- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz Krystal_s #59255 üzenetére
Elvileg működhet úgy is, hogy RAID módban hagyod, ami sok lapon AHCI kompatibilis. A lényeg, hogy a TRIM menjen. RAID driverrel nem mindig megy. Ezt csak akkor látod, ha már próbáltad. A legrosszabb, amikor sok ember IDE módban hagyja.
De azt nem értem, hogy 1 db HDD és 1 db SSD miatt minek kéne RAID? Az igaz, hogy az átklónozott rendszernek bezavarhat az AHCI-re váltás alatta, de jó esély van rá, átklónozva bootlni fog AHCI-n, vagy ha nem is, akkor is valahogy telepíteni tudod az AHCI drivert később.
Amit ki akarok hozni az egészből, mert kuszára sikerült: klónozd le a rendszert, ahogy most van RAID módban. Aztán ráklónozod SSD-re. Megpróbálod ezt először AHCI módban bebootolni. Ha megy örülsz, ha nem, megpróbálod ezt. Semmi veszteni valód nincs, ha előbb AHCI móddal próbálkozol. Legfeljebb sehogy sem fog menni a csere meglévő telepítés alatt, és visszaállítod a klónozott rendszer alatt az SSD-t RAID módba, de akkor azt is ellenőrzöd, hogy a TRIM menjen.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Krystal_s #64418 üzenetére
Értem, akkor wd blue vagy az samu evo, de akkor lehet egy jobb hdd is erre a célra, pl wd red. Ezt nas-ba tervezték, ezért lehet neked is. Strapabíró. Én elgondolkodnék rajta wd-nél hogy g2 legyen, de már nincs is más. Csak a g szériábál, összefoglalóba ott van
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz Krystal_s #64420 üzenetére
Hülyeséget írt az oldal az összehasonlításnál, mert mindkettő TLC.
...de most mégsem tudok dönteni. Crucial MX500, vagy WD Blue a jobb Pár hónapja a Crucial volt ajánlott. -
Krystal_s
addikt
válasz Krystal_s #64421 üzenetére
Nah elég volt az olvasásból, elfáradtam a témában....
Mégis a Samsung 860 EVO-t választom. Mindhárom típus egy áron van és hiába a korábbi FW panaszok, meg itt egy pár nappal korábbi írás, amik miatt nem akartam Samsungot, mégis úgy tűnik az a legmegbízhatóbb márka SSD-ben.
Remélem az említett akadás, lefagyás nem jellemző, mert akkor megőrülök. Sajnos eléggé vonzom a hibás termékeket. -
nagyúr
válasz Krystal_s #64422 üzenetére
Egy fixen asztali gépként használt notebookba szeretném, amit csak netezésre használok, de adatokat is tárolok.
Fenti célra gondolom Linuxot fogsz használni, azon meg még a linkelt esetnél sem áll fenn a probléma, gondolom olvastad a thread-et. Ekkora minimális árkülönbségnél nem is kérdés, hogy a 860 EVO a legjobb választás, persze a WD Blue 3D is tökéletes, nekem mindkettő super 8570p-ben. Az EVO bírja legstabilabban a terhelést egyébként, ezt láttam sok tesztben, de én is megnéztem és tényleg van benne valami.
WD Blue-nál az itt szereplő gyári azonosítóra gondolt a kolléga, hogy figyelni kell rá, 1-es szerepelt a régi szériákban, ahol most 2-es van. De ilyen már talán nincs is a nagykereknél.
Szóval nyugodt lehetsz a 860 EVO tökéletes választás!
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
tasiadam
veterán
-
nagyúr
válasz Krystal_s #64431 üzenetére
Ezt így nem lehet kijelenteni, hogy gond volt a kolléga 860 EVO-jával, mivel csak Windowson tapasztalt torpanásokat, de ez elég sok dologtól lehet és mivel Linuxon semmi ilyesmit nem tapasztalt, én inkább az általa használt Windows és adott hw-összetevők számlájára írnám a jelenséget.
A WD Blue 3D már jó ideje van itt emlegetve, már a múlt évi Alza kuponozáskor is erősen slágertermék volt, az enyém is majd egy éves.
MZ76E500B/MZ76E500E - Samsung 860 EVO 500GB
MZ7LH500HMJD - Samsung SSD PM881 512GBSzóval a második az OEM, ezért sem látod rendes kisker forgalomban. Amúgy a mérete miatt is valami más lehet benne.
valahogy nem igazán bízom a WD lemezekben sem.
A volt Sandisk SSD-vel semmi baj nincs és a WD HDD-vel sem. A WD Green vacak volt, de a WD Black a konzumer abszolút legjobb meghajtó. A WD Blue 3D SSD szintén valóban nagyon jó, van már vele bőven tapasztalat.
-
inf3rno
nagyúr
-
nagyúr
válasz Krystal_s #64437 üzenetére
Én se tudtam erről, bár az megvolt, hogy vannak a PM-es tipusok, amik OEM célra készülnek, de a Samsung oldalán erre a számra nem találtam semmit,
csak hasonló sorozatszámmal az M.2 változatot.A jó hír, hogy ez nem teljesen egyezik a konzumer csúcs 860 EVO-val! Legalábbis más az overprovisioning mérete, de biztosan más is van....Nálam is Windows (7 pro) van az említett gépen.
Nem érett már meg ez cserére? Simán tudnál egy jó desktop Linuxot rakni helyette, főleg, hogy jól ismered ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Krystal_s #64439 üzenetére
Nekem is a PC-n win7 van még. Idővel majd törlöm, és rámegy valamilyen Unix rendszer, még nem tudom melyik. Megszoktam a win7-et én is, de a 8 vagy a 10 már biztosan nem kerül fel soha a saját gépeimre. A unix rendszerek is könnyen megszokhatóak. A rendszer telepítése, beállítása, driverezés problémás néha, de utána általában mennek gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
gyapo11
őstag
válasz Krystal_s #66111 üzenetére
Nálam Avira van, az nem jelez erre. De pl. a Total Uninstaller indulásakor igen, és nem is engedi módosítani a hosts file-t, amit jól is tesz.
Átnéztem az idézett bejegyzést a registryben nálam, egy programot találtam, pontosabban dll-t: %SystemRoot%\System32\wshtcpip.dll, de azt nem tudom, hogy korábban is volt-e ez, vagy esetleg az aktivitás figyelő program írta be.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Krystal_s #75428 üzenetére
Nincs hűvös SSD PCIE vonalon, ezt fogadd el.
Van egy bizonyos hőfok, amit notebookban nem tudsz elvezetni.A sebesség meg lehet igen. Van sok ilyen.
Ami gyors, az melegedni fog.
Veheted ettől függetlenül a Samsung 980-at, de szerintem előrelépés nem lesz.
Vagy veszel használtan egy Kingston A2000-et, se tempó, se hőfok
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Krystal_s #75433 üzenetére
Meg kell azt érteni, hogy a sebességadatok nézegetése és a valós felhasználói élmény között túl nagy párhuzamot ne keress.
A feltüntetett értékek szekvenciális sebességi adatok, ez pedig nem a valós operációs rendszer sebességét határozzák meg
Ha valaki a szekvenciális marketingadatoknak akar bedőlni, csak tegye nyugodtan, de érdemi, markáns különbséget nem fogsz tapasztalni tempóban.
Meglepődnél, de tudok olyan SSD-t, ami lehet papíron kisebb értékek tud és még mérve is , mint az NV2-esed, de ettől függetlenül TE nem fogsz észrevenni ebben semmit..
Ha ezen túl tudsz lendülni, akkor vehetsz bármit, amit írtam az még mindig valid, hogy a hőfokra itt nem fogunk tudni garanciát vállalni.
Privátban elküldtem egy A2000-est, ami eladó, az hűvös, minden más fog hőt termelni.
Ha ezt a tényt elfogadod, vehetsz bármit.És talán akkor pont kerül ennek a történetnek a végére úgy, hogy elégedett is leszel.
@Viktor77: Erről beszélek Köszönöm a megerősítést.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
-
PROTRON
addikt
válasz Krystal_s #75656 üzenetére
Én úgy tudom hogy csak a PRO-nak és ezt is írtam. Tehát a mondat amit beidéztél csak a PRO-ra vonatkozik.
Amennyire tudom a sima-nak, amire most kérdeztél nem létszükséglet.Kitekintés:
Két külön típusról van szó, eltérőek a belső alkatrészeik, aszerint, hogy melyiket szánták általános otthoni PCbe, melyiket "professzionális" munkaállomásokba. Mind a kettő nvme.
Van egyszer az M.2 NVME csatlakozású Samsung 980 - utána a méret jelölés, ezt nevezzük simának, nem professzionális, hanem átlagos felhasználásra való.
Van a másik típus, amit folyton felhozol, az M.2 NVME csatlakozásó (szintén) Samsung 980 PRO , , tehát pro utótaggal, ezt nem hívjuk "sima"-nak, ezt szánták annó professzionális felhasználásra, tehát nagy mennyiségű videóvágás, animációk szerkesztése 3D tervezés, stb...de ennek van gyermek betegsége, ezért kell rá firmware frissítés.
Ezért 1 évvel később kiadták az egyel növelt számú 990 PRO meghajtót, ami elvileg már nem rendelkezik gyermek betegséggel, ebben az évjáratban "sima" verziót nem adtak ki, nem került frissítésre a 980as SIMA, otthoni PC-kbe szánt verzió.Tehát otthoni PC-be M.2 nvme :
-980 "SIMA" (utótag nélküli, ha így érthetőbb) javasolt, ehhez nem létszükséglet a firmware frissítés.Professzionális munkaállomások terén M.2 nvme :
-980 PRO-t nem javasolt, vagy bogarászni kell hozzá hogy mit kell csinálni vele.
-Helyette 990 PRO-t érdemes venni, még akkor is ha 2-5 ezer huffal drágább.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest