Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• badbull1

csendes tag

válasz DBob #16801 üzenetére

Na még 1* offolok neked aztán részemről ennyi:

"Nem látom megalapozottnak hogy ettől mitől veszti a jogalapját a fenti kijelentés."
    onnan hogy "nem up-to-date" -eled a kezdő bejegyzést, holott az ismereted ill. az általad beilleszteni kívánt eszközök még régebbiek mint az utolsó módosítás aktualitása (nem illesztgetem be a hozzászólásaid ezen részleteit ill. a tények hivatkozásait mivel ez a többség számára aki végigolvassa, egyértelmű)

"....Ezt senki sem cáfolta, kár erősítgetned..."
    akkor ezt is csak egy "vér pistike" írta a 16788 -ban:
    "Nem tudom hol láttad, de nem igaz, hacsak nem szabványos."
    majd elismerte az éllentétjét a 16796-ban:
    "Tévedtem, van szabványos formában 450 mbps. Sőt, 600 is, de ez valami újdonság lehet, úgy vélem." (ez nem "újdonság" ... illetve régebbi mint a kezdőtopik utolsó frissítése ...)

"20 MHz-en gyakorlatilag alig érhető el több mint a korábbi szabványokon, azonos paraméterek mellett"
    :O legalább olvasd el teljesen amit linkelsz ... az összes 802.11 (korábbi is!) használ 20Mhz -es sávszélt

"...tökéletesen megfelel a valóságnak ...."
    látom még mindég nem érted :O te egy szabvány részlet idézetét szeretnéd általánosítani ... fogd föl egy eszközön a 450Mbps nem csak 3 csatornával érhető el ill. a 600 nem csak 4 -el ... amit írsz az a szabvány egy része DE egy adott eszközön nem csak egy szabványt használhatnak föl ill. nem csak egy szabványra lehet alkalmas s így elérhető hogy valósan tud többet, több szabványos eszközzel mint amit csupán egy-adott szabvány megengedne (keresgélj még a neten egy kicsit s találni fogsz jó párat ... nem nehéz ...)

na tényleg ennyi részemről , szóval : ON

• badbull1

csendes tag

válasz DBob #16799 üzenetére

"Ez az informatikában már a "rég kifutott" téma"
    Ha az általad említett routerek csupán egy harmada lenne fele ennyi idős akkor az érv jogosLENNE

"450 szabványosan 3 streamen érhető el, 600 pedig 4-en."
    háát ez így nem egészen pontos ... tisztán a csatornákat nézve jelenleg kb 72mbps (persze ez is csak ofdm fec gi fejlesztések eredményeképp) hozható ki (4*72~300) ... az hogy ebből 600 lesz az annak köszönhető hogy egy sávon 20 helyett 40 mhz sávszélességű csatornákat használnak az n eseknél ( de valóban jelenleg max 4 csatorna elméleti 600mbps) ... s itt az elméleti az nem azt jelenti hogy kinek a termékével párosítva éri ezt el hanem hogy a legalacsonyabb hálózati szinten tud ennyit ("alsó mac") ...
    ... én meg nem 2 csatonát említettem eleve hanem 2 sávot (lehet hogy nem, de úgy tűnik mintha keverted volna)....

szóval maradhatunk nyugodtan annyiban hogy vannak 450 esek ....

én meg azért írtam ide a kérdést s nem pl a "Firmware pakolászás oda-vissza" (Létező!) topikba (mégha páran keverik is) mert nem hogy egy sort de még csak egy betűt sem szeretnék telnet alatt gépelni (ill. akinek keresem ...)

• badbull1

csendes tag

válasz DBob #16793 üzenetére

- hát azért valamelyest mégis csak up-to-date asszem pl. 2010 környéki (igaz 2 év lassan)
    - "Routerboard...hát ez így van, R=1 usernek sok" háát a többségnek ill. az itt megfordulók 80%-nak olyan kell amit ha összedugsz akkor legközelebb akkor foglalkozol vele amikor szét akarod szedni mert porszívózásnál útban van (én sem akarom kihozni a pl. a cisco -s routerem a cégtől, elég hogy ott kell "nyúznom " őket ...)
    Megnéztem több tesztben ill. linkben amiket ajánltál ... továbbra is azt látom hogy árérték arányban TP-link mögött van szinte az összes többi .. van ami kicsit többet tud s szebb de drágább is (pl.:WZR-HP-G300NH ) ... árban hasonlóról és tudásban is max csak közelítőről meg kapásból ilyeneket találtam (pl: " Ki magasztalta agyon a ESR-9850-et? ...ha csökken a jelszint, borzasztóan instabillá válik a kapcsolat. 100% mellett ment 90Mbit felett is, de azokon a helyeken, ahol a kategóriatársakkal még simán neteztél, az engenius csak látszott és annyi. Az tényleg nevetséges, hogy egy 14g2 tisztességesebb lefedettséget biztosít" ... szóval azért egy asussal jobban járnál hidd el :DD ... majd csinálok egy képernyőképet ahol mod nélkül lehet állítani több lépcsőben a "hatótávolságot" (az hogy ezt hogy oldották meg hogy teljesítményszabályozással v. nem arra már nem esküszöm) ...
    De neked is up-to datelni kell az infód mert már egy csomó 450 es van piacon sőt 2 sávosak is ....
    Szóval sztem. a piac az működik s az régen gáz mikor egy egy termékhez összeesküvés elméletet kell gyártani hogy ismertebb legyen :( De ha összedobsz egy új listát amiben kevesebb elfogultság ill. igazolt teljesítményű eszközök vannak, azt megnézem szívesen

• badbull1

csendes tag

Sziasztok!
    Mennyire aktuális/naprakész a nyitó poszt ?
    Szeretnék egy wifis routert:
    - minnél nagyobb wifis ill. lanos adatátviteli sebességgel
    - tudja a pppoe -t, mac clone-t, mac filtert (de gondolom ezek alap dolgok már)
    - minnél megbízhatóbb legyen 24 órás működéshez
    - minnél energiatakarékosabb legyen (nem kell ledszinház/éjszakai irányfény sem a szobába)
    Láttam vannak már 450 -es wifik is ... és mivel nem csak netet szeretnék osztani hanem lant wifivel "bővíteni" ezért a sebesség fontos. Azonban a wifi csak napi 8-12 órára kellene. Asszem a cisco v d-linknél láttam eképp paraméterezhető szoftvermegoldást s ha áramszámlában nem is sokat jelent de az elektroszomgban is szeretnék minimálisra törekedni.
    Elsőre a az itteni ajánlások közül a TP-Link 1043ND -re gondoltam mivel ár teljesítményben szinte verhetetlen. De nem tudom hogy ennek van e szoftveres rádió működtetési időtartam beállíthatésága vagy adó teljesítmény szabályozási lehetősége ha csak pár tíz métert kellene áthidalni egy -két fallal. Gondolom mivel ehhez 12v/2A táp van a max fogyasztása 24watt alatt marad. Mennyit dobhat a gigás 4 port ill a 3 antenna egy általános 10/100 -as teszem azt 2 antennás átlagfogyasztásához képes?

Köszi a reagálásokat!

Adi

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés