- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Ja. Ez ilyen. IPA-val lejon rola a bevonat. Vagy, megprobalod teniszuto bandazsszalaggal betekerni, en volt, amin ezt alkalmaztam. Franko lett.
(#7477) peppe79
Ne legyen mar PVC! Az VESZELYES!Legyen gumis, csak jo anyagbol. Erdekes, hogy a Makita furon nem lesz ilyen nyalkas.
-
peppe79
senior tag
Nem csak az állványokkal van ez így. A kerékpár kormány markolatok puha bevonatos része is ilyen, markolatváltós bringához alig lehet kapni normálisat. De lehetne említeni a szerszámgépek, joystick-ok stb- csúszásgátlós bevonatát is. Én magam, jobban örülnék, ha maradnának az olcsó PVC mellett, még ha az csúszik is.
-
andrasferenc
tag
Lehet, nagyon praktikus egy csúszásgátló bevonat, de olyan anyagból, amely nem folyósodik el. Vakartam már le például testszőrzetvágóról, de sorolhatnám.
Egyik ismerősöm egy "márkás", nem használt késkészletnél tapasztalta ugyan ezt.
Nekem az egyik cipzáros pulóverem front oldala volt mattosítva, amely el kezdett ragadni. -
andrasferenc
tag
Sajnos egyes gumiszerű, csúszásgátló bevonatok, mint ami az állványon lehet, megtalálhatók egyes háztartási eszközökön, készülékeken is, idővel megfolyósodnak.
Egyedüli megoldás, ha ettől a ragacstól megszabadulsz. Én a deneturált szesszel átitatott vattakoronggal történő átdörzsölésével levakartam. Kicsit hosszadalmas munka lesz. Csak is szabadban szabad elvégezni a tűzveszély miatt. -
Allien
veterán
Nekem istedy 3-m van, nem goproval. Illetve, egy Moza Mini-S is. A Moza összecsukható, tetszik, de még se használom. Mivel, csak a telóra jó, adapterrel a DJI Osmo action kamerát már nem képes megtartani. Az istedy 3 viszont gond nélkül megtartja, de az meg ugye akció kamerás, nem telós...
A Moza viszont jól működött a telóval, párszor használtam vele, és arra jó, hogy stabil legyen a videó. De ugye, erre találták ki. -
zsoltzsolt
addikt
-
-
r.levente75
addikt
Én úgy látom, hogy terhelhetőségben +1kg és nehezebb pár dekával, lehet picit masszívabb. Magasságban ha jól emlékszem nem volt nagy különbség. Ha csak 1k a különbség annyi pluszt megér,,de azért a rajta lévő fejeket még lenyomoznám. Ha van lehetőséged, mielőtt vásárolsz, próbáld megnézni, megfogni élőben is.
-
r.levente75
addikt
-
Dolphine
addikt
-
Dolphine
addikt
Szia!
Ahogy a képeket elnézem sehogy, vagyis a normál állapotnál jobban szerintem nem lehet.
A régebbi verziónál van egy külön "kapcsoló", amivel az állvány lábának szögét lehet beállítani, de itt ilyet nem látok.
A régi verziónál: A lábak szabadon széthajthatók. Mindegyik tetején egy ezüstösen csillogó kioldógomb található, ezt nyomva tartva három fix pozícióba állíthatók, 25, 50 és 80 fokos nyitással. Utóbbi esetén szinte teljesen földközelben fényképezhetünk. -
Dolphine
addikt
Szia!
Azt hiszem tudok segíteni.
Amit a digitcam oldalán nézel az egy korábbi termék képe (Espod Plus 204AP), a mostani típushoz (Espod CX 204AP).Amit Te keresel, amelyik szivacsos, az a Espod Plus 204AP, tudom, mert nekem is ilyen van, viszont ezt a típust már nem lehet kapni!
Espod Plus 204APAmi a Digitcam oldalán van, az meg ez, legalábbis a megnevezés szerint:
[link] -
r.levente75
addikt
Én megnéztem, én sem látok rajta szivacsos markolatot a símán a pluszoson van, ettől függetlenül szerinten egy jó állvány a gépedhez. Mint fenntebb említettem már, nekem egy man 190 xprob vázam van. Van rajta szivacsos markolat ami jelenthet némi komfortot hidegben, melegben izzadt kéznél kevésbé csúszik. Ezt leszámítva szerintem vihető jószág.😃
-
Lassú Víz
addikt
Állványt nem csak azért veszel drágát, hogy ne boruljon fel a gép alatt, hanem azért is, hogy megtartson stabilan egy ekv. 400-600-800 mm-es teleobjektívet. Hiába lelkendezel, hogy megspóroltál 20 ezer Ft-ot, ha minden képed be van rázva, mert a tükörnek vagy a zárnak sem bír ellentartani.
-
A Manfrotto pont az a cég aki gyárt alsó és középkategóriás cuccokat is. Ami olcsó attól nem kell semmi extrát várni, ezeket ők is Kínában gyártják, a középkategóriát pedig az olaszoknál. A nem éri meg dumától meg már a hajam égnek áll lassan srácok, maximum neked nem éri meg amíg össze nem törik a cuccod egy gagyi állványon, de másoknak ez a felszerelés árának max 10%-a.
-
kispalsz
tag
Igen azt.
De csak jövőre tudom kipróbálni. Kari aji, magamnak
, viszont a két ünnep közötti időszak elég elfoglalt leszek. A boltban tüzetesen megnéztem, és úgy láttam megéri az árát. Könnyű, de stabil. És az a pisztoly fogó, benne a rögzítőgörgővel nagyon kényelmes. MILC gépet fogok rajta használni. Arra biztos elég lesz.
-
fireman123
őstag
Szerintem egy kicsit már kevered az állványokat
, a Cullmann Nanomax 460-on van szivacs .....nem csak a képen, hanem a valóságban is (múlt héten kaptam meg az edigitáltól) .......nem a Vanguard CX203AP-ről hiányoltad a másik topicban
?
-
fireman123
őstag
Egyetértek, (aztán lehet, hogy csak magunkat nyugtatgatjuk
), kezdőként tényleg nem tartom szükségesnek egy 60-80e ft-os állványt, nyilván a 10e-s hama a másik véglet. Úgy gondolom meg kell találni a középutat, kompromisszumot.
Természetesen nem borítaná fel a családi költségvetésemet egy drága állvány sem (akinél igen, az nyilván bele sem kezd a fotózásba cserélhető obis rendszerrel), egyszerűen sajnálok annyit költeni rá, nem látom azt, hogy nekem megérné.
Persze olyan állvány kell ami biztonsággal megtartja a gépet és nem fújja el a szél, nem inog.
Kompromisszumként találtam a Bluechip-nél és a Tripontnál is 34e-ről leakciózott Vanguard Alta CA 233AP állványt 24e-ért, amely 5 kg teherbírású és alumínium (még ha el is osztom 2-vel vagy 3-am akkor is 2,5 illetve 1,66 kg).
Megítélésem szerint számomra a D5300 (18-105, 35mm 1,8G)-hoz abszolút kezdőként elegendő lesz (súly: 1,2 kg váz+obi), még talán 70-300 obival is (1,5 kg vázzal együtt), egy sor youtube bemutató videón elég hosszú zoommal szerelt váz volt ráaggatva a linkelt állványra.
Szóval most ez a kiszemelt nálam, már csak meg kell győzni magamat, hogy egyáltalán kell-e nekem állvány
a jelenlegi felkészültségi szintemen. (azzal győzködöm magamat, hogy ha nem veszek, akkor sose fogok hosszú záridős fotókat csinálni
)
-
törölt tag
hat ha meg nem lattal rendes allvanyt akkor hogyan tudsz velemenyt alkotni rola?
nezz meg egy 055-ot vagy hasonlot, hozza egy szinten starpabiro fejet es rajossz hogy egy kicsit tobb van bennuk mint egy 15e-s hamaban. persze ha az igeneyeidnek es penztarcadnak a hama/slik szintu megfelel akkor vegyel azt, szerencsere van azokon kivul is elet.
-
Akkor vegyél egy Hama-t az első sarki "hentestől".
De utána itt na panaszkodj, hogy nyeklik, nyaklik, letört a pöcke, stb.Ha te olyan gazdag vagy, hogy megengedheted magadnak a rosszat, hát lelked rajta. Ez a te magánügyed.
Viszont csodát ne várj tőlünk: nem hiába nem ajánlunk ~20 ezer Ft-os vackokat. Abban már (egyszer) valaki csalódott. -
-
fireman123
őstag
ha megnézed az edigitalon egy vevő véleményét, nem mondanám hogy jobb:
"Williams (2015/09/01)
Ami tetszik: Hordtáska
Ami nem tetszik: Gyenge minőség
Az állvány lábai picit gyengék, hajlanak, de nem is ez a legnagyobb gond... A fej sajnos elég gyenge kivitelezés. Az oldalán lévő kapcsoló videó módba való állításával, (mely megakadályozza, hogy portré állásba billenjen a kamera) a fej és a kamera enyhén jobbra dől, amit csak a lábak állítgatásával lehet kompenzálni, enélkül minden felvételen dől a horizont. Ilyen problémával csak az olcsó 4-5 ezer forintos Hama álványoknál találkoztam, a Manfrottotól nem ezt vártam..."Ráadásul ez a Manfrotto csak 1,5 kg teherbírású .....és Velbonok sem műanyagok, hanem alumínium [link]
Ennyi pénzért ezeket lehet kapni, így vagy ezekből próbálom a legjobbat megtalálni ...vagy nem veszek (50e-et nem tudok állványra költeni)
-
fireman123
őstag
Még nem döntöttem el, de a Velbon EX sorozatot nézegetem Velbon EX-630, Velbon EX-640, Velbon EX-530, Velbon EX-540.
5 kg illetve 4 kg teherbírásúak, Nikon D5300 18-105-öm van (meg egy 35 mm f1,8G, esetleg később egy Tamron 70-300 VC lesz még), a legnagyobb obival 1,5 kg lesz a súly, gondolom elegendőek lesznek. Nyilván a drágábbak jobbak, stabilabbak és több szolgáltatásuk lehet.....de nem tudok 50e-t költeni állványra, valszeg évente pár alkalommal használnám csak, teljesen amatőr célra. -
törölt tag
attol fugg mit akarsz ratenni es milyen magasra kihuzni. en is manfrotto parti vagyok. ha egyszeru konnyu cucchiz kell akkor 700as sorozat, ha kozepes akkor 190es, ha komolyabb akkor 055. a tomeguk es aruk is igy no. persze kell fej is. az se olcso. max kitben. nekem volt meg benrom de eleg reg, amikortajt megjelent a marka, nem volt meggyozo igaz draga sem, de ugye ahogy a vicc mondja nem vagyok olyan gazdag hogy az olcsot vegyem
-
Real_Necro
veterán
Giottos és Manfrotto állványokat preferálom inkább, de ettől még létezik más járható út is, itt a topicban elhangzott már pár márka ami alternatíva lehet. Cullmannból nekem csak egy elég kis méretű volt, amit kb 82cm-re lehetett kinyitni. Na ezt oda adtam egy barátomnak, mert elég instabil volt. Hama felejtős...
Ezen kívül utazósban van egy Weifeng-em, ami 12k kategória ebay-ről, de persze attól sem kell csodákat várni. Nálam egy vázzal meg UWA-val elegendőnek bizonyult nyaraláshoz, de azért nem hagytam volna magára a gépet, mint pl a Manfrotto 055xprob-m esetében szoktam. Persze teljesen más árkategória.
-
vihartigris
őstag
"-bőven 20eFt alatt
-stabil legyen
-ne boruljon fel
-ki tudjam használni minnél jobban"A fenti kritériumoknak ez a "szerkezet" tökéletesen megfelel.
[link]Ahogyan te is írtad "elég érzékeny a bemozdulásokra az FZ200", főleg a 600-as végén, így egy normálisabb állványt keress, mert a gagyikon be fog mozdulni a gép.
-
Real_Necro
veterán
20 alatt nagyon sok variáció nincsen. Meg lehet próbálkozni kínai példányokkal, mint a topicban már párszor említett Fancier/Weifeng, esetleg Cullmann vagy Velbon márkákkal.
A műanyag fejjel ellátott hamák és társaik szerintem felejtősek. Stabilitást lehet növelni olyan példányoknál, ahol pl a középoszlop alján kampó van és rá tudsz mondjuk akasztani egy nehezéket (pl. táskát).
Én első körben a Fanciert ajánlom, utazósnak én is használok egyet, persze kompromisszumokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Autós topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest