- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
berek21 #14090 üzenetére
a pixeles kép sokszor a megjelenítés beállításaira vezethető vissza. EVR-t kell választani, ha lehetséges. A vmr-9 sokszor bugosan, pixelesen jelenik meg.
Akár egy vlc player is megteszi, úgyis a műholdvevőn váltod a csatornákat.
A beltéri tunerre cserélése is megoldás lehet, főleg ha csak fta-t nézel. Valószínűleg jobb minőséget kapsz, meg hd adást sem sd-re alakítva látod.
-
azbest
félisten
válasz
nemurea #14087 üzenetére
Ez a konkrét eszköztől függ.
A legtöbb olcsóbb digitalizáló és tuner csak átadja a digitalizált műsort, amivel aztán a pécé kezd valamit a rajta futó szoftverrel. A valamivel komolyabb digitalizálók és tunerek már képesek mpeg2-be tömörítani hardveresen, ehhez külön chip szokott lenne memóriával az eszközön.
Viszont még ezek az eszközök sem szokták tudni a (s-)vhs-sek képének stabilizalizálására szolgáló módszereket, pl tbc, mai a hullámzást és képhibákat tudja bizonyos határig korrigálni. Ilyesmit csak a drágább eszközök tudtak, esetleg komolyabb vhs vagy videkamera tudott segíteni rajta. A digitalizálós topicban volt erről szó. -
azbest
félisten
válasz
Atomantiii #14083 üzenetére
Meg kell nézni a logot. Ha fel sem ismeri, akkor max azt veszi észre hogy rádugtad. Ha a kernelhez megvan a driver modul, akkor panaszkodik a logban, ha a firmware fájlt nem találja. Ha nagyon régi a kernel, akkor lehet eleve nem támogatja és legfeljebb külön lehet fordítani hozzá drivert.
-
azbest
félisten
válasz
Atomantiii #14081 üzenetére
azért a linux-on is kell driver, hogy működjön. Ha nem fordították le a kernelhez a szükséges modulokat, akkor természetesen nem ismeri. De ha úgy fordították, akkor is kell a tunereknek firmware fájl. A bedugás hatására a dmesg -ben megjelenő üzenetek árulkodnak, hogy mi történik.
A céleszközök linux kernelébe nem szokás mindenféle támogatást belefordítani, amire nincs szüksége.
-
azbest
félisten
A neten úgy láttam, hogy A835B változat it9135 rev2, az A835 pedig af9035-ös. Ezek hasonlóak, csak a 9135-ben egy chipbe van integrálva ami a régebbin külön volt. Ezeket támogatja a linux, ha az usb id-jüket is tartalmazza. 99% hogy jól megy szerintem, legfeljebb a megfelelő fw fájlt kell a helyére másolni.
-
azbest
félisten
válasz
SirAlo #14038 üzenetére
Nem tudom nálatok milyenek a vám és áfa szabályok, de itt nem előny egyben rendelni többet. Sokszor elve nincsen külön szállítási díj, szóval spórolni nem nagyon lehet vele. Másrészt meg több együttes rendelése már a vám és áfafizetési határ fölé eshet, ami rögtön megdobja az árat (27% + 2000huf postai ügyintézés díja, így a 6ezer forintos tuner máris 10 ezerbe kerülne). Az utólagos postázgatás is megdobja az árat.
A vámkezelés miatt kell a városba menned? Mert ha nem, akkor nem nagyon látom, hogy mi a különbség aközött, hogy kínából vagy közelebbről postázza el valaki neked. Nagyon speciális szituációban tudom csak elképzelni, hogy jobban megérje csoportosan rendelni kínából az olcsóbb kütyükből.
-
azbest
félisten
Áh, én az előfizetői kártya használata pécében témánál maradtam
A kalóz megoldás más kérdés, szerintem ő sem arra gondolt. Már csak azért is, mert ha jól hallottam, a digi csomag szerint frekvenciát is szűr, tehát normál esetben el sem jut hozzá a prémium csomag tartalma, ha nem fizet rá elő. Ráadásul úgy hírlik, hogy a prémium tartalomhoz CI+ megoldást használnak, ami még szigorúbb, mint a CI és pécére nem is várható ezt támogató tuner. Bár a szolgáltatón is múlik, hogy CI módban engedi-e valamilyen formában használni. Bár a neten pont találni olyan fórumot, ami alapján lehet, hogy saját eszközzel is működhet a digis előfizetői kártyája is. Jobb árfolyam mellett 5-7eft körül még akár reális is lehet a tuner + kártyaolvasó ára. De ezt ő tudná csak megerősíteni.
-
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #13974 üzenetére
A digitális adásnál másodlagos a jelerősség. Az számít, hogy 100%-ban sikerül-e helyreállítani az eredeti tartalmat vagy sem. Ennek biztosítására pedig a dvb-t nagyon magas hibajavítással működik. A régi dvb-c például csak red solomon javítást alkalmaz, míg a sokkal több zavarnak kitett dvb-t ezen felül forward error correctiont is alkalmaz. Nálunk az adat 1/4-e hibajavító kód, ezzel és már paraméterekkel jön ki, hogy csak 22Mbites egy mux, pedig lehetne gyengébb hibajavítás (és emiatt rosszabb vétel) mellett 32Mbit is.
(#13976) Avermedia_hu
Természetesen a kártyát nem tudja klónozni, de azzal, hogy "az algoritmus megadott időnként módosítja magát a központi szerverhez" nem tévedtél olyan sokat, mert az adatstream-en keresztül jöhetnek frissítsek is a kódkártyára. Ezt szoktam linkelni a témában, érdekes olvasmány:
A hozzáférés korlátozott DVB CATV műsorterjesztés alapjaiMaga a kódolás/dekódolás egyébként teljesen szabadon hozzáférhető, a vlc-t is fejlesztő videolab-nak is van erre nyílt forrású libje. A nagy titok ott van, hogy a dekódoló kulcs hogyan jusson el a kártyához.
Valószínűbb egyébként, hogy sima tuner + sima smartcard reader + oscam kombinációval használja. Persze ez csak olyan szolgáltatónál tudja helyettesíteni a cam modult, ahol nem eszközhöz kötött a kártya, hanem szabadon használható.
-
azbest
félisten
Lehet más fajta csatornákat szoktunk nézni.
TegnapSzombaton a kardhal film ment a viasat3-on, akkor néztem rá az adás minőségére. A digin nagyon más műsorcímet írt a vlc ablakának tetetjére, de a mindigtv-n nézve jól írta. Mások is beszéltek már erről, legutóbb például ő .
Persze nem minden csatornán láttam ezt, de előfordul -
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #13952 üzenetére
A szabvány miatt. Mert az nem csak a fizikai átvitelt, hanem a tömörítés módját is meghatározza. Az újabb fajta C szabványban már a fizikai moduláció és a tömörítés is komolyabb.
A földfelszíni dvb-t is hasonlóan alakult, a T "1" az mpeg2-es, a nálunk is bevezetett az T "1.5", mondhatni átmenet, mert a fizikai átvitel az az 1-es, e a tömörítés már h264, ami a következő verzióhoz áll közelebb. A T2 az ahol a fizikai moduláció is változott a h264 tömörítés mellett.
Kábelen nincsen olyan sávszélesség spórolási kényszer, mint a földfelszíni és a műholdas esetén, mert minden szolgáltató saját átviteli közegen, a saját kábelhálózatán dolgozik, ahol nem kell másokhoz alkalmazkodni. A szolgáltatói box flottát is költséges lenne csak azért cserélni, hogy ugyanazt a minőséget adják, csak modernebb tömörítéssel. Persze idővel kikophatnak és lecserélhetődnek újabbakra.
(#13953) Bozek:
hétvégén volt alkalmam egymás mellett látni digis mpeg2 és mindigtv extra mpeg4 adást. Mindkettőt vlc-vel nézve. Hát a digi látványosan jobb képet adott, a csatorna logók sokkal jobban szét voltak folyva a mindigtv-n. Mert hát hiába a modernebb tömörítés, ha a sávszélesség kevesebb, akkor csodát az sem tesz. Persze ezt nem is állóképen, hanem mozgóképen érdemes látni, úgy jönnek ki a látványos különbségek. A diginél csak az epg vicces, hogy nem azt írja, mint ami éppen megy -
azbest
félisten
Ha jó a vétel nálad, akkor majdnem mindegy szerintem, ha nem, akkor mindenképp komolyabb antenna kell. Egyébként szerintem nincs köze a terratec céghez annak a tunernek, valószínűleg kamuból írták rá, de egyébként megegyezik a noname változatokkal.
Inkább arra érdemes figyelned, hogy a legtöbb tuneren mcx csatlakozó van, amihez kell egy mcx-coax (pl ilyen, ilyen) vagy mcx-f csatlakozós átalakító (pl ilyen), hogy komolyabb antennát rádughass. De persze van olyan, amire a normál koax csatlakozó megy. -
azbest
félisten
válasz
bmakszim #13922 üzenetére
Nocsak, ebből több fajta is van, mert találtam olyan útmutatót és képet is ahol máshogy néz ki a hátlap [link]
Ha lan-on nem lehet rácsatolakozni az adás nézése céljából, akkor valószínűleg valamilyen usb video digitalizáló vagy video bemenetes tuner kell. A legolcsóbb digitalizáló talán ez: [link].
Új tunerek közt nem nagyon találni már csak analógot, de van olyan usb tuner aminek van videobemente is az antennán kívül.Abból az olcsó digitalizálóból legalább négy féle létezik, de külsőre egyformák, lutri, hogy melyik fajtát kapod. Bár ez főleg linuk alatt lehet érdekes, mert ott nem mind támogatott [link]
-
azbest
félisten
válasz
Atomantiii #13914 üzenetére
Ja így már értem.
btw az érzékeny szót azt hiszem itt pont fordított esetre szokták használni
-
azbest
félisten
Csinálj szerintem egy screenshotot róla, mert szörnyű minőség elég relatív
(#13908) Atomantiii:
hogy érted az összehasonlítást? Ugyanaz a fajta tuner kétféle sugárzással vagy két féle tuner ugyanazzal az adással? Nem tudtam, hogy a kínai kombó tunerből több változat is van. -
azbest
félisten
válasz
sebijani1982 #13877 üzenetére
Az stb-ből scart-on analóg jel jön ki. A hdmi kimenet értelem szerűen digitális.
"mivel korábban egy hagyományos képcsöves kis tévéhez volt kötve, koax-szal"
Nem tudom ez pontosan melyik típus, de a legtöbb stb nem ad ki képet koaxon keresztül, hanem az csak arra való, hogy egymás után fel tudj fűzni több készüléket is. A felfűzés olyan, mintha a készülékek elé lenne téve egy koax elosztó, tehát csak az antennán lévő jelet viszi tovább.
Persze volt néhány jellemzően kártyaolvasó nélküli stb, ami koaxon is ki tud adni képet.Ha az analóg tunereden van külön video bemenet, akkor a scartról megfelelő kábellel ráköthető az analóg kép. Ha csak koax csatlakozója van és tényleg kiadja a koaxra az stb a vett adást, akkor az működhet, de gyengébb lesz valamivel a minősége.
Legjobban akkor járnál szerintem, ha mégis dvb-t tunerrel oldanád meg a vételt, mert úgy nem romlik a minősége a sok átalakítás közben.
-
azbest
félisten
válasz
ChRiS_RS #13866 üzenetére
Lehet olyan, ami működik linux alatt [link]. Az számít, hogy milyen chipsetre épül.
Linux alatt praktikus a tvheadend backendnek és akkor frontendnek XBMC/Kodi vagy sima vlc (playlist linkkel) is lehet akár. Meg akár mobiltelóról is nézhető a műsor (android tvhguide, vagy vlc playlist link).
-
azbest
félisten
válasz
ChRiS_RS #13863 üzenetére
Az Alcor DTV HS+ valamelyik realtek rtl2832 alapú tunernek tűnik, valószínűleg megy linux alatt különösebb bűvölés nélkül (ahhoz firmware fájlt sem kell felmásolni). Ezt a chipsetet onnan is felismerni, hogy dab+ rádió vételt is tud.
A Sencor SDB 522RT gyors keresés után úgy tűnik, hogy az is realtekes.
Mivel linux alól használod, így a win-hez kapott tévé néző programok nem sokat számítanak neked. Ha türelmes vagy, akkor kínából közvetlenül is vehető 2000 forint körül hasonló képességű tuner: realtekes vagy it9135 alapú.
Az ubuntu 14.04 alatt a legfrisebb kernellen valamit elcsesztek az it9135 kapcsán. Vissza kellett állítanom kicsit régebbire a kernelt frissítés után, hogy megint jól kezelje.
-
azbest
félisten
válasz
Killerlaca #13827 üzenetére
Kicsit zavaros amit írsz. Ha a tévén hangyás az adás, akkor az analóg adás. A tuneren ha akad / kockásodik a kép, akkor az digitális adás.
Ha a tévé rákötésekor esik le a szint, akkor talán valami földhurok jött létre.
-
azbest
félisten
Ha jól tudom abban valami smit chip van a kártyakezeléshez, ami leginkább csak a saját programjával működik. Más programmal valószínűleg ugyanúgy lehet használni, mint bármelyik csak kódolatlanra felkészített tunert: külső kártyaolvasóval. Bár látom a homesyst kínálja letöltésre a gyártó is, nem tudom abba került -e ilyen tunerhez külön támogatás.
(#13802) II.Démonlord:
pár éve csináltak vele tesztet a hwsw-n [link]. Sim kártya méretűre vágott előfizetői kártya fér bele. -
azbest
félisten
válasz
round3r #13797 üzenetére
hát az nem derül ki egyértelműen hogy párosított-e vagy hogy milyen kódolású. [link]
Ha csak az ő moduljukkal megy és nem ci+ rendszerű, akkor esetleg ca fogadós tunerrel mehet. Ha csak kavarás a weblapjukon lévő csak az övékkel működik dolog, akkor kár egy sima pécés kártyaolvasóval is mehet. Lehet az ügyfélszolgálatukat kéne kérdezni inkább. -
azbest
félisten
válasz
Atomantiii #13781 üzenetére
Ez az oprendszerben lévő monitorhoz társított színprofil miatt is lehet. Valószínűleg, ha sRGB-re van állítva, akkor változtat rajta a legkevésbé. De akár a videokártya driverében is lehet olyan opció, hogy a videólejátszáskor módosítsa a színeket (ez lehet elállítva is). Hirtelen ezt találtam, de biztos van jobb leírás is [link]
Nálam például a windowsos beépített képnézegető rózsaszín volt, amíg át nem állítottam sRGB-re
A windows automatikusan telepített színprofilt a monitorhoz, ami olyan programoknál, ami használja a színprofil információkat szépen el tudja színezni a képet.Ha a szaturáció fel van tolva valamelyik beállításnál, vagy a színhőmérséklet melegebbre van állítva a monitoron, az is élénkíti a pirost.
-
azbest
félisten
válasz
bebe159 #13771 üzenetére
A linken lévő csak dvb-t adáshoz jó. A kis botantenna csak akkor elég, ha jó a vétel, sok helyen komolyabb antenna kell hozzá.
Ha dvb-c adást is néznél a dvb-t mellett, akkor például olcsóbb kínai megoldás [link]. A digitális kábelesből a digi szolgáltatónál és még néhány szolgáltatónál érdemes pécés tunert használni, a többiek kódolják az adást.
Analógot ezek nem fognak. De vannak olyan hybrid tunerek, amik dvb-t és analóg adást is vesznek. Az analógot nem szokták kódolni a kábeltévén.
-
azbest
félisten
válasz
bebe159 #13768 üzenetére
Nem tudom milyen kimenetekről beszélsz
Az asztali gépbe tehető kártyáknál előfordul, hogy az antenna bemeneten kívül van olyan videobemenete is, amire például videomagnót lehet kötni. Régebben esetleg még rádió vételhez is lehetett külön csatlakozó.
Ezen kívül a bejövő antenna jelent van amelyik ki is adja, hogy más eszközt is fel lehessen fűzni még mögé. De ez nem azt jelenti, hogy a pécé képét adná ki a koaxra. Ez ugyanaz, mint ami bejött.Többféle tévé szabvány is van, az sem mindegy, hogy mit szeretnél nézni vele. Az analóg adás még előfordul kábeltévén. Lehet digitális födfelszíni (DVB-T, nálunk mindigtv néven fut a szolgáltatás), digitális kábeles (DVB-C) vagy digitális műholdas (DVB-S). Épp előttem mutattak egy olyan kártyát, ami a földfelszíni és a kábeles digitális adást is veszi.
Az előfizetéses adáshoz nem biztos, hogy megfelelőek a pécés eszközök, attól függ, hogy melyik szolgáltatót néznéd. Az iptv adást nem tunerrel lehet nézni, oda a szolgáltató eszköze jó csak.
-
azbest
félisten
válasz
flash- #13756 üzenetére
Szerintem a felsorolt gyártók weblapját érdemes megnézni, hogy milyen analóg tunerük van és hogy írnak -e hozzá win8.1 kompatibilitást. Ha ilyet találsz, akkor érdemes megnézni, hogy tetszik-e a kezelőprogram amit mellé adnak, esetleg kicsit utánakeresni, hogy van -e rá sok panasz. Utána a nehezebb rész, hogy nem olyan könnyű már beszerezni ezeket, mert kezdenek kikopni a forgalomból.
Érdemes az aprón is megnézni, hogy van-e szimpatikus, mert előfordulnak:
Nem ismerem őket, szóval nem ajánlat, csak példa kedvéért:
Gigabyte P6000 5eft, analóg [link]
Gigabyte U8300, 8eFt, analóg dvb-t (win8.1 kérdéses) [link]
pinnacle 170e, 4eFt analóg (win8.1 kérdéses) [link] -
azbest
félisten
válasz
flash- #13750 üzenetére
ha jól sejtem egyiknek sincsen kártyaolvasós tunerje
Az alcor-nak van kártyaolvasós. Jellemzőbb hogy tetszőleges dvb-t tunert és valamelyik smartcard olvasót (bankkártya olvasót, nem cam modult) veszünk. Aztán a megfelelő szoftverek kezelik a kártyát. (oscam+acamd+smartdvb vagy homesys).
-
azbest
félisten
válasz
Atomantiii #13743 üzenetére
3.5-ös kernel kellhet legalább... meg ilyesmit láttam a neten:
opkg update
opkg install enigma2-plugin-drivers-dvb-usb-it913x firmware-dvb-usb-it913x kernel-module-dvb-usb-it913x kernel-module-it913x-feFura mert privátban is kérdezett valaki ilyet és neki sem megy. Pontosabban azt mondja, hogy a /dev/dvb -ben megjelenik, de mégsem tudja használni. De nem értek az enigmákhoz, sosem használtam olyat.
-
azbest
félisten
válasz
Atomantiii #13738 üzenetére
-
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #13727 üzenetére
Vajon az AVerTV Mobile EW310 for Android támogatja az inteles tableteket is vagy csak az arm v7-es drivereket tartalmazza az app?
-
azbest
félisten
válasz
sandberg #13713 üzenetére
Ha van analóg tévé, akkor nem ártana azzal is ellenőrizni, hogy nem úgy jön-e az adás. Persze akár az analóg tuner is csinálhatna furcsaságot, de akár az is lehet, hogy pl társasház esetén, valamelyik jó képességű szomszéd szűrő nélkül rátett valami eszközt a kábeltévére, ami visszafele zavarja az adást.
-
azbest
félisten
válasz
Atomantiii #13710 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy melyik pentium az
Kb minden generációból adtak ki pentium brand alatt változatot. P4-essel nem nagyon menne, de core2 generációstól már elképzelhető, de a core i simán.
-
azbest
félisten
válasz
glocker #13704 üzenetére
a nézésnél az SD csatornákkal még egy sok éves pécé is boldogul (a mindigtv adását régi pentium 4-en is tudtam nézni próbaképp). A hd adás már igényesebb, ahhoz már valami kétmagos, 3GHz körüli core2duo, vagy újabb gép. Ha a videokártya is besegít a lejátszásba, akkor prociból sem kér sokat.
Az adás továbbküldéséhez másik gépre nem kell erős gép. -
azbest
félisten
válasz
glocker #13699 üzenetére
Lényegében azt nem árt kideríteni, hogy milyen kódolást használ a szolgáltató. Az előfizetői kártya a régebbi ci vagy az újabb ci+ rendszerű, Lehet-e saját eszközt használni a kártyával (vagy szolgáltatói box vagy modul kötelező).
A digi kódolatlan digitális adása ilyen szempontból a legegyszerűbb, mert csak tuner kell hozzá. A ci -s nem párosított kártyásnál még esélyes lehet sima usb kártyaolvasóval és a felsorolt szoftverekkel a pécés vétel.
Ha ci+ és/vagy párosított a kártya eszközhöz, akkor a box kimenetéről digitalizálva (vagy hdmi capture) lehet megoldani legkönnyebben. Ci+ esteében nem ismert egyetlen pécés modulfogadó sem, ezért nem segít.
Ha van olyan okosabb fajta stb, ami ci+ és streamelni is tud, az még egy halvány lehetőség.Az ilyen hurokátengedés nem tudom hogy van, még akár az is lehet, hogy ugyanazokat a csatornákat adják a másik szolgáltató neve alatt is.
-
azbest
félisten
válasz
glocker #13686 üzenetére
Ha nem ci+ kártyás vagy eszközhöz kötött lenne az előfizetés, akkor relatíve egyszerűen megoldható lenne. (szerk, ahogyan előbb zichie írta)
Így, ha a box kimenete lenne valamilyen tunerre kötve, a következők kellhetnek:
- infra adó, a távirányító szimulálására (avermedia cuccoknál úgy emlékszem ir blaster néven futott ez)
- olyan tuner / digitaláizáló, amivel a box kimenetét összekötheted. Itt akár analóg tuner is lehet, sőt, a hdmi kimenet másolásvédelme miatt lehet, hogy csak ez használható.Programilag jó kérdés, hogy mikkel lehet ezt megoldani és mennyire kényelmesen. A streamelés például egy jól bekonfigurlált vlc-vel is megoldható. A csatornaváltáshoz meg az infra távirányító szimulálása. Ha ez neten át is kapcsolgatható, akkor a folyamatos vlc mellett a csatornaváltáshoz be sem kell külön lépni a gépre.
Gondolom érdemes a streamet lejelszavazni valahogyan, nehogy mások is rátaláljanak.(#13688) zichie:
nocsak, ilyen is van vlc-hezén eddig playlistes módban kapcsolódtam vele.
szerk: na öregszem, lassan írok, a többiek már leírták a lényeget
-
azbest
félisten
válasz
Teki1986 #13667 üzenetére
Valamilyen tetszőleges dvb-c tunerre lesz szükséged.
Ezen kívül valamilyen streamelésre alkalmas szoftverre.
- linux alatt a tvheadend egy remek ingyenes alkalmazás, telefonról vagy másik pécéről is kénelmesen kezelhetően nézheted a lakáson belül. (linux alá arra is figyelni kell, hogy a tunerhez legyen linux driver)
- windows alatt talán a mediaportal ajánlott hasonló célra. Ezt nem ismerem. Win alá szokott lenni driver a tunerekhez.Ezeknek a stream szervereknek az az előnye, hogy nem kell kézzel kapcsolgatni a tunert tartalmazó gépen, hogy melyik csatornát adja tovább, hanem a kliens gépen / telefonon választhatod ki melyiket néznéd. Persze azon a gépen is nézheted, amin a szerver fut.
Pár hozzászólással ezelőtt pont volt is szó néhány dvb-c -re is képes tunerről
Ha esetleg valamilyen komolyabb linuxos set-top-box-ot használsz a digi adás vételére, akkor annak is érdemes utánanézni, hogy az tud -e hálózaton át streamelni műsort. Van olyan box, ami eleve képes olyasmire, mint amit szeretnél.
-
azbest
félisten
válasz
hackeeeee #13654 üzenetére
A DVB-C más modulációt használ, így nem lehetséges DVB-T vevővel fogni. Az általad linkelt tuner analóg és DVB-T adást képes kezelni.
Az avermediának is van pcie kártyája, ami kezeli a DVB-T, DVB-T2 és DVB-C adásokat is: [link]
Ezen kívül van egy kínai usb tuner, ami az olcsóságával hódít hasonló képességekkel: [link]
De akad még néhány kábeles és antennás digitális adást is kezelő tuner. -
azbest
félisten
válasz
Joke21 #13650 üzenetére
Az openelec tuner támogatási listája egészen jó kiindulópont lehet. [link]
Bár sajnos nem nagyon van olyan ismerős eszköz, amit itthon is árulnak.
Az S2 talán a pci TechniSat SkyStar HD 2 lehet esélyes, azt hiszem kapható hozzá ci slot kiegészítő is.
TechniSat-ból usb-s műholdas és kábeles is talán kapható, csak elég drágának tűnnek. -
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #13558 üzenetére
ismert, hogy milyen chipek vannak rajta? [link]
Úgy látom valamilyen panasonic (talán MN88472) az egyik, a másikat nem ismerem fel így képről.A driverben lévő inf alapján tényleg az a panasonic és maxlinear mxl601 tuner chip lehet még mellette. Áh a harmadik meg trident tvmaster tm6202 lesz
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
válasz
rooney8 #13525 üzenetére
viszont analógon is megoldható pl. a rögzítés, műsorújság, a csatornanevek kijelzése?
megfelelő programmal internetről szedett műsorújsággal (xmltv?) megoldható. A rögzítés is programfüggő. A csatorna nevének kijelzése is (vagy legalábbis kézzel megadva biztosan lehet).
-
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #13516 üzenetére
Igen, tényleg sok helyen akad még analóg. Bár újat már nem nagyon engednek kötni, meg egyre kevesebb csatorna van rajta... a telekom a dvb-c adást sem köti új előfizetőknek a hírek szerint. Az iptv-t nyomatják. Végülis az iptv boxhoz is az analóg videokimenetes felvétel a legolcsóbb megoldás.
A digi kivétel, analóg és dvb-c szempontból is korrekt. Bár más kisebb szolgáltatóknál is hasonló lehet a helyzet.
-
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #13514 üzenetére
Wow, merész dolog egy csak analóg vételre képes tunerrel manapság piacra lépni. Bár való igaz, hogy aki set-top-box-ot akar pécéhez kötni, annak a videobemenet jó lesz.
-
azbest
félisten
válasz
makoss #13489 üzenetére
Ha jól tudom, akkor ci+ kártyát adnak. Azt hiszem pécés dvb-s2 tuner nincsen még ci+ slottal. Azt nem tudom, hogy a sima kártyaolvasós cam emulátoros megoldás képes-e kezelni ci+ kártyát. Ha jól tudom a direct csomagoknál saját eszközt is lehet használni, de nem vagyok benne biztos.
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
válasz
#59070464 #13425 üzenetére
A tévék eleve belenagyítanak kicsit a képbe, hogy ne látszódjon a kép szélén lévő hibás tartalom (zavaró fehér villódzó szinkronjel, következő képsor már fut a háttérben vágás előtt...).
Analóg (és néha még digitális rendszerben) is megesik, hogy a 16:9-es képsort 4:3-ban adják le. Ilyenkor a képen rajta van alul felül a fekete csík, amivel a normál 4:3 tévén kitöltik a helyet. A képarány miatt pedig a szélesvásznú tévé oldalra is tesz fekete csíkokat. A zoom az jó megoldás lehet, hogy kitöltse a képernyőt.Ezt valamelyik kábelszolgáltató lehet, direkt csinálja, hogy az ügyfeleket a digitális csomagra váltásra ösztönözzék.
Pécén az ilyen zoom vagy levágás a tévénéző programon múlik, hogy támogatja-e.
-
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #13353 üzenetére
Úgy látom ezen is az a panasonic chip lesz, ami az olcsó usb-s kínai tuneren (MN88472 DVB-T/T2/C demodulator [link]). Sajna ebből az is következik, hogy linux támogatás nincsen (még) hozzá. A trident chip sem tűnik linuxbarátnak. De legyen minél több hasonló és akkor valaki csak megírja hozzá
-
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #13343 üzenetére
Annyit pontosítanék, hogy a médiacard az nem az előfizetői kártyát jelenti, hanem a Ci+ modult és a kártyát együtt. Tehát Ci+ modult fogadó eszközben lehetséges lenne. A hiba ott van, hogy nincs ismert ci+ kompatibilis számítógépes tuner.
Valószínűleg elég kevés ember van, aki médiacard-ot használ és van ci slotos tunerje, mert kb semmi információ nincsen arról, hogy bárki kipróbálta-e a nem +-os változatú slottal. Elvileg, a szolgáltató beállításaitól függően akár kompatibilis is lehet visszafele a ci+, de nincs róla elérhető információ.
-
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #13195 üzenetére
Ajjaj, kolléga. Sikerült némi bugot is implementálni. Szerkesztés közben elvesztek a képek. 404-et ad, ha direkt megpróbálom megnyitni, pl [link].
Az avertv3d képek úgy látom sehol sem jelennek meg, más tunereknél sem. -
azbest
félisten
válasz
Avermedia_hu #13189 üzenetére
"a hitelesített MCE szoftver dekodernek köszönhetően, az eszköz képes valós időben H.264 formátumú felvételeket készíteni. "
szvsz, enkoder lesz az -
azbest
félisten
válasz
szabi__memo #13148 üzenetére
mostanában a realtek rtl2832u + rafael micro r820t a kedvencem [link]. A jelenlegi mostoha vételi körülményeim közt (sok wifi, visszaverődés, ingadozó jelszint) ez tűnik a legmegbízhatóbbnak.
(#13150) Core2duo6600
a brooktree/conexant 848, 878 chipsetekhez nincsen 64 bites driver, sőt xp felett még 32biten is szerencsésnek érezheti az ember magát ha megy. -
azbest
félisten
válasz
SirAlo #13121 üzenetére
A többi fajtához képest valószínűleg kevesebb fogyna és aprópénzért nem fektetnek bele tőkét. Sok helyen elve csak szolgáltatói eszközzel megy az adás.
Sőt, nemrég olvastam egy érdekes dologról. A britteknél kódolatlanul adnak műholdas programcsomagot, de mégis árulnak hozzá boxokat. A hivatalos boxok szoftvere felett a szolgáltatónak teljes kontrollja van, így bármilyen változás történik a vételi paraméterekben, arra át tudják állítani a boxokat. Tehát a nézőnek mindig naprakész a felület és a csatornalista. Az itthoni mindigtv extra esetén sok készüléknél kell kézzel újrakeresést nyomogatni, ha változik valami, mert itt nincsen szolgáltatói box.
-
azbest
félisten
válasz
SomogyiG #13003 üzenetére
A tunerhez a gyártó által mellékelt progdvb-t használod? Milyen verziószámút pontosan?
"22.10.2010ProgDVB v6.48.4. Optimization or OSD speed. Fix CI on Azurewave/Technisat, small fix Diseq on TT." [link]
Settings->Options->Other->CI ?
Ugye nem usb3-ba dugod, mert a hírek szerint ezt sok tuner nem szereti.Állítólag a mediaportal progival is működésre bírható [link]
-
azbest
félisten
válasz
mikcip #12938 üzenetére
Hivatalos, a tunerhez kapcsolódó fórum: vélemények fül a tuner oldalán [link]
A win8 sok galibát okozott a tunerek terén. Az alcor dtv1000 oldala alapján afatek af9015 chipsetes.
Úgy látom másoknál is problémát okoz a csatornák behangolása az ilyen chipsetes tunerekkel, pl: [link]
A win7 már maga is felismerte és automatikusan telepített hozzá drivert. A win8 esetében is lehet, hogy a win által felrakott driverrel érdemes próbálkozni.
-
azbest
félisten
válasz
Atti0925 #12898 üzenetére
Azt hiszem lehetetlent kérsz.
Win 7 kompatibilitással még talán akad tuner (asus analóg tunereket még láttam bolt oldalán pl, de win 8 kompatibilitás necces)
Olyat, amihez esélyes a win8 támogatás (Avermedia, talán kapni még leadteket) az meg nem fér a keretbe.
Ha kevés áron kapható használt tunereket néznél, akkor figyelni kell a win8 kompatibilitásra, talán úgy sikerül még valamit találni.
-
azbest
félisten
válasz
Tomcsi2012 #12731 üzenetére
Nos a cvbs, csak video jel a sárga kábel, a hangot is be kell kötni. Ha így kötöd össze a beltérivel, akkor az az adást mutatja a gépen, amire a beltérin váltassz.
A tuner dvb-t digitális sugárzást ismer. Ha dvb-c kábeltévéhez kötöd, annak adását nem mutatja. A kódolt dvb-c adáshoz ezen felül még az előfizetői kártyát is kéne használni, ami viszont az ő általuk adott beltérihez kötött. Analóg kábeltévés adást viszont tud venni, ha az antenna bemenetre van kötve.
Ha ip-tv az adás, azt közvetlenül nem tudja fogni a tuner, ott is a beltérivel való video/audio kábeles összekötés lehet egy megoldás. -
azbest
félisten
válasz
Dency01 #12623 üzenetére
A legjobb okosság a kódolt adásra az előfizetés (1400 / hó az alap és 2600 / hó a családi, havidíjashoz plusz kártyát is lehet kérni pér száz forint havidíjért).
Kódolatlan időszak volt az axn-nél [link]. Néha, régebben karácsony táján is voltak kódolatlan napok.róland:
mondjuk az alcor oldaláról: homesys4_4.46.0.200.zip -
azbest
félisten
Valószínűleg lemaradtál ennek a kommentnek a szerkesztéséről, ott linkeltem neked példa fájlokat [link]
Az újabb smartdvb annyiból érdekes, hogy a régebbi verziónál a program files-ba kellett másolni a pluginját (acamd 0.6.2.0). Az a verzió még mindig rendszergazdai joggal akart futni. Az aktuális verzió már a C:\Users\neved\AppData\Local\SmartDVB\Plugins mappában várja az acamd-t (nekem egy acamd mappa van itt létrehozva neki). Az új már nem akar rendszergazda jogosultságot. Ha már futott a smartdvb akkor jön létre a felhasználónál a mappa. Ha ott a plugin, akkor következő indításkor már használja is.
-
azbest
félisten
válasz
róland #12614 üzenetére
Az alcor márkanevet valamelyik nagyker vette át, ha jól emlékszem. Nemrég írták egyik alcor készülék tesztjénél talán.
Az olvasóval egybe épített tunerekkel az a probléma, hogy általában csak a hozzá kapott programmal lehet használni a kártyát vele. Linux alatt, vagy más win programokkal nem használja a beépített olvasót. Szóval a külön kártyaolvasó és külön tuner sokkal inkább kompatibilisebb.
Most látom, hogy több szálon is aktívak vagyunk a tuner + olvasó témában [link]
(#12617) Avermedia_hu:
Jól mondja Bozek. Ha egyébként tudják kezelni a programok a tunert (bda kompatibilis a driver), akkor az előfizetői kártya kezelése külön kártyaolvasóval már csak szoftver kérdése.Azért szoktuk a Homesys-t ajánlani, mert win alatt ezzel a legkönnyebb beüzemelni az előfizetéses adást. Csak össze kell dugni, elindítani a programot és használni
Más program is kezelheti az előfizetős adást, például az ingyenes SmartDVB, de kell hozzá plugint feltenni (például acamd). Több hasonló program van (DVBViewer, ProgrDVB - ezek fizetősek), ami közös bennük, hogy MDAPI kompatibilisek (a szürkületi zónából való MultiDec programhoz való pluginek kezelése). Plusz magához a kártya kezeléséhez az oscam win portja. Ezeket azért nem triviális összekonfigurálni annak, aki nem informatikus beállítottságú. A homesys egyben tudja ezeket csak sajnos leálltak a fejlesztésével, profilt váltott a magyar fejlesztőcég.
-
-
azbest
félisten
válasz
baranyaib90 #12430 üzenetére
Windows alatt a homesys program a legkönnyebben kezelhető, ami előfizetői kártyát is támogat. Sajnos befejezték a fejlesztését, de még elérhető például innnen: homesys4_4.46.0.200.zip.
Ezen kívül bonyolultabb megoldásként a szintén ingyenes smartdvb program + acamd plugin amihez oscam kártyakezelő program is kell. Ezt nem olyan egyszerű beállítani, viszont lehet hogy több kódolást támogat.
Linux alatt a tvheadend, oscam backend és vlc vagy xbmc frontend programok jutnak az eszembe.
Ha a dvb-c előfizetés kártyája hozzá van kötve szolgáltató készülékhez, akkor nem igazán fog működni mással. A legtöbb helyen saját eszköz használatát engedik csak. Máshol pedig eleve kódolatlan az adás (kivéve a prémium hbo és még néhány csatorna). De ezt gondolom csak elírtad, mert a dvb-t kártyával nem fogsz tudni dvb-c adást nézni. A dvb-t mindigtv extra kártya nincs készülékhez kötve, az működik ilyen megoldással is.
-
azbest
félisten
válasz
róland #12355 üzenetére
Kicsit utánaolvastam és azt hiszem megvan a megoldás.
Eddig így mutattam a playlist alapú csatorna megadást:
#EXTM3U
#EXTINF:0,m1 HD
#EXTVLCOPT:dvb-frequency=786000000
#EXTVLCOPT:dvb-adapter=0
#EXTVLCOPT:dvb-srate=27500
#EXTVLCOPT:dvb-bandwidth=8
#EXTVLCOPT:program=100
dvb-t://Ezzel tényeleg csak a már megnyitott adó tartalmát adja hozzá a műsorújság menü tartalmához. Viszont ha egy picit módosítunk rajta:
#EXTM3U
#EXTVLCOPT:programs=100
dvb-t://akkor máris a muxon elérhető valamennyi egp infót kiadja rögtön. Viszont a közszolgálati mux nem sugározza a kereskedelmi epg adatokat. A kereskedelmi muxokon jelen van a közszolgálati adás epg-je is
Tehát programs kell a program helyett és meglesz az elérhető teljes epg.
A három multiplexel az a bibi, hogy abból egy (B) teljesen kódolt, egy pedig (C) nagyrészt kódolt, szóval azokat nem tudod nézni. Legalábbis nem ismerek még olyan megoldást, amikor közvetlenül a vlc-vel lehetne előfizetést használni. (tvheadend backend segítségével már lehet, de az teljesen más megoldás)
-
azbest
félisten
válasz
#79136000 #12182 üzenetére
Úgy tudom a UPC direct-nek és talán a Hello Hd esetén lehet saját beltérivel vagy tunerrel közvetlenül használni az előfizetői kártyát.
Ha valahogy a digis beltérit be tudod üzemelni a kamionban, akkor vagy egy kis tévével, vagy például analóg videóbemenetes tunerrel... vagy a nemrég beszélt külső hdmi felvelős előnézetes [link] megoldással lehet esélyes
-
azbest
félisten
válasz
Dumdudum #12167 üzenetére
Jól értem, hogy te egy olyan set-top-box-ot szeretnél, ami dvb-t és dvb-s(2) vételt tud és ráköthető a vga bemenetes monitorodra? Tehát számítógép nélkül gondolod?
Nem nagyon tudok olyan set-top-box-ról, ami vga kimenetes. Ellenben hdmi kimenetest kapni ilyesmit, például: [link]
Előfordul olyan hdmi-vga aktív átalakító, aminek van saját tápegysége és a hangot is leválasztja a hdmi-ről. Például: [link]
Előfordul olyan átalakító is, aminek nincsen saját tápegysége, hanem a box hdmi kimenetéről lopja az áramot. Ez működhet, viszont nem erre van kitalálva a hdmi csatlakozó és tönkre is teheti a készüléket. A hang leválasztását sem tudja mindegyik átalakító. Esetleg a set-top-box analóg hangkimenetéről is le lehet venni a hangot, ha kiadja oda a hdmi mellett is.
-
azbest
félisten
válasz
OP-ToTo #12156 üzenetére
Windows alatt a legegyszerűbben smartkártya (bankkártya) olvasó és például a homesys program segítségével oldható meg. Ezt a programot már nem fejlesztik tovább, nem tudom mennyi ideig használható. Esetleg még a smartdvb + oscam windowsos változat és persze az előfizetői kártya kell hozzá. Így a mostani tuneredet használhatod továbbra is. A media centerrel így nem lehet összehozni.
-
azbest
félisten
upc digital-nak van olyan csomagja, amihez nem adnak készülékeket, ilyennel mennie kell ssaját eszköznek is. CI slotos usb tuner biztosan van (az okozhat problémát, hogy a kártya melyik rendszerű amit a szolgáltatáshoz adnak, mert úgy tudom kétféle is van és lehet hogy van amelyikhez ci+ cam modul kellene. Esetleg még sima kártyaolvasó + oscam szoftver lehet esélyes). Ezen a fórumon még nem láttam olyat, aki saját tapasztalatból írta volna le, hogy számítógépen upc digitalt használna.
-
azbest
félisten
válasz
DeathAdder #12132 üzenetére
Létezik olyan hdmi-vga aktív átalakító, ami a hangot is leválasztja a hdmi-ről és az beköthető valamilyen analóg bemenetre. Tápcsatlakozója is legyen az átalakítónak, mert van amelyik a hdmi-ről lopja az áramot, ami tönkreteheti az eszköz hdmi kimenetét. Az viszont kérdéses, hogy a tévé 852x480-as felbontásával hogy boldogul az átalakító és az androidos kütyü, meg egyáltalán a vga bemenete mit támogat.
-
azbest
félisten
Milyen usb csatlakozós analóg tunert ismertek, ami tud hardveres mpeg2 enkódolást is? Eddig ezeket sikerült találnom:
WinTV-HVR-1900, AVerTV Hybrid Ultra USB.Elgondolkodtam, hogy az analóg kábeltévé géphez kötésénél, streameléshez hasznos lehet egy ilyen. Igaz kicsit sokallom a 30 ezres árakat, amiket ezeknél látni.
-
azbest
félisten
válasz
fntastic #11882 üzenetére
az svideo a jobb
(#11881) róland
A vlc nézet - lejátszólista részén lehet előhozni, ha külön ablakba szeretnéd, ahogy nálam látszik, akkor nézet - dokkolz lejátszólista pipát ki kell kapcsolni.
A fájlban ilyen blokkból áll egy csatorna:
#EXTM3U
#EXTVLCOPT:program=100
dvb-t://A frekvenciát a frekvenciatáblázat fül alatt lehet megtalálni [link]
A program számát pedig a szolgáltatási paraméterek résznél az azonosító oszlopban leled [link]. A kódoltakat értelem szerűen hiába adod hozzá, azt nem mutatja meg a vlc.
Lehet csinálni olyan parancsikont a vlc-hez, amiben megadod a playlist fájlt is, így egy kattintásra vele indul el. -
azbest
félisten
válasz
fntastic #11879 üzenetére
Ha jól értem minden eszköz rendelkezésedre áll. Próbáld ki, hogy neked megfelelő-e a minősége azzal, hogy az iptv box-ot rákötöd a tunered video bemenetére. Ha a monitorodnak van olyan bemenete, ami illik az iptv box kimenetéhez, akkor közvetlenül arra is kötheted próbaképp. (hdmi, ha a monitornak van hang kimenete, akkor valami hangszórót a monitorra kötve még a hang is rendben lesz)
-
azbest
félisten
válasz
róland #11877 üzenetére
az a frekvencia ami a táblázatban van, A, B és C mux lehet, az A és C az amin szabadon fogható adások is vannak. A vlc-nek lehet olyan playlistet csinálni, amiben fel vannak sorolva a csatornák, pl így: [link], a frekvenciákat át kell írni megfelelőre, a szükséges számokat pedig ki lehet olvasni a mindigtv oldalán lévő táblázatokból.
-
azbest
félisten
válasz
róland #11862 üzenetére
ha minden igaz, akkor rtl2832u chipsetes. Valószínűleg a windows alapból felismeri és telepít hozzá drivert (már win7 alatt is így van). Próbálkozhatsz a weblapról letölthető driverrel is (10/27/2009,9.0813.0186.1027)
vagy megpróbálhatod ezt a friss drivert is, amit nemrég kaptam egy ilyen chipsetes tuner mellé: [link] (05/21/2012,86.001.0521.2012)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpársportok
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Tesla topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest