- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasrc
tag
válasz
zsoltzsolt #7495 üzenetére
Köszi, felírtam.
-
-FreaK-
veterán
válasz
zsoltzsolt #7403 üzenetére
Köszi, így akkor tuti
megrendeltem az előbb az Element MII-t.
-
tvamos
nagyúr
válasz
zsoltzsolt #7397 üzenetére
Nagyon jok a Manfrotto allvanyok, sok embernek van, ha varsz kicsit, biztosan elokerul valaki, aki benne van. (En a gari miatt gondolok mindig eloszor a Cullmannra.)
-
-FreaK-
veterán
válasz
zsoltzsolt #7393 üzenetére
A napokban Sony Facebook csoportban is írta valaki. Illetve mintha itt azt olvastam volna korábban hogy több is volt.
A kérdésemre senkinek semmi ötlet/vélemény?
-
phaseOne
tag
válasz
zsoltzsolt #7374 üzenetére
Köszi a választ! Te is DSLR-el használod vagy "tükörtelenített" géped van?
-
tpeter77
addikt
válasz
zsoltzsolt #7369 üzenetére
Köszi!
Be is tettem a kosárba! Milyen telefontartót rendeljek hozzá? Mert azt külön kell megvenni hozzá. -
Viperator
őstag
válasz
zsoltzsolt #7358 üzenetére
Ha mindenáron olyan kell, akkor van jobb változat (persze pénz határozza meg).
-
Viperator
őstag
válasz
zsoltzsolt #7355 üzenetére
Inkább babzsákkal ...
-
Byk01
őstag
válasz
zsoltzsolt #7355 üzenetére
Elbírni el fogja, de ne ezzel akarj holdfotót csinálni, szerintem. Csak akkor vedd ezt, ha mindenképp ilyen kicsi állványra van szükséged.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
zsoltzsolt #7340 üzenetére
Az sajnos a vékony lábú - amit én linkeltem, az meg a vastag.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
zsoltzsolt #7254 üzenetére
Kösz a tippet, 31 ezer forintért megrendeltem az előbb.
(Tök véletlenül olvasgattam bele ebbe a topikba - valamilyen Manfrottot szerettem volna, de a hasonló képességű utazó állványaik jóval drágábbak ennél.) -
nzozz
aktív tag
válasz
zsoltzsolt #7290 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
rekid: megpróbálkozom vele, hátha nem csesznek ki velem. Közben találtam a másik csukló közepén még valami apró folytonossági hibát, de alig látható és lehet csak festési hiba, szinte a körmöm se akad meg benne.... szívat ez a szerkezet...peppe79: én csak viszonylag jókat találtam róla anno, amikor kerestem, így nem volt visszatartó erő, mondom 18 390Ft -tal amúgy se bukok olyan nagyon, még ha rossz is.
2021.10.04. -ig garanciás.
zsoltzsolt: Oh azt nem tudtam. Veo 2 235AB.
tomboy0013: volt ősszel (vagy talán télen is) használva, de emlékeim szerint még csak fagy sem volt.
-
tomboy0013
veterán
válasz
zsoltzsolt #7271 üzenetére
Igen azt megtaláltam, de nála is csak rövid ideig volt, nincs hosszú távú tapasztalata.
-
tomboy0013
veterán
válasz
zsoltzsolt #7256 üzenetére
Szivat az Alza. 2 héttel eltolta a már amúgy is 10 nappal későbbi szállítású állványt. Nem tudom lesz-e ebből így valami főleg a mostani helyzet miatt.
Kérdésem a következő: Rollei C5i + FPH 52Q gömbfejjel mennyire jó alternatívája a Vanguard VEO 265AB-nek?
Vagy inkább várjak még?
Használtan se nagyon találok jót azt is elég sok helyen néztem már. -
tomboy0013
veterán
válasz
zsoltzsolt #7254 üzenetére
Ez elég jónak tűnik ennyiért, rendeltem is egyet a boltba, ha nem lenne jobb akkor megyek érte amint szólnak.
Köszi.
-
2ofthem
aktív tag
válasz
zsoltzsolt #7236 üzenetére
Hát ez nem semmi
Tehát akinek folyamatos megrendelés alatt volt arra b*sztak rá
Köszi az infot -
2ofthem
aktív tag
válasz
zsoltzsolt #7234 üzenetére
Te mikor rendelted? Én December elején, és Február közepén közölték hogy bocsi, nem kapod meg... Rendesen fel is háborítottak, de most már igazából mindegy, ez is tökéletes lesz
-
tomboy0013
veterán
válasz
zsoltzsolt #7223 üzenetére
Itt, külföldi tesztekben, YouTube tesztekben és töménytelen mennyiségű Ali-s visszajelzésben. Miért neked van esetleg személyes tapasztalat? Mert szívesen olvasom.
Nem akarom rengeteget használni, inkább csak jó ha van valami amit néha előkaphatok, meg a méretéből adódóan még magammal is vinnék kirándulásokra. A pénzt már elvertem objektívekre és szeretném max 20 környékén megúszni ezt
De meggyőzhető vagyok ha nagyon nem ajánlott kategória, csak tényleg sok jót olvastam ezekről, leginkább a Zomei-ről.
Ha ez nem annyira jó akkor mi a minimum amit ajánlanál / ajánlanátok (mert kíváncsi vagyok több ember véleményére is)? -
mikrofon
veterán
válasz
zsoltzsolt #7218 üzenetére
feltehetően valaki visszaküldte....
-
válasz
zsoltzsolt #7199 üzenetére
Hu jó hogy írtad, korábban át siklottam felette. Nagyon jó ár érte szerintem, egyet rendeltem is
Tökéletes lesz túrák mellé.
-
Viperator
őstag
válasz
zsoltzsolt #7195 üzenetére
Én inkább ilyen Arca Swiss szorítót vennék (egyszerű és lapos), a gömbfej meg nagy darab. Arra kell figyelni, hogy megfelelő méretű menetes legyen!
-
Viperator
őstag
válasz
zsoltzsolt #7195 üzenetére
Még nem vagyok otthon, így nem tudom kipróbálni. Majd otthon. A lényeg, hogy van anyag, azaz masszív. Majd kiderül! Van gömbfejem.
-
Viperator
őstag
válasz
zsoltzsolt #7193 üzenetére
Ma vettem, tömegrendezvényeken jó lesz (mint a háromlábú).
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
zsoltzsolt #7191 üzenetére
Még férjhez nézek rá
na ehelyett :
Még fejet nézek rá
-
Viperator
őstag
válasz
zsoltzsolt #7188 üzenetére
Megvetted már? És milyen?
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
zsoltzsolt #7188 üzenetére
-
Lassú Víz
addikt
válasz
zsoltzsolt #7182 üzenetére
YT a monopodról.
40 g-os gömbfej elég gyanús, túl könnyű. Mondanám a 12-es alsó lábat is, de nem sokkal vastagabb egy túrabot sem, az pedig nem 6 kg-ot bír ki terhelésre...Egyébként nem mond rosszat a Jackal márkáról ebben a videóban.
A videó hatására kipróbáltam, és az element traveler big Manfrotto esetében a középoszlop is rátehető a kicsavart lábra nem csak a fej, és úgy már elég magas. Azért ha eleve monopod a terv inkább a dedikáltat viszem, de utazás közben ha úgy adódik bőven jó lesz ez a kombinált megoldás is.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
zsoltzsolt #7180 üzenetére
Állj egyenesen, emeld a szemedhez a gépet, mérd le a gép alja és a talaj között a távolságot. Legalább olyan hosszú legyen. Terhelhetőségre meg a rárakni tervezett cucc súlya szorozva kettővel.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
zsoltzsolt #7176 üzenetére
Abban sem vagyok biztos, hogy ilyen célra bármelyik állvány megoldás. Ekv. 2000 mm-es gyújtótávolság... Az expó gombot nem lehet úgy lenyomni, hogy ne mozduljon be. Kell a távkioldó vagy tizen másodperces késleltetés, hogy lenyugodjon a gép. Ez inkább statikus téma vagy odú bejárata, ilyesmi.
A 6 kg-os terhelhetőség elég lesz, de a középoszlopot biztos alapon hagynám, és akkor marad valahol 115-120 cm környékén a magassága. Ezt neked kell eldönteni, hogy elég-e az állításhoz. Szerintem rendeld meg, legfeljebb ha alacsonynak bizonyul és hajlandó vagy drágább, nagyobb, nehezebb állványt is magaddal vinni, akkor élsz az elállási jogoddal.
Esetleg próbálj meg valakivel talizni a topikból, és megtapizni az állványát rendelés előtt. Milyen lesz célra állítani max zoomon a gépet stb.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
zsoltzsolt #7174 üzenetére
Hááát... Tájkép, Hold kihajtott LCD-vel nem lesz probléma. Az állat koncepciótól függ. Leshelyen ülve oké, de egy gimbal fej lenne a tuti. Láttam már (werk képen) madárfészek mellett UWA objektívvel magára hagyott kamerát. Oda se kellett nagy állvány. Cserkelésnél nincs idő állványt állítani, olyan mintha a vadak meg lennének győződve róla, hogy puskát fogsz rájuk, amint észrevesznek lelépnek.
Ezért többnyire kihúzott lábakkal és géppel együtt viszik az állványt vállon, ha használni akarják, de a modern stabilizátorok általában elegek, a záridőt úgysem lehet tetszőlegesen nyújtani, mert a téma mozog.
A monopod ritkán jobb mint a tripod. Pl. önkormányzat által szervezett ingyenes koncerten a közönségből fotózva. (Belépős események felejtősek, az akkreditált fotósokon kívül más nem vihet be kamerát, állványt pláne. Múzeumban, kiállításon sem engedik az állványt - tisztelet a kivételnek - fotósjegy ide vagy oda.) Ha van rá hely, idő, akkor háromlábú állvány. Monopod a B terv, ha elég + 1-2 FÉ nyereség vagy nem stabilizálás miatt viszed, hanem, hogy ne kelljen hosszú időn át tartani kézben a gépet egy nehéz objektívvel együtt.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
zsoltzsolt #7170 üzenetére
Hol használnád a monopodot? 134 cm nagyon alacsony. OVF vagy EVF csak ülve használható vagy igen gyorsan beáll a derekad. Tömegben az előtted álló hátát tudod csak fotózni vele, míg egy hosszabbal mindent amit látsz. Az a fejből kiálló kar sem fogja megkönnyíteni a használatát.
A helyedben olyat keresnék amit lehet állva használni térdrogyasztás vagy törzsdöntés nélkül, és gömbfejeset. Rövid(re összecsukott) monopodot eddig csak augusztus 20-án a Parlament lépcsőjén ülve tudtam használni. Most egy Manfi MPMXPROA4-est nyúzok időnként az alább szidott Rolleiről átrakott gömbfejjel.
-
rekid
addikt
válasz
zsoltzsolt #7170 üzenetére
Isten ments.. akkor már inkább valamelyik rollei. Kínai cucc kínai minőség. A Kínai állványoknak a sajátosság a monopoddá alakíthatóság. Minőségibb gyártóknál ez nem jellemző.. (Inkább külön adják el a monopodot..)
-
rekid
addikt
válasz
zsoltzsolt #7164 üzenetére
Nem. Az új verziója használható. De az 40K körül van..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- Mass Effect
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- PlayStation 1 / 2
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Örülhetnek a tankok szerelmesei, jön a Spearhead 2
- NBA és kosárlabda topic
- BestBuy topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (1300 / 3800 / 42200 expoval)
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest