- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Norberto89 #11657 üzenetére
Ez két okból sem fog működni... Az egyik, amit itt már leírtak előttem, hogy ha egyszer lekapcsolt, akkor nem fog tudni újra elindulni, mivel az operációs rendszere leállt, így nincs ami újraindítsa a vasat! A másik pedig még a leállítással kapcsolatos, mégpedig, hogy mivel ez nem egy ATX-es PC táp, ha le is állítod paranccsal a firmware-t, az nem fogja - mert nem tudja - áramtalanítani a routert, azaz a LED-ek tovább fognak világítani, és az egész vas ugyanúgy működik tovább, talán 1-2Watt-al leesik az áramfelvétele, és ennyi! Vagyis úgymond csak szoftveresen áll le, valahogy úgy, mint a régi PC-k voltak AT-s időkben! Ott is kiléptél a Win95-ből, aztán kiírta, hogy "Most már biztonságosan kikapcsolhatja a számítógépet!"
Erre csak az időzíthető konnektor lesz megoldás, amit fentebb is javasoltak már!
PonPonBár egy teljesen áramtalanított PC valóban nem tud elindulni magától, de a legtöbb ATX-es gép BIOS-ában van lehetőség időzített bekapcsolásra, csak ez ugye nem ugyanaz a helyzet, mint a router esetében, mert egyrészt a PC képes a tápegységét is vezérelni, amit a router nem tud megtenni, másrészt ezen van egy ilyenkor is működő rendszer, a BIOS, ami a routerből szintén hiányzik...
-
válasz
Wind-Storm #11633 üzenetére
-
-
-
-
-
-
Hát jahhh... De szerintem egy minimálisan hozzáértő valaki, kis utánaolvasással, teljesen kezdőként is 1 óra alatt megszerzi az egyik MAC címet ami engedélyezett a hálózaton, azt beállítja a saját kártyájának, és ámen! Manapság a MAC szűrés már nagyjából annyit ér, mint a WEP titkosítás, azaz semmit! WPA2-t, de legalább WPA-t kell használni, és akkor nincs ilyen probléma, nem kell a klienslistát sasolni egész nap... De WPA-t is csak akkor, ha van olyan eszköz a hálózaton, ami nem támogatja a WPA2-t! És persze a kulcs megfelelő hosszúságú, és kellően összetett legyen, ne a kutya neve, amit a szomszéd elsőként fog megpróbálni... Szóval vsz a támadások ellen nem a DHCP klienslista böngészése a megoldás, hanem a megfelelő szintű védelem! Persze bonyolítani lehet MAC szűréssel, meg SSID rejtéssel, de ezek önmagukban semmit sem érnek!
-
-
-
válasz
atillaahun #11612 üzenetére
Hát bizony én sem találok ilyet a gyári fw-ben...
-
-
-
-
Az eredeti tápja 12V 1000mA, vagyis 1A! Ha van valami hasonló darabod kéznél, talán még 9V-ossal is elindul (bár ez nem 100%), nyugodtan kipróbálhatod. Esetleg az internet modem tápja... Amúgy nem egy csillagászati összeg az új táp sem, a 2A-es verzió jelenleg 1600HUF! Ha a város másik végén találsz valakit, akkor lehet oda elmenni is belekerül ennyibe... Én sajnos nem vagyok pesti (Pesti meg végképp nem), így ennyit tudtam hozzátenni! Remélem segítettem!
-
-
válasz
#26949760 #11583 üzenetére
Szia!
Tomato-val megoldható...
A kártyaolvasó terminált meg a QoS-ben IP szerint kiemelheted max prioritásra... De az idegen klienseket akár sebességlimittel is lehet korlátozni, hogy a böngészésen kívül mást ne is legyen érdemes csinálni a hálózaton velük... Ezen kívül blokkolhatod az ismertebb trackerek url-jeit, és még egy csomó lehetőség van.
-
-
-
Biztosan nem, de a scripteléshez nem igazán értek már... Bár nyilván nem ez az oka, de a scheduler-be nem szükséges egyébként a #!/bin/sh sor, csak simán a parancsok! Esetleg próbáld meg úgy, hogy létrehozod a scriptet a jffs-be, aztán scheduler-ből azt hívd meg, és ne a parancsokat futtasd!
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Nagyrobogósok baráti topikja
- iPhone topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- OLED monitor topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bitcoin topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Egyedi ékszerdobozka
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest