Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gubek-Einste

Topikgazda

válasz TommiStyle93 #93935 üzenetére

Akkor szólok a telekomnak, hogy adjanak egy új, AX-es Sagemcom 5670 ONT-ot, abba ugye optikai kábelen bele megy a 2 Gbps net, onnan LAN1 és LAN2 portból kivezetek 1-1 Gbps sávszélt, majd ezt a 2 vezetéket bedugom az AX-5400 router WAN valamint LAN1 portjaiba, és akkor így ELMÉLETILEG a router megkapja a beérkező 1-1 gigabitet azaz összesen a 2 gigabitet?
    Működni működhet de túl sok értelme nem lenne a dupla NAT miatt.

A következőek lennének ajánlottak:
    1; Visszaváltasz 1 Gbps-os előfizetésre és használod teljes értékűen az AX5400-at és a szolgáltatói eszköz PPPoE passthrough módban van.

vagy

2; A szolgáltatói eszköz router módban van és a saját router pedig csak AP-ként működik.

vagy

3; Kérsz egy 2.5 Gbps-es porttal rendelkező ONT-t és veszel ugyan ilyen porttal is rendelkező saját router-t és a szolgáltatói eszköz megy PPPoE passthrough módba, a saját router pedig teljes értékűen fog működni.

Igazából az is megoldás lehet, hogy az ONT-ból lanon elvezetek 1 gigát egy kabellel oda ahova akarom (xbox SX) a "maradék" 1 gigát meg átküldöm az AX5400-ra, hogy azt meg szórja szét wifin a többi eszköznek! Ez is működhet?
    Működni működhet, ez lenne a második ajánlott opció.
    Ha úgy gondoltad, hogy a saját router is router módban lenne akkor az a dupla NAT miatt ellenjavallott volna. Teljes értékűen pedig nem lenne használható mivel a szolgáltatói eszköznek mindenképpen router módban kell lennie mivel több eszköz kellene kiszolgálnia ebben az esetben.

• Alex91

félisten

válasz TommiStyle93 #93935 üzenetére

Hulyeseget nem akarok irni, szoval nem tudom, de gyanus, hogy a TUF-val igy se lesz jo.

A masodik megoldasod mar eletszerubb, de igazan, szerintem, jelenleg ennek a 2 gbites netnek nem sok ertelme van…

• Exelsior24

aktív tag

válasz TommiStyle93 #93919 üzenetére

Üdv!

Csatlakozom, nekem is Telekom Optikai netem van Sagemcom f@st 5655v2 -vel, de csak 1Gbps csomaggal, és ASUS TUF AX-5400 routerem utána kötve, úgy ahogy írtad Sagemcom LAN1-ből , ASUS TUF WAN portba. Nálam így szuperül működik a rendszer lassacskán már 4 hónapja.

Maga az ASUS TUF AX-5400 tud link aggregációt, tehát 2 kábellel elviekben meglehetne a 2Gbps maximális sebességed, viszont szerintem ez a Sagemcom 5655v2 ez nem tud link aggregációt, csak az újabb Sagemcom F@ast 5670-es, azon már van 2.5Gbps-es csatlakozó.

Csak amikor a Telekom bevezette ezeket az új csomagokat, akkor még ilyen ONT eszköz nem létezett náluk, csak az 5655v2-est adták mindenkinek, és tulajdonképpen őket nem zavarja, hogy csak 1Gbps-et tudsz max kihasználni, hiába van 2Gbps-es csomag előfizetésed.
    Szóval vagy váltasz kisebb csomagra, vagy reklamálsz náluk, hogy cseréljék az ONT eszközödet egy olyanra amivel ki tudod használni a 2Gbps-es előfizetésedet.

• Gubek-Einste

Topikgazda

válasz TommiStyle93 #93919 üzenetére

Telekom 2 Gbps-os internet van itthon, jelenleg a Telekomtól kapott Sagemcom f@st 5655v2 AC modem/router van használatban.
    ASUS TUF AX-5400-at néztem ki elsősorban.

Nem lesz meg a teljes előfizetett sebesség még kábelen sem.

1. A lakásba optikai kábelen jön a jel ami megy a telekomos modem/routerbe, és nekem majd onnan kell tovább vinnem a jelet a LAN1-ből az új router WAN-ba?
    Igen

2. Vagy az új routernek az aljába is be tudom kötni az optikai kábelt?
    Nem, a szolgáltatói eszközbe kell csatlakoznia a bejövő optikai kábelnek.

3. Röviden egyszerűen hogyan tudnám kimaxolni a 2 gigabites netet amit már 2 éve fizetek? :)
    Vagy a szolgáltatói eszköz használod router-ként, vagy veszel egy olyan router-t ami legalább 2.5 Gbps-es porttal rendelkezik de nem olcsóak az ilyen eszközök, 100k felett kezdődnek az áraik.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés