- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
badbull1
csendes tag
Na még 1* offolok neked aztán részemről ennyi:
"Nem látom megalapozottnak hogy ettől mitől veszti a jogalapját a fenti kijelentés."
onnan hogy "nem up-to-date" -eled a kezdő bejegyzést, holott az ismereted ill. az általad beilleszteni kívánt eszközök még régebbiek mint az utolsó módosítás aktualitása (nem illesztgetem be a hozzászólásaid ezen részleteit ill. a tények hivatkozásait mivel ez a többség számára aki végigolvassa, egyértelmű)"....Ezt senki sem cáfolta, kár erősítgetned..."
akkor ezt is csak egy "vér pistike" írta a 16788 -ban:
"Nem tudom hol láttad, de nem igaz, hacsak nem szabványos."
majd elismerte az éllentétjét a 16796-ban:
"Tévedtem, van szabványos formában 450 mbps. Sőt, 600 is, de ez valami újdonság lehet, úgy vélem." (ez nem "újdonság" ... illetve régebbi mint a kezdőtopik utolsó frissítése ...)"20 MHz-en gyakorlatilag alig érhető el több mint a korábbi szabványokon, azonos paraméterek mellett"
legalább olvasd el teljesen amit linkelsz ... az összes 802.11 (korábbi is!) használ 20Mhz -es sávszélt
"...tökéletesen megfelel a valóságnak ...."
látom még mindég nem értedte egy szabvány részlet idézetét szeretnéd általánosítani ... fogd föl egy eszközön a 450Mbps nem csak 3 csatornával érhető el ill. a 600 nem csak 4 -el ... amit írsz az a szabvány egy része DE egy adott eszközön nem csak egy szabványt használhatnak föl ill. nem csak egy szabványra lehet alkalmas s így elérhető hogy valósan tud többet, több szabványos eszközzel mint amit csupán egy-adott szabvány megengedne (keresgélj még a neten egy kicsit s találni fogsz jó párat ... nem nehéz ...)
na tényleg ennyi részemről , szóval : ON
-
badbull1
csendes tag
"Ez az informatikában már a "rég kifutott" téma"
Ha az általad említett routerek csupán egy harmada lenne fele ennyi idős akkor az érv jogosLENNE"450 szabványosan 3 streamen érhető el, 600 pedig 4-en."
háát ez így nem egészen pontos ... tisztán a csatornákat nézve jelenleg kb 72mbps (persze ez is csak ofdm fec gi fejlesztések eredményeképp) hozható ki (4*72~300) ... az hogy ebből 600 lesz az annak köszönhető hogy egy sávon 20 helyett 40 mhz sávszélességű csatornákat használnak az n eseknél ( de valóban jelenleg max 4 csatorna elméleti 600mbps) ... s itt az elméleti az nem azt jelenti hogy kinek a termékével párosítva éri ezt el hanem hogy a legalacsonyabb hálózati szinten tud ennyit ("alsó mac") ...
... én meg nem 2 csatonát említettem eleve hanem 2 sávot (lehet hogy nem, de úgy tűnik mintha keverted volna)....szóval maradhatunk nyugodtan annyiban hogy vannak 450 esek ....
én meg azért írtam ide a kérdést s nem pl a "Firmware pakolászás oda-vissza" (Létező!) topikba (mégha páran keverik is) mert nem hogy egy sort de még csak egy betűt sem szeretnék telnet alatt gépelni (ill. akinek keresem ...)
-
badbull1
csendes tag
- hát azért valamelyest mégis csak up-to-date asszem pl. 2010 környéki (igaz 2 év lassan)
- "Routerboard...hát ez így van, R=1 usernek sok" háát a többségnek ill. az itt megfordulók 80%-nak olyan kell amit ha összedugsz akkor legközelebb akkor foglalkozol vele amikor szét akarod szedni mert porszívózásnál útban van (én sem akarom kihozni a pl. a cisco -s routerem a cégtől, elég hogy ott kell "nyúznom " őket ...)
Megnéztem több tesztben ill. linkben amiket ajánltál ... továbbra is azt látom hogy árérték arányban TP-link mögött van szinte az összes többi .. van ami kicsit többet tud s szebb de drágább is (pl.ZR-HP-G300NH ) ... árban hasonlóról és tudásban is max csak közelítőről meg kapásból ilyeneket találtam (pl: " Ki magasztalta agyon a ESR-9850-et? ...ha csökken a jelszint, borzasztóan instabillá válik a kapcsolat. 100% mellett ment 90Mbit felett is, de azokon a helyeken, ahol a kategóriatársakkal még simán neteztél, az engenius csak látszott és annyi. Az tényleg nevetséges, hogy egy 14g2 tisztességesebb lefedettséget biztosít" ... szóval azért egy asussal jobban járnál hidd el
... majd csinálok egy képernyőképet ahol mod nélkül lehet állítani több lépcsőben a "hatótávolságot" (az hogy ezt hogy oldották meg hogy teljesítményszabályozással v. nem arra már nem esküszöm) ...
De neked is up-to datelni kell az infód mert már egy csomó 450 es van piacon sőt 2 sávosak is ....
Szóval sztem. a piac az működik s az régen gáz mikor egy egy termékhez összeesküvés elméletet kell gyártani hogy ismertebb legyenDe ha összedobsz egy új listát amiben kevesebb elfogultság ill. igazolt teljesítményű eszközök vannak, azt megnézem szívesen
-
badbull1
csendes tag
Sziasztok!
Mennyire aktuális/naprakész a nyitó poszt ?
Szeretnék egy wifis routert:
- minnél nagyobb wifis ill. lanos adatátviteli sebességgel
- tudja a pppoe -t, mac clone-t, mac filtert (de gondolom ezek alap dolgok már)
- minnél megbízhatóbb legyen 24 órás működéshez
- minnél energiatakarékosabb legyen (nem kell ledszinház/éjszakai irányfény sem a szobába)
Láttam vannak már 450 -es wifik is ... és mivel nem csak netet szeretnék osztani hanem lant wifivel "bővíteni" ezért a sebesség fontos. Azonban a wifi csak napi 8-12 órára kellene. Asszem a cisco v d-linknél láttam eképp paraméterezhető szoftvermegoldást s ha áramszámlában nem is sokat jelent de az elektroszomgban is szeretnék minimálisra törekedni.
Elsőre a az itteni ajánlások közül a TP-Link 1043ND -re gondoltam mivel ár teljesítményben szinte verhetetlen. De nem tudom hogy ennek van e szoftveres rádió működtetési időtartam beállíthatésága vagy adó teljesítmény szabályozási lehetősége ha csak pár tíz métert kellene áthidalni egy -két fallal. Gondolom mivel ehhez 12v/2A táp van a max fogyasztása 24watt alatt marad. Mennyit dobhat a gigás 4 port ill a 3 antenna egy általános 10/100 -as teszem azt 2 antennás átlagfogyasztásához képes?Köszi a reagálásokat!
Adi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű reMarkable 2 digitális jegyzetfüzet!
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged