- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegesj
tag
Örülök ha segítettem és hidd el ennyi pénzért ettől jobbat nemigen találsz amihez fejet is adnak,szerintem nem fogod megbánni.
A berezgést pedig nemkell azért túldramatizálni hiszen az előzőekben leírtak azért nem azt jelentik hogy az állvány ebből a szempontból semmit nem ér, ha így volna senki sem használná.
A rezonancia pedig semmiképpen sem lehet akkora egy megfelelő állvány használatával hogy miliméterekben lenne mérhető, az már bőven bemozdulás lenne.
Az tény hogy makrónál és hosszú záridőnél jönnek jobbára elő leginkább ezek a gondok. Mivel a jelenlegi géped (FZ18) nem tükörreflexes ezért értelemszerűen a sokat emlegetett tükörfelcsapásból eredő rezonancia nálad nem jelentkezhet csak az exponálógomb lenyomásakor történhet esetlegesen berezgés de szerintem a mostani gépedet (de még a tervezettet is) stabilan meg fogja tartani.
Az exponáló gombot egyébként is illik megtanulni érzéssel kezelni mivel ez a folyamat olyan mint pl. amikor a mesterlövész a cél befogása után elsüti a fegyverét (még a lélegzetét is visszatartja arra a pillanatra amikor óvatosan meghúzza az elsütő billentyűt -"ravaszt").A már említett szereléssel készítettem makro jellegű felvétel a 750-es állvánnyal és én nem vettem észre bemozdulásra utaló jelet (pedig nem használtam távkioldót és az a kis virág igen csak apró volt).
Amennyiben esetleg a későbbiekben összejön a tervezett DSLR akkor ahhoz vásárolhatsz távkioldót és azzal az ilyen probléma meg is lesz oldva.
-
vegesj
tag
Hát a megfordított középoszlop mások szerint is igen kényelmetlen testhelyzetet igényel, de persze ez inkább neked lesz probléma nem a gépnek hiszen talajközelben hasonfekve nem túl kényelmes arról nem beszélve hogy a gép kezelése is problémás lehet de persze egy elszánt embernek semmi sem lehetetlen (vagy csak igen kevés dolog).
A magassan kihúzott középoszlop használatát nem szokták ajánlani még az ettől drágább (magasabb kategóriájú) állványoknál sem hiszen azért csodák nincsenek és bárhogy is építenek meg egy ilyen szerkezete az ilyen pozícióban már nem tud olyan stabil maradni így sokan nem is ajánlják a középoszlop használatát.Teljesen kihúzott középoszlop olyan ami betonstabi nemlétezik, erről nyugodtan lemondhatsz (pláne ebben az árkategóriában).
A remegős kézre megoldás lehet a távkioldó (a jelenlegi gépedre nem tudom hogy van-e) vagy pedig az exponálás időzítése (ezt biztos hogy tudja a te mostani géped is) pl. beállítod 2-3mp-es késleltetésre ez elég kell hogy legyen annyira csak nem remegsz (de beállíthatod többre is).
A 700-ason lévő kurbliról annyit hogy megszokás kérdése (a régi állványokon mindegyiken volt szerintem - talán nem véletlenül) nem muszáj használni mivel a középoszlop könnyen mozgatható enélkül is de ha van azzal szerintem finomabban lehet emelni és süllyeszteni az oszlopot (kinek mi jön be - engem nem zavar).
Ami pedig az összeget illeti, bár valóban nem a legolcsóbb álványok de ha körülnézel a kínálatban akkor rá fogsz jönni hogy a Velbon Sherpák ára még nagyon is barátságos az úgymond menő márkák hasonló kategóriájú termékeihez képest (és akkor még nem is beszéltünk a Gitzo vagy neadjisten a Linchof termékeiről -igaz ezek már a luxus kategória
).
Az hogy bizonytalan vagy teljesen természetes de látatlanba venni valamit anélkül hogy megfoghatnád, megnézhetnéd és esetleg kipróbálhatnád, nos ez nem kockázat nélkül való
és ilyen esetben nagyfokú naívság 100%-os garanciát várnod bárkitől is.
A legtöbb amit tehetünk ezen a fórumon hogy elmondjuk a véleményünket egymásnak és elolvassuk más véleményét - de 100% os garancia az semmire nincs szerintem -
vegesj
tag
Nekem a Sherpa 750-es van és gond nélkül (értem ezalatt stabilan) tartja a Nikon D80-at portrémarkolattal 2db akkuval+18-200-as obival meg a rápakolt SB-800-as vakuval +4db elem (ez jelenleg a legnagyobb súly amit rá tudok rakni) kb. pontosan 1,74kg ez az összes.
A mostani gépedhez bőven sok ez az állvány és a tervezett eljövendőhöz is elég még a hozzáadott állványfejjel is.A felépítéséről csak annyit hogy szerintem tökéletes az összeszerelés minősége (nem lötyögős pontos illesztések).A lábak teherbírására a Velbon
15kg max.terhelést ad meg (azért ennél biztos kevesebb de a teáltalad leírt terveid alapján biztos vagyok benne hogy bőven elegendő számodra is).Az állvány valóságos teherbírása a hozzáadott fejnek köszönhetően kb.3kg körül van szerintem.A lábak 3állásban terpeszthetőek a középoszlop kettészedhető, kiszedhető és fordítva visszarakható.A lábak legnagyobb terpeszében (legalacsonyabb állás) 28cm a 750-esnél, a többi tipusnál más ez az érték.Ja és a fej cserélhető ha már kinőtted vagy nem rokonszenves.Itt megnézhetet és összehasonlíthatod a különböző Velbon Sherpa tipusokat
(ha eddig még nem tetted volna meg):
[link]A Sherpa 600-ról teszt videó itt:
[link]Leírás, vélemény:
[link]Esetleg itt vásárolható:
[link](Ebben a leírásban megemlített Sigma 50-500-as objektív (bigma) azért elég súlyos darab ennek az állványfejnek, szerintem az általad felvázoltak alapján te nem fogsz ilyen nehéz obit rátenni - ha mégis előtte nem árt egy erősebb fejet venned hozzá).
Mielőtt megvettem én is olvasgattam mindenfélét az állványokról.Többekközött azt is hogy
aki nem Gitzo, Mannfrotto vagy Giottos esetleg Benro állványt vesz az mind pancser kocafotós akinek fogalma nincs az egészről és talán nem is ember az ilyen
(nem szó szerint de a lényeg ez volt).
Aki pedig arra vetemedne hogy nem a fent felsorolt márkákat ajánlja az vagy rosszindulatú vagy elmebeteg (és illik az anyukáját emlegetni).Késő van már ezért befejezem, de még annyit hogy én nem bántam meg a választásomat.
(...ami nem jelenti azt hogy a jövőben még nem bánhatom meg - de nem hiszem)
Új hozzászólás Aktív témák
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest