- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
badbull1 #16803 üzenetére
Vegyük őket megint sorra, hátha végre felfogod / közös nevezőre jutunk.
"általad beilleszteni kívánt eszközök"
Nem kívánok illeszteni semmit, semmilyen postba. Mindössze elavultnak tartom / tartottam, és megindokoltam hogy például miért. Eszem ágában sincs nekem kuncsorogni valahol is post szerkesztésért."régebbiek mint az utolsó módosítás"
Ez szimplán nem igaz, többség újabb mint a módosítás. Van amelyik nincs egy hetes például.""....Ezt senki sem cáfolta, kár erősítgetned..."
akkor ezt is csak egy "vér pistike" írta a 16788 -ban:"Nem tudom hol láttad, de nem igaz, hacsak nem szabványos."
majd elismerte az éllentétjét a 16796-ban:"
A személyeskedéssel nem kívánok foglalkozni, azt majd későbbiekben továbbítom. Ami viszont a tévedés elismerését illeti, szerintem ezt a cselekményt nem szégyelnem kellene, ahogy azt te próbálod előtérbe állítani. Bennem még van gerinc, hogy ha tévedek elismerem, és nem "megmagyarázom"...ugye?"az összes 802.11 (korábbi is!) használ 20Mhz -es sávszélt"
Pontosan tudom hogy az összes korábbi szabvány hogy 20 MHz-es csatornát használ, és amit leírtam az ennek nem mondd ellent. Olvasd el újra."fogd föl egy eszközön a 450Mbps nem csak 3 csatornával érhető el ill. a 600 nem csak 4 -el"
Felfogtam, és levontam a következtetést korábban -> ez esetben nem szabványos. Ugyanis a szabvány 8012.11n-2009 ezt nem teszi lehetővé. PONT. Majd ha egyszer módosítják, beveszik a szabványba, majd akkor. Addig is ez (sem) nem szubjektív, tehát nem vita tárgya.Mivel úgy tűnik hogy kifogytál az érvekből a vitában, és egyre csak a személyeskedés maradt meg, kérlek ettől a későbbiekben tartóztasd magad. Köszönöm előre is.
-
válasz
badbull1 #16800 üzenetére
""Ez az informatikában már a "rég kifutott" téma"
Ha az általad említett routerek csupán egy harmada lenne fele ennyi idős akkor az érv jogosLENNE"Nem látom megalapozottnak hogy ettől mitől veszti a jogalapját a fenti kijelentés.
"szóval maradhatunk nyugodtan annyiban hogy vannak 450 esek"
Ezt senki sem cáfolta, kár erősítgetned. Ellenben amit írtam ("450 szabványosan 3 streamen érhető el, 600 pedig 4-en") tökéletesen megfelel a valóságnak ez alapján. Jól látható hogy az MCS23 és MCS31 közt az a különbség, hogy egyik 3, másik 4 streames, és nem a 20 vs. 40 MHz-es csatorna szélesség. 20 MHz-en gyakorlatilag alig érhető el több mint a korábbi szabványokon, azonos paraméterek mellett. Szóval amit írtam az így egészen pontos, és úgy tűnik hogy te kevered a dolgokat.
-
válasz
badbull1 #16798 üzenetére
"2010 környéki (igaz 2 év lassan)"
Ez az informatikában már a "rég kifutott" téma."egy csomó 450 es van piacon sőt 2 sávosak is ...."
Ha 2 sávon megy a 450, akkor megint érvénybe lép amit korábban mondtam: csak saját magával, és azonos gyártó azonos szériás termékeivel kompatibilis a megoldás arra a sebességre. 450 szabványosan 3 streamen érhető el, 600 pedig 4-en."háát a többségnek ill. az itt megfordulók 80%-nak olyan kell amit ha összedugsz akkor legközelebb akkor foglalkozol vele amikor szét akarod szedni"
Majd ugyanígy a többségnek ajánlja / biztatja azt minden második ember, hogy álljon neki third-party firmwaret rámodolni a routerjére, amiről a leírás ilyen-olyan wikin van csak fenn, tipikusan nem a legfrissebb infókkal. Majd ha brick lett az eszközből, akkor próbáljon meg már-már urban legendbe hajló leírások alapján kezdeni valamit az eszközével. Álljon tótágast, miközben megpróbálja a 13.53V-os tápegységet használva az ether2-őn tftp segítségével újraflashelni telihold alatt. Ezzel az erővel tényleg be lehet gépelni azt a 3-4 sort telneten amitől működni fog akár egy RB is -
válasz
badbull1 #16787 üzenetére
"Mennyire aktuális/naprakész a nyitó poszt ?"
Szerintem egyáltalán nem up-to-date. Több olyan márkát is tudok mondani ami remek eszközöket gyárt, mégis többnyire csak a populáris gyártók termékei találhatóak meg benne (több mint 50-70%-ban TP-Linkkel...szponzorálja a topicot/PH-t, vagy mi? (vagy mást nem ismer aki összeírta?))"minnél energiatakarékosabb legyen nem kell ledszinház/éjszakai irányfény sem a szobába"
Sajnos ez ma már "alap". Enélkül nem vonzódik a termékhez Vér Pista. Amúgy ettől nem fogyaszt többet, ezek a kék ledek ugyanannyit esznek szinte mA-re pontosan mint halványabb, piros/zöld társuk."Láttam vannak már 450 -es wifik is"
Nem tudom hol láttad, de nem igaz, hacsak nem szabványos. Akkor meg minek?Ha amint írtad, szabályozni szeretnéd a kimenő teljesítményt, ehhez mindenképp kell modolt FW 1043nd-hez, úgy tudom. Ami viszont a garancia bukásával járhat. Nekem olyan 18-20 dBm körül van a kimenője a routernek, ez le van véve 9 dBm-re. Ez kevesebb mint 10 mW kimenő teljesítmény, gyakorlatilag elhanyagolható más routerekhez képest. Mégis, excellent a jel xp-s app szerint, a megfelelően választott antenna, csatorna, elhelyezés, stb hatására.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Home server / házi szerver építése
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest