- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
poolbig
aktív tag
válasz
nemtabo #49005 üzenetére
Hali!
Ha AC55U-t vettél, nehogy befrissítsd a legfrissebb firmware-re (folyton nyaggat majd ezzel), mert béta, és tele van hibával (nem működik pl. a Szülői felügyeletnél az idő menedzser). A legújabb stabil verzió: 3.0.0.4.376_6001.
Eddig én is nagyon kedvelem a sajátomat. -
válasz
nemtabo #48973 üzenetére
Általában nem két hétre vesz az ember ilyen eszközt akkor pedig erősebb HW-rel legyen szerelve szerintem - ha van tartalék az sosem baj.
Panelba mint mondtam az 5GHz ajánlott, az ac a jövő miatt, sőt ha van olyan eszköz ami ki tudja használni akkor pedig főleg.
(jónagam is meglepődtem hogy például egy sima N wifi mellett a 2.4-5GHz váltás mennyire pozitiv volt mind sebesség mind stabilitás terén legalábbis nálam).
Ugyancsak vasbeton falakon keresztül a szolgáltatói router 2.4GHz-en 30-40 Mbitet tud, 5GHz-en visz 140-160 körül eszközötől függően. (Ubee belső antennás modell)
"mert a lyányom ipod-ja (vagy mi a fene) nem ismerte az 5Ghz-et."
Ezek a routerek szimultán tudnak üzemeltetni egy 2.4-es és egy 5-ös sávot mind külön SSID-val, magyarán a kompatibilitás sem gond. Ki erre csatlakozik, ki arra.
Ha tartasz a belsőantennásoktól akkor én a C8-at venném a helyedben.
Üdv. core2
-
válasz
nemtabo #48970 üzenetére
Szia!
Ez megfelelő lesz neked szerintem.
Nem érdemes alulméretezni a vasat, az 5GHz/AC a jövő, pláne annak tudatában, hogy - főként társasházi környezetben - boldog-boldogtalan 2.4GHz-en lóg.Időtálló benne a vas, külső antennái is vannak, AC is, 5GHz is.
Efelett van az AC56U annak belső antennái vannak, de a biztosított lefedettséget ugyancsak jónak mondják.
A TP-Linkkel sincs gond, az 1043ND évekig szolgált probléma nélkül pedig azán hajtottam rendesen pláne LAN-onÜdv. core2
-
válasz
nemtabo #48970 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott eszközök 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP- Link 1043NDv2
Dual band wifivel: Asus N56U/AC55U/AC56U/AC1200G+, TP-Link 3600/4300/Archer C5/C7Elvileg előnyösebb tud lenni a külső antennás eszközök de nagyban függ ez is a környezeti viszonyoktól, az Asus belső antennás eszközei elég jók.
Láttam, hogy a tp-link kínál 5 méteres antennahosszabbítót, érdekelne, hogy a külső antennás routerek bármelyikénél (asus) arrébb lehet dobni egy antennát?
Általában csak 2,4 GHz-s antennákat lehet kapni így csak ilyen wifi képességgel rendelkező típusokon lehet cserélni őket.
Minden antennának azonos paraméterűnek és egy helyszínen kell lennie, nem lehet szét választani őket.Általánosságban nincsen gond a TP-Link eszközökkel sem így teljesen alaptalan a félelmed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged