nekem csomagszámot -> azóta is érkezik, csak én nem kaptam meg. Szerencsére postán van ismeretségem, így még pénteken utánanézettem, mi újság van csomag ügyben: posta partner a cég, de részükről irányomban nincs a rendszerben feladott csomag.Ma hívtam már többször őket tájékoztatásért, de szvsz. telószámom láttán már nem veszik fel a telefont
Na szóval lehet kerítenem kellene egy másik készüléket, mivel nem látom, hogy a rendelésem valamikor is teljesülni látszódna. Más típus is szóba jöhet, nem ragaszkodom pont ehhez, de jó lenne értelmesebb készüléket venni, nem pedig olyat, amit épeszű ember kerül.
Faterom nem egy műszaki zseni és neki mondjuk egy egyszerűen használható darabot szánnék, amit leteszek a TV mellé, bekapcsolom és működik. Ez a HTIP-100 ilyennek tűnt számomra, amivel adott esetben normálisan rögzíteni is lehet műsort -
AtHoS
nagyúr
válasz
frovery #15159 üzenetére
Köszönöm az infókat, jó lesz ez a Synaps HTIP-100 az egyik készüléknek, de ilyen áron nem sikerült ráakadnom, ahol jó áron volt meg elfogyott
A másikra pedig lehet benevezek a K1 Plus verziójára, mivel korábbi hozzászólásban a nem pluszos volt linkelve. Bár gondolom az is működőképes lehet a most linkelt USB-s kártyaolvasóval, viszont inkább nem rizikózok
darvinya
Látod engem a quad core 1,5 GHz szöveg fogott meg, míg a 8260+ -nál Dual core 600 MHz-et írtak
-
darvinya
titán
válasz
frovery #15090 üzenetére
Nekem elsősorban kártyafogadás a lényeg, utána pedig mit tud.
Kártyanélkülieket nem nagyon érdekel, mert eleve behatárolt.
Néztem én is K1-et, de abból nincs kártyás, pedig ami belsőre ír nem rossz.Várom azért a tesztet, az lenne legjobb, ha dvbt/t2 USB stick-ek kezelne.
-
phanfantom
senior tag
válasz
frovery #15064 üzenetére
Ok, köszi.
Most még 1 hétig 1ft-ért adják akciósan a gyári box-ot, nekem az tökéletes lesz.
Pest belvárosában a tetőtérben gondolom egy 2000ft-os külső antenna a szekrény tetején elrejtve biztosan jó vételt fog adni, ugye? Azt hiszem talán épp tőled olvastam ezt a tippet. -
debianos
aktív tag
válasz
frovery #14978 üzenetére
Hamarosan megkapod levél formájában az értesítést te is, nem értem miért kellett ilyen ködösen írnia a fórumtársnak, mintha belsős infókat szivárogtatna. Valszeg ő már kézhez kapta az értesítőt. Dec. 1-től kiveszik, mert lejárt a szerződés és még nem sikerült megegyezni. Később lehet hogy lesz, lehet hogy nem.
ITT amúgy elolvashatod mindig a legfrissebb változásokat.
-
azbest
félisten
válasz
frovery #14922 üzenetére
A fapados kártyaolvasós megoldás nem ci modulként megy szerintem. Azt pluginnel lehet összehozni vele (acamd plugin és oscam szolgáltatás a háttérben)
(#14923) lócitrom
linux alatt összeállítani a backendet még kézreállóbb. Például tvheadend + oscam programokkal lehet használni az előfizetői kártyát. A nézésre meg akár egy vlc vagy kodi vagy más, igény szerint. Androidos és ios-es tévénéző appok is vannak, amikkel kényelmesen lehet vezérelni, nézni. -
lócitrom
őstag
válasz
frovery #14897 üzenetére
na, mindjárt világosabb. kösz mindenkinek!
nem gond egyáltalán, ha kínai, csak ne legyen hitvány azért. eleve én is szoktam innét rendelni. viszont egy valami nem tiszta. azt hinném, hogy a rendes kártyaolvasónak és a tunernek valahogy csatlakoznia kellene egymáshoz, gondolom én kis naiv. viszont ahogy látom erre nem nagyon van mód. így akkor a tuner hogy fér hozzá az előfizetéshez? ez nekem homályos pont. a kártyát nem szeretném amúgy faragni, ha nem muszáj.
-
Doky586
félisten
válasz
frovery #14775 üzenetére
"Ismételten vitába szállnék veled"
Tudom hogy egy kötekedő troll vagy, nem kell bemutatkoznod..Ha te jégesőben bontod meg a sátortetőt, lelked rajta.. legfeljebb lecsúszol a tetőről és nyakadat töröd, vagy jobb esetben csak a beázás miatt kell újravakolni és festeni az alatta levő szobákat..
engem ezek jobban zavarnának mint a kimaradó tvnézés..
(#14774) djpundro: egy 200m mély völgyben vagy..? ott nem sok esélyed van.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
frovery #14762 üzenetére
Annyira bizonygatod a nemlétező igazadat és közben lendületből leszólsz másokat, hogy ez csak a gyerek mivoltoddal magyarázható. Ha zavar a sértegetés, akkor az ez elleni felszólalásodat kezdd magaddal.
Annyit segítek, amennyit tudok, de legalább megértem a kérdést és nem szólom le az érdemben válaszolót
Az életkorod meg nem számít nálam. Mellesleg semmivel sem vagy idősebb nálam.
Na pá! -
M_AND_Ms
veterán
válasz
frovery #14757 üzenetére
Gyerek! Azt akarja nézni! A magyar(!) Mindigtv-t! Érted???
A m a g y a r t!!!Tudod, határközeli helyeken vehetők a szomszéd ország szolgáltásai, mert a rádióhullámok nem állnak meg a határon. És a kérdező pont ezt kérdezte, mit tudunk a soproni adó mennyire megy át Ausztriába.
-
Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest