Hirdetés
- iPhone topik
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mutatós dizájnnal várható a Realme első Ultrája
- Kompaktabb lesz a Honor 400 a vártnál
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quadgame94
őstag
válasz
tigribigri #90143 üzenetére
A termékekből amiket írt és azon áraiból azért látszik mennyiért keres kb. Persze ott az 50C805 is. Ami azért egysokkal jobb TV. LG, Samu vonalon nincs is értelmes nem alap LED tv ami ajánlható lenne 250 ezer alatt.
-
-
Quadgame94
őstag
válasz
Metacska #90095 üzenetére
Szia. TCL 55C845 egyik legjobb miniLED a piacon. Nagyon szép képe van és 290 ezerért jó ajánlat. LG 55B3 OLED is ennyi. OLED szebb képet ad, de a fényereje kisebb is. Nappal gondolom nem full napfényre gondoltál, azért függöny vagy redőny kicsit el van húzva nem? Akkor ajánlom nagyon, mert mégiscsak OLED.
A felbontáshoz annyit, hogy "2K" filmeknél nincs. Gondolom itt 1440p-re gondoltál? Ezt helytelenül sokan 2K-nak írják, de ez ugye QHD. Ha viszont 2048x1080p-re gondoltál akkor nem szóltam.
Néha azért menjen HDR is rajta. Az adja majd meg mennyire szépe a képe mind a kettőnek.
-
Quadgame94
őstag
válasz
MasterDeeJay #90054 üzenetére
Aki nem ért hozzá annak pont, hogy a böngésző nem kell. Ott lesznek az appok a főoldalon. Azokat megnyitja és kész.
-
Quadgame94
őstag
válasz
MasterDeeJay #90050 üzenetére
Okos monitor: Samsung M5 vagy M7. Van több méretben is és felbontásban is. Egész jók. Ezeken van netflix és más streaming app... minek böngészőn megnyitni?
-
Quadgame94
őstag
válasz
tigribigri #90046 üzenetére
Akkor így irreleváns!
-
Quadgame94
őstag
válasz
tigribigri #90043 üzenetére
Csak a VIDAA OS-t említsük meg, hogy app kínálatban sokkal gyengébb. De képre elég jó. Bár 935 szerintem jobb.
-
Quadgame94
őstag
válasz
FuRiONight #90023 üzenetére
SDR fényerőt ne járasd túl magason. Nekem 42C2 van monitornak és böngészésnél és munkánál kb 30 / 100 a fényerő. Játék közben már mehet feljebb persze és HDR-ben is. Tálcát érdemes elrejteni és mindent sötét módba nyomni. Én ikonokat sem rakok ki. Win gomb és ott van minden a gyors elérésben. Érdemes diavetítős hátteret kirakni. És kb ennyi. Persze én naponta több órát dolgozok rajta, szóval kicsit másabb a helyeztem. Megy rajta PS5 és PC Gaming is.
-
Quadgame94
őstag
válasz
FuRiONight #90019 üzenetére
B3 is teljesen okés. Majd van pár dolog amire oda kell figyelni ha OLED-et akarsz monitornak, de vegyes használat mellett nem lesz gond vele.
-
Quadgame94
őstag
Direkt napsütés minden tévének rosszat tesz nézhetőség szempontjából + ott a tükrözödés is. Függöny és félig lehúzott redőny mellett B3 is okés lesz. Este felé felé meg szuper!
A sötétítést sokszor nem azért kell megtenni mert nem nézhető a tévé hanem azért mert rohadt meleg van, ha telibe ada süt nyáron a nap.
-
Quadgame94
őstag
válasz
hajraolaj1 #89966 üzenetére
Néz feljebb, nem rég linkeltek LG 55B3 OLED-et 290 ezerért! Na az nagyon jó vétel!
-
Quadgame94
őstag
válasz
csokker8899 #89953 üzenetére
Nekem volt 55B2 és nagyon jó kis TV. Az 55B3 minimálisan jobb fényerőt tud, egy nem vakító nappaliba teljsen jól használható. Az ára annyiért eléggé impozáns. Nekem most is van két OLED-em, nincs beégés. Vegyes használat mellett erre nagyon csekély az esély
-
Quadgame94
őstag
válasz
csokker8899 #89948 üzenetére
Alapvetően le vagy maradva a mai tv piac szempontjából, ezzel semmi gond, ezért vagyunk itt, hogy segítsünk. Az alap LED az alap LED lesz teljesen mindegy mi a márka: Sony, Pana, TCL stb. Szép képe az árához képest lesz. 200 ezer alatt érdemes ilyeneket nézegetni. A TCL a világ második legnagyobb gyártója, nem no name. Jó tévéket gyárt, bár ott is vannak hibák. Amiket írtál alap LED tévék. Egyáltalán nem ajánlottak annyiért. C745 zónákra osztott, nagy fényerővel rendelkezik és sokkal jobb kontraszttal. 5 év gari is jár rá khm.
-
Quadgame94
őstag
válasz
dwelablack #89941 üzenetére
C805 android tv, szóval nem tudom mi a gond vele. Q80C képre egy gyengébb tévé és még drágább is. Szóval nem. Egyáltalán nem best buy.
-
Quadgame94
őstag
válasz
hajraolaj1 #89938 üzenetére
Azt írod nagyméretű, de aztán mindegy a méret
Most akkor melyik? Mi számít neked nagynak? 65 inch van pl: TCL 65C745 300 alatt van és egész jó. OLED nincs ebben a kategóriában, csak 42 inch.
-
Quadgame94
őstag
-
Quadgame94
őstag
válasz
Foglalt név #89872 üzenetére
Az eredetiben már megírtam a megoldást: Stream. De mondok mást is: blu-ray. Biztos van más is, muxolás például.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Foglalt név #89869 üzenetére
Elvileg így lehet windowson lejátszani DV tartalmat.
-
Quadgame94
őstag
A lopást nem tíltja semmi? Azért erre ne vegyél mérget. Max egy kiskapu amit sokan kihasználnak ennyi. A disney még nem tiltja meg a fiók megosztást a Netflix igen. Majd a jővőben kiderül fogja e, viszont most maradjunk a jelennél, hiszen azt a Disney (is) megtiltja, hogy a számítógépeden tárold a saját gyártású filmjeit. Hiszen erre neked nem adtak felhatalmazást és engedélyt. Az Ő tulajdonuk. Összemosol két dolgot ami teljesen nem összeíllő. Szerintem hagyjuk a témát.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Foglalt név #89856 üzenetére
Senki se játszik rendőrt. Tényeket írtam le. Attól, hogy neked nem tetszik még tény marad. Most ez a helyzet. Van rá megoldás? Van. Fizetni kéne érte? Igen. Akarsz érte fizetni? Nem. Szóval ennyi.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Foglalt név #89842 üzenetére
Az eredeti felvetésem arra irányult, hogy a letöltött DV anyag nem megy DV-ben. Erre jó a stream.
Kobe: Igen, teljesesen felesleges 4+ streamre előfizetni. Egy állandó + rotáció és/vagy családban más fiókja teljesen vállalható. Az eredeti hozzászólás pedig a DV-ról szólt, és hogy az nem indul el letöltött anyag esetében. Nem a tévét kell ez miatt kárhoztatni, vagy negatívan feltüntetni. Márpedig ezt csinálta Foglalt név.
Én Netflix + vendég fiókra fizetek csak. Disney-re anyám, tesóm meg Max-ra. Amazonra, Apple pedig egy évben max 2-3 hónapot szoktunk fizetni. Ez így nagyon kevés költség valljuk be.
-
Quadgame94
őstag
válasz
FireShadow #89814 üzenetére
Minden LCD-nél ez előjöhet szóval lutri. Én is monitornak használok OLED-et és nincs beégés. Tálcát el lehet rejteni (win gomb és előjön) és mérföldekkel szebb a képe.
-
Quadgame94
őstag
Uramatyám ezek az "érvek". Te miről beszélsz? Hogy jön ide az lmbtq? Azért fizet mindenki, hogy azt nézhesse amit akar és nem azt amit nem. Vagy te letöltöd azt is amit nem akarsz megnézni? Azok a sorozatok, vagy filmek amiket te is nézel feltehetően fent vannak ezeken a streaming oldalakon is. Sok esetben DV-ben. Milyen érv már az, hogy én nem fizetek a stream-ert mert van fent olyan tartalom is ami nekem nem jó
A netflixen is fent van a Breaking Bad vagy a saját gyártású 3 test probléma. Ezek érdekes nem szutykok és az egyik DV is. Inkább olcsójános vagy és kész. Nem akarsz fizetni, ennek semmi köze a kínálathoz, mert a kínálat hatalmas. Ez csak egy kifogás. Ja és megint a netflx van felhozva. Van ám jó sok streaming is még, ahol rengeteg tartalom van fent és sok DV. Ja gondolom ott is sok az lmbtq. Mindenki lmbtq jaja aha. Jó kis önfelmentés. Arra vigyázz, hogy a nas-od és a hdd-d ne legyen lmbtq.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Foglalt név #89796 üzenetére
Tud Dolby Vision-t hivatalos forrás esetén. Elnézést, hogy nem támogatják a torrentezést. Fizess a tartalomért. Jaa azt már nem. Ugye? DV-t más tévé is nagyon nehezen játszik le lopott forrásból.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Foglalt név #89774 üzenetére
Fizess elő streamre és lesz DV. Ha több százezres tévére futja akkor ne lopd a tartalmat.
-
Quadgame94
őstag
válasz
szkutyi #89763 üzenetére
Teljesen felesleges ez a nit mánia már bocs. Amit ír a mérés és az amit az ember szeme lát teljesen más. Fallout sorozatot néztem G3 és C2-n is. Teljesen jó a fényerő. Most hiába írod le, hogy keveset mértél az amit látok nem változik. A sok év alatt talán két vagy három film volt, ami nézhetetlenül sötét volt helyenként a több százból. Engedjük el ezt a témát szerintem.
-
Quadgame94
őstag
A szabály, hogy ne kelljen felfelé emelned a fejed, mert az eléggé fárasztó. Persze ha csak nem fekve nézed.
Ezeket kell számításba venned: Ülésmagasság, Szemmagasság. Úgy helyezd el, hogy szemmagasság az a tévé közepénél legyen vagy az felett egy picivel.
Példa: 65 inch TV, 30 cm ülésmagasság, 120-130 cm szemmagasság
- A tévé kb 80 centi magas. A földtől tehát 60 és 80 centi közé tenném. A teteje ekkor 140-160 centi közé eshetne. A szemmagasságodat és az ülésmagasságodat te tudod csak. Minél alacsonyabb annál jobban közelítsen a 60 centihez, minél magasabb annál jobban közelítsen a 80-hoz.Nekem 65G3 van a falon. 80 centire van a földtől, az ülésmagasságom kb 40 centi, a szemmagasságom pedig 135 centi körül van. Ez így tökéletes, mert a teteje 160 centin van.
-
Quadgame94
őstag
Szerintem képre, főleg olyan kifacsart szögből eleve nem lehet valami jó nézni. Én biztos nem vennék mást. Ezek az alap LED tévék ugyan valamelyest fejlődtek, de nem akkorát. Akinek ma van egy alap 4K LED tévéje (tudom neked 1080p) amit 4+ éve vett, teljesen felesleges lecserélnie egy szintén alap LED tévére. Ha nyílván még működik és nincs semmi baja.
-
Quadgame94
őstag
Én egy éve használok 42C2-t monitornak. Semmi baja. Napi 5 órát megy átlagban: Skype, Teams, Office, Böngészés, YT, Gaming PC-n és PS5-n. Néha még TV adás is megy rajta. Szóval használva van rendesen, de vegyesen. Kellenek óvintézkedések, de OLED-nél szebb nincs. Nagyon brutális játékokra is és filmezésre. Ha gondolod írj rám pm-ben, leírom, hogy én hogy használom.
Alternatíva: Samsung 43QN90C mini LED
-
-
Quadgame94
őstag
válasz
zonusz #89634 üzenetére
MZ2000E az egyik legjobb tévé a piacon. A95L, G3/G4, S95C/S95D ezekkel van egy kategóriában. Árban csak Samu olcsóbb, de ott nincs Dolby Vision. Képminőségre azonban mindegyik nagyon ott van.
Milyen méretet akarsz? Ez eléggé fontos lenne. 65 inch-ben (és 55-ben) G3-nál jobb ajánlat nincs. G4-et nem éri meg venni, sokkal drágább és alig jobb. Pana meg Sony is túl van árazva. LG-nek pedig sokkal jobb az itthoni szervize.Ha ennél nagyobb méret kell, akkor S95D ajánlok. 1.2 millióért nagyon jó ajánlat a többihez képest.
Beégéshez annyit, hogy vegyes használat mellett nem fog beégni. Van benne logó védelem is. Ha vegyesen nézel TV adást, filmeket (stream hdr/sdr) akkor nincs gond. Extrém használat kell a beégéshez.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Fikasz #89632 üzenetére
G3 kellett volna venni, amíg kapható volt. A G4 természetesen nem éri meg alig jobb. S90 QD OLED Samutól eléggé jó. DV és DTS hiánya viszont lehet eltántorít. S95 még nagyobb fényerővel bír és jár hozzá One Connect box, ami nem tudom mennyire jó. Inkább ilyen meh kategória. A többi gyártó hasonló OLED-je is elég drága szóval majd augusztusban meglátod.
Ha addigra pl S95D 1m alatt lenne (most 1.18m) a G4 meg +400 ezer akkor Samut venném. G4-nek sokat kell esnie még, hogy ajánlható legyen.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Fikasz #89617 üzenetére
Szia. Nem kötekedésből, de ilyenkor az árúkeresőbe ha beírnád akkor láthatnád, hogy kapható a 77G4. 1.7m. G3 pedig elfogyott ebben a méretben. Majd augusztusban amikor aktuális lesz gyere esetleg vissza. Addigra 150-180 ezret biztos esni fog a 77G4, de még akár többet is. A konkurencia sokkal olcsóbb.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Foglalt név #89588 üzenetére
Nekem csak fehér képnél veszi vissza egy idő után és akkor ha statikus képet hagyok kint. Van jónéhány dolog amit ha bekapcsolsz nem fog beégni sosem és lehet használni. Én sötét módot használok mindenhol. Böngészésnél is. Btorrent kliens is fekete. Sajnos ha vakitó fehér képet raksz ki akkor ott visszafogja venni, de sötét módnál nem. Én rengeteg skype, word, teams programot használok és teljesen szuper. Tálca és appok el vannak rejtve, de win gomb-al elő jönnek és kész. Egyébként a TCL 55C845 egy remek tévé képre. Szóval ajánlom mindenképp, de ne abból a Philips-ből indulj ki OLED vonalon.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Foglalt név #89578 üzenetére
Nem tudom mi volt a gondod az OLED-el és hogy mik az elvárásaid de egy éve használok LG 42C2-t monitornak és tökéletes. Rá van kötve PC, PS5 és TV box is. webOS eléggé jó, és az új verzió pedig gyors. 55C3 miért ne felelne meg neked?
-
Quadgame94
őstag
válasz
f4cg80 #89551 üzenetére
És minek neked a 144 Hz? Fogsz rajta FPS játékokat játszani? Vagy nem értem. Az E7KQ egy alap TV. Android TV vonalon TCL C645 ami jó választás is. Többit nem ismerjük. Nem véletlenül nem írtunk róla. Én tuti elkerülném őket, azok is alap LED tévék. C645 egy ismert és okés tévé.
-
Quadgame94
őstag
válasz
HATÁRVIDÉK #89545 üzenetére
Szia.
Kis kiegészítés: DisplayPort ninca egy tévén sem, falra rakható mind (Vesa szabvály), 55 inch fér el neked.
TCL 55C845 miniLED Android TV 300K
Más androidos nincs, csak sokkal gyengébb vagy drágább. LG miniLED és Samu miniLED is sokkal drágabb/túlárazott.
-
Quadgame94
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest