-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Criton
veterán
Akkor hátul marad a 140/60 elöl meg a 130/60.
Csak EGÜ-ék Aeroxos topikjában sokan írnak a 130/60asról hátulra.
De legtöbb helyen a 140/60at látom, és ezért egy kicsit elbizonytalanodtam.
Gondolom a 97től a mai napig gyártott Aeroxon ugyan az a méret gumira.De most akkor lesz két új "jó" gumim, runner 125 köszönöm
-
Criton
veterán
Volt rajta, mert tegnap mikor a szervizbe vittem a motort leeresztett mint a szél
2004 es gumi, csodákat ne várjak szöveg jött, meg hogy őrüljek, hogy eddig az első 12éves gumi meg a hátsó 2004es nem adta meg magát.(#26976) runner 125 : nálam remélem ilyen probléma nem lesz
-
DigitXT
félisten
Hiába, 1 centi az 1 centi...
Szerk: egyébként a szélesebb, de ugyanannyira "peres" gumi
kerülete is nagyobb: nőni fog a végsebessége a ketyerének.
Már ha ki tudja pörgetni: olyan, mint a végáttétel módosítás.runner 125: ha neked 130-as a gyári méret, akkor az rendben
van, hogy a szélesebb nem fér el normálisan. De ha 140-es? -
-
Mondjuk alapvető dolog hogy odafigyelek a motorra, a kopott gumit cserélem és egy nem 100-adik réteg festéket kenem rá, ha haverral beborulunk a bokorba és összeb@sszuk a fényezést. Szerintem az egy lelakott motor, eleve ha az árát nézzük, olcsó húsnak híg a leve effektus, a gép meg már kapott eleget, hogy talán az új tulaj rákölthessen 100k körüli összeget egy teljes felújításra. De ha te ajánlod, mert azt mondod hogy én tévedek és képről ítélve is jó a motor, természetesen költeni se nagyon kéne rá jó pár évig akkor legyen, elfogadom a tézist, de ameddig az oltogatás és a vergődés megy, addig nem.
-
Brogyi
őstag
Én ezzel egy picit vitatkoznék.Ha csak a görgő tömege változik az szerintem nem befolyásolhatja a végsebességet, mert mindegyik görgő kiakad a pályája végén.Így bármilyen tömegű görgőd van az áttétel a végén ugyan olyan mindkét esetben.Feltéve ha hasonló fizikai méretűek, és csak a fajlagos tömege más.Az eredmény ,nem befolyásolhatja a végsebességet.Az hogy milyen karakterisztikán keresztül jut el a végpontba az egészen más tészta.Győzzél meg, de jó érvekkel, hogy a görgő tömege megváltoztatja a végsebességet.
-
Colos1
őstag
Értem, köszönöm. Igen, a görgőkön lévő műanyagburkolat csoda, hogy nem esett még le
Az a kopás simán lehet 0,5 g.
És a gyertya mennyire befolyásolja a teljesítményt? Most találtam egy weboldalt, ahol írják, hogy ezek a gyertyák ajánlottak bele:
standard: BPR6HSA
coldclimate below 41F, 5C: BPR4HSA
High Speed riding: BPR8HSAJelenleg a fater 4 pólusú autógyertyája van benne
A fenti gyertyák még kaphatóak. Érdemesebb egy olyant vennem bele?
Mi a különbség a 3 fenti típus között? -
DigitXT
félisten
Egy észrevétel: ha épp olyankor kanyarodik ki egy autó az ember elé, és
perec lesz belőle, amit egy bukó simán kibírt volna, de az utas koponyája
nem, akkor hogyan számol el a lelkiismeretével? Az, hogy valaki egyedül
motorozva hogyan öltözik a kötelező (pl. bukó!!!) felszerelésen kívül az kb.
magánügy. De hogy utast vigyen mindenféle védelem nélkül? Az elég gáz.
Ahogy a full-bőrszerkós motoros mögött miniszoknyás csaj is az... Azért
bukót még azok is vesznek, de mindegy, mert a csúszáskor lejön a bőr...Az eredeti kérdéshez: régebben úgy volt, hogy a jármű vezetője a felelős.
Ahogy az autónál is, ha az utasnak nem volt becsatolva a biztonsági öve.
De ahogy olvasom ezt megváltoztatták: azóta elvileg az utas lett a felelős
ugyanúgy a biztonsági övért, mint ahogy a bukósisak használatáért is. -
-
SzlobiG
félisten
Érthetetlen számomra ez, hogy gondolták hűtés nélkül jó így?
Képzelem hány fok lehet ott.
Úgy értettem ahogy írtad, hogy a runneren is van cső meg akkor az Aeroxon is, de hát nincs.
(#26660) akos727 Akkor úgy látszik, hogy nem csak a tuningolt gépeknél kell fúrni. Na ilyen deknivel kéne gyárilag is szerelni.
(#26663) runner 125 Csak az jött be amit mondtam, hogy félre értették.
-
runner 125
nagyúr
Persze, mert az olaszok tudták, h ott elég kemény hő termelődik, így a maxi Pigi blokk folyamatosan hűtve van és a dekli alján a kuplungnál ott vannak a gyári szellőző rések. Nézz alá.
_
Gyanítom RMS kontrasztrugót raktak bele, mert az tényleg csak annyit is ér. Mind1, nem az én dolgom, de szerintem brutál pénzeket akasztanak le rólatok a semmiért.
Hozzáteszem tényleg nehéz volt leírni, h "a kuplungharangnak nincs megfelelő hűtése, ezért meg kell fúrni a deklit". Nem számolom össze a betűket, de meggyőződésem, h rövidebb, mint amit kihozott belőle az elején..
Egyébként ez számomra is érdekesen cseng, én még soha nem találkoztam ezzel a problémával, pláne el nem tudom képzelni, h egy 15 éves konstrukción, ha előfordult volna ilyen probléma, ne változtattak volna a gyárban a deklin/ hajtás hűtésen.
-
...Nah, kb. az enyémen is így virított, csak gumipókkal, bár az ülésen én is alig fértem el, és 70km/h-ig meg se moccant a doboz, de mikor elkezdett hátrafelé mászni akkor lassítottam 60-ra
.
-
Ezért csinálom én azt, hogy meló vége felé fogom a motort és betolom az előtérbe mert szó szó érdekes melegen az ülés, mondom egyszer nehogy reccs. Nem érzed úgy, hogy te most abban a cipőben jársz mint páran? Tudod, megvesz foltoz foltoz és hipp hopp vételár + 100K a motor ára.
Én majd ha kialakult a vége őszintén leírom nektek mennyibe fájt ebben az évben a motor, az biztos, hogy 300 felett lesz. És igen jól alszom nem érdekel. -
runner 125
nagyúr
Sok még az 5 liter is. Írtam másik forumban is, h szét kellene szedni teljesen, átnézni, kipucolni, gyári értékű fúvókákkal összerakni a karbit, kényes pontokat végignézni. Nem szív-e fals levegőt valahol.., végső esetben végnyomást mérni.
A 125-öst bőven minimum 4 literre le kell vinni, de nekem alatta evett mindig.
-
SzlobiG
félisten
Jövőre? B125-t 40k max és 1hónap.
Szerintem jobb ha nem teszed fel a rendszámot és 50-ként használod mer úgy még el is hiszik jó eséllyel, hogy 50-es és nem büntet meg, de ha látja ott a rendszám és nincs jogsid egyből büntet.
Vedd le a hátsó lábtartókat (ha vannak) mer az az első amivel kiszúrják, hogy nem 50-es. Meg ha nagyon alapos akarsz lenni akkor a műszerfalon le kell ragasztani 120-ig az órát.
-
SzlobiG
félisten
Az igen robogótól azért nem kevés ez. Amúgy légszűrőt inkább újat vettem volna nem tétel 2k alatt van a malossi ami szintén úgy szűr mint a gyári és nagyobb a légáteresztő képessége is.
Pedig az átlag 80 simán jó lehet babráltak valamit a karbival bár nem tudom mennyit kéne ennie egy ilyen 125-s gépnek, de biztos nem ennyit szerintem 4literrel el kéne mennie.
Amúgy hogy használod most rendszám nélkül mi?
-
SzlobiG
félisten
Akkor valami nem oké nálad 2T-nek erősebbnek kell lennie azonos köbcentivel. Ugye a 4T kis fordulaton is nyomatékos a 2T meg nagy fordulaton, de ettől független több Le a 2t.
5liter? Gondolom üvegen mész mindég nálam 3.4-re jött ki úgy hogy azért nyelezgettem rendesen...na de ez 4T csak runner fogyijából indultam ki hogy valami 4.2-vel eljár.
-
-
runner 125
nagyúr
1,2m az új ára?!?!?!?!?
Ezek a hol faxba élnek?
Szívesen kezet fognék olyan madárral, aki annyit kiad érte.Winne
Gyári hőértékű, belevaló gyertyát tegyél bele, mert frankón ki tudod lyukasztani a dugattyúdat.
killer1203
Erre nincs recept. Minden motor más és más beállítást igényel. Általában 1,5 fordulatot szokták kitekerni az alapjárati csavart, és ehhez igazítani a levegő mennyiséget. A motor alapjárati fordulatán úgyis hallod, h megfelelő-e.
Illetve használat után a gyertyaképed úgyis mutatja, h jó munkát végeztél-e.killer1203
Láttál már kopott variátort?
Ha, egy fokozatmentes variótárcsába vállak - mondhatni fokozatok - kopnak, akkor bizonyos tartományban, ahol a váll kezdődik, hajlamos "ledobni" a szíjat, ami rántás kíséretében jelentkezik. Nyilván minél kopottabb a variátor, annál több sebességtartományban fordulhat elő.
De, Winne-nél szinte tuti nem ez a gáz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest