- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
funkygee
aktív tag
Nos én ugyanezt az utat járom amit te,csak kicsit előrébb vagyok már. Sokkal olcsóbban jössz ki, ha veszel a gépedbe egy másik hálókarit, arra megy a net ami bejön neked, a meglévő hálókari meg megy a switch-hez, amibe a többiek is csatlakoznak. A belső hálótokhoz kitalálsz egy más ip számozást. Ebben az esetben pl. össze tudod bridgelni a két hálókaridat, és rajtad keresztül mennek ki a netre, ha akarod. Ha nem akarod, akkor nem. Ha már úgyis van egy switchetek...
Így a gépeden szét tudod választani a külső és belső forgalmat is.Tény hogy net csak akkor lesz, ha megy a géped! Azt is mondják pl. sokan, hogy a switchen jobb is játszani, mert nem gondolkodik annyit az adaton.. Bár ezt nem tudom...
************************************************************************************************
Namost: HELP nekem valaki. Megvettem az adsl/cable routert, ugyanilyen netem van ,mint escie nek, jellegét tekintve. A router NETGEAR, bedugom a bejövő netet, és egyszerűen nem találja meg. Van ugye a routernek egy admin felülete, ha rányomom egyszerűen a routert net nélkül, ennek be kéne jönnie?
http://192.168.1.1 címen van a doksi alapján, de nem jön be semmi a böngészővel. Kikapcsoltam már minden tűzfalat, de semmi. Valakinek ötlete?
[Szerkesztve] -
-=Valium=-
aktív tag
Ezekszerint te NAT-olt hálón vagy.Ezen DC meg hansonlók ugytudom nem fog menni.
azt jelenti router esetében a ''cable'', hogy ebbe dughatom a szolgáltató upt-jét, és a további négy portba az itthoni gépeket? (négyportos switch-csel ellátott router esetén)
Igen
mi van, ha egy switch-be dugom a szolgáltató kábelét, és az itthoni gépeket?
Akkor csak egy gépen lesz net.Mert nem kapsz több IP-t csak egyet.Ezért kell a router.Az erre való.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung QE55QN85D 55" Neo QLED, Mini LED, 4K, 120 Hz, HDR10+
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" FHD IPS Touch, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS Touch, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvasd v
- IdeaPad S145-14IWL 14" HD i5-8265U GeForce MX110 12GB 512GB NVMe gar
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest