- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
henry
tag
487-es hozzászólásom... (ha vki mielőtt kérdez, esetleg olvasni is akar)
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=1851 (ha tudsz angolul) P4C800 Deluxe vs. E-Deluxe
Összefoglalva: ''sima'' deluxe gyengébb, mert
1., korlátozott S-ATA RAID rajta (csak a Promise vezérlő támogatja, a chipset nem)
2., állítólag rosszabb minőségű az integrált GB LAN vezérlője (3COM), mint az E-Deluxe iNTEL chipre épített megoldása (ill. egészen pontosan jobban terheli a rendszert, mivel PCI buszon lóg szemben a külön adatbusszal).
3., Túlhajtás a kezdeti bios-okkal nehezebb (AGP és Proci fesz. állítás), memória időzítések beállítása ugyancsak.
4., Teljesen átdolgozták az ''E''-nél (a tesztek szerint) a memóriák kezelését, növelve a kompatibilitást.
5., Northbridge 45 fokkal elforgatva (elvileg növeli a stabilitást és jobban hűthető)
Ami nem Deluxe, az ugyan RAID-es ICH5-t kapott, de hiányzik róla a Deluxeok Promise RAID Controllere, így 4 meghajtóval kevesebbet lehet ráakasztani.
Kb. ennyi.
[Szerkesztve] -
henry
tag
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=1851 (ha tudsz angolul) P4C800 Deluxe vs. E-Deluxe
Összefoglalva: ''sima'' deluxe gyengébb, mert
1., korlátozott S-ATA RAID rajta (csak a Promise vezérlő támogatja, a chipset nem)
2., állítólag rosszabb minőségű az integrált GB LAN vezérlője (3COM), mint az E-Deluxe iNTEL chipre épített megoldása (ill. egészen pontosan jobban terheli a rendszert, mivel PCI buszon lóg szemben a külön adatbusszal).
3., Túlhajtás a kezdeti bios-okkal nehezebb (AGP és Proci fesz. állítás), memória időzítések beállítása ugyancsak.
4., Teljesen átdolgozták az ''E''-nél (a tesztek szerint) a memóriák kezelését, növelve a kompatibilitást.
5., Northbridge 45 fokkal elforgatva (elvileg növeli a stabilitást és jobban hűthető)
Ami nem Deluxe, az ugyan RAID-es ICH5-t kapott, de hiányzik róla a Deluxeok Promise RAID Controllere, így 4 meghajtóval kevesebbet lehet ráakasztani.
Kb. ennyi. -
henry
tag
Sziasztok megint!
Vállalt be már vki közületek droop modot a lappal? Nekem csak azért lenne érdekes, mert az 1.55V-ra beállított fesz. terhelés alatt 1.4V-ra esik, ami szerintem már szégyen egy ilyen laptól...
(Nem hiszem, hogy az Enermax táp lenne a gyenge, inkább a lapra gyanakszom, külföldi fórumokon gyakran panaszkodna is emiatt.)
Szóval erősen gondolkodom a moddoláson, bár visszatart, hogy ugrik a gari miatta -
henry
tag
Sziasztok!
Finoman szólva nem vagyok megelégedve az AI Boosterrel, kérdésem, hogy a P4C800 E-Deluxehoz van-e más olyan proggi, amivel FSB-n túl tudok feszültséget + memória időzítéseket is windowsból állítani?
AI Boosterrel underclockolásnál 1800 MHz alatt fagy, overlclocknál pedig néha 3600-nál, néha 3900-nál össze-vissza... Borzasztó idegesítő...
Egyébként kb. mi lehet az a minimális fesz., amivel még elmegy stabilan a Prescott 1800 MHz környékén? Én 1,15V alá nem mertem még vinni -
henry
tag
Sziasztok!
Most jutottam hozzá egy P4C800 E - Deluxe alaplaphoz 3.0E Prescott E0 steppinges procival, 2x512MB Kingston Value Rammal...
Eddig a következő problémákat nem tudtam megoldani (Alapbeállítások, 1019 final BIOS):
1., AIBooster indítás után azonnal fagy, ''division by zero'' és hasonló hibaüzenetekkel.
2., Az updater proggi is 1x már lefagyott...
(Clockgen-nel simán alapfeszültségen meg 3.6-on is a proci, viszont
ha underclockolok, akkor 1.5 GHz-nél azonnal csontra fagy.)
3., USB-s billentyűzetről nem kapcsol be (Logitech LX700), láthatóan
nem kap power-t, hiába állítottam be jumperrel.
4., Everesttel nem látom a raid vezérlőn lógó vinyó hőmérsékletét.
Érdemes-e intel application acceleratort és újabb inf drivereket telepítenem?
A nem friss (CUSL2-C + Cel800) winXP-t rá tudom-e bírni működésre ezzel a konfiggal - eddig nem sikerült, már a login előtt újrabootol?
Kérem aki tud, segítsen. Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged