Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
J3LLyF!sH
tag
Sziasztok!
Elgondolkoztam a VGA cserén. i7 3770k és 8GB RAM mellé kellene VGA 1680*1050-es felbontásra. Igazándiból két monitorom van, de csak az egyiken játszanék. Játék mellett alapszintű PS és CAD lenne még használatban. Elég sok mindenen gondolkoztam már. Volt, hogy GTX 1060 6GB-ra jutottam, volt hogy GTX 1060 3GB, de most már inkább az 1050Ti gondolatával játszom. Bár most megint kezd visszatérni a GTX1060 a képbe
Szóval eléggé kuszán vagyok. A keret tulajdonképpen 50-90k közötti, sokkal inkább az a lényeg, hogy optimális legyen a választás (teszem azt ne legyen overkill a kártya). -
-
Viktor8.
tag
Akkor megérné a 390x-et venni a 480 helyett? Mennyivel fogyaszt többet?
-
=HG=
addikt
válasz
Norbi88hun
üzenetére
Mennyit tudnál összekaparni rá?
(#90891) Cfc_Boy: Igen, én is pont ezt akartam írni...
-
törölt tag
válasz
Norbi88hun
üzenetére
az aprón annyiért mennek a 970-ek amennyiért boltból új 1060/3gb kapsz
-
=HG=
addikt
válasz
Csupingo
üzenetére
Beállítás kérdése, hogy legyen-e mikrolagg, de van, hogy nem csak mikro, de makro laggod is lesz, ha mondjuk BF1-el játszol, de ez más kérdés...
Az teljesen egyértelmű, hogy erősebb proci többet hoz ki a vga-ból... Ugyan akkor semmi nem indokolja, hogy egy gyengébb géphez ha tehetjük, ne vegyünk egy erősebb vga-t.. Most mondhatod, hogy felesleges, mert nem hajtja ki... Dehogynem! Mint a videó is szemléltette, ahány játék, annyi féle kihasználtság.. -
Viktor8.
tag
Sziasztok! Az R9 390X és az RX480 8GB között sok a teljesítménybeli eltérés? A válaszokat előre is köszi!
-
Csupingo
veterán
Nem vitatkozni akarok, csak arra céloztam, hogy a videóból pont az látszik, hogy kevés ahhoz a proci, hogy mindent kihozzon a kártyából. Sokakat épp az érdekli, hogy melyik az a cpu, ami mindent kihoz adott körülmények között egy adott kártyából. Ez szerintem azt a határt jelenti, aminél már egy "10 GHz-es" i7-es se produkál 1 fps-sel se többet. Amúgy ami gyakorlati szempontból fontosabb, hogy egy erőssebb processzorral akár kétszer akkora min. fps is elérhető, valamint kisebbek a min. és max. fps közötti ugrálások (mikrolag).
-
=HG=
addikt
-
válasz
Norbi88hun
üzenetére
Jól gondoltad, nem tudom kolléga mire gondolhatott...
960ban is hagyna jócskán, nemhogy 970ben. -
Chereiose
addikt
válasz
Create.
üzenetére
Teljesen jogos, bár GTV V-re meg egyéb régebbi játékokra (meg talán az újakra is megfelelő beállításokkal) elég a 2 gigás verzió, de +10K-t megér a 4GB adta nyugalom, remélem

Ennél feljebb meg ugye már a 1060 van, viszont abból nem tudom melyiket érdemes nézni? A jobbak gondolom 70 környékén vannak, annyit meg nekem most pláne nem ér.
-
Chereiose
addikt
válasz
Create.
üzenetére
Akkor lehet az lesz, meg túlságosan húz a szívem a GTX felé, mindig is olyanom volt és most sem akarok annyira áttérni
És ezek szerint ennyi pénzből a 1050 a max, meglátjuk milyen árban tudok majd 4 gigáshoz hozzájutni. Ennyi pénzből még ugye elérhető a 960 4GB (használtan), bár az is inkább 50, olyanom volt nyáron még, teljesen meg voltam vele elégedve. Kérdés melyik jobb, 1050 ti vagy 960 4GBTeszteket böngészve azért a Ti odapörköl a 960-nak

-
Create.
addikt
válasz
Chereiose
üzenetére
Msi a leghalkabb (a legdrágább is), nekem xfx van az se hangos szerintem, de ugye kinek mi hangos. Ha 40-45 van rá én várnék akkor is egy 1050ti-re. Innoból már volt 48k körül. Az alá nem adnám, a helyedben.
960-at 2gb-al 40-ért megint nem vennék. 45-ért már szerintem tudnál venni 960 4gb-ot.
Ha 2gb-ost vennél akkor meg 950gtx 30-33k-ért ugyancsak használtan. Ha 30-ért kifogsz egyet azon bukni se buksz sokat max 1-2 ezret, illetve, ha gyengének érzed, akkor az 1050 is az lenne szerintem, amit 40körül vennél.
-
Create.
addikt
válasz
Chereiose
üzenetére
Ha már most úgy érzed, hogy kevés lehet én nem vennék ilyen kártyát. Én úgy szoktam számolni, hogy amint ki van bontva 5eft-t már buktam rajta. Ezeknek a kártyáknak az ára nincs még beállva, így, ezeken fogsz a legtöbbet bukni szerintem(és ennek vinni kellene a 960 árát is lefelé, mivel kb azonos teljesítménnyel vannak). Én a helyedben 55-ért vadásznék rx470-et, ennyiért már néha ki lehet fogni használtan.
-
Chereiose
addikt
2 gigás 960-nál a 1050 erősebb? Csak mert 40 körül aprón vannak 960 2gb-ok, igaz használtan, de a 1050 meg újabb és vadiúj

-
Chereiose
addikt
válasz
B.Á.L.!.N.T
üzenetére
Szerinted érdemes várni, vagy ennél csak drágább lesz karácsonyig? Illetve gondolom a többi gyártó sem lesz olcsóbb ebben a 3 hétben, én meg karácsonyig letudnám a vga vásárlást. Meg ha kevés lesz pár hónap múlva, akkor vajon mennyiért lehet eladni majd?
-
-
-
=HG=
addikt
válasz
Norbi88hun
üzenetére
Egy GTX 970-et simán bepattinthatsz mellé...
-
-
kellcucc
aktív tag
I3- 4130 proci és Asus H81M alaplap mellé milyen használt kártyát ajánlanátok (és miért) 15-30e ft árkategóriában?
Köszi -
Norbi88hun
csendes tag
[userbenchmark]
Ha ez segít valamit. -
Norbi88hun
csendes tag
sziasztok. Van egy ősi gépem és érdeklődnék, hogy érdemes lenne e még erősebb videokártyát venni vagy "kuka" az egész

Xenon e5440 3.4GHz en
kingmax6GB ddr2 1066mhz
Gigabyte GTX560Ti 1GBGTA5 FHD ban meghekkelve, hogy engedje 2gb ig a videokártyának kb közepes grafikán megy, de ilyenkor a proci már 100%on fekszik meg a ram is 90%körül van.
S775 böl erősebb proci már nem nagyon van.. Ramot tudnám 8GB ig bővíteni, ha ér valamit, de lehet hogy felesleges így maradt a videokártya, de arról fogalmam sincs, hogy mennyit bír a mostaniból kihasználni a gép.
Ha hoz előrelépést akkor a mostanit elpasszolnám, és akkor olyan 50körül veszek egy használtat akár.
köszönöm a segítséget. -
weather88
csendes tag
Sziasztok!
Én vagyok az akinek bekakáét a vga HD 6950 (5 éves múlt már)
Mindenféleképpen 100 000 alatt szeretnék maradni, így karácsony előtt nem a legjobbkor jött ez a malőr
Rainbow six meg Ark ami menni szokott,ez a két véglet kb
Csak hogy tudjátok mihez kéne 
Előre is köszi a segítséget
-
csipikooo
tag
Nekem valaki?
-
-
Stirbi
addikt
Üdv!
A egyik ismerősömnek elszállt a HD6950-es vga-ja!
Kb 80.000Ft-ot szánna rá! Mindenképp újat szeretne. Játékra kellene!
Mi lenne ebben az árkategóriában a legjobb választás?Köszönöm!
szerk: 1080p-ben játszik a srác!
-
Mclovin
senior tag
válasz
sakal83
üzenetére
Először is nem 42k, hanem 38k:[link]
Másodszor is van a két kártya között 23 ezer forint, ami ezen a szinten igen is jelentős összeg. Mert valaki nem akar, tud többet adni mint a belépő szint. Kollega GTA V-l játszana vele leginkább, abban elég FHD-ra. Alkalmatlan lesz 2 év múlva FHD-ban fullos beállítások mellett? igen, igazad van, de ha valaki tartós kártyát akar, annak a zsebébe is kell nyúlnia jobban. Abszolút értem a felvetésedet és elfogadom, csak láss bele az én mondandómba is.
Én csak azt szeretném mondani, hogy ebben 35-40 ezres sávban most ez a legjobb választás. -
Tomi0703
addikt
válasz
Csupingo
üzenetére
Igazabol nemreg vettem egy 650 ti-t a 7770 helyett, +2 k-mba kerult. Azt hittem eleg lesz, mert nem jatszogattam mar regota. De bf alatt vettem par jatekot es keves lett a kartya (foleg az 1 giga memoriaja). Ugyhogy tovabbra is valami kis befektetessel nagyobb kartyat keresnek. Majdnem lett egy r9 270 (1 ev garival) 25k-ert, de ugy tunik beszart a kartya. Most varok, hogy a csavo mit ir. Legariztatna utana vevo lennek ra mert szerintem jo ar erte (giga wf). Ugyhogy most 7870-eket vadaszok 20k korul, igaz gari nelkuli mind. Szoval ugy 25k a max amit joszivvel kiadnek erte.
Procit is most cserelem, egy sandy i5-re. Aztan ez is boven kiszolgal ujabb 3-4 evig. -
-
tippm86
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek 30k környékén melyik jobb választás, az R7 370 vagy az RX 460?
Nem vagyok nagy játékos (GTA V, F1,Pes 2017), nem érdekelnek az FPS számok és az ultra beállítások sem. -
csipikooo
tag
Hali. Lenne egy lenovo pc. Egy q9200as cpu és valami lenovo alaplappal. Milyen vgat érdemes ebbe tenni amit mayra kihajt a cpu? 1600x900, és full a felbontás.
-
sakal83
addikt
válasz
Mclovin
üzenetére
értem a nem létező árakat..., de az egyik 42k a másik 61k, teljesítmény különbség 80%, árkülönbség 45%.
Az RX460-ról meg ne beszéljünk, nagyon inkorrekt kis kártya ezért az árért.

A gtx1050 és rx460 is egy éven belül tökéletesen alkalmatlan lesz egy fullhd-s játékhoz medium/highon.... A most megjelenő kis gamék is szarul mennek egy 1060-on is...
Ha valaki likvid anyagilag, annak nem érdemes gondolkoznia ebben a kategóriában, mert kocajátékosként is egy rx470/gtx1060 3Gb az alap, ha 2-3 évig nem akar valaki cserélni
-
Csupingo
veterán
válasz
Tomi0703
üzenetére
Akkor már egy garanciális gtx 950-et vennék. Időnként van 30, 35 körül. Bár most már itt a gtx 1050, az rx 460. Ezek újonnan se olyan drágák és kb. azt tudják, mint a 670. Lehet, hogy ezt a hirdetést láttam én is aprón. Jól néz ki a kártya, megvan mindene, de a ref. hűtő és a garancia hiánya azért nyom a latban.
-
Mclovin
senior tag
válasz
sakal83
üzenetére
Szerintem tökéletesen hozza amit kell, főleg ha beáll az ára az ajánlotthoz közelire (109 dollár). Ez a kártya a rx460 riválisának lett megalkotva. Azt le is gyűrte. A kettő ajánlott fogyasztói ára között van 100 dollár különbség. Nem ugyanazt a célközönséget célozza meg.
-
Tomi0703
addikt
Udv!
PNY ref hutos 670 2 gigas, gari nelkuli meger 25k-t?
-
sakal83
addikt
válasz
Chereiose
üzenetére
Inno3d gtx1060 3gb egyventis. Iponon tegnap meg 61k volt.
A ritka jatszasnak az a baja hogy ugy avul el hogy eszre sem vetted. En is ilyen vagyok. Ezert szokott lenni a gepemben a legjobb arertek arányú vga. Az egységnyi teljesitmenytbol a legolcsóbb. Ezen bukod a legkissebbet ha erzed hogy elfogy. A 1050 a 2gb miatt nem jo.
-
Chereiose
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
Mondjuk ha azt nézzük, hogy a 750, 950,960 milyen árakon mennek mai napig, akkor a 2 gigás 1050 40K környékén nem olyan durván magas árú. 61K-s 1060-at meg pont ezért látom kicsit feleslegesnek, tényleg elég ritkán játszom gépen. Egyébként melyik az említett 61K-s 1060?
Amúgy az rx460 tényleg a leggyengébb, a 4 gigás is ugyanolyan rossz, ha ez az árat nézem inkább a 1050. Ti nem tudom mennyit ér meg, bár az a 1060 árának a közelében van.
-
sakal83
addikt
válasz
Chereiose
üzenetére
Ertem. Ez jo gep. De - epp azert mert ritkan jatszol - egy 61ks gtx1060 sokkal jobb lenne Neked. Majd 80%al gyorsabb es 45%al dragabb mint a 1050. Sokkal tovabb nem kell cserelned majd. De a Te dontesed.
A 2gb low grafikara lesz eleg nagyon hamarosan. Az árcsökkenést ne várd karácsonyig. Meg a forint is gyengült sajnos
-
Chereiose
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
Köszi, akkor főleg a gta miatt, meg amúgy is jobb szeretem az nvidiat, ilyen kártyát fogok nézni. Azt nem tudom, hogy egy 2 gigás verzióra mennyit érdemes költeni, tegnap már ugye írtam erről, kb 3 hét múlva fogok venni, addig vàrható valami áresés?
sakal83: Konfigom tekinthető egész jónak, tudom ebbe komolyabb VGA kellene, de túl drágák és annyit nem játszom azért. Asrock B150M pro 4 alaplap, i5 6500 CPU, 16GB RAM.
-
elfelejtette
veterán
válasz
Chereiose
üzenetére
Techpowerup GTX1050 teszt
Az RX460 4GB 1080p-ben és 1440p-ben is lassabb még a GTX950 2GB/GTX960 2GB-nál is -
Chereiose
addikt
42-45K-ból szerintetek jobban megéri egy RX 460 4GB, mint egy GTX 1050 2GB?
50-60K-t nem szeretnék rákölteni most a VGA-ra. -
Viktor8.
tag
Sziasztok! Az R9 390X és az RX480 8GB között sok a teljesítménybeli eltérés? A válaszokat előre is köszi!
-
Chereiose
addikt
GTX 1050 Ti-ből meddig érdemes elmenni árban? Látom van 60K-ért, de 53 körnékén is 1 ventis gigabyte.
-
kellcucc
aktív tag
Üdv!
IT fejlesztés miatt kedden jön meg egy irodai gép. A gép: i3 4130, asus H81m, 4 gb ddr3 1600mhz, táp 300-350w körül. Ehhez a géphez szeretnék venni egy használt videókártyát, mivel csak integrált van most benne. Elsősorban a 2/4k videók problémamentes lejátszása lenne a fontos szempont, aztán a tervező programok/játékok. Mivel nem tervezett kiadásról van szó, a videókártyát szeretném megúszni minél olcsóbban, persze ár/érték arányt megtartva. Használt kártya lévén 15-30 ezer ft-ban gondolkozok. A hardveraprot nézegetve van sok választás, viszont én, mint teljes mértékben laikus nem tudom kiszűrni, hogy melyik kártya az, ami a legtovább bírná és a teljesítménye is jó az árához képest. Pl.: ilyen kártyát érdemes megvenni? Régen még nem volt evga, mint márka, de 30 ezer ft-ért jól hangzik.
Szeretnélek benneteket megkérni, hogy ajánljatok konkrét kártyákat ebben az ársávban.szerk.: valószínű a táp kicsi lesz, így lehet veszek majd egy 500W-osat ha a kártya igényli.
Köszönöm szépen! -
-
Mclovin
senior tag
válasz
Chereiose
üzenetére
Linkelem akkor : [link]
Jól szellőző házban nem ment 50 fok felé 100% terhelésen. Most Iponnál 38 ezer forint, Kapsz rá 36 hónap garit...de ha ennyire nem bízol az Inno3D-ben (nem tudo miért ez lenne a legszarabb, nem a legjobb.) akkor várj 1-2 hónapot és befog esni valószínűleg 40k alá a többi elismert gyártó terméke is....akkor meg nem kérdés melyiket érdemes venni.
-
vendingo
veterán
Az r9 380 4gb-nál sokkal erősebb a 1060 6gb? Érdemes kipengetni a 60 ezer különbséget, vagy annyival nem lesz jobb?
Illetve nézegettem a 1070 karikat, de elég tág árhatárokon mozognak. Amik 135k körül vannak azokat meg szabad venni, vagy érdemesebb nevesebb gyártótól drágább modellt venni?
AMD oldalról nem várható valami komolyabb kártya az rx480-nál?
Ha igen, akkor az mi lesz, kb mikor, és milyen áron? (nem sürgős) -
-
szabog4
aktív tag
Látom sok komment jött közben, inkább berakom újra, nehogy feledésbe merüljön.

Üdv mindenkinek!
http://hardverapro.hu/apro/gigabyte_geforce_gtx_1070_windforce_oc_8gb_gddr5_256bit/
Jó vétel lenne ez (személyesen eltudok menni érte.) vagy inkább várjak egy másik gyártó kártyájára? (Pl. MSI) ...netán inkább 1080?
3D-s modellezésre lenne használva 70%-ban, a többi adobe termékcsalád és játék.
Nem tudom megéri-e kifizetni azt az árkülönbséget, ami az 1070 és a 80 között van valamint nem elhanyagolandó a fenti linken lévő kártya ára...vagy tévedek?

1080ba több a Cuda core, ami tudtommal a nekem nagyon jól jön és fontos is.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Chereiose
addikt
Szerintetek ha a 2GB-os verziókról van szó, akkor rx460 vagy gtx 1050? 1050-ből csak az egy ventisek 40 ezrek, és így is 5 ezerrel drágább, mint pl. egy sapphire oc rx 460.
Habár ez nem tűnik rossznak, csak ilyen gyártótól annyira nem mernék venni [link] -
Alister71
nagyúr
Szia. Nekem is 3GB-os 1060 van, eddig minden játék frankón megy fhd-ban, perocid, tápod bőven elég hozzá, hogy meddig lesz elég a 3 giga vram, az a jövő kérdése. 1-2 játékban az i5 kezd elfogyni, kellene a 8 szál, egyenlőre úgy oldom meg, hogy a grafikát kimaxolom, mert a vga bírja, és próbálok eltávolodni a cpu limittől, ha kell a virtuális 2k felbontást választom, mert a 1060 azt is bírja és kissebb a cpu limit.
-
ZiD
tag
Sziasztok,
Elgondolkodtam egy videokártya upgrade-en pár játék miatt, nem meglepő módon ebben szeretnék segítséget kérni
Full HD-én szeretnék játszani, egy i5 3450, 500W-os Chieftec táp párossal. 1060-at néztem, de a keret(~70) miatt 3GB-os verzió jöhetne szóba. Kérdéseim:
2 HDMI kimenet kéne, így konkrétan ezt az MSI-t néztem. Ez ok lenne Szerintetek?
A 3GB nem lesz hamar kevés?
Proci/táp tudná tartani a lépést?
Nagyon sokat nem játszanék, így BF1-re ha van olyan, ami elfogadható grafikát tud nyújtani, azt is szívesen meghallgatnám.Előre is köszi,
Üdv, Gábor -
fagy53
nagyúr
válasz
PioDVD
üzenetére
Nem mindegyik 750Ti-hez kell +tápcsati, az enyémen pl nincs és ilyet kell választanod akkor is ha ezek tuning szempontjából sehol sincsenek, mert abban a gépben ez az opció felesleges.
Fura alaplap lehet az amelyikben a PCI-E csati csak 35W-ot enged meg, de az általad említettek alapján én simán betenném a 750Ti-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- ASUS RX 6600 XT 8GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- nVIDIA GeForce GT240M 1024MB laptop videókártya
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT - PCROLL Webáruház
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- ASUS GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X ROG STRIX GAMING OC Eladó!
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 9600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB Lian Li LANCOOL II Mesh C RGB 750W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i5-13420H 4.6Ghz 16GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX 3050 6GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szóval eléggé kuszán vagyok. A keret tulajdonképpen 50-90k közötti, sokkal inkább az a lényeg, hogy optimális legyen a választás (teszem azt ne legyen overkill a kártya).

És ezek szerint ennyi pénzből a 1050 a max, meglátjuk milyen árban tudok majd 4 gigáshoz hozzájutni. Ennyi pénzből még ugye elérhető a 960 4GB (használtan), bár az is inkább 50, olyanom volt nyáron még, teljesen meg voltam vele elégedve. 

Meggyi001