Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• tic-tac

csendes tag

válasz vegesj #662 üzenetére

Köszönöm a segítséget, szerintem a 750 elég lesz nekem, mert összecsukva rövidebb, lehet hogy tényleg finomabb a tekerős állítás.
    Én azt gondoltam egyébként, hogy ilyen 60-70 dekás gépek alatt megállnak ezek az állványok mint a cövek és ha exponálok, akkor sem rezeg egy millimétert se. Ezért is néztem ezeket a 3-4 kilót bíró sherpákat. De ha tényleg így van, ahogy mondjátok - hogy ígyis úgyis rezeg és kell a késleltetés, akkor nem is érdemes ettől drágábbat venni.

• tic-tac

csendes tag

válasz vegesj #659 üzenetére

A fototv.hu-s videót láttam én is, ott tetszett meg.
    Az mennyire használható makróhoz, ha fejjel leffelé rakod vissza a középoszlopot? Úgy értem mennyire problémás így fotót készíteni, hogy lefejjel van a gép?
    Senkitől nem találtam még erre írást.
    Szerintem a 600-as lesz, mert magasabb és kicsit félek a tekerős megoldástól a 750-n.

Ha azonnali expozícióval használom a gépet, tuti nem fog beremegni?
    Tlejesen kihúzott középoszloppal is rezgésmentesen tartaná a Panát?

Nagyon fontos, hogy beton stabilan álljon, mert nagyon remegős a kezem és félek, hogy ezzel elszúrom a képeket.

(bocsi, de elég bizonytalan vagyok és nem kis összeg)

• tic-tac

csendes tag

Helló mindenkinek

Próbáltam minél több hozzászólást elolvasni, aminek a végére kinéztem két állványt:
    Velbon Sherpa 750 és 600. Oda van írva hozzájuk, hogy 4 kilógrammot elbírnak, de nem találtam arról semmit, hogy mennyire stabilak.
    Látom, hogy nincs merevítés, de a 750-nek egyel több részből is áll a lába, az utolsó része az mennyivel vékonyabb, mint a 600-nak?

Azt szeretném megkérdezni tehát, hogy mennyire stabilak? Most Panasonis FZ-18-hoz venném. Szeretném, ha ezt teljesen remegésmentesen tartaná meg teljes zoomon, mindenfél késleltetés közbeiktatása nélkül, tehát expozíció után és ha el is engedem a gépet.

(Ezen kívül szeretnék később egyszerűbb tükörreflexest, kisebb zoomobival (55-200 v. 70-300) vakuval, így jó lenne, ha ezeket is késleltetés nélkül megtartaná.
    Eddig csak a mediamarktban sikerült megnéznem, de ott hama és soligor állványok voltak. Azoknál nem sikerült éles képet készíteni, ha a gomb megnyomása után azonnal elengedtem, mindegyik nagyon remegett.

Ha valaki tud, legyen szíves péntekig vűlaszoljon, mert akkor megy ismerős Pestre és el tudná hozni.
    Mostanság főleg családi fotóhoz, csoportképekhez, épületfotózáshoz lenne.

Új hozzászólás Aktív témák