- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
Pyttawrx #65743 üzenetére
Szia! Köszönöm szépen, hogy utána néztél. Tehát akkor 1 vagy 2 TB kapacitással az ADATA 2TB XPG SX8200 Pro M.2 PCIe nyugodtan vehető!
"Helytakarékosság miatt rendszer alá is szeretnék egy 256 GB-os tartósabb NVMe M.2-es SSD-t, a Sata portokon más meghajtók lesznek. "
Mivel a tervezett alaplapon 2 db. M.2 csatlakozó van, erre is lenne ajánlásod?
-
Bodor
veterán
Sziasztok! Én már nem vagyok képben a mostani típusokkal, ezért kérdezném, hogy mit ajánlotok ha 2 TB-os , nem lassulós, throttling-olós M.2 PCIe SSD-t keresek videó remuxolásra. MLC-ről már lemondtam az ára miatt. Alapvetően torrent alá lesz, bírnia kell lehetőleg lassulás és elviselhető melegedés nélkül 100-150 GB-os fájlok letöltését 200 Mb/s sebességgel, mikor mellette még folyik az SSD-n saját magára írás/másolás. Első kiszemelt az ADATA 2TB XPG SX8200 Pro M.2 PCIe M.2 2280. Olcsóbban kapok 5 év garanciát mint Samsung 970 Plus-nál és talán kevésbé melegszik is.
Helytakarékosság miatt rendszer alá is szeretnék egy 256 GB-os tartósabb NVMe M.2-es SSD-t, a Sata portokon más meghajtók lesznek.
Köszi az ajánlásokat!
-
Bodor
veterán
1.5 éve használok egy 250 GB-os Adata SX-930-as SSD-t csak torrentezésre, 32 TB írás mellett 100% a kondíció a Hard Disk Sentinel szerint, SSDOK meg 98%-ot ír. Igaz, ez még strapabíró mlc-s. Szóval nyugodtan lehet használni SSD-t torrentezésre, mert pl. az sem mindegy, hogy egy 70 GB-os 4K film helyének lefoglalása meddig tart, HDD-nél nagyon sokáig... Én qbittorrentet használok, jó esetben 90 MB/s-mal jonnek le a fájlok, semmi extra beállításra nincs szükség.
-
Bodor
veterán
válasz
Chaser #56130 üzenetére
tudja valaki ilyenkor mit ír a win az ssd-re?
tegnap szűz telepítésnél a 1903-as build még 17gb volt, aztán updatelt pár dolgot, reggel 27gb volt, most lassan 30-nál járunk ( :Windows update-tel kapcsolatos fájlokat jelöld ki a "Rendszerfájlok törlése " keresés után, és lesz egy csomó szabad helyed.
( Persze csak azután, ha az összes update-tel kész van a gép)
-
Bodor
veterán
válasz
YellowFlash #53581 üzenetére
"De baromi régi darab szegény, és MLC-s"
Ezt úgy írod, mintha az MLC hátrány lenne.... Itt tart a közvélemény? Örülj neki, hogy tartós MLC-s az SSD. Az SP920 Marvell vezérlője elegendő teljesítményt és stabilitást biztosít még ma is. Az ár az meg megint más kérdés. Ha jó áron van, akkor szerintem vehető, ahogy az előtted lévő hozzászólás is bizonyítja. Gyártónál ( ha jól emlékszem regisztráció után) lehet érvényesíteni az 5 év garit. -
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
válasz
AndrewBlase #45671 üzenetére
Én is , mint sokan mások a tiszta telepítést favorizálom, de ha csak klónozod, akkor is sokkal gyorsabb lesz a rendszer, mint HDD-vel. Mivel nincs töredezettség az SSD-n, nem nagyon lassul be az oprendszer, kivéve ha sok éves, és már sok a "szemét" benne.
(#45672) MiklosSaS: Igen, nyugodtan.
-
Bodor
veterán
Azért nem ártana ezen a fórumon is helyesen írni, megtisztelve ezzel magadat és az olvasókat is! Valahogy így!
Köszönjük!
Szia!
Persze értem én ezt, csak ti ebben egy kicsivel rutinosabbak vagytok mint én. SSD-vel nem nagyon volt még dolgom és remélem nem is fogom megbánni.
Egyébként már megvan a kiszemelt, a Kingston Hyperx Fury 120 GB lett a nyerő, sajnos 1 hét próba gari van csak rá, 38 napot futott, illetve 1,16 TB irt adat van rajta. (12.500) -
Bodor
veterán
válasz
spanyoll #44586 üzenetére
Alapból 5 év garancia jár hozzá, de úgy látom sok helyen ezért 40K-t is elkérnek érte, ha neked elég a 3 év akkor itt találod.
-
Bodor
veterán
Ha valakinek nem elég a SATA SSD-k napi átlagos felhasználásban tapasztalt gyorsasága, akkor végre itt a megoldás, amit az NVMe típusoktól várnak sokan, de hiába. Igen, most még drága, de az sem elhanyagolható, hogy 5 év garancia mellett az írási terhelhetetőség napi 10 meghajtónyi.
Erre már talán én is váltani fogok.
Cikk bővebben:
The Intel Optane SSD 900P 280GB Review -
Bodor
veterán
Info: A(z) ADATA 120GB XPG SX930 SATA3 2,5" ASX930SS3-120GM-C termékünk újra kapható, bruttó ára: 23377Ft.
A terméket a következő címen éri el: https://ipon.hu/webshop/product/adata_120gb_xpg_sx930_sata3_25_asx930ss3_120gm_c/1236082
-
Bodor
veterán
válasz
Balrog #43514 üzenetére
Egy ismerősöm vett ettől a sráctól egy Micron M550-et ami több mint valószínű, hogy döglött, de ez csak itthon derült ki. Most azt próbáljuk elintézni hogy visszaadja a pénzt vagy legalább kicserélje valami másra.
Ezek után tőle semmit...
Egyébként meg tilos a szabályzat szerint linkelni apróhirdetést.
-
Bodor
veterán
válasz
Stefi_dzsi #43186 üzenetére
Újra van 5 év garis Adata SX 930 120 GB-os SSD az iponban.
Torrentre használom a nagyobb testvérét pár hónapja, egész jól bírja!
-
Bodor
veterán
válasz
Palesztin72 #43116 üzenetére
Idézet az összefoglalóból:
Azok a kereskedelemben ma is kapható típusok, melyek nincsenek az ajánlottak között, többek között az alábbiak miatt nem kerültek be (még) a többi közé.
- Indokolatlanul magas ár,
- Valamelyik jellemzőben az átlagnál kisebb teljesítmény
- Az átlagnál alacsonyabb írási terhelhetőség,
- Gyakorlati tapasztalat hiánya (nagyon új még a típus),
- Egyszerűen csak rossz ár/érték arány az ajánlottakhoz képest -
Bodor
veterán
Talán nem igazán sikerült teljesen értelmezned a választ, mert a 256 GB-os típusból sem használhatsz a gyakorlatban többet, ha betartod azt a szabályt, hogy 10-15%-ot szabadon kell hagyni, tehát a felhasználható tárhely szempontjából teljesen mindegy, hogy 240 vagy 256 GB-os az SSD.
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
válasz
pokerdani50 #41492 üzenetére
Mert a 750 eléggé belépő szint. csak 3 év gari és a 120 GB-hoz csak 35TBW Írási limit van a garanciában.
a 850 azért ennél sokkal jobb, de az sem egy nagy szám . 850 3D VNAND TLC, 750 meg planár TLC, mely utóbbi kevesebb írást visel el. -
Bodor
veterán
válasz
pokerdani50 #41490 üzenetére
850 EVO
-
Bodor
veterán
Melegszenek rendesen. Csak jól szellőző házba tennék ilyet, laptopba meg nagyon meg kell gondolni.
-
Bodor
veterán
Szépen felment az ára, ( de melyiknek nem), de legalább újra kapható.
-
Bodor
veterán
A felsorolt háromhoz képest ezzel jobban jársz.
5 év garancia, tartós MLC chipek és írási limit nincs a garancában, plusz kapsz hozzá egy szép kék beépítőkeretet.
M.2-es csatolóval sem lenne gyorsabb semmi sem, csak jobban melegszik és drágább.
Átfogó elemzés az SDD-k természetéről" helyett van egy újabb, rövidebb a topik jobb oldalán, Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is? címmel, elég ha azt ott írtakat figyelembe veszed.
-
-
Bodor
veterán
Kedves topiklakók!
Munkahelyem megváltozása és egyéb okok miatt hosszú évek után el kellett búcsúznom a topikgazda címtől, mert nem tudok olyan aktívan részt venni a topik életében, mint ahogy az kívánatos lenne! Ez a saját döntésem természetesen.
Amennyiben időm engedi, továbbra is rész veszek a topik életében, és amiben tudok, segítek, de ahogy látom nagyon profik vagytok már, és meglesztek így is Emperor_ kollégával az élen!
Üdvözlet mindenkinek!
-
Bodor
veterán
Szépen kérek mindenkit, hogy a topik tetején olvasható kérést vegye figyelembe!
"Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!"
Köszi!
-
Bodor
veterán
válasz
RocknRoller #39852 üzenetére
Jó szívvel ezt ajánlom, 5 év gyári garancia jár hozzá.
-
Bodor
veterán
Közérdekű!
Tisztelt Érdeklődő!
A(z) GOODRAM 240GB Iridium PRO SATA3 2,5" SSDPR-IRIPRO-240 termékünk újra kapható, bruttó ára: 23722Ft.
A terméket a következő címen éri el: https://ipon.hu/webshop/product/goodram_240gb_iridium_pro_sata3_25_ssdpr_iripro_240/1497585
A termékek árai folyamatosan változnak, így a megadott ár az e-mail küldésekori állapotot tükrözi.
Tisztelettel:
Az iPon csapata -
Bodor
veterán
válasz
Galahed #39538 üzenetére
Én inkább az MLC-s, írási limit mentes, tartósabb , de szintén 5 év garis Adata SX 930-at javaslom.
-
Bodor
veterán
válasz
[CS]Blade2 #39239 üzenetére
3. év után az Adata-t kéne piszkálni a csere miatt, ahogy írod. Bevált , jó tartós SSD.
(#39240) markymango: veheted nyugodtan, nem kell félni a SF vezérlőtől, semmi gond vele.
-
Bodor
veterán
-
-
Bodor
veterán
válasz
xPraetoriaNx #39071 üzenetére
Semmi gond nincs a Fury-val, sok-sok gépben jól teszi a dolgát. Biztos vagyok benne, hogy ha bármelyik - az ajánlóban lévő - SSD-re átklónoznám a mostani rendszered, és nem tudnád, hogy melyik típus van benne, nem vennéd észre a cserét. De ha neked az a Toshiba Q300 a szimpi, és nem érdekel semmilyen tbw és tlc/mlc, akkor nem érdemes itt kérdezősködnöd, azt kell megvenni és kész.
-
Bodor
veterán
válasz
balintka #39064 üzenetére
Igen, teljesen normális.
(#39061) SMartin-HU: Crucial elég jó SSD-ket készített, lásd M4 , de az utóbbi időben lemaradtak szerintem a középkategóriáról. MX300 a 3D VNAND ellenére nem egy nagy szám, számomra belépő kategória, az ára és a terhelhetősége miatt is. Az M.2-esnek jó ára van, azt javasolnám rendszer alá , de a sima SATA változat nem éri meg 3 év garival, akkor már inkább a szintén TLC-s, de 5 év garis Samsung 850 EVO.
(#39066) ibizadance: Nem lesz igazán érezhető különbség, max a terhelhetőségben. 850 3D VNAND TLC, 750 meg planár TLC.
(#39067) xPraetoriaNx: A nevetségesen alacsony TBW , és TLC miatt én nem tettem be az ajánlásba.
Ha 480 GB , akkor minimum HyperX Fury. Én nem tudok róla, hogy vásárolt-e valaki ilyen Toshibát.(#39068) gurabli: Veheted a 750-et, nem hiszem hogy gondod lesz vele, jó ideje már a piacon van.
Olcsóbban , 5 év garanciával MLC-vel viszont ott van a Goodram Iridium Pro 240 GB is, nem tudom viszont , hogy milyen titkosításra képes, itt csak annyit írnak, hogy " A kontroller támogatja az AES-256 titkosítást, a TRIM parancsot, illetve a rendszer a TCG-OPAL szabványnak is megfelel. SAjnos a weboldalon sincs több információ.
-
Bodor
veterán
válasz
SMartin-HU #39045 üzenetére
-
Bodor
veterán
válasz
tpeter77 #38985 üzenetére
A TBW-vel kapcsolatban én azért nem adnék egy www.benchmark.pl oldal "szavára" addig amíg nem látom a hivatalos oldalon, vagy a datasheet-ben, ettől függetlenül ha mégis igaznak fog bizonyulni, nincsen szégyellni valója a Goodram-nak, megfelelően magasak ezek az értékek.
-
Bodor
veterán
válasz
FireFox1996 #38978 üzenetére
Igen, én is így gondolom, nem véletlenül írtam nemrég, hogy be fog kerülni az ajánlásba, főleg ha tartja ezt a jó árat.
-
Bodor
veterán
válasz
FireFox1996 #38971 üzenetére
Mindegyik SSD hangtalan, a hosszú üzemidő miatt pedig az összefoglaló ajánlásából az 5 év garis MLC-s típusokat javasolnám, Pl. Adata SP920, SX930, és bár még nincs ott, de ott van még a jó árfekvésű Goodram Iridium Pro 240 GB is.
(#38976) rokafiu77: Igen, limitmentes. Nézhetsz a neten teszteket, de nem fogod az ott kimutatott különbségeket megérezni a gyakorlatban.
ADATA SX930 120 GB teszt, legjobb ár/érték arányúnak értékelve.
-
Bodor
veterán
válasz
AXisBOLD #38967 üzenetére
Igen, az SX930-nál pár boltban megkapod az 5 évet, pl. ipon, az SP 920-nál pedig jár az 5 év gyártói garancia.
Warranty: Warranty coverage for the SP920 has been extended to 5 years effective January 1, 2016. This applies to all products sold after October 1, 2015.(#38965) jejike: Még annyit, hogy én a hasonló paraméterekkel rendelkező kisöccsét tettem bele egy gépbe nemrég, és gyakorlatilag nem tapasztaltam olyan gyorsaságbeli különbséget, amiért lecserélném a saját SATA3-as SSD-met. Arról nem beszélve, hogy sokkal drágább és nem éri meg, csak annak aki naponta többször, 5-10 GB-os fájlokat másolgat rendszer SSD-re, egy megfelelően gyors forrásról, ami ki is tudja szolgálni, de szerintem ez a felhasználás elég ritka.
-
Bodor
veterán
Tévedsz. Nincs főnököm az oldalon, és nem mondják meg, hogy mit csináljak, főleg a szakmai részt, egyedül a szabályzatot kell betartani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Óra topik
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest