Hirdetés
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sagit
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1099 üzenetére
ez szerint viszont hibátlan:
így vélemény? nem lehet hogy a hdd sentinel jelzi bugosan a dolgokat?
[ Szerkesztve ]
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
félisten
Felejtsd el, úgy ahogy van. (ha flash hibás, annak vége)
Bodor
Nyilván Neked szól...
Az egyik olyan emberke vagy , aki nem ész nélkül ajánl meghajtókat és kiáll azért, amit tapasztalatból tud....UI: Fire 39 éves: 19 évesen velük léptem fel: Pantera - Five Minutes Alone
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
sagit
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1096 üzenetére
na ha ennyire benne vagy a témában pls válaszolj nekem erre, mert én full hülye vagyok hozzá (még)
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #1096 üzenetére
Miért is? És kinek szól ez?
-
félisten
Úgy látom, kicsit erősebb hangnemhez kell folyamodni... Ám legyen
Tömörítést nem használó vezérlős SSD vs. SF(SandForce)....(gyengébbek kedvéért oda vissza észérvek)
Írd meg, miért jobb ez, avagy amaz....
Vigyázzz!!! Olyan emberrel beszélgetsz, aki közel 7 évig volt rendszerprogramozó, 19 éve rak össze gépeket, és matematika szakon végzett! Nehogy Nekem linkeljél egy X site-ot, mert élből elküldelek melegebb éghajlatra!!!
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
sagit
veterán
na beszéltem az eladóval, ezt a 2 képet kaptam:
[link] gondolom a hibás szektor hibás cella akar lenni nem?
illetve csak 11 órát ment volna? csak ~2* lett volna teleírva? ezek az értékek frimware frissítésnél nullázódnak nem?
sebesség: [link]
ez a 4k read nem nagy szám nem? bár a jelenlegi vinyó 0,4 MB/s-nél jóval jobb
-
TeeJay
félisten
Toshiba 19nm-es NAND Flash SSD [anandtech link] + ipon.hu link
ezek szerint mégis lesz idén újítás
akkor a Samsung is tuti jön valami hasonlóval mert ez a két legnagyobb NAND gyártó
tyű mi lesz itt év végére[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
sagit
veterán
-
TeeJay
félisten
válasz #46372352 #1090 üzenetére
imádom ezt a "volt xyz cuccom ami tönkrement, soha többet" kifejezéseket
nekem elmondanám hogy ADATA külső vinyóból az első 3napon belül meghalt
kaptam egy ugyanolyat ami 10hónapig ment majd meghalt
utána pedig a cserébe kapottra ráfizettem és a 3. ADATA vinyót kaptam 1éven belül
lekopogom most tökéletesen megy és szép gyors halk hibátlanha én is úgy álltam volna az első hiba után hozzá hogy ADATA soha többé
most nem lenne egy jó külső vinyóm ilyen áron...
és lásd én még a második "kinyiffanós" esemény után is ugyanezt választottam csak más típustamúgy a Samsung adja el a legtöbb TV-t, ismerőseim körében szinte mindenkinek az van és ha bárkit is kérdek milyen TV-t venne legközelebb nem is nagyon mondanak a Samsung néven kívül mást esetleg LG-t mert pl nekünk az van de csak azért mert pár ezerrel olcsóbb volt akcióban anno mikor vettük
jövő ilyenkor neked is Samsung SSD fog tombolni a gépedben lefogadom
főleg ha jön valami új még jobb szériaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
franc0
őstag
Az nem az én gépembe került, nekem ThinkPad-em van. Ugyanazt tudja, mint egy X25-M 80GB, ilyen tesztet biztos találsz itt linkelve a hozzászólások között.
Az apróban vannak olcsóbbak is (Kingston és Samsung), 64 giga alap a sebesség miatt is. Amúgy 160 giga annyiért nagyon jó árban van szerintem.....
[ Szerkesztve ]
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
sagit
veterán
áhh ez nagyon drága
dobnál fel egy CrystalDiskMArkt eredményt?
Mennyivel tud többet mint az általam linkelt kínai ssdigazából 64 gb bőven elég nekem, már 32 is elég lehet ha ügyes vagyok ( csak rendszernek kell )
[ Szerkesztve ]
-
Balage76
senior tag
Nem lenne értelme ennek, csak szimpla pénzkidobás lenne, a lehetséges profit elvesztegetése, másrészt pedig ez versenytörvény-ellenes úgy hívják, hogy erőfölénnyel való visszaélés.
Hiába jóval olcsóbb az előállítás, mint amennyiért eladja a termékeket, ott van még a logisztika, marketing és nem utolsó sorban a kutatás-fejlesztés költsége.
Ahogy nő az eladott mennyiség, úgy ezek az extra költségek arányaiban egyre kisebbek, és ezek is csökkentik az árat.
Ha hetente elad 250 000 darabot itt európában (ahogy például a HDD-nél volt), akkor minden darabra rátett 1 USD, bazi sok pénzt hoz vissza. Ha ugyanezt az 1 USD-t az SSD-re számolod, akkor a jelenlegi heti 15-20 000 darabbal 3 hónapig kell spórolni, hogy összejöjjön ugyanannyi pénz. -
Balage76
senior tag
Először is, részemről nincs harag a személyeskedésért, néha ilyen szintre is eljutnak a dolgok, ez van.
A Basic modellekről annyit hogy én listáztattam be a nagykerek árlistáiba januárban, csak akkor még annyira kevés volt az árkülönbség a Notebook és Desktop kitekhez képest, hogy nem volt értelme foglalkozni vele. Február közepétől április közepéig kb 2000 ft volt a különbség, a kényelmes vásárlónak ez elfogadható. Mivel márciustól a szokásosnál is árérzékenyebbé vált a piac (más országokban is, nem csak nálunk) ezért nagyobb hangsúly került ezekre a Basic modellekre. Jelenleg a Basic árai csökkentek csak, lassan majd megy utána a másik kettő is, de az IPON-os promó egyedi alkalom, érdemes lecsapni rá...
Nagyon nagy zárójelben jegyzem meg, hogy az árazás egységes egész európában, Angliától Romániáig, Norvégiától Olaszországig, és ez jellemzően igaz más gyártókra is. Van ahol ez a kb 2000 forint elfogadható, van ahol nem. Tőlünk keletre több ezer darabos memóriakártya üzleteket lehet megnyerni illetve elveszíteni 10 eurocent árkülönbséggel. Németországban meg az árpromóciókon kívül döntő többségében a kites termékek mennek. Ilyen ez a világgazdaság...Annó amikor tervben volt, hogy milyen szoftver kerüljön az SSD mellé ami könnyebbé teheti az egyszeri user életét, elég sokáig ment a matek, hogy legyen inkább egy ismert cég szoftvere (Norton) még ha nem is a legtökéletesebb, vagy egy tök ismeretlen ám profi megoldás (mint amit Te is írtál). Ismertség szempontjából a Norton nagyobb név, ezért esett erre a választás. Nortonból mondjuk vírusirtója lehet a usernek, míg ezzel a Macrium Reflecttel valószinűleg akkor találkozik életében először amikor meglátná a lemezt).
Igen, a világnak ezen a felén (is) divat a warez, de attól még ennek a mellékelt szoftvernek értéke van, nagyjából 1000 Ft. A windowst is megveszed, így vagy úgy...A kábelt, vasat persze megveheted külön is, valószinűleg olcsóbban is találsz, sőt elárulok egy titkot, a kiskerek jobban is szeretik ha külön adhatják el a kábeleket neked, mert azon többet tud keresni mint az ilyen egybecsomagolt megoldásokon.
Bevallom nem néztem utána, de szerintem nem könnyű 2,5mm-es távtartót találni, ami a profi notebookos beépítéshez kell, főleg nem mondjuk 1000 forintért egy USB-SATA átalakítóval együtt. Talán van olcsóbb megoldás, de ez megint a kényelemről szól, semmi másról.Rudinak, meg az összes tesztelőnek itt a ph-n meg úgy általában a tesztelőknek a nagyvilágban írd már meg kérlek, hogy borzasztóan nincs szükség a munkájukra, mert minden SSD egyforma. Tök mindegy, mit mondanak a tesztek, akkor is egyforma. De tényleg... Igazad van, egy mérhető dolgot cáfolsz egy szubjektív véleménnyel. Maradjunk annyiban, hogy ahányszor te itt azt mondod hogy mondjuk egy Agility3 tök egyformán teljesít egy 830-ashoz képest, annyiszor én nyugodtan mondhatom, hogy ezt félreinformálás, ok?
A marketing tevékenységemről pedig annyit, hogy ha visszanézed a hozzászólásaimat, akkor jócskán találsz benne szakmait (magyaráztam működési elvet például) és ár-ajánlást (ezzel spórolva jópár forintot a vásárlás előtt állóknak) is. Többek között talán 2 nappal az általad kifogásolt firmware "mizéria" után én írtam le a frissítés pontos menetét, amit elég sok helyen idéztek/idéznek azóta is, mivel ilyen szájbarágós formában nem volt megtalálható sehol sem. Ezzel azt gondolom elég sok embert kíméltem meg pár nyugtalan órától... bocs a két nap késésért, síeltem...
Te felhasználóként, én gyártóként tekintek a termékre és a piacra, ezért mindíg lesz köztünk véleménykülönbség (hacsak nem kerülünk egyszer azonos oldalra). Amúgy meg szeptemberben jön az új gumicsont, a 840 Pro és minden kezdődik elölről... az élet így szép!
Üdv:
B. -
TeeJay
félisten
válasz Balage76 #1067 üzenetére
a Samsung akkora cég hogyha akarná most azonnal tönkretehetné az összes többi SSD gyártót mert ő magának gyártja az egész SSD-t így ha nyomott árakkal kijönne a többi cég erősen felköthetné a gatyát...
szerintem így is a top 3-ban vannak de lehet jövő ilyenkorra már első helyen fognak tanyázni és ha még fejlesztésekbe fordítják vissza a pénzt akkor aztán főlegMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
sagit
veterán
Sziasztok
SSD vásárlás előtt állok, azonban elég nehéz helyzetben vagyok mert a laptopomban ( aláírásom) 1,8"-os uSATA (microSata) SSD kell.
Magyar forgalmazónál nem is találtam ilyet csak mSATA (miniSATA) SSD-t. (Ha valaki mégis tud maygar garisat szerezni emészthető árban ne tartsa magában)
Túrtam a netet és találtam egy gyártót aki elég tempós ssd-ket gyárt, és olcsón is tudom rendelni őket.
Ő lenne a MyDigitalSSD -> lehet róluk valamit tudni?
Az alábbi két modelt néztem ki:
32GB 1,8" uSATA 50$ ~12k
A sebesség a gyártó szerint:
64GB 1,8" uSATA 75$~18k
A sebessége a gyártó szerint:
Az hogy ezek az értékek mennyire igazak nem tudom. A 128-as verzióról találtam tesztet olyan gépben mint ami nekem van. Azok az értékek amik ott jöttek ki kb stimmelnek a gyári megadott értékekkel. Gondolom a kisebbek is stimmelnek akkor.
Phison PS3105 -as vezértő van bennük, lehet tudni erről valamit?
Még 1 alternatíva is szóba jött. Nem uSATA SSD-t hanem mSATA SSD-t veszek átalakítóval. Az átalakító 23$ ~5500 Ft
Azért fordult meg ez a megoldás a fejemben mert a gyártó (ugyan az gyártja ezeket is amiket néztem) által megadott értékek elég impozánsak.
32GB mSATA 50$ ~12k
Sebessége:
64GB mSATA 80$ ~19k
Sebessége:
Nekik a vezérlőjük: Phison S-Module III S8
Soha sem volt még SSD-m ezért akarom megfelelően körbejárni a témát. Mind a 4 SSD tudja a TRIM-et. A 4k értékek is elmennek ennyiért szerintem.
Ami érdekelne még hogy valakinek van-e tapasztalata hogy az ilyen átalakítók korlátozzák-e a sebességet vagy sem.
Illetve hogy a mini SSD-k megérik-e a felárat ( átalakító, 5500 Ft)
Előre is köszi a tanácsokat(egy SATA2-es portra lesznek kötve, intel ICH9-es SB-re)
[ Szerkesztve ]
-
Balage76
senior tag
válasz szeva000 #1070 üzenetére
Értem, tehát azért mert egy gyártó egyik (tipusú) termékével rossz tapasztalataid vannak, ezért alapvetően elítéled egy másik (tipusú) termékét is? Semelyik gyártó sem tud a teljes termékpalettáján tökéleteset alkotni....
Amúgy meg a Samsung dvd írók a TSST (Toshiba Samsung Storage Technologies), egy Toshibával közös vállalat termékei immár 2005 januárja óta. Ők pedig szintén elég nagy játékosok a memóriák piacán, hogy mást ne mondjak, a Kingston házi beszállítói... most akkor ők is tiltólistán vannak nálad?
A gyártás ilyen méretű cégeknél néha már olyan mértékben összefonódik, hogy ritka az ha egy cég gyárt mindent a saját termékéhez... emiatt alapból utálni bármelyik márkát is szerintem fölösleges. -
balpis
őstag
Én egy olcsó A-datat tettem a N270 procis netbookba.
Inkább lecseréltem az XP-t, gondova, hátha jobban optimalizált a W7.
Jelentős gyorsulást sajnos nem kaptam, ebben az esteben eléggé a proci a szűk keresztmetszet. Bár a netezés épp annyit gyorsult, hogy már elviselhető, nem kell hallgatnom a panaszt minden este, hogy nem megy már megint semmi...Őszintén szólva nem is néztem, hogy TRIM meg ilyesmi hogy van beállítva, megbíztam benne - lehet, nem kellene - , hogy a W7 jól csinálja majd magától is....
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Bodor
veterán
Tehát akkor Windows XP-t és Vistát használóknak ajánlott SSD-k
• ADATA S596
• Kingston V+100 és az OCZ Petrol
Ezek az SSD-k olyan vezérlővel vannak ellátva, melyek tulajdonképpen helyettesítik a TRIM-et.Ha mégis WIN7-hez ajánlott SSD lenne a kiszemelt, akkor manuális trimmelő eljáráshoz a Diskeeper With Hyperfast programot ajánlom, melyről itt is szó volt.
-
szipak
tag
kicsit félreérthetően fogalmaztam, a bridge megfogja a TRIM utasításokat és megfekszik tőle az egész rendszer. hivatalos közlemény
közben olvastam még többet és a következőre jutottam: maradhat az xp, csak valami manuális trimmelő eljárást kell alkalmazni és nem lesz probléma hosszú távon sem. jól sejtem? magyarul egy olcsó ssd így még mindig jelentős gyorsulást tud hozni.
-
Bodor
veterán
csak kikapcsolt állapotban hajlandó normálisan kezelni SSD-ket.
Na ez vicces , vagy nem értem. Ha ki van kapcsolva, akkor hogy kezeli azSSD-t ?
Pont van gyakorlati tapasztalatom a konkrét esettel kapcsolatban. Ugyanilyen gépbe szereltem be 1 Vertex 2-őt, a legújabb bios látta is, de akármilyen ( értsd gyári XP vagy WIN7 ) telepítőlemezzel vagy USB-s telepítéssel próbáltam rendszert feltenni rá, sajnos nem sikerült, mert a telepítő nem látta az SSD-t. Hozzá kell tenni, hogy a Vertex 2-hőz semmilyen preinstall driver nem szükséges, szóval ott , akkor nem volt megoldás.
TRIM ( AHCI) nélkül egyébként is hamar nagyon lelassulna az SSD, melyet ez a ritkán használt Dell Mini nem is igazán hajtana ki. Azt szoktam mondani, hogy minden gépbe érdemes SSD-t rakni, de én a személyes tapasztalataimat is figyelembe véve ebben az esetben nem ajánlom.
Lehet, hogy csak a Vertex 2-őt nem szerette a Dell, és egy XP-hez ajánlott OCZ Petrol-lal jól működne együtt. Meglátjuk mit mondanak mások.(#1072) Szatesz.: Ez attól is függ, hogy milyen gépbe lesz, laptopba szerintem teljesen felesleges, mert úgysem hajtja ki.
Igazából sok tapasztalat még nincs vele kapcsolatban, a tesztekben jól mutat, de felhasználói szemszögből nézve nem hiszem, hogy érezhető többlet teljesítményt adna az egye hozzászólásban ajánlott SSD-khez képest, melyek azért árban jelenleg sokkal jobbak.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Néhány viszont gondolat.:
- A "WW" vagy "B"-nek hívott Basic modellek január óta elérhetők...
De nem kis hazánkban, mert itt kb. csak 1 hónapja
- kompatibilitási szempontból messze a legproblámamentesebb (lsd ASMedia vezérlő)
Ez igaz, de ugyanez elmondható a többi nem Sandforce vezérlős SSD-ről is.XP alatt viszont sajnos a Samsung is behal...
- stabil firmware, nem kell a utólag a usernek frissíteni, hogy megkapja a hirdetett teljesítményt
Samsung 830-nak is volt indokolt ( hibernálási problémák, stb) firmware frissítése,ahogy más gyártóknál is, a tetejében a frissítő programmal is gondok voltak, szóval erről inkább jobb nem beszélni.Ebben sem jobb a társainál.
- kiegészítők a termék mellett (igen, van egy egyre növekvő réteg, akinek fontos (még ha ez másoknak érthetetlen is) a termék kinézete, csomagolása és az egyéb hozzáadott szoftverek, csavarok, kábelek)
Maradjunk annyiban, hogy a szoftverek ingyenesen letölthetőek, a Norton is helyettesíthető, annál sokkal nagyobb tudású, ingyenes programmal ( Macrium Reflect Free ) , az a pár csavar, meg fémlemez pedig beszerezhető pár száz forintért, de semmiképpen nem ér 4-5 ezer forintot. Lehet, hogy külföldön vagy más olyan országokban, ahol nagyobb az életszínvonal, nem számít ez a költség, meg kényelmesebbek is az emberek, de nálunk és tőlünk keletre inkább utána járnak az emberek a dolgoknak.
- Stabil, egyenletes teljesítmény, nem pedig egy valósan kimérhető minimum és egy elméleti max érték között változó teljesítmény
Na ez a legnagyobb félreinformálás! Mond már meg nekem, hogy a teszteken kívül ( ki a fenét érdekelnek a tesztek, használni kell nem tesztelgetni az SSD-t), hol tapasztalja ezt az állítólagos "változó teljesítményt" más hasonló SSD-knél egy átlagfelhasználó aki rendszernek használja az SSD-t ?
- A különböző magazinok összehasonlító tesztjeiben rendre az élmezőnyben (ha nem az élen végez)
Nem tagadom, hogy ott van a legjobbak között ( én is ajánlom, nincs vele semmi baj, csak eddig az árával volt gond) a tesztekben, de ugyanezekben a tesztekben a Windows használat szempontjából nem mutat semmilyen olyan kiemelkedőt, ami miatt a legjobbnak kellene kikiáltani.
A marketing pedig hatékony, mert egyre több fogy belőle, míg más gyártók részaránya csökken.
Hát Te ezt biztosan tudod, ( vagy csak állítod) hiszen érintett vagy a témában.Sajnos az egyik aktív szereplője vagy a marketingnek, a hozzászólásaid az élő bizonyítékok erre.
Adott helyzetednél fogva nem tudsz elfogulatlanul, objektíven, pártatlanul , észérvekre hallgatva, azokat figyelembe véve, véleményt alkotni egy olyan szakmai topikban, ahol a az elfogulatlanság alapvetőnek kell, hogy legyen.
Annál is inkább, hogy a véleményeknek, ajánlásoknak itt anyagi következményei is lehetnek a felhasználókra nézve.
Egy-szó , mint száz, kicsit unalmas már itt, ebben a topikban is ez elfogult, önérdekű Samsung ajnározás.
"Kissé" etikátlannak tartom, hogy a Samsungnál dolgozva ( és ezzel nem árulok el titkot, hiszen másik topikban saját magad írtad ) , ebben a topikban is lépten-nyomon tömöd a szájába mindenkinek a cég termékeit, ha kell ha nem.Nincs baj a Samsung SSD-vel, de semmivel sem jobb a hasonló kategóriájú társainál! Sosem mondtam azt senkinek, hogy ne vegyen Samsungot, mert nem jó vagy nem ajánlott, ( ahogy azt sem, hogy az a legjobb), csak felhívom a figyelmet más lehetőségekre is.
Szerintem egy ilyen topikban létfontosságú a korrekt , tényeken alapuló, elfogulatlan tájékoztatás és ajánlás.
Elnézést, ha a hozzászólásom személyeskedő jellegű, de rég szerettem volna már leírni a véleményemet, állást foglalva ebben a kérdésben.
Üdv -
Szatesz.
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkozok egy 120 gb os ssdn szerintetek jó döntés az ocz vertex 4? -
szipak
tag
sziasztok!
problémám a következő:
adott egy Dell Inspiron Mini 10 (1010) netbook (Z530, 1GB ram), ami a csodálatos US15w chipsettel van szerelve, ami egy olyan PATA-SATA bridge -et tartalmaz, ami nem szereti a TRIM-et, csak kikapcsolt állapotban hajlandó normálisan kezelni SSD-ket. ennek tekintetében érdemes-e egy nem túl gyakran használt gépbe SSD-t rakni, mert kibírja, vagy célszerűbb egy frissebb vinyót belepakolni? jelenleg xp -vel használja a tulaj, de win7 is elképzelhető rajta.kösz a válaszokat
-
szeva000
addikt
ugye nem gondolod komolyan,hogy egy csicsas dobozert meg 4csavarert kiadnek +5000-et? meg akkor is,ha netan fw-t kell frissiteni.
Mondjuk nalam a a samu,a beka s*gge alatt van.Volt nalam sok optikai lomjuk javitani anno,katasztrofa...az isten penzeert nem kellene alapbol.. -
Balage76
senior tag
Eléggé faék egyszerűségű az az üzleti stratégia, ami arra épül hogy legyünk a legolcsóbbak és akkor majd sokat adunk el... Azért mert egy gyártó nem ezt követi, kár elhibázottnak hívni az árstratégiáját.
Néhány gondolat ehhez:
- A "WW" vagy "B"-nek hívott Basic modellek január óta elérhetők...
- kompatibilitási szempontból messze a legproblámamentesebb (lsd ASMedia vezérlő)
- stabil firmware, nem kell a utólag a usernek frissíteni, hogy megkapja a hirdetett teljesítményt
- kiegészítők a termék mellett (igen, van egy egyre növekvő réteg, akinek fontos (még ha ez másoknak érthetetlen is) a termék kinézete, csomagolása és az egyéb hozzáadott szoftverek, csavarok, kábelek)
- Stabil, egyenletes teljesítmény, nem pedig egy valósan kimérhető minimum és egy elméleti max érték között változó teljesítmény
- A különböző magazinok összehasonlító tesztjeiben rendre az élmezőnyben (ha nem az élen végez), de ezek biztos mind fizetett hirdetések..A marketing pedig hatékony, mert egyre több fogy belőle, míg más gyártók részaránya csökken.
-
Coolmat
őstag
Natív = az alaplap déli hídjába integrált vezérlő, vagyis nem külön vezérlőchipet használ.
flash-: Nyugodtan vedd a Z75-ös lapot, nem veszítessz semmit azzal, hogy nincs rajta +2db Asmedia SATA3 port, még akkor sem, ha több SATA3 winchestered lenne, mert azok ugyanolyan gyorsak SATA2-n is.
-
Bodor
veterán
Szerintem csak annyi történt, hogy végre észhez tértek a Samsungnál, és próbálják az elhibázott árpolitikájukat helyrehozni. Többen rájöttek arra, hogy a túlárazott Samsung SSD-k sem adnak nagyobb teljesítményt, mint a konkurencia olcsóbb termékei, ezért nem igazán tartoztak a bestbuy kategóriába, hiába a nagy reklám.
Ezt mutatja az is, hogy megkésve, de a többi gyártóhoz hasonlóan kijöttek végre a "fapados" ( minden körítés nélküli) "WW" vagy "B" változatokkal, melyek végre megfizethetően , 3-4-5 ezer forinttal olcsóbbak, és végre közel ugyanolyan áron kaphatók, mint a kategórián belüli társai (pl. Corsair Force 3, Crucia M4)De persze mindjárt jön egy bennfentes aki ezt jobban tudja, és majd jól elmagyarázza...
-
Attici
őstag
Láttátok a Samsungot, hogy lement az ára,
Mi történt?"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
Bodor
veterán
Hát ez nem igazán a Milyen SSD-t vegyek topik témaköre, de ha a Microsoft saját Fix it programjával oldod meg a dolgot, akkor biztosan törölhető az említett fájl.
(#1050) karcsi3: Jó kis laptopot vettél, gratula hozzzá! Ehhez már tényleg csak egy rendes SSD kell, hogy kihasználhasd a teljesítményét.
mSata-s SSD-k nem hozzák azt a teljesítményt, melyet a nagyobb társaik, vagy ha igen, akkor nagyon drágák még, illetve alig kapni őket.
Sokan ezt a megoldást részesítik előnyben. Tehát az optikai meghajtó helyére lehetne betenni 1 keretet és abba a jelenlegi HDD-t, a HDD helyére pedig az SSD-t. De a kompatibilitási problémák miatt mindenképpen ajánlatos egyeztetni a Dell-lel. Az egyes hozzászólásban lévő táblázatban találsz ajánlott SSD-ket, a 1045-ös is erről szól...(#1051) Antigabo:
Beépítőkeretet tényleg lehet sok helyen vásárolni pl. ITT, de ahogy franc0 írja, úgy is meg lehet oldani.
Beüzemeléssel kapcsolatban pedig az egyes hozzászólás végén vannak linkek, amelyek pontos ismereteket nyújtanak. Ha végigolvastad az egyes hozzászólást, és a linkeken található cikkeket, akkor minden kérdésedre választ fogsz kapni.
Költöztetéshez itt egy remek cikk, melynek tesztgyőztese, a Macrium Reflect Free kiválóan elvégzi a feladatot, szóval félni semmi okod.(#1053) flash-: SSD szempontjából mindegy melyik lapot veszed, nem lesz gyorsabb , csak ne Asmedia vezérlőre tedd .
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
válasz Antigabo #1051 üzenetére
SSD beüzemelésével, klónozással és telepítésekkel kapcsolatos gondolatok:
• Windows 7 telepítés más szemszögből avagy BI OS or not to BI OS
• Windows 7 költöztetése HDD-ről SSD-re - Klónozó és Backup-Restore alkalmazások tesztje
• SSD beüzemelése a gyakorlatban!
• SSD optimalizálása, beállításaA világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
franc0
őstag
Ez inkább alaplap téma.
Itt csupán arról van szó, hogy az olcsóbb lapon nem kapsz mást, csak a 2 Intel vezérlős SATA3 portot.
A drágábbik lapban extraként kapsz 2 újabbat, de azok egy külön vezérlőhöz tartoznak.Ez nem szempont neked a választásban, bármelyiket is veszed, az 1-es számú Inteles SATA3 portra javasolt tenned az SSD-t.
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
flash-
veterán
sziasztok
alaplap vásárlás előtt állok.szeretném ha az ssd-t jól ki tudnám használni.
Z75 ös lapot vennék de van egy gondom.
megnéztem a Z77 es lapot és az a különbség hogy a Z75 höz ez van írva:
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors, support RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10 and Intel® Rapid Storage), NCQ, AHCI and Hot Plug functionsa Z77hez pedig:
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors by Intel® Z77, support RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10, Intel® Rapid Storage and Intel® Smart Response Technology), NCQ, AHCI and "Hot Plug" functions
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors by ASMedia ASM1061, support NCQ, AHCI and "Hot Plug" functions (SATA3_A1 connector is shared with eSATA3 port)látható hogy a különbség az hogy csak a Z77 nél tesz említést az irás külön ASM1061 sata 3 konnektorról.
Z75nél nem írja.Ez jelent valami hátrányt?Mert azt megtudtam hogy az Asmedia konnektoron nem mennek 100% sebességgel az ssd-k.
És ha a másik nem asmedia konnektorra (- 2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors by Intel® Z77, support RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10, Intel® Rapid Storage and Intel® Smart Response Technology), NCQ, AHCI and "Hot Plug" functions)teszem majd az ssd-t ott gyorsabban fog menni?[ Szerkesztve ]
-
Antigabo
tag
Vennék egy Samsung 830 MZ-7PC064N - t
de mivel ilyenről nem tudok sajna
MZ-7PC064B - kell vennem
és hozzá egy beépítőkeretet !Kérdés - ez egy szabványos dolog (gondolom) vagy gyártóspecifikus ?
lehet ilyet kapni minden számtekboltba vagy hol ?..És azután beleépítem,rádugom ...éééss... ?
öhhh...
valami felokosító linket lécci dobjatok a beizzításról hogy hogyan másolom az SSD-re meglévő oprendszert meg ilyesmi..!jajj de féélek - ihhh
utálom az új dolgokat ...megtanúlni
viszont nem is bíznám másra...
Szégyen a tudás - de hasznos !
-
karcsi3
tag
Egy dell precision m4600as laptopba milyen ssd-t ajánlatok ha meg akarom tartani a hdd-t
Az optikai meghajtó helyére tegyek be 1 keretet és abba az ssd-t(ebből 128as vagy 256ost szeretnék minnél tartósabbat) vagy msata-s ssd-t tegyek bele és abból milyet érdemes? -
D@ni88
addikt
Nem tudom törölni a hiberfile-t a c meghajtómról...
lefuttatva: powercfg -h off
Energiagazdálkodás kilőve...De mégsem bírom törölni
-
Bodor
veterán
válasz vilmaboy #1046 üzenetére
Nem mindenkinek mindegy 5000 Forint ...
Szerintem minőségben sincs gond egyikkel sem, csak tudni kell beállítani a dolgokat.
Tehát én a legolcsóbbat választanám.
Persze, jogos a kérdés, hogy akkor miért van Samu 830 a gépemben. Azért , mert ajándékba kaptam a Chip magazin éves élőfizetéséhez. -
-
Bodor
veterán
válasz vilmaboy #1042 üzenetére
Az egyes hozzászólásban lévő táblázatban szereplő SSD-k mindegyike ajánlott. 90 GB-ost már nem érdemes venni , mert alig van árkülönbség a 120 GB-oshoz képest, ezért ez utóbbiak jobb vételek. Árban az OCZ Agility3 a legolcsóbb , kb. 30K utána 35 körül kapható a Crucial M4, Corsair Force 3 vagy Samsung 830. Teljesítménykülönbség nincsen közöttük, neked kell dönteni. Beüzemeléssel kapcsolatban pedig az egyes hozzászólás végén vannak linkek, amelyek pontos ismereteket nyújtanak. Ha végigolvastad az egyes hozzászólást, és a linkeken található cikkeket, akkor minden kérdésedre választ fogsz kapni.
-
D@ni88
addikt
Csak egy újraindítás kellett
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ajánlom figyelmetekbe: AOMEI Partition Assistant Home Edition 5
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Elolvasva az első hsz-t... inkább kérdezek sok itt az info amire figyelni kell ssd ügyben. Még soha nem volt ssd-m. Tapasztalatom sincs vele. Tehát... Most rendeltem egy dell vostro 3350-et i3-al. Ehez a notihoz szeretnék vásárolni egy ssd-t. árban nem határoztam el magam. Nyilván ár/érték arányban jót keresek. A gépen win7 (valószinüleg ultimate) fog futni. A gyári hdd-t beépítő kerettel tenném az optikai helyére. Az optikai pedig külső házat kapna. Hogy sata 2 vagy 3-at sze4retnék azt nem tudom. fogalmam sincs milyen csatlakozó van a notin (sejtésem szerint sata2). Ha javasoljátok akkor sata3-at, ha kompatibilis a 2vel. Tárhelyben oprendszer,office, 5-10 Gb progiknak+valamenyi háttértár kellene, csak hogy maradjon. becslésem alapjén egy 80-120GBosra lenne szükségem. Hogy melyik márkára, azt megsaccolni sem merem, mivel nicns tapasztalatom benne.
Mire kell odafigyelnem ha ssd-t teszek a gépbe? ugyanúgy használom, mint egy hdd-t? Vagy konfigolnom kell valamit az oprendszerben? Olvasgattam a firmware updatekről is. Nyilván nem baj, ha friss a firmware az ssd-n. Általában megoldható a frissítésük oprendszer alól?
A javaslatokat és állásfoglalásokat előre is nagyon köszönöm.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
félisten
1. Nem a 4K, hanem a 4KQD32 szegmens. Ennek az az oka, hogy a SATA AHCI üzemmód egyik szolgáltatása az NCQ. Az NCQ kompatibilis meghajtók a hozzájuk érkező kérelmeket egy "listában" rangsorolják, aszerint, hogy minél gyorsabban tudják kiszolgálni az összes kérelmet. Ennek a "listának" az elemszáma(mélysége=Queue Depth) max 32 lehet. Innen a 4KQD32 elnevezés és méréstechnika. (Itt jegyezném meg, hogy a 4K-64Thrd technika nem ugyanaz, mint a 4KQD32 mérés, ennek ellenére hasonló eredményeknek kell születni.)
2. SATA IDE üzemmódban nincs NCQ szolgáltatás, így a 4K és 4KQD32 szegmensben mért eredmények közel azonosak. Pl Samsung 470 64G - IDE üzemmódban
3. Ha egy meghajtó pl 100MB/s-el olvas/ír a 4KQD32-ben, az már egy akkora sebesség, amit az OS egyszerűen képtelen kihasználni, több mint elegendő. Ezért ha egy másik meghajtó 200MB/s-el olvas/ír a 4KQD32-ben, nem fogsz tapasztalni semmi változást a korábbi 100MB-s-es meghajtóhoz képest.
-
Kloden
senior tag
...na itt meg az #1 hsz-ban lévő táblázatban alig van sebesség különbség sata-szerint. (legalábbis Agility 3-nál, Samu 830-nál jelentősebb azért) Úgy látszik neten rossz tesztet néztem. Ezek szerint szinte semmit nem számít, hogy milyen a csatlakozó.
[ Szerkesztve ]
"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
Kloden
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #1030 üzenetére
Tudom, a tesztek nem tükrözik a valós használatot, de a logoutos cikkben az van, hogy a 4k-s tesztek tükrözik legjobban a mindennapos használatot. Egy 830-as Samu sata3-mon ahogy nézem, több mint 2x olyan gyors ebben a tesztben mint egy sata1-es csatin. (a többi teszteredmény még kicsit jobban el is van húzva)
Persze ez még mindig baromi gyors egy vinyóhoz képest, csak megfontolandó egy esetleges alaplapcsere."Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
bodola
csendes tag
válasz fematthew89 #1032 üzenetére
Igazán köszönöm a segítségeteket. Jó éjszakát!
-
fematthew89
tag
válasz Coolmat #1031 üzenetére
Én egyetértek Coolmat kollégával csak jó élményem van az OCZ Agility 3-al bátran tudom én is ajánlani...ráadásul 8,1-et kap élményindexelésnél...
A külső ház szinte mindegy csak támogassa az USB 3-at, bár mondjuk nekem pont ez a márka volt USB 2-vel és nem volt semmi gigszer vele...Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos! / Tel.: 30/820-2515 E-mail: FEMatthew89@gmail.com / PH! megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=fematthew89
-
Coolmat
őstag
Szia!
Az általad írt Corsair is jó, de most az OCZ Agility 3 az ár/érték bajnok. USB3-as ház majdnem mindegy milyen, csak aluból legyen.
-
félisten
Ez valóban nem fényes, mert ez kiváló eredmény. Nem írtad, ezért nem tudhatom, de ha egy SATA1-es HDD-t cserélnél erre, akkor nagyságrendi különbségeket tapasztalnál.
(Az a sebesség nagyságrendekkel nagyobb teljesítmény összességében, mint amit egy jelenleg kapható leggyorsabb 7200-es SATA3-as HDD tud biztosítani)
persze, ha csak pusztán a sebességeredmények érdekeltek egy sata3-as ssd-hez képest, az megint más kérdés....
-
bodola
csendes tag
Jó estét mindenkinek! Sürgős segítségre lenne szükségem.
Aspire TimelineX 2434G64MNBB géphez vennék SSD-t - kicserélném a HDD-t. Talán egy 120 gigásra még jutna pénzem. Miket ajánlanátok? Pl ez megfelelő hozzá? Corsair 120GB CSSD-F120GB3-BRKT SSD
A HDD-t meg beletenném egy ilyenbe és USB 3-mal használnám: Wintech 2,5" USB3.0 MOB-8 Mi a véleményétek? Kösz előre is! -
Kloden
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #1020 üzenetére
Köszi, hát ez nem valami fényes...
-
Harcsai
senior tag
Hátha érdekel mást is!
Még mindig a partició eltolásos problémám...
Úgy sikerült megoldani, hogy:
1. Lementettem a particiók képeit image fájlokba.
2. Töröltem az ssd összes particióját.
3. Újraparticionáltam az ssd-t win7 alól.
4. Biztos ami tuti, megnéztem az msinfo32-vel, hogy most jól vannak-e igazítva a particiók.
5. Visszaállítottam a képeket a megfelelő helyekre.Az egész nem folt talán fél óra se. Igaz, hogy túl nagy adatmennyiségeim sincsenek, hisz az egész ssd 120 gigás.
A mentés/visszaállításhoz használt progi hdclone volt, ami megéri az árát
Mielőtt valaki megkérdi, azért van több partició egy 120-as ssd-n, mert jelenleg ez az egyedüli meghajtó a gépben, és külön partición vannak a különböző telepítők, driverek, és recovery alkalmazások. Egyenlőre csak tervben van egy második, hdd beépítése, de addig ez így tökkkkkéletes.
Köszönöm a segítségeteket! És a korrekt leírásokat.
iPhone11; iPad Air 3; Lenovo Yoga 510-14ISK i3-6006u 8gb
-
MODERÁTOR
válasz Fire/SOUL/CD #1024 üzenetére
Hasznosak ezek a logout-s írások, köszönjük.
20 éve a Prohardveren
-
Harcsai
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #1024 üzenetére
Köszönöm a segítséged! Remélem így megoldódik.
-
félisten
válasz Harcsai #1023 üzenetére
1. Paragon Alignment Tool - ez az SSD-n helyessé teszi a partíció eltolást, adatvesztés nélkül, sajnos nem ingyenes.
2. Ha még megvan a feltelepített régebbi OS, ami klónoztál, akkor [link]
3. Ha már nincs meg a régi rendszer, akkor újratelepítés, ehhez itt találsz infót: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Harcsai
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #1022 üzenetére
Néztem, nem jó. Igazából egy feltelepített win-t klónoztam, ezek szerint rossz helyre. Mi van, ha most újra csinálok egy backup-ot, újraparticionálom, és visszaállítom a mentést? Működhet?
-
félisten
válasz Harcsai #1021 üzenetére
A hibás partíció eltolás lassabb olvasás/írást okoz és (és ez a legfontosabb) többszörös írást, ezáltal hamarabb öregednek a cellák.
Ha a W7 telepítővel hoztad létre a partíció(ka)t, akkor az eltolás értékének jónak kell lennie. W7 1MiB-os eltolást alkalmaz. Ellenőrizd.
-
Harcsai
senior tag
Van egy 120as ssd-m, 64bites win7 home premiummal. Kérdés az, hogy elvileg mindent beállítgattam, ami javasolt, ssd használata esetén, kivéve egyet. A partíció igazítást. Mi van, ha ez nem jó helyen kezdődik, ez mit okoz?
Egyébként, ha több partició van az ssd-n, mindegyik partició elejének 4096-al oszthatónak kell lennie, vagy csak a rendszernek?iPhone11; iPad Air 3; Lenovo Yoga 510-14ISK i3-6006u 8gb
-
Kloden
senior tag
SATA1-es alaplapban hogy muzsikál egy SATA 3-mas SSD? Elvi sávszélességben bőven elbírja...
-
félisten
válasz Cingáriusz #1017 üzenetére
Privátba dobj egy képet az eszközkezelő/IDE ATA/ATAPI vezérlőkről.
-
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #1015 üzenetére
Én nem raktam fel semmilyen AHCI drivert. Lehet az a baj?
Illetve 12.4-es catalyst van fent ha erre gondolsz.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Balage76 #1010 üzenetére
Igen,tény már a Woxcomputer is adja annyiért. Mivel korábban csak a prohardveren volt olcsóbb,igaz 3-4000 Ft-al. Ma ha választanom kell akkor a boltit venném meg 2000 Ft drágábban.
De sajnos már a boltokra sem lehet elmondani,hogy 2 év múlva ők se fognak bezárni[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Cingáriusz #1014 üzenetére
Elsőre nem feltétlenül kell FW frissítésben gondolkozni, nem mindig a FW-ben keresendő a hiba.
Milyen AHCI drivert használsz, a W7 AHCI drvert vagy az AMD SATA AHCI-t? Ha ez utóbbit, abból melyik verziót?Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
őstag
OCZ Vertex3-am sajnos nem stabil. Windowsban nem annyira látványos, de játékokban nem ritkán van fagyás. Minap a friss win7 kékhalállal indult el.
Friss firmware megoldhatja a gondot? -
ordas12
csendes tag
Sziasztok !
Rendelnék a nevem alatt látható gépbe , a PCX-től egy OCZ Agility 3 120 Gb SSD-t.
A kérdésem az lenne , hogy az alaplapomon található ASmedia vezérlővel rendesen
működne , illetve firmware frissítést kell-e csinálni majd rajta.
Win7 64-et használok.
Köszi. -
Bodor
veterán
-
Coolmat
őstag
válasz Azteeek #1003 üzenetére
Szia!
Csak az első hsz-t kellett volna legalább felületesen átolvasnod, ott vannak az ajánlott típusok. Ezek mindegyikének a 120/128GB-os változata már 30-35k-s ársávban kapható (az Agility 3 még olcsóbban is akár, most ez éri meg a legjobban az árát).
-
Azteeek
tag
Tudnátok ajánlani egy megbízható 128gigás sata3-as SSD-t 30-35 ezres árkategóriában?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest